Andrzej Grażyna 10.04.2011 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Jessy widzę że praca cały czas wrze:) tylko pozazdrościć. Mam jeszcze pytanie do szanownych Forumowiczów/Oliwkowiczów gdzie kupowaliście projekt Oliwki?? bo jak przeglądam strony z projektami to ceny się różnią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justynano 10.04.2011 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Czasem warto poprzeglądac rózne pracownie bo ceny się różnia , to zalezy od promocji , zobacz czy coś Ci tez dodaja gratis , wszystko sie przyda ) . My kupowalismy na dom.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buczynkaa 10.04.2011 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Rozprowadzenie całej elektryki + dodatkowe opcje razem 9 tyś. 4 to robocizna a 5 to materiał. Hydraulika jak wspomniałem nie mam do dziś.http://forum.muratordom.pl/newreply.php?do=newreply&p=4676156 dzieki za odpowiedź. U nas bedzie 13 tys. wg wyceny wstepnej, ale już się nauczyliśmy, że dobry fachowiec to sprawdzony fachowiec, nawet jesli nie najtanszy, a ten jest sprawdzony. Zresztą inni dawali podobne wyceny. A naszą budowę wreszcie mozna nazwać domem! Mamy juz okna i drzwi zewnętrzne. Zupełnie inaczej zrobiło sie w środku, tak...domowo I jeszcze do Irryd: schodów mamy 17 (na górze w korytarz wchodzą 2), wysokość 18 i głębokość 25cm, może mógłby być głębszy, ale tu i tak niewiele mozna poprawić, a chodzi się dobrze. Jak będziemy wykańczać schody to zrobimy takie drewniane nakładki, które bedą troche głębsze niż schodki - myślę, że zrobi sie wygodniej, ale teraz też jest w porządku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wandzik 10.04.2011 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Jessy widzę że praca cały czas wrze:) tylko pozazdrościć. Mam jeszcze pytanie do szanownych Forumowiczów/Oliwkowiczów gdzie kupowaliście projekt Oliwki?? bo jak przeglądam strony z projektami to ceny się różnią. Witaj, ja kupowałam na stronie "HB studio" czyli w biurze projektowym Katarzyny Herbal-Janiak która wymyśliła tę naszą OLIWKĘ. Płacisz za projekt, a w tym masz wszelkie pozwolenia na zmiany itp. itd., a jak nam było potrzebne pozwolenie na podniesienie ścianki kolankowej to zadzwoniłam i pani projektant dosłała za darmo bez żadnych ceregieli. Jednym słowem polecam. A i jeszcze ważne jest to, że przesyłają 4 egzemplarze książek projektowych więc zostaje jedna w domu i możesz sobie ołóweczkiem bazgrać gdzie chcesz i jak chcesz. POZDRAWIAM JA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wandzik 10.04.2011 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 No to się troszkę pochwalę...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesia1961 11.04.2011 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 Wandzik bardzo ładnie jaki masz wymiar okna w salonie, u mnie 2 okna dł. 2,40 a u Ciebie chyba szersze to jedno, boczne na przeciwko kominka?, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kesja1 11.04.2011 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 Czy ktoś ma morze kominy z cegły?Mój mąż ma pomysł by komin główny, w którym będzie się paliło węglem był systemowy-Komwent a komin z kominka wymurować z cegły.Rzadko będzie się w nim paliło.Co o tym myślicie?Czy komin z cegły jest trwały? Jak cenowo to wygląda?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wandzik 11.04.2011 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 Wandzik bardzo ładnie jaki masz wymiar okna w salonie, u mnie 2 okna dł. 2,40 a u Ciebie chyba szersze to jedno, boczne na przeciwko kominka?, pozdrawiam Witaj Wiesiu, masz rację to okno na przeciwko kominka ma u mnie 3 metry. Robi wrażenie na kazdym kto wchodzi pierwszy raz i zawsze słyszę tekst, że będę miała co myć.... . To mi nie przeszkadza, wolę myć jedno duże. Teraz mieszkam w starym domku i posiadam 7 okien drewnianych takich 130x150 i dwie werandy z przeszkleniem, to jest dopiero co myć. Jak przeniosę zdjęcia z telefonu to wstawię drzwi bo już są po burzy mózgów od drewnianych z CAL-a za 7000zł po inne drewniane, aż na końcu zostały wybrane KMT stalowe. Mam wstawione 100cm. POZDRAWIAM Wanda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wandzik 11.04.2011 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 Czy ktoś ma morze kominy z cegły? Mój mąż ma pomysł by komin główny, w którym będzie się paliło węglem był systemowy-Komwent a komin z kominka wymurować z cegły. Rzadko będzie się w nim paliło. Co o tym myślicie? Czy komin z cegły jest trwały? Jak cenowo to wygląda? Pozdrawiam Komin z cegły jest napewno trwały, ale nie do końca. Ja mam już dosyc komina z cegły po 15 latach mieszkania w domu z takim kominem. Gdy sie wprowadzaliśmy był budowany komin od podstaw, ale co roku pali się w środku i trzeba pilnować. Fakt, że jest to komin do pieca c.o. Ale mam też nowszy przykład kolega mieszka pierwszy rok w domu nowo wybudowanym też się zapalił komin z cegły (naprawdę drogi) no i pękł i palone tylko w wielkie mrozy, aby dogrzać domek. Więc jak kto woli, ale ja ze swoim doswiadczeniem budowałabym systemowy i obłożyła cegłą (teraz jest tyle imitacji). A cha, ten kolega teraz ma więcej roboty bo zamawiał wkład i będzie go instalował. POZDRAWIAM JA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wandzik 11.04.2011 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 A teraz z innej beczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaop 11.04.2011 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 Wandzik ale masz fajne, zaawansowane budowlano domicho.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aisza26 11.04.2011 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 WitamJaka jest cena w przybliżeniu za metr ocieplenia poddasza wełną , płyta OSB i regips ? czy ktoś się już dowiadywał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buczynkaa 11.04.2011 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 ale fajne te Wasze otynkowane wnetrza, my w niedzielę 3 godziny rozmawialismy o pstryczkach i i gniazdkach ( w sypialni np. światło da sie włączyć i wyłączyć z 3 miejsc - przy wejściu i po obu stronach łóżka, a cyrkulacja ciepłej wody ma sie załączać po przejściu obok czujki od alarmu - o takie bajery pan nam powymyslał, uprzedzam pytanie, wyceny jeszcze nie mam ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TypeR 11.04.2011 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 (edytowane) Czy ktoś ma morze kominy z cegły? Mój mąż ma pomysł by komin główny, w którym będzie się paliło węglem był systemowy-Komwent a komin z kominka wymurować z cegły. Rzadko będzie się w nim paliło. Co o tym myślicie? Czy komin z cegły jest trwały? Jak cenowo to wygląda? Pozdrawiam Cześć, jak szukacie przyzwoitych drzwi, to drewniane mogę polecić z firmy Art Tom. Zamawiałem przez net jeszcze ze starego katalogu 54 mm, http://www.art-tom.pl/katalog_54.html Mamy model DZ-2, solidnie wykonane, jedynie co można zmienić to klamki na bardziej ciekawe, bo w zestawie jest podstawowy model. Teraz widzę, że mają większą ofertę i grubsze. Pozdrawiam - Daniel echh nie tu gdzie trzeba się wpisałem.... Edytowane 11 Kwietnia 2011 przez TypeR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesia1961 11.04.2011 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 Ile płaciliście malarzowi i w jakim odstępie czasu po tynkowaniu, słyszałam, że tynki schną ok. miesiąca ale mi wydaje się, że dłużej, proszę o odpowiedź doświadczonych, mi w tym tygodniu skończą tynkować, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaop 11.04.2011 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 Witam Jaka jest cena w przybliżeniu za metr ocieplenia poddasza wełną , płyta OSB i regips ? czy ktoś się już dowiadywał? 40-45pln sama robocizna 120pln/m2 z materiałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wandzik 12.04.2011 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Wandzik ale masz fajne, zaawansowane budowlano domicho.... Dziękuję ANNAOP, fakt chłopaki na górze kończą zacierać regipsy i chcą szykować do pierwszego malowania. Później terakota(dół)+panele(góra)+łazienki i.... następne malowanie. Z jednej strony się cieszę, a z drógiej jestem przerażona. Terakotę na parter już mam(gres RUFUS BEIGE i BROWN Paradyż- super twarde), panele mają mi dowieźć już kupione ( w KOMFORCIE promocja DĄB ANTYCZNY DESKA AC3 7mm euroclic promocja 19,90zł), na ścianę do kuchni- SAMARAIA BEIGE-Tubądzin. Łazienka dół jest plan na Trawertinum 25x35 cersanita, a góra Madea też cersanita. Zobaczymy jak to będzie . POZDRAWIAM JA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesia1961 12.04.2011 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Dziękuję ANNAOP, fakt chłopaki na górze kończą zacierać regipsy i chcą szykować do pierwszego malowania. Później terakota(dół)+panele(góra)+łazienki i.... następne malowanie. Z jednej strony się cieszę, a z drógiej jestem przerażona. Terakotę na parter już mam(gres RUFUS BEIGE i BROWN Paradyż- super twarde), panele mają mi dowieźć już kupione ( w KOMFORCIE promocja DĄB ANTYCZNY DESKA AC3 7mm euroclic promocja 19,90zł), na ścianę do kuchni- SAMARAIA BEIGE-Tubądzin. Łazienka dół jest plan na Trawertinum 25x35 cersanita, a góra Madea też cersanita. Zobaczymy jak to będzie . POZDRAWIAM JA. Witaj Wandzik! Czy możesz podać cenę za szpachlowanie i malowanie?, bo mam zamiar powoli szukać malarza a nie wiem ile biorą za malowanie, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gaby 12.04.2011 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Witam!W Oliwce mieszkamy od ponad roku ale dopiero teraz przyszedł czas na tynk zewnętrzny. Robił ktoś z Was już ten etap?ile m2 wyszło?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acer11 12.04.2011 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 (edytowane) Witam Oliwkowiczów Serdecznie , zamierzam zacząć budowę w lipcu , oczywiście zaczynam prowadzić dziennik , działka kupiona i czeka częściowo na ogrodzenie. I na początku pytanie do wandzika , ja buduję w Gorzowie Wielkopolski a często bywam w Kołobrzegu czy Koszalinie , czy jest możliwość po uprzednim umówieniu się zobaczyć twoją budowę. Czytam tematy na tym forum już bardzo długo i nie mogę się z nikim umówić na oglądnięcie. Pozdrawiam. Młody Budowniczy. Edytowane 12 Kwietnia 2011 przez acer11 poprawienie tekstku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts