Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Kolejne moje pytanie , ponieważ projekt dostane za 3 dni , może Ktoś mi podpowiedzieć ile pustaków na ściany zewnętrze poszło , chcem budować z porotherma 25 p+w .

Dodatkowo mam pytanie co do ceny Firmy na dzisiejsze realia , 45 tyś stan surowy zamknięty z dachem . Czy to dużo czy mało , dodam , że firma ma duże upusty na materiały i sama zamawia co potrzebuje.

Edytowane przez acer11
dodanie opisu

• Odpowiedzi 7,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam Oliwkowiczów Serdecznie , zamierzam zacząć budowę w lipcu , oczywiście zaczynam prowadzić dziennik , działka kupiona i czeka częściowo na ogrodzenie.

I na początku pytanie do wandzika , ja buduję w Gorzowie Wielkopolski a często bywam w Kołobrzegu czy Koszalinie , czy jest możliwość po uprzednim umówieniu się zobaczyć twoją budowę. Czytam tematy na tym forum już bardzo długo i nie mogę się z nikim umówić na oglądnięcie. Pozdrawiam.

Młody Budowniczy.

ALE PROSZĘ BARDZO, możemy się umówić na oglądanie. U nas domki są dwa więc jest co oglądać. Podaj meila to Ci prześlę nr.telefonu. Pozdrawiam.

Witaj Wandzik! Czy możesz podać cenę za szpachlowanie i malowanie?, bo mam zamiar powoli szukać malarza a nie wiem ile biorą za malowanie, pozdrawiam

Wiesiu ja nie wiem konkretnie bo od początku całą budowę robi mi ta sama firma. Za regipsy o ile pamiętam + szpachlowanie + gruntowanie i malowanie na biało przed kolorem(grunt+farba na cały dom) coś około 7 tys. bo za dwie strony wyszło 14300. Pozdrawiam.

Do Pani Wandy

A ja chętnie to obejrze , już nie moge się doczekać :) , jak się umówimy konkretne np. na piątek to zabiore narzeczoną . Jeszcze raz dziękuję za kontakt i pozdrawiam. Do usłyszenia do jutra, Krzysztof. A no i Super Wasza Oliweczka a inforamcja zeby zamawiać z HB Studio bardzo przydatna , potwierdzam , że nie będzie problemu z dosłaniem papierów o zmianach.

Edytowane przez acer11

acer11

Możesz jechać do pani Wandy , ale OLIWKA stoi wybudowana i zamieszkała w Gorzowie jak się jedzie na Deszczno, jest za Gorzowem zaraz takie nowe osiedle domków i tam gdzieś się wjeżdżało po lewej stronie od wyjazdu z Gorzowa, w stanie orginalnym bez zmian, my tam właśnie byliśmy , bardzo miłe młode małżeństwo , pisali posty na forum w 2008 i 2009 r ( nazwa użytkownika chyba Ula, Ula1 ) jak chcesz to poszukaj ,

- jeszcze jest gdzieś przy drodze przed Deszcznem ( ta jest starsza)

- przed Szczecinem też zamieszkała

- oraz w Kostrzynie

- Myśliborzu

- Dębnie

ale te się dopiero budują, i są na podobnym etapie

pozdrawiam

Miłego oglądania

acer11

Możesz jechać do pani Wandy , ale OLIWKA stoi wybudowana i zamieszkała w Gorzowie jak się jedzie na Deszczno, jest za Gorzowem zaraz takie nowe osiedle domków i tam gdzieś się wjeżdżało po lewej stronie od wyjazdu z Gorzowa, w stanie orginalnym bez zmian, my tam właśnie byliśmy , bardzo miłe młode małżeństwo , pisali posty na forum w 2008 i 2009 r ( nazwa użytkownika chyba Ula, Ula1 ) jak chcesz to poszukaj ,

- jeszcze jest gdzieś przy drodze przed Deszcznem ( ta jest starsza)

- przed Szczecinem też zamieszkała

- oraz w Kostrzynie

- Myśliborzu

- Dębnie

ale te się dopiero budują, i są na podobnym etapie

pozdrawiam

Miłego oglądania

Dzięki za informacje , na pewno skorzystam. A jeżeli posiadacie maila do tego Państwa bardzo bym prosił o przesłanie na przywatną wiadomość , Pozdrawiam.

Młody budowniczy. Krzysztof

Pytanie do Oliwkowiczów-już-mieszkających:

Czy ogrzewanie podłogowe w łazienkach wystarcza, czy dorzucic grzejnik, a jeśli dorzucić, to czy drabinka poza suszeniem reczników da radę ogrzać, czy lepiej zwykły grzejnik zamontować?

cześć,

podłogówka wystarcza, mamy zamontowane drabinki w łazienkach na jednym obiegu z podłogą, więc tylko do suszenia ręczników są. Przy zasilaniu wodą o temp. 30-35 C raczej drabinki nie ogrzeją zbyt mocno.

Co do gniazdek w kuchni to po prawo od okna mamy w sumie 4 sztuki na dwóch ścianach w narożniku, po lewo od okna 2 szt.

Dodatkowo do płyty grzewczej dociągnięte 3 fazy, pod schodami mamy 2 gniazdka i osobne zasilanie do piekarnika i lodówki.

Pozdrawiam - Daniel

A i jeszcze pod zlewem do zmywarki gniazdko.

DSC06118.jpg

Juz zostało tylko ubicie piasku i zalanie chudziaka.Powiedzcie jaki braliscie beton?Wykonawca mówi o B10 a kierowniczka mówi aby lac B20 ale rozbierznosci:)?Roznica w cenie niewielka wiec moze to B20?Kier. argumentuje ze czasmi bywa ze chudziak peka pod działówkami...A jeszcze jedno czy dawalisice siatke zbrojeniowa pod podloge?Majster mówil bym dał tylko w garazu przed wylewka podlogi na chudziaku i styropianie...

Edytowane przez zbyszek1982