acer11 12.04.2011 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 (edytowane) Kolejne moje pytanie , ponieważ projekt dostane za 3 dni , może Ktoś mi podpowiedzieć ile pustaków na ściany zewnętrze poszło , chcem budować z porotherma 25 p+w . Dodatkowo mam pytanie co do ceny Firmy na dzisiejsze realia , 45 tyś stan surowy zamknięty z dachem . Czy to dużo czy mało , dodam , że firma ma duże upusty na materiały i sama zamawia co potrzebuje. Edytowane 12 Kwietnia 2011 przez acer11 dodanie opisu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kiziorowo 12.04.2011 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 (edytowane) .... Edytowane 13 Maja 2011 przez kiziorowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazi 12.04.2011 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Wandzik, gratulacje juz widac efekty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wandzik 12.04.2011 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Witam Oliwkowiczów Serdecznie , zamierzam zacząć budowę w lipcu , oczywiście zaczynam prowadzić dziennik , działka kupiona i czeka częściowo na ogrodzenie. I na początku pytanie do wandzika , ja buduję w Gorzowie Wielkopolski a często bywam w Kołobrzegu czy Koszalinie , czy jest możliwość po uprzednim umówieniu się zobaczyć twoją budowę. Czytam tematy na tym forum już bardzo długo i nie mogę się z nikim umówić na oglądnięcie. Pozdrawiam. Młody Budowniczy. ALE PROSZĘ BARDZO, możemy się umówić na oglądanie. U nas domki są dwa więc jest co oglądać. Podaj meila to Ci prześlę nr.telefonu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wandzik 12.04.2011 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Wandzik, gratulacje juz widac efekty DZIĘKUJĘ BARDZO. Jakie to miłe. Jeszcze raz dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wandzik 12.04.2011 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Witaj Wandzik! Czy możesz podać cenę za szpachlowanie i malowanie?, bo mam zamiar powoli szukać malarza a nie wiem ile biorą za malowanie, pozdrawiam Wiesiu ja nie wiem konkretnie bo od początku całą budowę robi mi ta sama firma. Za regipsy o ile pamiętam + szpachlowanie + gruntowanie i malowanie na biało przed kolorem(grunt+farba na cały dom) coś około 7 tys. bo za dwie strony wyszło 14300. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acer11 12.04.2011 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 (edytowane) Do Pani Wandy A ja chętnie to obejrze , już nie moge się doczekać , jak się umówimy konkretne np. na piątek to zabiore narzeczoną . Jeszcze raz dziękuję za kontakt i pozdrawiam. Do usłyszenia do jutra, Krzysztof. A no i Super Wasza Oliweczka a inforamcja zeby zamawiać z HB Studio bardzo przydatna , potwierdzam , że nie będzie problemu z dosłaniem papierów o zmianach. Edytowane 12 Kwietnia 2011 przez acer11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aisza26 14.04.2011 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 acer11Możesz jechać do pani Wandy , ale OLIWKA stoi wybudowana i zamieszkała w Gorzowie jak się jedzie na Deszczno, jest za Gorzowem zaraz takie nowe osiedle domków i tam gdzieś się wjeżdżało po lewej stronie od wyjazdu z Gorzowa, w stanie orginalnym bez zmian, my tam właśnie byliśmy , bardzo miłe młode małżeństwo , pisali posty na forum w 2008 i 2009 r ( nazwa użytkownika chyba Ula, Ula1 ) jak chcesz to poszukaj ,- jeszcze jest gdzieś przy drodze przed Deszcznem ( ta jest starsza)- przed Szczecinem też zamieszkała- oraz w Kostrzynie - Myśliborzu- Dębnieale te się dopiero budują, i są na podobnym etapiepozdrawiamMiłego oglądania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acer11 14.04.2011 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 acer11 Możesz jechać do pani Wandy , ale OLIWKA stoi wybudowana i zamieszkała w Gorzowie jak się jedzie na Deszczno, jest za Gorzowem zaraz takie nowe osiedle domków i tam gdzieś się wjeżdżało po lewej stronie od wyjazdu z Gorzowa, w stanie orginalnym bez zmian, my tam właśnie byliśmy , bardzo miłe młode małżeństwo , pisali posty na forum w 2008 i 2009 r ( nazwa użytkownika chyba Ula, Ula1 ) jak chcesz to poszukaj , - jeszcze jest gdzieś przy drodze przed Deszcznem ( ta jest starsza) - przed Szczecinem też zamieszkała - oraz w Kostrzynie - Myśliborzu - Dębnie ale te się dopiero budują, i są na podobnym etapie pozdrawiam Miłego oglądania Dzięki za informacje , na pewno skorzystam. A jeżeli posiadacie maila do tego Państwa bardzo bym prosił o przesłanie na przywatną wiadomość , Pozdrawiam. Młody budowniczy. Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wandzik 14.04.2011 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Dzięki za informacje , na pewno skorzystam. A jeżeli posiadacie maila do tego Państwa bardzo bym prosił o przesłanie na przywatną wiadomość , Pozdrawiam. Młody budowniczy. Krzysztof HEJ, ja nie jestem taka stara żeby mnie tak honorować per pani. Wystarczy WANDZIK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acer11 15.04.2011 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 No na początek znajomości troche per tu per tam nie zaszkodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buczynkaa 15.04.2011 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 Pytanie do Oliwkowiczów-już-mieszkających:Czy ogrzewanie podłogowe w łazienkach wystarcza, czy dorzucic grzejnik, a jeśli dorzucić, to czy drabinka poza suszeniem reczników da radę ogrzać, czy lepiej zwykły grzejnik zamontować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buczynkaa 15.04.2011 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 I drugie pytanie - ile macie gniazdek w kuchni i czy to wystarcza ( u nas poza gniazdkami zajetymi przez lodówkę, kuchenkę, mikrofalę, piekarnik i zmywarke ma byc jeszcze 4 nad blatem - chy to wystarczy?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szymcio i Justa 15.04.2011 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 Witam Serdecznie!Czas się uaktywnić. My jesteśmy na etapie ścian. W dniu dzisiejszym ekipa zaczęła ciągnąć ściany. Do końca jeszcze daleko, ale cieszy niesamowicie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TypeR 15.04.2011 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 Pytanie do Oliwkowiczów-już-mieszkających: Czy ogrzewanie podłogowe w łazienkach wystarcza, czy dorzucic grzejnik, a jeśli dorzucić, to czy drabinka poza suszeniem reczników da radę ogrzać, czy lepiej zwykły grzejnik zamontować? cześć, podłogówka wystarcza, mamy zamontowane drabinki w łazienkach na jednym obiegu z podłogą, więc tylko do suszenia ręczników są. Przy zasilaniu wodą o temp. 30-35 C raczej drabinki nie ogrzeją zbyt mocno. Co do gniazdek w kuchni to po prawo od okna mamy w sumie 4 sztuki na dwóch ścianach w narożniku, po lewo od okna 2 szt. Dodatkowo do płyty grzewczej dociągnięte 3 fazy, pod schodami mamy 2 gniazdka i osobne zasilanie do piekarnika i lodówki. Pozdrawiam - Daniel A i jeszcze pod zlewem do zmywarki gniazdko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lelek77 16.04.2011 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 Witam! U nas już po tynkach i posadzkach. Teraz tylko wygładzenie wszelkich nierówności na ścianach, zaszpachlować łączenia płyt GK i w przyszłym tygodniu płytki. Dorzucone kilka fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wandzik 16.04.2011 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 Witam! U nas już po tynkach i posadzkach. Teraz tylko wygładzenie wszelkich nierówności na ścianach, zaszpachlować łączenia płyt GK i w przyszłym tygodniu płytki. Dorzucone kilka fotek GRATULACJE! Wszystko nabiera wyglądu i...... do przodu. PIĘKNIE. Pozdrawiam ja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 16.04.2011 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 (edytowane) Juz zostało tylko ubicie piasku i zalanie chudziaka.Powiedzcie jaki braliscie beton?Wykonawca mówi o B10 a kierowniczka mówi aby lac B20 ale rozbierznosci:)?Roznica w cenie niewielka wiec moze to B20?Kier. argumentuje ze czasmi bywa ze chudziak peka pod działówkami...A jeszcze jedno czy dawalisice siatke zbrojeniowa pod podloge?Majster mówil bym dał tylko w garazu przed wylewka podlogi na chudziaku i styropianie... Edytowane 16 Kwietnia 2011 przez zbyszek1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raf06 16.04.2011 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 lelek77jaką masz oczyszczalnię? Ma ktoś może zdjęcia obróbki ocieplenia przy oknie dachowym? Będę wdzięczny za pokazanie. Dzięki, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lelek77 16.04.2011 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 lelek77 jaką masz oczyszczalnię? Ma ktoś może zdjęcia obróbki ocieplenia przy oknie dachowym? Będę wdzięczny za pokazanie. Dzięki, Oczyszczalnia tunelowa z pobliskiej firmy ECO HOME. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts