jessy 18.04.2011 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 Jesli chodzi o wentylacje w garażu to pomimo wentalyacji mechanicznej , kotłownie i garaż podciagnelismy pod grawitacyjną. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ida i jacek 18.04.2011 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 hej co do gniazdek w kuchni to u nas oprócz rzeczy na stałe podłączonych do prądu (lodówka, mikrofala, piekarnik, płyta, okap ) mamy po 2 gniazdka z każdej strony okna; z lewej mamy czajnik i karajalnice - i brakuje nam na ładowarki do telefonów więc mamy rozgałeziacz z prawej 2 wolne gniazdka miłały być na podłącznie miksera czy tym podobne ale to w ostateczności wylądowało w spiżarce więc te gniazdka raczej nie są używane; co do włączników to my mamy dosyć wysoko - nasza 5-letnia córka na palcach stając od jakiegoś czasu włącza sobie sama; żałujemy, że nie daliśmy niżej - właśnie coś na wysokości metra; ale mądry człowiek po szkodzie; myślę, że nie ma się co przejmować standardami akurat przy tym - tylko zrobić tak aby było wygdnie dla wszystkich (czyli wziąć też pod uwagę małe dzieci ) a wracając do całkowitego początku budowy to i ja byłam strasznie przerażona jaki mały domek sobie budujemy jak stałam na fundamentach; a teraz - uważam, że jest duży, jest miejsce na wszystko a pomieszczeń gospodarczych wyszła nam cała masa pozdrawiam ida Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazi 18.04.2011 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 (edytowane) Raf o6, wydaje mi się, że dobry kominek to jest coś, jak zrobisz źle, to będzie trudno naprawić. Moim zdaniem, gdy jest ogrzewanie tylko gazowe nie jest ciepło (mimo ustawienia temp.). Osobiście czuję się dobrze kiedy pali się i gaz i kominek. Edytowane 8 Grudnia 2012 przez grazi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesia1961 18.04.2011 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 Czy orientuje się ktoś z Was ile jest m do ocieplenia zewnętrznego, proszę o oddpowiedź, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessy 19.04.2011 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 U nas ocieplenia zewnętrznego wyszło 255 m - po odjęciu bramu garażowej , drzwi tarasowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesia1961 19.04.2011 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 U nas ocieplenia zewnętrznego wyszło 255 m - po odjęciu bramu garażowej , drzwi tarasowych. Dziękuję za odpowiedź a ile Cię to wyniosło, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessy 20.04.2011 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 My utargowaliśmy 96 zł za metr ale w tym pomalowanie podbitki oraz parapety zewnętrzne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesia1961 20.04.2011 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 My utargowaliśmy 96 zł za metr ale w tym pomalowanie podbitki oraz parapety zewnętrzne. Dziękuję za odpowiedź mam nadzieję, że to cena z materiałem, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessy 20.04.2011 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Dziękuję za odpowiedź mam nadzieję, że to cena z materiałem, pozdrawiam tak z materiałem - styropian 15 cm , siatka , klej oraz tynk akrylowy . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olga30 20.04.2011 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Witam!My jesteśmy na etapie kończenia stanu zero i musimy sie zdecydowac na kominy. Jestem zielona w tym temacie i licze na wasza pomoc: jakiej firmy macie kominy i jaka była ich cena, bardzo proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raf06 20.04.2011 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Witam! My jesteśmy na etapie kończenia stanu zero i musimy sie zdecydowac na kominy. Jestem zielona w tym temacie i licze na wasza pomoc: jakiej firmy macie kominy i jaka była ich cena, bardzo proszę o pomoc. Ja się nie wypowiadam, bo mam krytykowane kominy Schiedel:-) Jak masz czas to na pewno znajdziesz tańsze i równie dobre, tak twierdzą wszyscy, ja niestety nie miałem czasu. Jak planujesz wentylację mechaniczną to możesz z komina w kotłowni zrezygnowac, ale uzgodnij to z fachowcem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mataj 21.04.2011 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 Ja się nie wypowiadam, bo mam krytykowane kominy Schiedel:-) Od razu krytykowane Po prostu da się znaleźć równie dobre i sporo tańsze. Da się też znaleźć sporo tańsze i dużo gorsze Olga nie ma sensu pisać po raz enty o tym samym. Dyskusja o kominach co jakiś czas wraca, a opcja szukaj jest dostępna na forum. Myślę, że poza naszym wątkiem znajdziesz sporo równie cennych, jeśli nie cenniejszych uwag w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Femmee_ 21.04.2011 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 Witam! My jesteśmy na etapie kończenia stanu zero i musimy sie zdecydowac na kominy. Jestem zielona w tym temacie i licze na wasza pomoc: jakiej firmy macie kominy i jaka była ich cena, bardzo proszę o pomoc. My mamy IBF. Póki co wszystko z nimi OK. No i cenowo wyszło w miarę dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 21.04.2011 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 Własnie mi dzis przywiezli dwa systemy kominowe kon-went. Za dwa kominy + ocieplenie+ wszystkie wenetylacje a jest ich sporo zapłacilem 4700. Oczywiscie wymiary zgodne z projektem. Mam nadzieje ze nie przepłacilem za duzo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataKamil 22.04.2011 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 Zainteresowani niech odbiorą pocztę. Rzuty poszły. My też prosimy [email protected] pozdrawiam KiB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Grażyna 27.04.2011 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 Pytanie do Oliwkowiczów: czy w projekcie Oliwki jest już projekt elektryczny i projekt wodno kanalizacyjny czy to trzeba dodatkowo zlecać projektantom do zrobienia?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaop 27.04.2011 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 Pytanie do Oliwkowiczów: czy w projekcie Oliwki jest już projekt elektryczny i projekt wodno kanalizacyjny czy to trzeba dodatkowo zlecać projektantom do zrobienia?? W projekcie są pełne instalacje ; elektryka, gaz , wod-kan. A w praktyce to na etapie budowy fundamentów wypuszczacie odprowadzenia pionów kanalizacyjnych i pozostałe instalacje już wykonują poszczególni instalatorzy w/g WASZYCH POTRZEB czyli pokazujecie co i gdzie chcecie mieć . Instalatorzy z uprawnieniami mogą śmiało to rozplanować. U nas wszystkie poza gazem instalacje tak właśnie powstawały. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Grażyna 27.04.2011 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 Dzięki za odpowiedź bo się przestraszyłem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buczynkaa 29.04.2011 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 Pytanie do Oliwkowiczów: czy w projekcie Oliwki jest już projekt elektryczny i projekt wodno kanalizacyjny czy to trzeba dodatkowo zlecać projektantom do zrobienia?? U nas kanalizacja na etapie fundamentów została ułożona wg projektu. A teraz chodzimy z elektrykiem i hydraulikiem po domu i mówimy co gdzie chcemy, bo w miedzyczasie zmienił sie troche układ pomieszczeń na górze, poza tym chciałam mieć zlew roboczy w pomieszczeniu gospodarczym i w pralni. Tylko nie zapomnijcie o rurze napowietrzajacej do kominka, trzeba ja ułożyć przed wylaniem chudziaka, my zapomnieliśmy i trzeba było kuć ( i tak dobrze ,że zorientowaliśmy się jeszcze przed ułożeniem podłogówki) Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszk 29.04.2011 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 Witam. Już kilka miesięcy przygotowujemy się do budowy, start niebawem.Przeczytałem masę wątków, niektórych już nie pamiętam, a konkretnie o podnoszeniu ścianki kolankowej.Pamiętam, że podnosić warto, chociaż o jeden pustak. Czy warto podnosić o jeszcze jeden? Czy odczuje sensowną różnicę między jednym a dwoma? Kierownik budowy namawia także do podniesienia całego domu o pół metra, że niby wilgoć, mrówki itp. Co o tym sądzicie? PozdrM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts