raf06 06.05.2011 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Oliwka,moje zakupy lampowe http://www.fmix.pl/zdjecie/2588612/img-5900 http://www.fmix.pl/zdjecie/2588605/img-5894 grazi piękna kolekcja lamp, super taras i w ogóle ciekawy dom, gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raf06 06.05.2011 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 a co do obniżania i podwyższania daszków, to mam jedną radę abyście pomyśleli od razu czy przewidujecie rynny, czy nie, bo jeśli nie planujecie kolumn i obniżacie daszek poniżej poziomu dachu to trzeba jakoś odprowadzi wodę, oczywiście ma to większe znaczenie przy daszku nad wejściem, a może nie, ale warto o tym wiedziec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wandzik 07.05.2011 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 a co do obniżania i podwyższania daszków, to mam jedną radę abyście pomyśleli od razu czy przewidujecie rynny, czy nie, bo jeśli nie planujecie kolumn i obniżacie daszek poniżej poziomu dachu to trzeba jakoś odprowadzi wodę, oczywiście ma to większe znaczenie przy daszku nad wejściem, a może nie, ale warto o tym wiedziec Witaj, nie wiem czy widziałeś/aś, ale u nas te ciemne kreski to są właśnie rynny i nie szpecą jakoś specjalnie. A tak ogólnie to chyba rynny w niczym nie przeszkadzają i jeśli jest dobra ekipa to nie będzie miała z tym problemu.POZDRAWIAM JA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ida i jacek 07.05.2011 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 U nas też są rynny: z przodu i z tyłu na daszkach. A do tego doszły nam właśnie rynny na balkonie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazi 07.05.2011 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 (edytowane) Przy balkonach nie mamy rynien, ale Idy pomysł z balkonem jest dobry.Chodzi o to, ze jest ich wiecej niz w projekcie, a wizualnie nie jest gorzej, po pewnym czasie nie zauwaza sie ich. Edytowane 31 Lipca 2012 przez grazi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raf06 07.05.2011 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 jasne, że dobre rynny nie są złe;-)i nawet się przydają czasami, i nawet też mam ich trochę na dachu:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszk 09.05.2011 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Powiedzcie mi jak to jest z przesuwaniem bądź likwidowaniem okien? Trzeba to zrobić na etapie adaptacji, czy zależy to od kierownika budowy który potem ewentualnie zaakceptuje zamiany? Rozmawiałem z kilkoma kierownikami i każdy mówi, że przed pozwoleniem wszystko musi być już ustalone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irryd 09.05.2011 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Pozmienialiśmy okna po pozwoleniu na budowę . Nie ma to wpływu na warunki zabudowy i t. d. Jesteśmy na etapie stropów a właśnie mamy zamiar zamurować okno w pomieszczeniu gospodarczym , Boczne w salonie zmieniliśmy na balkonowe 200 szerokie w trakcie murowania praktycznie . Kierowaliśmy się zasadą budowania energooszczędnego więcej oszklenia na stronie południowej ale i estetyką . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kiziorowo 10.05.2011 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 zalaliśmy strop, niech sobie schnie biedaczek do piątku, a tymczasem polewanko bo temperatura powyżej 25C i "pije" w oczach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kesja1 11.05.2011 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 U nas właśnie szałują pod strop lany.Jak długo trzeba czekać aby zacząć budować ściany?Ile razy dziennie trzeba go polewać? A co do zmian okien, nasz kierbud mówił że możemy zmieniać okna wprowadzi się potem te zmiany przy odbiorze budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kiziorowo 11.05.2011 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 U nas właśnie szałują pod strop lany. Jak długo trzeba czekać aby zacząć budować ściany? Ile razy dziennie trzeba go polewać? A co do zmian okien, nasz kierbud mówił że możemy zmieniać okna wprowadzi się potem te zmiany przy odbiorze budynku. zalaliśmy wczoraj, a majstry wchodzą w piątek więc schnie 3 dni, polewamy 3-4 razy dziennie bo gorąco i strasznie "pije" wodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazi 11.05.2011 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 Nie wiem jakie macie plany, ale zamurowanie tego okna to chyba niedobry pomysl. Pozmienialiśmy okna po pozwoleniu na budowę . Nie ma to wpływu na warunki zabudowy i t. d. Jesteśmy na etapie stropów a właśnie mamy zamiar zamurować okno w pomieszczeniu gospodarczym , Boczne w salonie zmieniliśmy na balkonowe 200 szerokie w trakcie murowania praktycznie . Kierowaliśmy się zasadą budowania energooszczędnego więcej oszklenia na stronie południowej ale i estetyką . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kesja1 11.05.2011 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 Nasi majstrzy mówią że trzeba czekać co najmniej 2 tygodnie żeby wejść na strop a najlepiej po 28 dniach.Co wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justynano 11.05.2011 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 Witam, co sie naczekalismy to sie naczekalismy ale w piątek ruszamy !!! hymmm tylko teraz patrze na date to '13 w piątek' ha może poczekać do poniedziałku? E tam , ja tam przesądna nie jestem . Ciesze sie , że juz sie coś zacznie dziać !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josh3 12.05.2011 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 (edytowane) Thanks from the mountain. Edytowane 16 Marca 2012 przez josh3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wprawka 12.05.2011 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Witam To mój pierwszy post na formum. Jestem na etapie przed stropem, robię strop Teriva. Zamieniłem okna w salonie, mianowicie tarasowe jest na ścianie szczytowej a zwykłe okno z tyłu, dodatkowo nad wyjściem na taras chcę powiększyć trochę balkonTu zrodziła się moja wątpliwość ponieważ przy takiej zamianie nie robi się filarków (które są w projekcie) i mam pytanie do osób, które dokonały podobnej zmiany:Czy robiliście jakieś dodatkowe zbrojenia nad oknem tarasowym, u mnie to okno będzie miało 2,2 m, nad nim jest belka i chodzi o to, że nad tym oknem będzie kilka belek stropowych i dodatkowo powiększony balkon - czy to wytrzyma takie obciążenia? Widzę, że wiele osób dokonuje podobnej zamiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aisza26 13.05.2011 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 Witamczy ktoś się orientuje jak wygląda sytuacja z vatem 8 % przy zakupie materiałów?Kupujemy wlasnie materiały dla hydraulika i zaproponowano nam w sklepie 8%vat, ale oni jakoś dziwnie go naliczają tzn. od sumy brutto odejmują 23% vat i dodają 18, 5 %( a nie 8% ), gdy ich pytam dlaczego tak to mówią ,że tak to się liczy. Dzwonilam już do Urzędu Skarbowego ale tam mi tylko powiedzieli , że zwraca się 65,22% z 23% vatu, a na temat 8% vatu to oni nic nie wiedzą.Czy ktoś może udzielić odpowiedzi?dzięki pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justynano 14.05.2011 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2011 Mam pytanie do mieszkających , jak to jest z tym poddaszem , czym izolowaliście , czy wełna mineralna wystarczy , wciąż nas wszyscy starsza , że latem na poddaszu nie wytrzymamy z gorąca ze na pewno bedzie potrzeba klimatyzacja żeby wytrzymac upały . Jakie są Wasze odczucia , jak jest w rzeczywistosci ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 15.05.2011 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 Podpowiedzcie ile mniej wiecej wyszło wam betonu na strop i wieniec oraz jakiej klasy beton dawaliscie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kiziorowo 16.05.2011 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Podpowiedzcie ile mniej wiecej wyszło wam betonu na strop i wieniec oraz jakiej klasy beton dawaliscie? nie mamy garażu, na strop wyszło nam 9,5m3, na wieniec (dziś zalewają)4m3, beton B20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts