Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

czary a liczyles ile wyjdzie Cie stan zero z wylana plyta ?

ta kwota dotyczy zakupu desek na szalunki, stali na zbrojenia, koparki, geodety, 60 m3 betonu, papy, robocizny murarza i materiałów pomocniczych, np. gwoździe itp. Nie wylewamy płyty na tym etapie. Zasypujemy wnętrze fundamentów ziemią, żwirem. No a potem... może za tydzień - rozpoczynamy MURY. No jakoś tak to będzie :)

ta kwota dotyczy zakupu desek na szalunki, stali na zbrojenia, koparki, geodety, 60 m3 betonu, papy, robocizny murarza i materiałów pomocniczych, np. gwoździe itp. Nie wylewamy płyty na tym etapie. Zasypujemy wnętrze fundamentów ziemią, żwirem. No a potem... może za tydzień - rozpoczynamy MURY. No jakoś tak to będzie :)

Hm dziwi mnie bardzo ilosc betonu 60m/3?Gdzie to zmiesciles?Mi nie wyjdzie tyle nawet na caly dom:)?Chyba to zero to Ci wskoczylo przypadkowo:)?

Hm dziwi mnie bardzo ilosc betonu 60m/3?Gdzie to zmiesciles?Mi nie wyjdzie tyle nawet na caly dom:)?Chyba to zero to Ci wskoczylo przypadkowo:)?

Ano poszło! 35 w ziemię i 25 na górę. Mamy oliwkę z garażem dwustanowiskowym. Nie niwelowaliśmy terenu ziemią, więc po jednej stronie domu fundament jest podwyższony do 1,2m. W naszym regionie fundamenty tworzone są z betonu i stali (nie używa się bloczków; jak już, to rzadko). Tak, że nic przypadkowo mi nie wskoczyło. Beton B20 - 11 400 zł, 190 zł/m3. Pozdrawiam