zbyszek1982 25.05.2011 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 (edytowane) Ano poszło! 35 w ziemię i 25 na górę. Mamy oliwkę z garażem dwustanowiskowym. Nie niwelowaliśmy terenu ziemią, więc po jednej stronie domu fundament jest podwyższony do 1,2m. W naszym regionie fundamenty tworzone są z betonu i stali (nie używa się bloczków; jak już, to rzadko). Tak, że nic przypadkowo mi nie wskoczyło. Beton B20 - 11 400 zł, 190 zł/m3. Pozdrawiam To poszlo tego Ci sporo i kasy tez niezle, samych szalunków to musiales miesc sporo...ale musze przyznac ze beton miales niedrogi ja w Słupsku placilem za B20 270zł/m3. My powoli przygotowujemy sie do więzby z stropem trailismy fajna pogodę bo popaduje deszczyk na niego i tylko kilka razy go musialem sam zlac...powoli liczymy koszt stanu surowego i oscyluje nam w graniach 120-130 tyś mniej wiecej tyle ile planowlaismy. Powiedzcie mi jak u was bylo z dachowka ceramiczna czy zdarzalo sie ze przyjezdzala w partiach potłuczona?Jesli tak to czy byly jakies problemy z wymiana bo czekamy na dostawe. Wczoraj przegladalismy wnikliwiej z zona ostanie wpisy i przerazily nas ceny okien w domu-19000 tys to juz niezla sumka-my mamy zrobione wyceny na okna tak jak w projekcie (bez zmian parter, poddasze bez balkonowych-zamiast nich standardowy wymiar Bajcar- 2 szyby iprofil 6komór- 8400 zł za komplet (energo) złoty dab Drutex -3 szyby i profil 5 komór-8300 zł (energo) złoty dąb Czy ktos z Was ma okna z tych firm?Kurcze martwimy sie patrzac na sumy jakie fruwaja tu na forum, ze nasze okna moga byc badziewne.... Edytowane 25 Maja 2011 przez zbyszek1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olga30 25.05.2011 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 My zamówiliśmy okna z firmy AVANTE profil forte 6-komorowe, obustronny orzech do tego rolety zewnętrzne w tym samym kolorze plus silniki na pilota. Jedyna zmiana w oknach to zwykłe zamiast balkonowych na poddaszu. Cena za okna ( 12 szt ) rolety ( 8 szt z silnikami i na pilota ) plus montaż to 19 900 zł. Może to nie tanio ale są to dobre okna o bardzo dobrych parametrach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olga30 25.05.2011 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 Mam zapytanie odnośnie wszystkich instalcji w Oliwce. Czy ktos mógłby mi napisać jakie poniósł koszty w związku z tym?Byłabym bardzo wdzięczna:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula i Niutek 26.05.2011 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 WitamMy jesteśmy na etapie skończonego "0" Staramy się o kredyt i ...prosiłabym forumowiczów o podesłanie kosztorysów nawet tych sprzed roku czy 2. PozdrawiamAnia [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acer11 26.05.2011 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 Witam , po długiej nieobecności , mamy projekt , mamy działkę , czekam na promesy a projekt jest w adaptacji . Jak ktoś buduje w Gorzowie Wlkp. mogę pomóc w szybszej realizacji podłączania prądu budowlanego oraz warunków przyłącza. Już nie mogę się doczekać jak zaczniemy działać . Za miesiąc jak sie uda wbijam łopatę , a tak nawiasem papiery !!!!! to przekleństwo tego naszego kochanego systemu. Pozdrawiam wszystkich Oliwkowiczów a w szczególności Wandę !!!!!! Dużo mi pomogła wizyta u niej na budowie. Jak ktoś buduję w Gorzowie Wlkp. ten projekt zapraszam do dyskusji i wymiany opinii na temat hurtowni budowlanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acer11 26.05.2011 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 (edytowane) To poszlo tego Ci sporo i kasy tez niezle, samych szalunków to musiales miesc sporo...ale musze przyznac ze beton miales niedrogi ja w Słupsku placilem za B20 270zł/m3. My powoli przygotowujemy sie do więzby z stropem trailismy fajna pogodę bo popaduje deszczyk na niego i tylko kilka razy go musialem sam zlac...powoli liczymy koszt stanu surowego i oscyluje nam w graniach 120-130 tyś mniej wiecej tyle ile planowlaismy. Powiedzcie mi jak u was bylo z dachowka ceramiczna czy zdarzalo sie ze przyjezdzala w partiach potłuczona?Jesli tak to czy byly jakies problemy z wymiana bo czekamy na dostawe. Wczoraj przegladalismy wnikliwiej z zona ostanie wpisy i przerazily nas ceny okien w domu-19000 tys to juz niezla sumka-my mamy zrobione wyceny na okna tak jak w projekcie (bez zmian parter, poddasze bez balkonowych-zamiast nich standardowy wymiar Bajcar- 2 szyby iprofil 6komór- 8400 zł za komplet (energo) złoty dab Drutex -3 szyby i profil 5 komór-8300 zł (energo) złoty dąb Czy ktos z Was ma okna z tych firm?Kurcze martwimy sie patrzac na sumy jakie fruwaja tu na forum, ze nasze okna moga byc badziewne.... Zbyszek co do kosztów , z firmą ustaliłem 46 tyś za robociznę - stan surowy zamknięty + materiały max 90 tyś=136 tyś , nie wiem czy to dużo czy mało , myślę ze firmę znam 3 dom budują w rodzinie . Pytanie do Was na ile byście wycenili Oliwkę pod klucz bez płaszcza wodnego , + mała podłogówka + średnia cena materiałów wykończeniowych , Nie wiemy ile mamy wsiąść + , - kredytu??? A cena okien z okanmi poddaszowymi Okna Świebodzin na dół - fakro po kosztach 18900 z roletami w ramach elektrycznymi , jak byśmy zrezygnowali z rolet i okna 3 szyty + sześc komór ok 14000 tyś, nie patrz naprawdę na ceny okien na forum , w różnych rejonach Polski różne ceny . Te okna mają służyć toebie , nie forum , jak tanio to super sam zaczne sprawdzać twoją ofertę. Pozdrawiam Edytowane 26 Maja 2011 przez acer11 błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesia1961 26.05.2011 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 Prośba do wszystkich oliwkowiczów, którzy malowali niedawno ile płacicie za malarza, wiem że niedawno ten temat był (szpachlowanie regipsów, ścian (mam tynki gipsowe bardzo dobrze położone), bo u nas są jakieś kosmiczne ceny malarz chce więcej niż tynkarz, jakie są Wasze doświadczenia czy płacicie od metrów czy od całości, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irryd 26.05.2011 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 Okna z Krakowa okno-plast wycenili mi 23 000 z roletami kolor dwustronny . Cczy ktoś z was zna temat okien OVLO z Dobroplastu ? Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irryd 26.05.2011 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 Do wiesia1961 . Nie jestem na etapie malowania ale wiem bo moja siostra niedawno malowała domek 120 m . Za metr kw. policzyli 9 zł . Woj Dolnośląskie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irryd 26.05.2011 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 Do zbyszek1982 . Wyceny okien które podałeś nie uwzględniają rolet zewnętrznych ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 26.05.2011 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 Do zbyszek1982 . Wyceny okien które podałeś nie uwzględniają rolet zewnętrznych ? tak, nie uwzgledniaja rolet zewnetrznych, robilem jeszcze dzis wycene w M$S ale tam juz bylo troszke drozej z ate same okna wycenili mi 13 tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaop 27.05.2011 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Mam zapytanie odnośnie wszystkich instalcji w Oliwce. Czy ktos mógłby mi napisać jakie poniósł koszty w związku z tym?Byłabym bardzo wdzięczna:) Hej!! Instalacja elektryczna z podłączniem ( oczywiście rozbudowana wzgl. planowego projektu), oświetleniem schodów i przejsć , przełączeniem na zasilanie dodatkowe , oświetleniem bramy ogrodu furtki - ok.9000( materiał i robocizna) , instalacje antenowa + internet+ monitoring zewn + alarm + inst. głośnikowa wewn + videodomofon - 2000 ( sama instalacja z robocizną bez czujek , central i kamer) ; instalacja wod-kan( umywalka3, prysznic2, wanna1, wc2 woda w garażu i ogród, zlewozmywak, , woda do ekspresu, zmywarka, pralka ) łącznie z instalacja ogrzewania ( piec ekogroszek+pelet , dół podłogówka , góra grzejniki , łazienki drabinki , grzejnik w garazu) z inst. centralnego odkurzacza5pkt bez odkurzacza - całość 34000 materiały z robocizną kompl. klimatyzacji centralnej , wentyl mechanicznej nie montowaliśmy. Kominek 14kw bez płaszcza wodnego z nawiewami DPG do pokoi na poddaszu 8000 całość na gotowo z wkładem. ufff chyba to wszystko ... jeszcze planujemy system automatycznego nawadniania ogrodu ale to są na razie plany POZDRAWIAMY ach i doczekaliśmy się TYNKARZY!!! weszli od środy i jak burza przez chałupe się przetaczają a efekt niebawem na zdj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesia1961 27.05.2011 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Do wiesia1961 . Nie jestem na etapie malowania ale wiem bo moja siostra niedawno malowała domek 120 m . Za metr kw. policzyli 9 zł . Woj Dolnośląskie . Dziękuję za odpowiedź mam prośbę o podanie numeru telefonu do tych malarzy, też jestem z woj. Dolnośląskiego i pytanie czy to cena za samo malowanie czy ze szpachlowaniem regipsów, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessy 28.05.2011 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2011 Hej dawno mnie nie było. U nas postęp przebrnęliśmy przez układanie styropianu na podłodze i obecnie instalują nam ogrzewanie podłogowe. Załączyłam parę zdjęć. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 29.05.2011 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 czy ktos mogłby przeslac mi na maila skany instalacji-wodno-kanalizacyjnej, ogrzewania i elektryki, nie dysponuje dzis skanerem a potrzebuje niestety [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessy 30.05.2011 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 ile płaciliście za schody drewniane do swoich oliwek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buczynkaa 30.05.2011 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 witajcie!Wydawało mi się, że niedawno padały ceny tynków gipsowych, ale nie mogę znaleźć, może cie mi napisać ile płaciliście lub macie zapłacić?Tynki to chyba jeden z gorszych etapów, jedna ekipa nam się zmyła, my już gotowi do tynków i gorączkowo szukamy, a tu terminy na wrzesień. Na dodatek prawie nikt ze znajomych nie jest zadwolony ze swoich tynków i właściwie nikogo z polecenia nie mamy.Proszę podajcie ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesia1961 30.05.2011 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 witajcie! Wydawało mi się, że niedawno padały ceny tynków gipsowych, ale nie mogę znaleźć, może cie mi napisać ile płaciliście lub macie zapłacić? Tynki to chyba jeden z gorszych etapów, jedna ekipa nam się zmyła, my już gotowi do tynków i gorączkowo szukamy, a tu terminy na wrzesień. Na dodatek prawie nikt ze znajomych nie jest zadwolony ze swoich tynków i właściwie nikogo z polecenia nie mamy. Proszę podajcie ceny. Ten temat faktycznie był ja płaciłam dosyć drogo bo za tynki gipsowe po 25 zł za m2 z ich materiałem, ale jestem bardzo zadowolona- ekipa super i bardzo ładnie mi położyli, jak teraz wyschły to kto nie wchodzi pyta czy te ściany są już pomalowane bo są bardzo gładkie. A ja obecnie szukam malarza i ciężko mi znaleźć, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesia1961 30.05.2011 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 Do buczynkaa na str 250 jest coś o tynkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buczynkaa 30.05.2011 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 Dziekuję, Wiesiu, już zaglądam. U nas 25 zł to tanio, dziś dostałam ofertę na 35 zł/m2! Pozdrawiam, powodzenia w szukaniu malarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts