Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Powiem jeszcze tyle ze u mnie juz garaz oblozony gresem technicznym, zamowione kafelki do lazienki gornej Mistica z Pilcha, na parter mam kafle Rufus Beige i Brown, zakupione na pietro panele dab antyczny deska, zerandole czekaja na swoj montaz. Kolory na sciany wybrane. Tylko trzeba sie roybujac. I znowu byki. POYDRAWIAM JA.

• Odpowiedzi 7,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Powiem jeszcze tyle ze u mnie juz garaz oblozony gresem technicznym, zamowione kafelki do lazienki gornej Mistica z Pilcha, na parter mam kafle Rufus Beige i Brown, zakupione na pietro panele dab antyczny deska, zerandole czekaja na swoj montaz. Kolory na sciany wybrane. Tylko trzeba sie roybujac. I znowu byki. POYDRAWIAM JA.

wciśnij crtl i shift i się naprawi :)

A my mamy okna dachowe do poprawki - za ponad połowę wartości tych okien. Ech jeszcze nam się ci dachowcy czkają, a nasz dach bedzie droższy niż jakiś superskomplikowany. Ale już jestesmy mądrzejsi i bez umowy z nikim nie gadamy - przez to zmyli sie nam tynkarze, teraz mamy umówionych następnych, dali nam swoją umowę, a w umowie wszystkie obowiązki mamy my, a jeśli sie spóźnimy z zapłatą to mamy płacić odsetki równe potrójnej wartości odsetek ustawowych, a oni jak się spóźnią tylko wysokość odsetek - spryciarze co? Poprawiamy tę umowę i mam nadzieje, że następni się nie zmyją. Szkoda że nasz murarz nie robi wszystkiego, z nim był luzik.

Powodzenia, nie dajcie się "fachowcom"

WITAM! U nas tez sa mikro pekniecia, ale nie ma sie czym martwic bo u mojego brata 3 lata po budowie okazuje sie ze jest duzo do poprawki wiec niema sie czym martwic trzeba to poprostu przejsc. Przepraszam za bledy ale cos moj komputer wydziwia. POZDRAWIAM JA!!!!

Dzięki Wandzik, uspokoiłaś mnie. Gratuluję postępu prac i dokonanych wyborów kafli- ja nie mogę się zdecydować. U nas chyba tempo spadnie- chcieliśmy wylewki robić przed planowanym urlopem ale ze względu na spóżnienie tynkarzy będziemy musieli przełożyć to na po- w sumie oceniam jakiś miesiąc w plecy ale nic to... przecież to nie wyścig- mieszkać gdzie mamy :)) Niestety po urlopie wracam do pracy-koniec macierzyńskiego- i na pewno będzie trudniej dogladać budowy-no ale wszyscy tu przecież pracujecie i budujecie i radę dajecie wieć musi jakoś być:)))

uczynka---trzymam kciuki---zawsze coś musi być, bezstresowe to budowanie nie jest\---a nie da się tego dekarza zmusić żeby reklamację na własny koszt załatwił??

Juz poprawiał dach, nie chcemy go juz wiecej widzieć, a poza tym nie mamy zaufania, skoro tak spartolił taki prosty dach a potem montaz okien to bede sie bała, ze po jego poprawce okna i tak beda źle zamontowane i beda ciekły, więc uderzyliśmy do Fakro, zapłacimy koszmarne pieniądze, ale chociaż bedziemy mieć gwarancje na prawidłowy montaż. a pieniądze za tę poprawke spróbuje oczywiscie wydrzeć od dekarza, ale watpię, żeby się udało. Mogę jedynie robić mu antyreklamę w okolicy...

Udanego urlopu życzę, nalezy sie Wam, a po powrocie na pewno dasz radę ze świeżymi siłami pilnowac budowy, jak z maluchem dałaś radę, to z pracą też.

Pozdrawiam

Tak to jest przy budowie, że rzadko co idzie po naszej myśli...

U nas ciągle coś wyskakuje i opóźnia budowę.

Mamy ogromną nadzieję zacząć dach z początkiem lipca, ale może być ciężko, jeszcze stropu nie mamy całego zalanego.

Załamka :( Strasznie się to ciągnie...Szałują nam już strop chyba 3 tydzien!!!!

Jest ich 2: majster i pomocnik, wkurzamy się ale mówią że ciężko ludzi do pracy znaleźć...:(

No ale powoli do przodu, też mamy gdzie mieszkać... no ale marzenia o mieszkaniu bez teściów mobilizują:)

Annaop - nic się nie przejmuj, my też oboje pracujemy i jakoś dajemy rade. Najgorzej jak trzeba strop podlewać przy upałach non stop....cenny urlop trzeba wybrać...

No ale raz w życiu się buduje ...:)

Powodzenia!!!!!!

Witam annaop . Też wydłużam daszek nad tarasem do 3,5 m . Ekipa wyceniła mi go razem z robocizną na 7000 . Zastanawiam się czy nie jest to zbyt wygórowana cena .

Hej!! no to żadna niespodzianka z nieterminowymi tynkami - u nas 4 tyg poślizgu :( ale ostatecznie już powstają a sa cementowo-wapienne i za 18/m2 z materiałem - oglądaliśmy kilka domów robionych przez tą ekipe i nam baaardzo odpowiada :)

do INKA81 - daszek nad drzwiami wejściowymi poza względami estetycznymi ( kwestia gustu) jest też poniekąd zabezpieczeniem przed opadami no chyba ze masz tak usytuowaną oliwke ze zdecydowana wiekszosć opadów nie jest na ta strone ( wątpliwe ) , my zrezygnowaliśmy z daszku projektowego i nieco wydłuzony osadziliśmy niżej nad drzwiami - po kilkunastu już ulewach drzwi od zewnątrz są suchutkie :)) to cieszy a dachówek może z 30 więcej poszło - zdjęcia na linku poniżej

Do JUSTYNANO - u nas tez są ścianki z silki moim zdaniem ok a i obróbka łatwiejsza no i cena - ponad 10zł taniej na m2 to zaważyło :))

No i podpinamy się pod prosbę JESSY - podajcie prosze cene jaką płacicie za schody!!! nas szczególnie interesują te kładzione na betonie .

POZDRAWIAMY WSZYSTKICH :))

irryd

Witam . Czy ktoś z was robił lub ma zamiar zrobić ścianę działową w pokojach bliźniaczych tak zwaną literą S ( by można było zrobić szafy wnękowe ) ? Bardzo proszę o opinie i wymiary tych załamań . Pozdrawiam .

Taką ściankę z szafami w zabudowie robiła IDA , sprawdź jej galerię i jak Ci się spodoba to napisz do niej , na pewno odpisze , Ona zawsze Wszystkim pomaga i można na Nią liczyć!

PRAWDA Oliwkowicze

DO ANNAOP

Czy budując scianke działową z silki pomiedzy pokojami bliźniaczymi u góry dawaliście dodatkowe wzmocniena na stropie ?? POzdrawiam .

Hej , nic mi nie wiadomo o specjalnych wzmocnieniach stropu pod ścianką działowa pomiędzy pokoikami bliźniaczymi - strop mamy zgodny z projektem z terrivy a silka hmmm chyba nawet jest lżejsza od podobnych wielością pustaków z porothermu.

Do IRRYD

Jezeli pooglądasz zdj z galerii ( link poniżej ) znajdziesz czego szukasz - odn. ścianki , a co do daszku to muszę przeliczyć bo zaplanowaliśmy go na etapie wyboru ekipy budowlanej i policzyli za cały dach łacznie bez dopłat za daszki ( bo nad wejsciem też troszke zmieniony jest ) :) odpisze jak poprzeglądam faktury :)

Pozdrawiamy !!!!

do

Mamy SSO :):):)

Obraz%252520263.jpg

NOOOO!!! GRATULACJE!!!!!

Czyli zakończył się Wam najlepszy etap, teraz zacznie się wybieranie, a to jakie okna? jakie drzwi?.... ECH. Pamiętam jak to było właśnie ten etap-SSO dawał najwięcej radości bo było widać największe efekty. Potem okna, drzwi, elektryka, hydraulika, tynki, posadzki- też radocha tylko nie zawsze idzie tak jak by się chciało, ale jak już się przez to przebrnie to jest reszta czyli wybór kolorów, kafli, paneli i tej całej reszty. Ale jak już się uda wybrać to UFF... . A teraz trzeba dobrego fachowca co by nie zepsuł tego co sobie wymyśliliśmy.

JESZCZE RAZ GRATULACJE!!!!!