Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

buczynkaa dziękuję bardzo za możliwość zobaczenia waszej Oliwki. Domek piękny i teraz jestem już pewna na 100% że to był dobry wybór :)

pozdrawiam serdecznie :)

Nie ma sprawy, ja też jestem pewna, że wybór był dobry :), bardzo bym już chciała zamieszkać. Dziękujemy za pochwałę. A nam miło było sobie porozmawiać z kimś, kto wie o co chodzi. Trzymamy kciuki za postępy na Waszej budowie.

Witam , może ktoś mi podać ile zużył jeżeli z takego pustaka budował --- roben t24 max duży 11sztm2 ---- ile poszło na dom z garażem jednostanowiskowym.

Dodatkowo prosze o pomoc w określeniu ile pustatka 11,5 na ścianki działowe a ile 24 cm na ściany nośne.

Z kosztorysu nie mogę się doczytać.

Witajcie, u nas szluja na wieniec pod murłaty robota dosyc sprawnie idzie.Powiedzcie jak wygladały u was wyglada kwestia scianek dzialowych czy ktos z was moze rezygnował z wiatrołapu a jesli tak to jak to sie sprawdza i czy ktoś przedluzył scianke dzielaca kuchnie z salonem(jadalnia) tak by była mniej widoczna kuchnia z salonu....ktos z was stoswał to rozwiazanie?

Witam , czy ktos może mi napisac ile jest potrzebnych stempli pod strop ?? A może ma ktos ze Sląska ?? Chętnie odkupie .

Co do stempli to wlaśnie u mnie powoli juz znikaja a bylo ich przeszlo 200 sosnowych drzewek wiec taki mały las....nie wiem jak u innych moz ei bylo ich wiecej ale z 200 to chyba musisz miec.Niestety mieszkam na roznych krancach kraju...

Kesja1 dzięki bardzo chętnie bym skorzystała , ale za miesiąc to za pozno , robimy strop Teriva czy tez jest potrzebne aż tyle stempli??

u mnie tez terriva i okolo 200 majster smial sie ze jeszcze by dorzucił :) ale dla mnie 200 to istny las...najlepiej jechac do lesniczego i powiedziec ze chcecie kupic zerdki takie na 6 m wtedy wam wyjdzie duzo taniej niz jak pojedziecie i powiecie ze chcecie stemple. Za sama nazwe stempel placisz dwa razy wiecej .My sami sobie robilismy wiec koszty mozna powiedziec zerowe

Wiesiu-jak rozwiązałaś problem drzwi wewnętrznych? U nas wylewkarz coś mówi że też wysoki otwór zostanie-zupełnie nie rozumiem z czego to wynika-nie usmiecha mi sie zamawianie niestandardowych.....

Ostatnio robiłam wycenę drzwi z porta i niestandardowe na cały dom łącznie ze wzmocnionymi do garażu (pomiędzy kotłownią a garażem) coś ok. 1500zł więcej można też ponoć obrobić tzn podkleić regipsy ale my prawdopodobnie zdecydujemy się na te niestandardowe bo słyszałam głosy, że może to podklejenie regipsów pękać a drzwi często się otwiera i zamyka, pozdrawiam

Cześć

wiesia1961 - jeżeli niestandardowe wyszły o 1500 zł drożej to znaczy ile wyszły w sumie niestandardowe - pytam sie bo u mnie tez zrobili wewnętrze drzwi wysze od standardowych o kilka dobrych centów.

Na cały dom wszystkie wewnętrzne niestandardowe 9199zł a standardowe 7810zł różnica wynosi 1389zł ( u mnie wychodzi ok. 8 cm więcej), a ile u Was, pozdrawiam

Nie bardzo mogę sie połapać, dlaczego wychodzą Wam za wysokie otwory na drzwi. Dziś pomierzyliśmy u nas i od chudego betonu do nadproża wychodzi 2,20m, zakładając, że wszystkie warstwy na podłodze podniosą ja o 15 cm, wyjdzie nam otwór drzwiowy wysokości 2,05m. Podjechaliśmy dziś do salonu z drzwiami (polskone i porta) i tam minimalna wysokość otworu drzwiowego jest wymagana 2,06m, więc wcale nie wychodzi za wysoko, ale nawet za nisko o 1 cm...

Chyba, że tam był jakiś błąd w projekcie, który u Was wychodzi a u nas skorygował go murarz (tak zrobił też ze schodami - na forum zastanawialiscie się, że z tymi schodami jest coś nie tak, a u nas okazało sie jak policzyliśmy, że murarz dodał jeden schodek i problemu nie ma i nawet nie pytał, więc nawet nie zdawaliśmy sobie sprawy, że mógł byc jakiś błąd)

u nas też dzrzwi wyszły standardowe-ale fakt ekipa trafiła nam się rewelacyjna więc pewnie skorygowała. Drzwi wewnętrzne już zakupione (były w promocji), hydraulicy robią wodę i kanalizę, po bożym ciele wchodzi elektryk a od 1 lipca tynkarz :D

kiziorowo

bardzo szybko wszystko robicie, ogromne postępy w pracy, dopiero zaczeliście a już kanaliza, tynki , nawet drzwi , gratuluję , pewnie chcecie zamieszkac na jesień, ba nawet może na późne lato.

A możesz pokazac jakie drzwi wybraliście, coś tanio Was wyszły jak za całośc , poproszę o zdjęcie , może byc na priv jak nie możesz na forum.

Czy ktoś już robił projekt łazienek i może coś pokazac?

pozdrawiam