buczynkaa 13.06.2011 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 zależy skąd jesteś, jak na okolice Wrszawy to bardzo ok, ale trzeba koniecznie ocenić jakość. a u nas od 3 tyg. zastój, bo własnie tynkarzy nie mamy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buczynkaa 13.06.2011 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 buczynkaa dziękuję bardzo za możliwość zobaczenia waszej Oliwki. Domek piękny i teraz jestem już pewna na 100% że to był dobry wybór pozdrawiam serdecznie Nie ma sprawy, ja też jestem pewna, że wybór był dobry , bardzo bym już chciała zamieszkać. Dziękujemy za pochwałę. A nam miło było sobie porozmawiać z kimś, kto wie o co chodzi. Trzymamy kciuki za postępy na Waszej budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acer11 14.06.2011 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 Witam , może ktoś mi podać ile zużył jeżeli z takego pustaka budował --- roben t24 max duży 11sztm2 ---- ile poszło na dom z garażem jednostanowiskowym. Dodatkowo prosze o pomoc w określeniu ile pustatka 11,5 na ścianki działowe a ile 24 cm na ściany nośne. Z kosztorysu nie mogę się doczytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 15.06.2011 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 Witajcie, u nas szluja na wieniec pod murłaty robota dosyc sprawnie idzie.Powiedzcie jak wygladały u was wyglada kwestia scianek dzialowych czy ktos z was moze rezygnował z wiatrołapu a jesli tak to jak to sie sprawdza i czy ktoś przedluzył scianke dzielaca kuchnie z salonem(jadalnia) tak by była mniej widoczna kuchnia z salonu....ktos z was stoswał to rozwiazanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaop 15.06.2011 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 Wiesiu-jak rozwiązałaś problem drzwi wewnętrznych? U nas wylewkarz coś mówi że też wysoki otwór zostanie-zupełnie nie rozumiem z czego to wynika-nie usmiecha mi sie zamawianie niestandardowych..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justynano 16.06.2011 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 Witam , czy ktos może mi napisac ile jest potrzebnych stempli pod strop ?? A może ma ktos ze Sląska ?? Chętnie odkupie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 16.06.2011 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 Witam , czy ktos może mi napisac ile jest potrzebnych stempli pod strop ?? A może ma ktos ze Sląska ?? Chętnie odkupie . Co do stempli to wlaśnie u mnie powoli juz znikaja a bylo ich przeszlo 200 sosnowych drzewek wiec taki mały las....nie wiem jak u innych moz ei bylo ich wiecej ale z 200 to chyba musisz miec.Niestety mieszkam na roznych krancach kraju... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kesja1 16.06.2011 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 Budujemy na Śląsku koło Orzesza.My kupiliśmy 170 stempli, mamy strop lany.Za miesiąc nie będą nam już potrzebne.Jeśli jest potrzeba proszę o kontakt na priv.Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justynano 16.06.2011 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 Kesja1 dzięki bardzo chętnie bym skorzystała , ale za miesiąc to za pozno , robimy strop Teriva czy tez jest potrzebne aż tyle stempli?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 16.06.2011 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 Kesja1 dzięki bardzo chętnie bym skorzystała , ale za miesiąc to za pozno , robimy strop Teriva czy tez jest potrzebne aż tyle stempli?? u mnie tez terriva i okolo 200 majster smial sie ze jeszcze by dorzucił ale dla mnie 200 to istny las...najlepiej jechac do lesniczego i powiedziec ze chcecie kupic zerdki takie na 6 m wtedy wam wyjdzie duzo taniej niz jak pojedziecie i powiecie ze chcecie stemple. Za sama nazwe stempel placisz dwa razy wiecej .My sami sobie robilismy wiec koszty mozna powiedziec zerowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesia1961 16.06.2011 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 Wiesiu-jak rozwiązałaś problem drzwi wewnętrznych? U nas wylewkarz coś mówi że też wysoki otwór zostanie-zupełnie nie rozumiem z czego to wynika-nie usmiecha mi sie zamawianie niestandardowych..... Ostatnio robiłam wycenę drzwi z porta i niestandardowe na cały dom łącznie ze wzmocnionymi do garażu (pomiędzy kotłownią a garażem) coś ok. 1500zł więcej można też ponoć obrobić tzn podkleić regipsy ale my prawdopodobnie zdecydujemy się na te niestandardowe bo słyszałam głosy, że może to podklejenie regipsów pękać a drzwi często się otwiera i zamyka, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tatrzan 17.06.2011 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 Cześćwiesia1961 - jeżeli niestandardowe wyszły o 1500 zł drożej to znaczy ile wyszły w sumie niestandardowe - pytam sie bo u mnie tez zrobili wewnętrze drzwi wysze od standardowych o kilka dobrych centów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesia1961 17.06.2011 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 Cześć wiesia1961 - jeżeli niestandardowe wyszły o 1500 zł drożej to znaczy ile wyszły w sumie niestandardowe - pytam sie bo u mnie tez zrobili wewnętrze drzwi wysze od standardowych o kilka dobrych centów. Na cały dom wszystkie wewnętrzne niestandardowe 9199zł a standardowe 7810zł różnica wynosi 1389zł ( u mnie wychodzi ok. 8 cm więcej), a ile u Was, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buczynkaa 18.06.2011 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 Nie bardzo mogę sie połapać, dlaczego wychodzą Wam za wysokie otwory na drzwi. Dziś pomierzyliśmy u nas i od chudego betonu do nadproża wychodzi 2,20m, zakładając, że wszystkie warstwy na podłodze podniosą ja o 15 cm, wyjdzie nam otwór drzwiowy wysokości 2,05m. Podjechaliśmy dziś do salonu z drzwiami (polskone i porta) i tam minimalna wysokość otworu drzwiowego jest wymagana 2,06m, więc wcale nie wychodzi za wysoko, ale nawet za nisko o 1 cm... Chyba, że tam był jakiś błąd w projekcie, który u Was wychodzi a u nas skorygował go murarz (tak zrobił też ze schodami - na forum zastanawialiscie się, że z tymi schodami jest coś nie tak, a u nas okazało sie jak policzyliśmy, że murarz dodał jeden schodek i problemu nie ma i nawet nie pytał, więc nawet nie zdawaliśmy sobie sprawy, że mógł byc jakiś błąd) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buczynkaa 18.06.2011 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 Znależlismy wreszcie tynkarza, nie marudził i może zacząć za tydzień i nawet umowę podpisze bez gadania... Już boję się zapeszyć, ale może wrescie ruszymy po miesięcznym przestoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kiziorowo 19.06.2011 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 u nas też dzrzwi wyszły standardowe-ale fakt ekipa trafiła nam się rewelacyjna więc pewnie skorygowała. Drzwi wewnętrzne już zakupione (były w promocji), hydraulicy robią wodę i kanalizę, po bożym ciele wchodzi elektryk a od 1 lipca tynkarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesia1961 19.06.2011 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 A ile płaciliście za drzwi wewnętrze na cały dom?, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wandzik 19.06.2011 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 WITAJCIE WSZYSCY OLIWKOWICZE!!!! Dajcie kilka nowych zdjęć z postępów Waszych budów- PROSZĘ. Fajnie się ogląda postępy u kogoś bo swoje ma się na miejscu, a już w pewnym momencie to jakoś to wolno idzie. POZDRAWIAM JA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kiziorowo 19.06.2011 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 wiesia1961 kupiliśmy w promocji- za drzwi wewnętrzne bez tych dzielących korytarz od wiatrołapu zapłaciliśmy 4500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aisza26 20.06.2011 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 u nas też dzrzwi wyszły standardowe-ale fakt ekipa trafiła nam się rewelacyjna więc pewnie skorygowała. Drzwi wewnętrzne już zakupione (były w promocji), hydraulicy robią wodę i kanalizę, po bożym ciele wchodzi elektryk a od 1 lipca tynkarz kiziorowo bardzo szybko wszystko robicie, ogromne postępy w pracy, dopiero zaczeliście a już kanaliza, tynki , nawet drzwi , gratuluję , pewnie chcecie zamieszkac na jesień, ba nawet może na późne lato. A możesz pokazac jakie drzwi wybraliście, coś tanio Was wyszły jak za całośc , poproszę o zdjęcie , może byc na priv jak nie możesz na forum. Czy ktoś już robił projekt łazienek i może coś pokazac? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts