buczynkaa 25.06.2011 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 Zbyszek, ja chciałąm opuścic daszek, czyli własciwie zostawić go na takiej wysokości nad drzwiami, jak jest w projekcie, ale niestety mieliśmy ekipę 'niedasiów', więc powędrował w górę, do tego wydłużyliśmy nieco okapy, więc wygląda całkiem nieźle, już się przyzwyczaiłam, ale bardzie podoba mi sie opuszczony daszek. Musisz poprzeglądać zdjęcia oliwkowiczów i zobaczyć co Ci się podoba. W naszym albumie możesz sobie obejrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buczynkaa 25.06.2011 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 U nas od poniedziałku wreszcie wchodzą tynkarze i chyba ruszy nam budowa z kopyta. Ostatnio przerabiamy temat kominka, mieliśmy juz przygotowane podprowadzenie wody pod kominek z płaszczem wodnym, ale po rozmowach z kominkowcami chyba sobie odpuścimy, za to zaczęliśmy poważnie rozważać DGP. Jaką macie moc kominków w swoich oliwkach? Wybraliśmy też płytki (łazienki Opoczno Aleksandria i Zebrano, salon Woodentic lub tańszy Kwadro Holtzer), mamy projekty łazienek i wstepny projekt kuchni (narazie ołówkiem, po pomiarach coś więcej), a my w blokach startowych i po tynkach działamy. Nie powiem kiedy chcemy sie wprowadzić, bo nie uwierzycie, jak sie uda to sie pochwalimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lelek77 25.06.2011 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 U nas roboty pełną parą - już powoli widać końcówkę teraz tylko generalne sprzątanie i pomału przeprowadzka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesia1961 26.06.2011 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 U nas roboty pełną parą - już powoli widać końcówkę teraz tylko generalne sprzątanie i pomału przeprowadzka Bardzo ładnie! miło popatrzeć na wykończony dom, czy podnosiłeś ściankę kolankową i o ile, bo ja podniosłam o 1 pustak i się zastanawiam czy masz więcej, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lelek77 26.06.2011 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 Bardzo ładnie! miło popatrzeć na wykończony dom, czy podnosiłeś ściankę kolankową i o ile, bo ja podniosłam o 1 pustak i się zastanawiam czy masz więcej, pozdrawiam Hej. U nas ścianka kolankowa jest tak: 3xYtong (razem ok. 60 cm) + wieniec (ok. 25 cm) więc razem ok 85 cm - ale doszła jeszcze posadzka z e styropianem (grubość 8 cm) Kolankowa na gotowo (juz po odjęciu paneli) wynosi 75-77 cm. Wiesz szału nie ma ale jak dla nas to wystarczy i jest dość wygodnie (no schylić się rzeba ) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessy 26.06.2011 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 U nas tez postępy. Wylewki zrobione , piec wstawiony , no i pierwsze kafelki szkoda ze na razie tylko w kotłowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INKA81 27.06.2011 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 Witam Oliwkowiczów i chwalę się że moja Oliwka też ruszyła z kopyta Wkrótce wrzucę foto Rozglądam się za oknami i tu moje pytanie czy ktoś z was montował okna Schuco? Jeśli tak to proszę o opinie. Wiem że zapewne na forum było, ale ciężko jest je całe przewertować więc podpowiedzcie ile płaciliście za okna i jakich firm. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 27.06.2011 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 szukam wlasciciela tego domku jesli wiece kto to jest to prosze o jak naszybsza informacje z gory dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kiziorowo 27.06.2011 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 za to co widać na naszych zdjęciach-czyli hydraulika,kanalizacja i podprowadzenie do grzejników materiał i robocizna zapłaciliśmy 5500, za elektrykę z domofonem i wyjściami tv robota z materiałem 5400- w takim razie widzę,że nie przepłaciliśmy i cen jak najbardziej ok. W poniedziałek zaczynamy tynki cem-wap13zł/metr bez materiału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justynano 27.06.2011 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 szukam wlasciciela tego domku jesli wiece kto to jest to prosze o jak naszybsza informacje z gory dzieki[ATTACH=CONFIG]63113[/ATTACH] Witam , właścicielami tego domku jest Ida i Jacek . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 27.06.2011 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 Witam , właścicielami tego domku jest Ida i Jacek . Pozdrawiam. Ida i jacek moim zdaniem maja inny domek oni maja z przodu na filarkach daszek a do tego inna elewacje.Te zdjecia wzielem z stronki:domoliwka.pl a wlasciciel podpisuje sie kalif wiec jeszcze raz ponawiam prosbe o namiary na kalifa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ida i jacek 27.06.2011 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 Masz rację - to nie jest nasz domek; niestety nie kojarzę też nikogo o nicku "kalif" - obawiam się, że może wcale nie zaglądać na nasze forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justynano 27.06.2011 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 Przepraszam faktycznei gafa na całej lini:) A tyle razy go oglądałam ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesia1961 27.06.2011 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 Do Idy i Jacka! już chwaliłam Wasz ogród, czy robiliście sami czy może korzystaliście z pomocy fachowców jeżeli tak to ile taka pomoc kosztuje, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irryd 27.06.2011 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 (edytowane) Do INKA81 Okna 3 szyby orzech zamówiłam w okna Majewski koszt razem z roletami 17200 z silnikami na 2 okna tarasowe . Mamy sporo zmian , więc radze zrobić u nich wycenę . Jesteśmy z Dolnośląskiego mieszkamy w Zgorzelcu zamawiałam w Lubaniu . Edytowane 27 Czerwca 2011 przez irryd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irryd 27.06.2011 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 Jak na Kraków macie super ceny . Widzę że nas nasza Oliwka wyniesie o wiele więcej . Mam pytanie odnośnie piorunochronu . Czy robicie i na ile wam wyceniono ? za to co widać na naszych zdjęciach-czyli hydraulika,kanalizacja i podprowadzenie do grzejników materiał i robocizna zapłaciliśmy 5500, za elektrykę z domofonem i wyjściami tv robota z materiałem 5400- w takim razie widzę,że nie przepłaciliśmy i cen jak najbardziej ok. W poniedziałek zaczynamy tynki cem-wap13zł/metr bez materiału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kiziorowo 27.06.2011 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 irryd nie ukrywam, że szukamy w miare tanich i sprawdzonych ekip, mam nadzieję, że zmieścimy się w założonym budżecie co do okien my mamy 5 komorowy system ideal z okuciami WINK HAUS, za wszystkie okna z montażem (mamy tylko jedno balkonowe) zapłaciliśmy 9300 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olga30 27.06.2011 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 szukam wlasciciela tego domku jesli wiece kto to jest to prosze o jak naszybsza informacje z gory dzieki[ATTACH=CONFIG]63113[/ATTACH] właściciel tego domku to Kalif a szczegóły na tej stronie http://domoliwka.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtekszw 27.06.2011 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 Mam prosbe do tych co podnosili scianke kolankowa a mianowicie czy opuszczaliscie daszek nad wejsciem i nad tarasem?U mnie jest scianka kolankowa na wysokosci 92 cm i majster tlumaczył mi jesli zrobi tak daszek jak w projekcie to bedzie niestety dziwnie wygladał gdyż przytwierdzajac go do murlaty bedzie po prostu za wysoko...hm mozecie podpowiedziec jak ta kwestie rozwiazaliscie a najlepiej prosiłbym o przeslanie fotki na [email protected]paki twierdza, ze zrobia mi po prostu tak jak mi najbardziej pasuje, podoba sie za bardzo nie patrzac na projekt...jeszcze jedno cz mozecie podeslac na zdjecia kuchni bez chodow wylewanych najlepiej zrobione od wiatrołpau i wnetrza kuchni bo mamy maly problem z umiejscowieniem scianki dzialowej miedzy schodami a kuchnia Witam, my podnosiliśmy ściankę kolankową o 2 pustaki. Równocześnie wydłużone zostały krokwie. O ile wiem koniec krokwi jest oddalony od ściany na ok 120cm - z tego wynika że od murłaty do końca krokwi jest ok 156cm (ciekawe czy się z czasem nie wygną). W rzeczywistości daszek wygląda zdecydowanie lepiej niż na zdjęciach - daszek to była jedna z tych rzeczy, której realizacji się obawialiśmy - ale jesteśmy zadowoleni. Na gotowo (po wylewkach i ociepleniu połaci) wysokość ścianki kolankowej wynosi niecały metr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buczynkaa 27.06.2011 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 Witam Oliwkowiczów i chwalę się że moja Oliwka też ruszyła z kopyta Wkrótce wrzucę foto Rozglądam się za oknami i tu moje pytanie czy ktoś z was montował okna Schuco? Jeśli tak to proszę o opinie. Wiem że zapewne na forum było, ale ciężko jest je całe przewertować więc podpowiedzcie ile płaciliście za okna i jakich firm. pozdrawiam U nas okna Mazowieckiej fabryki okien na profilach Veki, 6 komorowe kolor dwustronny (załapaliśmy sie wtedy na promocję) - 12 tys. z montażem (z tego balkonowe jak w projekcie z łukiem kosztowało 3800). Większość okien jak w projekcie, tylko w pokojach na górze zamiast balkonowych 1200x1500. Fabryka niedaleko i nawet jexdziliśmy tam obgadywać okno balkonowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts