Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Zbyszek, ja chciałąm opuścic daszek, czyli własciwie zostawić go na takiej wysokości nad drzwiami, jak jest w projekcie, ale niestety mieliśmy ekipę 'niedasiów', więc powędrował w górę, do tego wydłużyliśmy nieco okapy, więc wygląda całkiem nieźle, już się przyzwyczaiłam, ale bardzie podoba mi sie opuszczony daszek. Musisz poprzeglądać zdjęcia oliwkowiczów i zobaczyć co Ci się podoba. W naszym albumie możesz sobie obejrzeć.

• Odpowiedzi 7,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

U nas od poniedziałku wreszcie wchodzą tynkarze i chyba ruszy nam budowa z kopyta. Ostatnio przerabiamy temat kominka, mieliśmy juz przygotowane podprowadzenie wody pod kominek z płaszczem wodnym, ale po rozmowach z kominkowcami chyba sobie odpuścimy, za to zaczęliśmy poważnie rozważać DGP. Jaką macie moc kominków w swoich oliwkach?

Wybraliśmy też płytki (łazienki Opoczno Aleksandria i Zebrano, salon Woodentic lub tańszy Kwadro Holtzer), mamy projekty łazienek i wstepny projekt kuchni (narazie ołówkiem, po pomiarach coś więcej), a my w blokach startowych i po tynkach działamy. Nie powiem kiedy chcemy sie wprowadzić, bo nie uwierzycie, jak sie uda to sie pochwalimy.

Bardzo ładnie! miło popatrzeć na wykończony dom, czy podnosiłeś ściankę kolankową i o ile, bo ja podniosłam o 1 pustak i się zastanawiam czy masz więcej, pozdrawiam

Hej. U nas ścianka kolankowa jest tak: 3xYtong (razem ok. 60 cm) + wieniec (ok. 25 cm) więc razem ok 85 cm - ale doszła jeszcze posadzka z e styropianem (grubość 8 cm)

Kolankowa na gotowo (juz po odjęciu paneli) wynosi 75-77 cm. Wiesz szału nie ma ale jak dla nas to wystarczy i jest dość wygodnie (no schylić się rzeba :()

pozdrawiam

Witam Oliwkowiczów i chwalę się że moja Oliwka też ruszyła z kopyta :) Wkrótce wrzucę foto :)

Rozglądam się za oknami i tu moje pytanie czy ktoś z was montował okna Schuco? Jeśli tak to proszę o opinie. Wiem że zapewne na forum było, ale ciężko jest je całe przewertować więc podpowiedzcie ile płaciliście za okna i jakich firm.

pozdrawiam

za to co widać na naszych zdjęciach-czyli hydraulika,kanalizacja i podprowadzenie do grzejników materiał i robocizna zapłaciliśmy 5500, za elektrykę z domofonem i wyjściami tv robota z materiałem 5400- w takim razie widzę,że nie przepłaciliśmy i cen jak najbardziej ok. W poniedziałek zaczynamy tynki cem-wap13zł/metr bez materiału

Witam , właścicielami tego domku jest Ida i Jacek . Pozdrawiam.

Ida i jacek moim zdaniem maja inny domek oni maja z przodu na filarkach daszek a do tego inna elewacje.Te zdjecia wzielem z stronki:domoliwka.pl a wlasciciel podpisuje sie kalif wiec jeszcze raz ponawiam prosbe o namiary na kalifa

Do INKA81 Okna 3 szyby orzech zamówiłam w okna Majewski koszt razem z roletami 17200 z silnikami na 2 okna tarasowe . Mamy sporo zmian , więc radze zrobić u nich wycenę . Jesteśmy z Dolnośląskiego mieszkamy w Zgorzelcu zamawiałam w Lubaniu . Edytowane przez irryd

Jak na Kraków macie super ceny . Widzę że nas nasza Oliwka wyniesie o wiele więcej . Mam pytanie odnośnie piorunochronu . Czy robicie i na ile wam wyceniono ?
za to co widać na naszych zdjęciach-czyli hydraulika,kanalizacja i podprowadzenie do grzejników materiał i robocizna zapłaciliśmy 5500, za elektrykę z domofonem i wyjściami tv robota z materiałem 5400- w takim razie widzę,że nie przepłaciliśmy i cen jak najbardziej ok. W poniedziałek zaczynamy tynki cem-wap13zł/metr bez materiału

Mam prosbe do tych co podnosili scianke kolankowa a mianowicie czy opuszczaliscie daszek nad wejsciem i nad tarasem?U mnie jest scianka kolankowa na wysokosci 92 cm i majster tlumaczył mi jesli zrobi tak daszek jak w projekcie to bedzie niestety dziwnie wygladał gdyż przytwierdzajac go do murlaty bedzie po prostu za wysoko...hm mozecie podpowiedziec jak ta kwestie rozwiazaliscie a najlepiej prosiłbym o przeslanie fotki na [email protected]paki twierdza, ze zrobia mi po prostu tak jak mi najbardziej pasuje, podoba sie za bardzo nie patrzac na projekt...jeszcze jedno cz mozecie podeslac na zdjecia kuchni bez chodow wylewanych najlepiej zrobione od wiatrołpau i wnetrza kuchni bo mamy maly problem z umiejscowieniem scianki dzialowej miedzy schodami a kuchnia

Witam,

my podnosiliśmy ściankę kolankową o 2 pustaki. Równocześnie wydłużone zostały krokwie. O ile wiem koniec krokwi jest oddalony od ściany na ok 120cm - z tego wynika że od murłaty do końca krokwi jest ok 156cm (ciekawe czy się z czasem nie wygną).

W rzeczywistości daszek wygląda zdecydowanie lepiej niż na zdjęciach - daszek to była jedna z tych rzeczy, której realizacji się obawialiśmy - ale jesteśmy zadowoleni.

Na gotowo (po wylewkach i ociepleniu połaci) wysokość ścianki kolankowej wynosi niecały metr.

DSC01190.jpg

DSC01189.jpg

DSC01188.jpg

Witam Oliwkowiczów i chwalę się że moja Oliwka też ruszyła z kopyta :) Wkrótce wrzucę foto :)

Rozglądam się za oknami i tu moje pytanie czy ktoś z was montował okna Schuco? Jeśli tak to proszę o opinie. Wiem że zapewne na forum było, ale ciężko jest je całe przewertować więc podpowiedzcie ile płaciliście za okna i jakich firm.

pozdrawiam

U nas okna Mazowieckiej fabryki okien na profilach Veki, 6 komorowe kolor dwustronny (załapaliśmy sie wtedy na promocję) - 12 tys. z montażem (z tego balkonowe jak w projekcie z łukiem kosztowało 3800). Większość okien jak w projekcie, tylko w pokojach na górze zamiast balkonowych 1200x1500. Fabryka niedaleko i nawet jexdziliśmy tam obgadywać okno balkonowe.