Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

właściciel tego domku to Kalif a szczegóły na tej stronie http://domoliwka.pl/

dzieki Olgo ale tyle to wiem, podalem wyzej ze ze jego posty znajduja sie na http://www.domoliwka.pl, niestety nic oprócz nicku i miejscowosci wiecej nie wiadomo o wlascicielu tej pieknej oliwki.My jestesmy na etapie wiezby i chlopaki przymierzaja sie do daszków.Chcemy by zrobili tak jak ma wlasnie kalif i niby mówia ze nie ma peoblemu-zobaczymy jak wyjdzie w rzeczywistosci.Wojtekszw dzieki z ainfo, ladnie sie prezentuje twoja Olwika, he jak chyba wszystkie tutaj:)

• Odpowiedzi 7,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

irryd nie ukrywam, że szukamy w miare tanich i sprawdzonych ekip, mam nadzieję, że zmieścimy się w założonym budżecie

co do okien my mamy 5 komorowy system ideal z okuciami WINK HAUS, za wszystkie okna z montażem (mamy tylko jedno balkonowe) zapłaciliśmy 9300

Bardzo dobra cena? A gdzie kupowaliście te okna?

dzieki Olgo ale tyle to wiem, podalem wyzej ze ze jego posty znajduja sie na http://www.domoliwka.pl, niestety nic oprócz nicku i miejscowosci wiecej nie wiadomo o wlascicielu tej pieknej oliwki.My jestesmy na etapie wiezby i chlopaki przymierzaja sie do daszków.Chcemy by zrobili tak jak ma wlasnie kalif i niby mówia ze nie ma peoblemu-zobaczymy jak wyjdzie w rzeczywistosci.Wojtekszw dzieki z ainfo, ladnie sie prezentuje twoja Olwika, he jak chyba wszystkie tutaj:)

Witaj ja mam ściankę kolankową 132cm(podwyższone o 3 pustaki), a daszki wyglądają tak przy przedłużonych krokwiach o 40cm

003.jpg

BUDOWA 052.jpg

Do Idy i Jacka! już chwaliłam Wasz ogród, czy robiliście sami czy może korzystaliście z pomocy fachowców jeżeli tak to ile taka pomoc kosztuje, pozdrawiam

Wiesiu - projekt i wykonanie ogrodu to prezent od rodziców na dobry początek - ciężko mi więc powiedzieć czy to bardzo droga sprawa; ale tutaj na forum jest projektantka Elfir - myślę, że możesz się jej zapytać ile to kosztuje;

Skorzystanie z takiego fachowca to dobry pomysł - projekt może sobie być gotowy a realizację zawsze można rozłożyć w czasie.

U nas po 2 latach widzę, że miejscami jest już troszkę za gęsto, a dobry projektant powinien to przewidzieć. Chociaż inna szkoła mówi, że na początek można posadzić gęściej żeby nie było łyso a potem właśnie tak jak u nas trzeba będzie zrobić można się pozbywać lub przesadzać nadmiarowe roślinki.

Czy ta wycena obejmuje rolety zewnętrzne ? W naszym przypadku 3 okna balkonowe + silniki + rolety to była najlepsza oferta . Profile Deckenick 3 szyby . No to widocznie przepłaciłam :( .

irryd nie ukrywam, że szukamy w miare tanich i sprawdzonych ekip, mam nadzieję, że zmieścimy się w założonym budżecie

co do okien my mamy 5 komorowy system ideal z okuciami WINK HAUS, za wszystkie okna z montażem (mamy tylko jedno balkonowe) zapłaciliśmy 9300

mamy problem z kuchnia otóz ogladajac kuchnie w waszych oliwkach sa one duze wieksze-macie ta wneke pod schodami. My schodow nie lalismy, bedziemy miec drewniane i ekipa zrobila nam scianke dzialowa tak jak w projekcie bez wneki pod schodami , typowo w lini prostej od kotłowni do kominka z przerwa na przejscie.Mozecie zobaczyc czy to jest dobrze zrobione, hm bo nam nie pasuje, ta wneka duza wam daje...czy przy dreanianych schodach tez monza taka wneke zrobic?

DSC06482.JPG

Wiesz Zbyszek , chyba nie będziesz miał zabudowy pod schodami z takiej ścianki.

My mamy mieć zrobione schody drewniane samonośne i tej ścianki wcale nie mamy, najpierw zamontują schody a potem dopiero postawimy ściankę dostosujemy się do schodów, bo zabudowa pod schodami jest naprawdę bardzo funkcjonalna, ktoś na forum miał tam zrobioną spiżarkę z drzwiami a w środku z regałami - też fajnie i pewnie dużo taniej tylko gdzie wtedy postawić lodówkę?

mamy problem z kuchnia otóz ogladajac kuchnie w waszych oliwkach sa one duze wieksze-macie ta wneke pod schodami. My schodow nie lalismy, bedziemy miec drewniane i ekipa zrobila nam scianke dzialowa tak jak w projekcie bez wneki pod schodami , typowo w lini prostej od kotłowni do kominka z przerwa na przejscie.Mozecie zobaczyc czy to jest dobrze zrobione, hm bo nam nie pasuje, ta wneka duza wam daje...czy przy dreanianych schodach tez monza taka wneke zrobic?

cześć,

to jest ściana działowa, więc 30 min. roboty i jej nie ma :). Ja bym ją rozebrał, a ze stolarzem od schodów się dobrze dogadaj, powiedz o chęci zabudowy w tym miejscu to może coś zaproponuje (jakaś fajna konstrukcja na ściankę z drewnianymi słupami itp.), a jak nie to chociaż zostawi miejsce na suchą zabudowę karton-gipsem. U nas chłopaki postawili ścianki k-g i na to poszedł trawertyn (kiedyś fotki wgrywałem).

Pozdrawiam - Daniel

Cześć,

coś "powcinało" trochę starych fotek z forum, może się zbiorę i zrobię trochę nowych albo z archiwum budowy trochę powklejam.....

To co znalazłem gdzieś wstecz:

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=38990&d=1295433857

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=38991&d=1295433893

U nas schody lane betonowe, sucha zabudowa od strony schodów i korytarza (na fotkach jeszcze bez tylnej ścianki pod schodami, za meblami).

Ponieważ nie do końca wiedzieliśmy ja to będzie wyglądać kazałem elektrykowi dociągnąć pod schody dwa kable i zostawić po kilka metrów zapasu, przy zabudowie rozplanowaliśmy miejsca gniazdek i kable zostały schowane w ściankach.

Pozdrawiam - Daniel

he dzieki za rady, tak macie racje chyba najlepiej bedzie po prostu zburzyc ta scianke.jeszcze sie nie wybudowalismy a juz burzymy:)Chlopaki sie za szybko rozpedzili, była zla pogoda i polecieli z działowkami....a nam to gdzies umknelo.

WITAJ na stronie 25 naszego forum jest "anusikowy pamiętnik" dziennik budowy Ani i Tomka i tam jest 6 stron do zobaczenia. Ale tam też znajdziesz to co Cię interesuje- zabudowa na bazie schodów drewnianych.

Ja też mam ściankę działową tyle że drzwi przeniosłam w stronę okna co daje więcej miejsca na meble a wygląda to tak.

BUDOWA 039.jpg

tapeta 020.jpg

tapeta 022.jpg

Cześć,

coś "powcinało" trochę starych fotek z forum, może się zbiorę i zrobię trochę nowych albo z archiwum budowy trochę powklejam.....

To co znalazłem gdzieś wstecz:

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=38990&d=1295433857

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=38991&d=1295433893

Daniel, a jakie płytki masz na podłodze w kuchni, bo my też właśnie drewnopodobne bedziemy kłaść, pochwal się. I może pochwalisz sie nowymi zdjeciami z kuchni?

cześć,

płytki na całym parterze Serenissima Golden Saddle. Jak je zobaczyliśmy to nic innego nie wchodziło w grę dlatego do tej pory nie mam elewacji :) (no może jeszcze przez kilka innych wydatków, z których nie potrafiliśmy zrezygnować). Właśnie robimy "casting" na ekipę do tynku bo chcemy w sierpniu-wrześniu zrobić a nasi tynkarze sobie w Holandii pracują.

Mam tylko fotki z okresu budowy, jak się obrobię z pracą to wreszcze trochę nowych zrobię. Na zdjęciach fugi jeszcze siwe, są czekoladowe.

I fotka zabudowy betonowych schodów.

Pozdrawiam - Daniel

PICT5934.jpg

PICT6077.jpg