jessy 20.07.2011 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 nie uwierzysz ale kominek to..... OLIWIA z kratki.pl. POZDROWIENIA, na żywo wyglada naprawde cudownie, zdjecia przekłamują kolory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irryd 20.07.2011 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Znalazłam , naprawdę fantastyczne rozwiązanie jak ulał pasuje do oliwkowego salonu . Z czego robiłeś obudowę ? Zachorowałam na ten kominek . Nie obrazisz się jak odgapię ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justynano 20.07.2011 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Witam , kominek jest naprawde super , chyba tez taki zrobie Mam pyytanie odnoście dachu , czy ma ktoś z Was dachówke ceramiczna z Robena ?? Jeżeli tak to podzielcie sie opiniami , dekarz mi mówi ze jak kupie Robena to będe żałowac , że krzywy niedomalowany itp. a mi tak sie podoba ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 20.07.2011 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Witam , kominek jest naprawde super , chyba tez taki zrobie Mam pyytanie odnoście dachu , czy ma ktoś z Was dachówke ceramiczna z Robena ?? Jeżeli tak to podzielcie sie opiniami , dekarz mi mówi ze jak kupie Robena to będe żałowac , że krzywy niedomalowany itp. a mi tak sie podoba ...... justyno ja slyszalem podobne opinie o robenie wiec zrezygnowalem wtej samej cenie kupiłem dachowke nelskamp F 10 podpytaj o nia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kiziorowo 20.07.2011 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Witam , kominek jest naprawde super , chyba tez taki zrobie Mam pyytanie odnoście dachu , czy ma ktoś z Was dachówke ceramiczna z Robena ?? Jeżeli tak to podzielcie sie opiniami , dekarz mi mówi ze jak kupie Robena to będe żałowac , że krzywy niedomalowany itp. a mi tak sie podoba ...... ja mam robena MonzaPlus antracyt, dekarze mówili że jak w każdym modelu zdarza sie krzywa tak i w Robenie- ale bez żadnych przeszkód ułożyli i trzyma się. Co do niedomalowania- Roben nie jest barwiony w masie wiec oczyswiste jest, że wewnetrzna warstwa "świeci kolorem cegły" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irryd 20.07.2011 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Ja mam Robena trentino . Dekarze byli zadowoleni wcale nie jest krzywa . Sama dachówka jest bardzo ładna i co ważne podwójnie szklona więc myśle że kolor będzie trwały i " bezmchowy " co zdarza się na dachówkach niepowlekanych . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irryd 20.07.2011 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Podziel cię się info jak u was wygląda cenowo wykończenie poddasza ( wata + regipsy + folia materiał + robocizna ) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irryd 20.07.2011 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Czy może ktoś zdradzić ile go wyniósł stan surowy otwarty z kompletnym dachem razem z robocizną ? Wydaje mi się że przepłacamy i to sporo . Za daszek nad tarasem policzyli sobie dodatkowe 7000 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kiziorowo 20.07.2011 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Czy może ktoś zdradzić ile go wyniósł stan surowy otwarty z kompletnym dachem razem z robocizną ? Wydaje mi się że przepłacamy i to sporo . Za daszek nad tarasem policzyli sobie dodatkowe 7000 . u nas stan surowy otwarty wyniosl okolo 90tys jeśli chodzi o poddasze to materiał kosztuje nas ok 7tys, robimy sami więc robocizna odeszła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wandzik 20.07.2011 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 (edytowane) Czy może ktoś zdradzić ile go wyniósł stan surowy otwarty z kompletnym dachem razem z robocizną ? Wydaje mi się że przepłacamy i to sporo . Za daszek nad tarasem policzyli sobie dodatkowe 7000 .[/quote Około 136tys zł ale to już z kierownikiem budowy i wszystkimi kosztami od zakupu projektu, wbicia pierwszego szpadla + okna dachowe(7szt) i rynnami. Sama robocizna w tym to 40tys. zł. Edytowane 20 Lipca 2011 przez wandzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kiziorowo 20.07.2011 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 wandzik, 40tys za stan surowy z dachem? czy 40tys za poddasze?a może sam dach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irryd 20.07.2011 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Dzięki kiziorowo wandzik za odpowiedz . Jak ten forum czytam to mam wrażenie że ceny u nas są kosmiczne niestety . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kiziorowo 20.07.2011 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 my do tej pory (jesteśmy po tynkach, wylewkach mamy wszystkie wewnetrzne drzwi już zakupione sprzęt do kuchni również, nie licze waty i rygipsów bo te nie są w całości zapłacone,) od dokumentów wydaliśmy okolo 170tys. Jak myślicie cenowo ok? wprowadzimy się za 250tys? wiem że to pobożne życzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 20.07.2011 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Czy może ktoś zdradzić ile go wyniósł stan surowy otwarty z kompletnym dachem razem z robocizną ? Wydaje mi się że przepłacamy i to sporo . Za daszek nad tarasem policzyli sobie dodatkowe 7000 . u nas całość stanu surowego wyniosła 125 tys zł z kompletnym dachem i sciankami działowymi na dole i górze, robocizna kosztowala nas 32 tys zl a budowlaismy z H+H 24 izoterm, dach dachowka ceramiczna nelskamp. Daszek mamy inny niz w projekcie-firma zaproponowala byśmy sami znalezli sobie jakis wzór a oni nam zrobia gratis. Dalismy im zdjecie i tak jak na fotce kalifa (no moze troche wiekszy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
truskawek36 20.07.2011 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Witam biorę się za postawienie komina system leier w kotłowni ,na jakiej wysokości montowaliście trójnik ,wyjście na piec,kocioł na ekogroszek,nie chciałbym za nisko go obsadzić ,pomóżcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 20.07.2011 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 My mamy na wysokosci 170 tak zalecal przedstawiciel od kominów, teraz bym dał moz etroche nizej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessy 20.07.2011 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Co do kosztów wykończenia poddasza to jestem w trakcie i same materiały wyniosły nas około 9000 zł. Wełny daliśmy 18+10 . Wykonawstwo we własnym zakresie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irryd 20.07.2011 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Dziękuje za wszystkim za info odnośnie kosztów stanu SSO . Jestem załamana . A miało być tak fajnie tanio i kompleksowo . Już nie wspomnę o "zapomnianym " podniesienu o 2 pustaki tylko póltora i "zatopionych" fundamentach . Masakra . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaross 20.07.2011 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Witam my właśnie jesteśmy na etapie wyboru firmy i dostałem kosztorys od pierwszej to mnie przeraziło SSO robocizna z materiałem to 220 tyś. mają ludzie wyobraźnie co nie czekamy teraz na drugą wycenę ale już samej robocizny zobaczymy co powiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irryd 21.07.2011 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Witaj Jaross . Moja rada wybierając firmę nie popełnij mojego błędu czyli niech wyceniają samą robociznę bez materiału . Kupuj materiały we własnym zakresie co by ich zbytnio oszczędzanie nie kusiło . Straciłam całkowicie wiarę w ludzką uczciwość . Ale co nas nie zabije , to nas wzmocni . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts