Czaryki 01.08.2011 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 Z kolei ja potrzebuję pomocy. Być może ten wątek jest już na tym forum, ale nie mam czasu przeglądać wszystkich stron. Otóż mam pytanie ile wyszło Wam m2 poddasza do ocieplenia i zabudowy regipsem. Mamy oliwkę 2- stanowiskową. Proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaop 01.08.2011 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 Z kolei ja potrzebuję pomocy. Być może ten wątek jest już na tym forum, ale nie mam czasu przeglądać wszystkich stron. Otóż mam pytanie ile wyszło Wam m2 poddasza do ocieplenia i zabudowy regipsem. Mamy oliwkę 2- stanowiskową. Proszę o pomoc Hej!! ok. 160m2 zakłądajac ze ocieplasz skosy do stropu a nie po szczyt i strop - nad garazem dokłądnie tak samo ( skosy + strop bez ocieplenia skosów po szyt) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesia1961 01.08.2011 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 Czy ktoś z Was zamiast kominka montował piec wolnostojący- koza, proszę o odpowiedź czy jesteście zadowoleni i ile Was to wyniosło, podajcie markę i zdjęcie jeżeli to możliwe, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 01.08.2011 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 Hej!! ok. 160m2 zakłądajac ze ocieplasz skosy do stropu a nie po szczyt i strop - nad garazem dokłądnie tak samo ( skosy + strop bez ocieplenia skosów po szyt) Rozumiem ze jest to ocieplenie skosów od poczatku-murłaty do "drugiego stropu" tego podwieszanego nad pietrem przy garażu dwustanowiskowy,? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaop 01.08.2011 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 Rozumiem ze jest to ocieplenie skosów od poczatku-murłaty do "drugiego stropu" tego podwieszanego nad pietrem przy garażu dwustanowiskowy,? Tak. dotyczy to tez części nad garażem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irryd 01.08.2011 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 Z kolei ja potrzebuję pomocy. Być może ten wątek jest już na tym forum, ale nie mam czasu przeglądać wszystkich stron. Otóż mam pytanie ile wyszło Wam m2 poddasza do ocieplenia i zabudowy regipsem. Mamy oliwkę 2- stanowiskową. Proszę o pomoc My mamy Oliwkę z garażem 1 stanowiskowym wydłużonym o 160 cm , ścianka kolankowa podniesiona o 1,5 pustaka nad garażem jak w projekcie około 140 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irryd 01.08.2011 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 My mamy Oliwkę z garażem 1 stanowiskowym wydłużonym o 160 cm , ścianka kolankowa podniesiona o 1,5 pustaka nad garażem jak w projekcie około 140 .Nie po szczyt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kiziorowo 02.08.2011 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 Ponawiam prośbę o instrukcję montażu kominka i obudowy, nie wiem jak to ugryść i czym zabudować? karton-gipsem? przed położeniem gresu czy po ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Czaryki 02.08.2011 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 Dziękuję Wam wszystkim za życzliwe odpowiedzi i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TypeR 02.08.2011 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 Ponawiam prośbę o instrukcję montażu kominka i obudowy, nie wiem jak to ugryść i czym zabudować? karton-gipsem? przed położeniem gresu czy po ? Cześć, sami chcecie wykonać zabudowę kominka? Sprawdź jaka średnica wkładu w kominie (przyłącze do kominka), pewnie 180 albo 200 mm. Wybieramy wkład kominkowy. Można kupić gotową podstawę pod wkład i na nim ją postawić albo na bloczkach betonu komórkowego. Stalowe rury do połączenia z kominem. Wejście do komina usczelnione sznurkiem (przy ceramicznym wkładzie stalowa rura nie powinna ciasno wchodzić bo gorąca może doprowadzić do pęknięcia ceramiki) Zabudowa to już indywidualna sprawa, można całość kartongipsem w środku wełna mineralna do kominków, można dół bloczkami z betonu komórkowego i na to kamień itp. góra z karton gips z wełną. Można dół cegłą. Na górze komora dekompresyjna i kratki. Można również specjalnymi płytami SuperIsol lub http://wentor.com.pl/Produkt.aspx?id=979&kat=190 Sam bym się raczej nie podejmował zabudowy, trochę wiedzy trzeba mieć żeby to wszystko prawidłowo działało i było bezpieczne. A można jeszcze pięknie kaflami zabudować wkład np. http://www.kafel-kar.com.pl/strona,realizacje_projektow,48,0,48.html Pozdrawiam - Daniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kiziorowo 02.08.2011 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 TypeR dzięki za info, nie ukrywam,że samodzielnym montażem chcielibyśmy zejść z kosztów, ale jeśli faktycznie jest jakieś ryzyko złego podłączenia to chyba warto zastanowić się nad fachowcami. Jaki jest mw koszt podłączenia? nie mówie o zabudowie k-g i kosztu wkładu...samo podłączenie przez fachowca? lepiej robić teraz przed gresem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TypeR 02.08.2011 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 TypeR dzięki za info, nie ukrywam,że samodzielnym montażem chcielibyśmy zejść z kosztów, ale jeśli faktycznie jest jakieś ryzyko złego podłączenia to chyba warto zastanowić się nad fachowcami. Jaki jest mw koszt podłączenia? nie mówie o zabudowie k-g i kosztu wkładu...samo podłączenie przez fachowca? lepiej robić teraz przed gresem? Cześć, akurat podłączenie robiłem sam z kolegą, który zrobił mi podstawę. Rury, kolanka i sznurek kupiłem w markecie. Mam komin 200 mm i wkład również wyjście 200 mm. Przy wejściu do komina redukcja na mniejszą średnicę i uszczelnienie sznurkiem. Obudowania się nie podejmowałem, pewnie można to zrobić samemu ale właśnie trochę wiedzy potrzeba, jaka wełna, gdzie klejona, jakiej wielkości kratki i komora dekompresyjna itp. U nas kominek postawiony na gresie. Pozdrawiam - Daniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kiziorowo 02.08.2011 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 TypeR a możesz napisać orientacyjny koszt robocizny takiej zabudowy? może być na pw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TypeR 02.08.2011 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 TypeR a możesz napisać orientacyjny koszt robocizny takiej zabudowy? może być na pw cześć, trudno mi powiedzieć ile robocizna za sam kominek bo robiła mi ekipa razem z innymi elementami zabudowy i wykończenia i miałem wycenę za całość. Daniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olga30 03.08.2011 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 (edytowane) Mam pytanie odnośnie ceny za samą robociznę dachu ( położenie więżby + położenie dachówki + wprawienie okien połaciowych + orynnowanie) - mam wycenę na 70 zł za m2. Mam dom z dwustanowiskowym garażem ( pow. dachu ok. 260 m2 ), czyli wszystko ok. 18000 zł, proszę o opinie, z góry dziękuję Edytowane 3 Sierpnia 2011 przez olga30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TypeR 03.08.2011 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 Mam pytanie odnośnie ceny za samą robociznę dachu ( położenie więżby + położenie dachówki + wprawienie okien połaciowych + orynnowanie) - mam wycenę na 70 zł za m2. Mam dom z dwustanowiskowym garażem ( pow. dachu ok. 260 m2 ), czyli wszystko ok. 18000 zł, proszę o opinie, z góry dziękuję cześć, koniec 2008 roku (koniec szaleństwa budowlanego) 11 tys. zł, 3 tys. - więźba, 8 tys. dach, okna, obróbka blacharska, rynny. Garaż jednostanowiskowy i jeden komin, ok. 220 m2 dachu. Pozdrawiam - Daniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 03.08.2011 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 Mam pytanie odnośnie ceny za samą robociznę dachu ( położenie więżby + położenie dachówki + wprawienie okien połaciowych + orynnowanie) - mam wycenę na 70 zł za m2. Mam dom z dwustanowiskowym garażem ( pow. dachu ok. 260 m2 ), czyli wszystko ok. 18000 zł, proszę o opinie, z góry dziękuję My za dach zapłacilismy 10 tyś zl z ato co wymieniłas + ocieplenie miedzy garazem a domem szytu steropianem 15 cm + siatkka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justynano 03.08.2011 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 Witam , czy macie tak jak w projekcie okna u góry w bliźniaczych pokojach o szer 1,20 ??? TEraz dopiero sie dowiaduje że za duże na jedno skrzydło , czy ktos może ma o tej szer jedno okienko czy dzieliliscie czy domurowywaliście czy juz nie wiem co ................ Na dole tarasowe szer 2,10 tez mi robia problemy że na dwa dzielone to za dużo . ech.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irryd 03.08.2011 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 Witam , czy macie tak jak w projekcie okna u góry w bliźniaczych pokojach o szer 1,20 ??? TEraz dopiero sie dowiaduje że za duże na jedno skrzydło , czy ktos może ma o tej szer jedno okienko czy dzieliliscie czy domurowywaliście czy juz nie wiem co ................ Na dole tarasowe szer 2,10 tez mi robia problemy że na dwa dzielone to za dużo . ech.... Miałam ten sam problem . U góry w bliżniachych pokojach zrobiłam sz 155na 150 ( ze względu na biurko nie mamy balkonu ) na dole dwa tarasowe 180 szerokie po 90 cm skrzydło bez słupka . Niestety otwór zmniejszyłam za namową fachowca od okien . Teraz bym tego nie zrobiła . Jak masz otwór 210 cm możesz zrobić 3 skrzydła . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 03.08.2011 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 (edytowane) Witam , czy macie tak jak w projekcie okna u góry w bliźniaczych pokojach o szer 1,20 ??? TEraz dopiero sie dowiaduje że za duże na jedno skrzydło , czy ktos może ma o tej szer jedno okienko czy dzieliliscie czy domurowywaliście czy juz nie wiem co ................ Na dole tarasowe szer 2,10 tez mi robia problemy że na dwa dzielone to za dużo . ech.... Przy dobrych oknach nie powinni Ci robić problemow-okna, ktore maja slabe profile niestety nie wytrzymuja na tak duzych powierzchniach i producenci ich nie mowia tego wprost tylko marudza ze sie niby tak nie da i musi być np w naszych tarasowym oknie podzial na 3. Niech nie mowia ze za duzo tylko ze ich okna sa za slabe.Ja wczoraj podpisalem umowe z vetrexem-komplet okien z instalacja zapłacilem 10300 (zamiast balkonowych u gory mamy 1200x1500) w kolorze złoty dąb,potrójna regulacja rozszczelnienia, U=1,0, 2 szybowe za 3 szybowe wychodzilo 1300 zł wiecej ale odpuscilismy. Za ok 3 tyg maja mi instalowac. Bylemw innych firmach i czesto marudzili mi ze sie nie da np. w bardzo znanej ostanio firmie na D.... Edytowane 4 Sierpnia 2011 przez zbyszek1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts