Tup 23.08.2011 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Czaryki, jesteśmy na tym samy etapie i też mamy zgryz ile zamówić. Też mamy Oliwkę z dwustanowiskowym garażem i dodatkowo zadaszony ganeczek z tyłu domu. Prawdopodobnie zdecydujemy się zamówić 14 palet dachówki podstawowej, czyli 14x 18,5m2. Wyjdzie około 260m2 do pokrycia dachówką podstawową i do tego dachówki skrajne, które zajmują około 10m2. Razem 270m2 dachu (jakieś 3470 dachówek razem ze skrajnymi, naszej dachówki wchodzi 12,8 na 1m2) Nie mamy pewności, czy to starczy, ale ponieważ u nas nie ma problemów z domówieniem w krótkim czasie, zaryzykujemy. Bo jeśli chodzi o hurtownie to faktycznie wyliczenia są bardzo różne. Mataj, moim zdaniem do stylu rustykalnego będzie pasować drewno w łazience. A więc drewnopodobne płytki na podłogę lub panele przeznaczone do łazienek np. Quickstep lagune. Fajnie wyglądałaby wanna na stelażu drewnianym wolnostojąca, którą też można by ustawić przy skosie. W miejscach narażonych na wodę moim zdaniem warto dać trochę płytek - mozaika lub małe płytki w kształcie kwadracików lub cegiełek powinny pasować do tego stylu. Resztę ścian można wykończyć farbą do łazienek. No i oczywiście drewnanane mebelki łazienkowe - jakaś szafka lub stolik pod zlew w klasycznym stylu, półeczka na ręczniki, dodatkowa szafeczka pod skosem, lustro w drewnianej ramie, a do tego drewniany panel prysznicowy... Wtedy będzie to bardziej "pokój kąpielowy" niż zwykła łazienka Sama u siebie planuję coś podobnego, ale w nowoczenym stylu koniecznie ocieplonym drewnem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INKA81 24.08.2011 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Ja znów z prośbą o informację na temat drzwi wejściowych, bo czytam że drzwi stalowe nie powinny być montowane jeśli wejście jest bardzo nasłonecznione (a ja mam od południa z resztą pewnie jak większość z was) inni znów narzekają na drewniane. Stalowe są dużo tańsze od drewnianych więc już sama nie wiem. Może podpowiecie coś w tym temacie. I jeszcze jedno, czy drzwi muszą mieć jakieś konkretne zabezpieczenia, aby później nie było problemu z ubezpieczeniem domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justynano 24.08.2011 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Ida albo Annaop Pomocy Jak głębokie są wasze szafy w pokojach bliźniaczych?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INKA81 24.08.2011 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Jeszcze jedno pytanie czy jeśli teraz zrobię tynki cenmentowo-wapienne, a nie będę w zimę ogrzewała domu to coś im się może stać (popękają czy coś innego)? Szukam w necie informacji na ten temat i nic nie mogę znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 24.08.2011 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Jeszcze jedno pytanie czy jeśli teraz zrobię tynki cenmentowo-wapienne, a nie będę w zimę ogrzewała domu to coś im się może stać (popękają czy coś innego)? Szukam w necie informacji na ten temat i nic nie mogę znaleźć. ja zamierzam dac tynki na przełomie września-pazdziernika ale w zime planuje ogrzewac, chce wygrzac dobrze by pozniej na wiosne spokojnie sie wprowadzac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaop 24.08.2011 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Ida albo Annaop Pomocy Jak głębokie są wasze szafy w pokojach bliźniaczych?? Hej! Spieszymy z pomocą patrzac od schodów pokój po prawej ma 195/55cm a po lewej 210/55cm . Troszke niesymetrycznie ale w pokoju po lewej zaraz za drzwiami po str. prawej jest słup podpierajacy dach - wymiary są juz z otynkowanymi ścianami. gr. ścianki działowej 12.5cm a rzut poddasza jest w naszej galerii POZDRAWIAMY!!!!! acha niedługo pochwalimy się kominkiem , sie buduje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaop 24.08.2011 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 A teraz prośba wielka do oliwkowiczów z regionu górnego śląska!!!!! Podrzućcie proszę adres gdzie można w rozsądnej cenie zamówić schody ?????????????????????????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justynano 24.08.2011 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Hej! Spieszymy z pomocą patrzac od schodów pokój po prawej ma 195/55cm a po lewej 210/55cm . Troszke niesymetrycznie ale w pokoju po lewej zaraz za drzwiami po str. prawej jest słup podpierajacy dach - wymiary są juz z otynkowanymi ścianami. gr. ścianki działowej 12.5cm a rzut poddasza jest w naszej galerii POZDRAWIAMY!!!!! acha niedługo pochwalimy się kominkiem , sie buduje Annaop dzieki bardzo POzdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszk 24.08.2011 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Witam, z wyliczeń wyszło mi 11,7m^3 betonu na ławy. Ile więcej zamówić? 12 czy 13? Gdzie najlepiej wylać to co zostanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 25.08.2011 04:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 U mnie zawsze ekipa brała ok. 0,5 m/3 wiecej ale zazwyczaj duzo tego nie zostawało, czasmi było na styk po prostu. Sam wylewsz fundamenty czy budowlancy?U mnie oni wszystko wyliczali ja tylko dla upewnienia na poczatku liczylem ale z czasem odstapiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszk 25.08.2011 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 sam wylewam :| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessy 25.08.2011 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 U nas elewacja wykonana . Brak cokolika i schodów ale umieszczam zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tup 25.08.2011 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Jessy, śliczna Oliwka. Bardzo fajny kolor elewacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justynano 26.08.2011 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 U nas elewacja wykonana . Brak cokolika i schodów ale umieszczam zdjęcia Sliczna ta Wasza Oliwka , wszystko pieknie współgra:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wandzik 26.08.2011 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 u nas elewacja wykonana . Brak cokolika i schodów ale umieszczam zdjęcia cuuuuuuuuudooooooooo!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
południowa 26.08.2011 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 Jessy super wyglada Wasza Oliwka - tak elegancko , przegladałam zdjecia z waszego dziennika i zainteresowały mnie drzwi tarasowe - jaki macie ich wymiar??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INKA81 26.08.2011 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 a co myślicie o tych drzwiach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INKA81 26.08.2011 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 Dziś moja Oliwka wygląda tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TypeR 26.08.2011 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 a co myślicie o tych drzwiach? Cześć, jeżeli to Art Tom to wg mnie są OK. Wejście mamy od wschodu i od rana dostają słońcem, dwie zimy też już przetrzymały i nic się nie dzieje. Solidnie wykonane i estetycznie, rygle domykane klamką ruch w górę, regulowane zawiasy, próg z uszczelką. Tylko po mokrych robotach montaż bo to jednak drewno. Poprosiłem producenta, razem z drzwiami dostałem słoiczek lakieru na wszelki wypadek.... Pozdrawiam - Daniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INKA81 26.08.2011 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 to jest firma WIATRAK, drzwi drewniane, mam wejście od południa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts