zbyszek1982 31.08.2011 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Witam, powiedzcie mi, co z tymi trzpieniami połączonymi ze zbrojeniem w ławach? Jak patrze na wasze zdjęcia to nikt ich nie ma. Ja wyrzuciłem te między oknami w salonie, bo będę miał jedno okno, ale zostaje jeszcze jeden - komin. Jak to jest z nimi? U nas jest w tych 3 oknach, tak jak Typera miedzy lazienka a pokojem i rowniez zbrojony jest komin, wychodz z komina prety ale oczywiscie nie ida przez cała wysokośc komina tylko na okolo 1 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszk 31.08.2011 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Dzięki za odpowiedzi, to jeszcze jak ktoś pamięta proszę napisać ile potrzeba worków 25kg zaprawy do bloczków fundamentowych m6 14cm.A ław nie trzeba izolować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataKamil 31.08.2011 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Witam Mój budowlaniec nie umie sobie poradzić z z Heb-ema nad garażem. Dokładnie mówiąc co zamiast tego.Ktoś ma może jakieś projekty czygoś co by to zastąpiło - jestem obecnie w trakcie zamawiania wieźby dachowej. Proszę o ewentualną pomoc. DziękujeK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justynano 31.08.2011 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Dzięki za odpowiedzi, to jeszcze jak ktoś pamięta proszę napisać ile potrzeba worków 25kg zaprawy do bloczków fundamentowych m6 14cm. A ław nie trzeba izolować? Witam , ławy raczej trzeba izolowac my przynamniej tak robiliśmy a zaprawy weż palete a i tak Ci braknie po drodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 31.08.2011 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 (edytowane) Dzięki za odpowiedzi, to jeszcze jak ktoś pamięta proszę napisać ile potrzeba worków 25kg zaprawy do bloczków fundamentowych m6 14cm. A ław nie trzeba izolować? Mozeice podpowiedziec mi co daliscie w kwestii ogrzewania, juz wiem ze dwie osoby dawały na calosci pex-podlogowka i grzejniki a czy ktoś dawał z Was miedz na grzejniki?ja bede mial piec na paliwo stałe i mam obawy ze jak zabraknie pradu, zagotuje wode w piecu to moze byc niewesolo z pexem. ja dawalem 3 razy dysperbitem i folie do izolacji poziomych a pape dopiero na chudziak.Co do zaprawy to nie wiem ile ci jej pojdzie, ja wzielem na stracie od razu tone cementu bo i tak pojdzie wiecej... Edytowane 31 Sierpnia 2011 przez zbyszek1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom ash 01.09.2011 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Dzięki za odpowiedzi, to jeszcze jak ktoś pamięta proszę napisać ile potrzeba worków 25kg zaprawy do bloczków fundamentowych m6 14cm. A ław nie trzeba izolować? U mnie na mury fundamentowe (6 warstw pod budynkiem i 5 pod garażem) i pierwszą warstwę suporeksu poszło 1125 kg cementu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
południowa 01.09.2011 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 dziękujemy za miłe słowa, WSZYSTKIM!!! drzwi mają szerokości 2,70, (3x90); jezeli chodzi o wysokosc to niestety nie pamietam, ale moge zmierzyc jak bede w domku jesli chcesz wiedziec? pozdrawiamy i życzymy powodzenia dzieki, nie wysokosc mi nie potrzebna, zalezy mi głównie na szerokosci okna tarasowego - zastanawiałam sie ile ma wasze bo ładnie wyglada na scianie - ani za duze ani za małe - takie w sam raz pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kiziorowo 01.09.2011 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 dziś zaczeliśmy akcje pt "flizowanie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justynano 01.09.2011 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Pytanie brzmi ; Ile na dole mb podłogówki WAm wychodzi?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mleczajka 01.09.2011 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Potrzebuję porady. Nie przemyślałam problemu na etapie wylewania podłogi, więc teraz mam zagwozdkę. Chcę mieć zrównany poziom paneli (salon, gabinet) i gresu (pozostałe pomieszczenia), bo nie cierpię listew maskujących; planuję w miejscu łączenia dać kit do parkietu. Panele 8mm plus podkład max. 2mm (mam podłogówkę bez grzejników), a gres 10mm plus klej. Jak wybrnąć z tego problemu? Nie chce dawać grubszego podkładu, bo boję się, że podłogówka nie spełni wtedy swojego zadania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INKA81 01.09.2011 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Czy ktoś z was ma blachodachówkę i może podpowiedzieć mi czy za Oliwkę z garażem 2-stanowiskowym 30tys. za położenie blachy + rynny i cała reszta + okna dachowe i ich montaż to dużo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaop 01.09.2011 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 obiecane zdj. kominka. w sumie prosta bryła ale nam odpowiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaop 01.09.2011 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Witam Mój budowlaniec nie umie sobie poradzić z z Heb-ema nad garażem. Dokładnie mówiąc co zamiast tego. Ktoś ma może jakieś projekty czygoś co by to zastąpiło - jestem obecnie w trakcie zamawiania wieźby dachowej. Proszę o ewentualną pomoc. Dziękuje K. U nas nie ma HEB-a problem rozwiązał kierownik budowy łacznie z wykonawca dachu więźba jest wzmocniona na zdj w naszej galerii jest to widoczne niestety nie mamy rysunku. Porozmawiajcie z kierownikiem budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaop 01.09.2011 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Potrzebuję porady. Nie przemyślałam problemu na etapie wylewania podłogi, więc teraz mam zagwozdkę. Chcę mieć zrównany poziom paneli (salon, gabinet) i gresu (pozostałe pomieszczenia), bo nie cierpię listew maskujących; planuję w miejscu łączenia dać kit do parkietu. Panele 8mm plus podkład max. 2mm (mam podłogówkę bez grzejników), a gres 10mm plus klej. Jak wybrnąć z tego problemu? Nie chce dawać grubszego podkładu, bo boję się, że podłogówka nie spełni wtedy swojego zadania... Hej ! jest coś takiego jak płyty podkładowe które gł. wykorzystuje sie pod deske barlinecką mają różną grubość i są dość twarde nie dajesz wówczas mat podkładowych piankowych- poszukaj odpowiedniej grubości i pewnie uda sie to zgrać - widzieliśmy ostatnio w OBI takie o gr. 5mm . Powzdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mleczajka 01.09.2011 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 annaop, wiem, o tych płytach, tylko czy one nadają się na podłogówkę? Czy mają wystarczającą przewodność cieplną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mleczajka 01.09.2011 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 obiecane zdj. kominka. w sumie prosta bryła ale nam odpowiada. Fajnie się prezentuje Wasz kominek. Nasz pan kominkowy nie popisał się, co więcej nie przyznaje się do winy i żąda zapłaty za fuszerkę :/ A ja szukam ekipy do przebudowy kominka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaop 01.09.2011 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 annaop, wiem, o tych płytach, tylko czy one nadają się na podłogówkę? Czy mają wystarczającą przewodność cieplną? oj tego nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buczynkaa 01.09.2011 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 (edytowane) Witam Mój budowlaniec nie umie sobie poradzić z z Heb-ema nad garażem. Dokładnie mówiąc co zamiast tego. Ktoś ma może jakieś projekty czygoś co by to zastąpiło - jestem obecnie w trakcie zamawiania wieźby dachowej. Proszę o ewentualną pomoc. Dziękuje K. U nas w ogóle nie ma ani HEB-a ani belki w tym miejscu, krokwie stykaja sie na górze, za to są jetki. Mozna sie dopatrzeć na naszych zdjeciach w albumie - słabo widać, ale widać Annaop, bardzo ładny kominek, mnie się też taki prosty podoba, u nas będzie podobnie wykończony Edytowane 1 Września 2011 przez buczynkaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justynano 02.09.2011 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 Annaop śliczny kominek , my myslimy o podobnym , dobrze go widziec juz teraz jak wygląda . Pozdrawiamy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneczka1116 03.09.2011 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2011 Witam.mam pytanko pewnie juz bylo ile m2 mieliscie tynkow wewnetrznych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts