Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Bardzo proszę!

Annaop, czy zdradzisz mi jaki masz kominek - firma, moc i jakim kamieniem go obłozyłaś? I oczywiście ile Cie kosztowała całość - wkład i zabudowa?

Mielismy już wybrane ustawienie, ale po obejrzeniu Twoich zdjęć spodobało nam sie takie usytuowanie kominka, więc jeśli sie nie pogniewasz ściągniemy od Ciebie rozwiązanie - jak jutro pan kominkowiec zamiast zaliczki na wkład zobaczy znowu mnie z nowymi pomysłami to chyba bedzie udawał, że go nie ma...

Bardzo proszę!

Annaop, czy zdradzisz mi jaki masz kominek - firma, moc i jakim kamieniem go obłozyłaś? I oczywiście ile Cie kosztowała całość - wkład i zabudowa?

Mielismy już wybrane ustawienie, ale po obejrzeniu Twoich zdjęć spodobało nam sie takie usytuowanie kominka, więc jeśli sie nie pogniewasz ściągniemy od Ciebie rozwiązanie - jak jutro pan kominkowiec zamiast zaliczki na wkład zobaczy znowu mnie z nowymi pomysłami to chyba bedzie udawał, że go nie ma...

Cieszę się że się podoba!

Wkład Zuzia z firmy Kratki, obudowany szamotem, płytami krzemianowo-jakimiś i marmur daino-reale.

Za całość na gotowo 8 tys

Pozdrawiam!

Witam , mam pytanie do Kiziorowa i grega

Budujecei tak jak my OLiwke bez garażu , nie daje mi spokoju jedna rzecz , otóż nie mam pomysłu na łazienke u góry , jak rozmieszczacie wc i prysznic , jakos nie uśmiecha mi sie to jak w projekcie , nie widze tego , może macie jakieś swoje pomysły , okno w łazience i ten komin zabieraja mi przestrzeń : )

Budujecei tak jak my OLiwke bez garażu , nie daje mi spokoju jedna rzecz , otóż nie mam pomysłu na łazienke u góry , jak rozmieszczacie wc i prysznic , jakos nie uśmiecha mi sie to jak w projekcie , nie widze tego , może macie jakieś swoje pomysły , okno w łazience i ten komin zabieraja mi przestrzeń : )

szczerze mówiąć przy planowaniu łazienki nawet nie zajrzałam do projektu wiec nie wiem jak to jest, u mnie w tej wnece przy koninie i oknie hest wc, naprzeciw wanna narożna, umywalka na scianie gdzie komin a w rogu sciany kolankowej bedzie pralka

, narazie wyglada to tak

20110908018.jpg

Edytowane przez kiziorowo

Może ktoś poradzi jaki powinno się brać klej do płytek , sprawdzony, wydajny i cenowo przystępny, bo na rynku jest tyle , że jak się nie ma doświadczenia to nie wiadomo na co się zdecydować.

Wiem , że na ogrzewanie podłogowe na pewno powinien być elastyczny, ale jakiej marki?

my braliśmy Quick Mix F-DBK, nie jest tani bo coś ponad 40zł za worek 25 ale wg mojego brata, który specjalizuje się w kładzeniu płytek- najlepszy (zreszta dom też budowaliśmy na zaprawie z Quick Mix-a Z-01)

o taki

http://bi.gazeta.pl/im/8/4805/z4805678X,F-DBK-QUICK-MIX---elastyczna-zaprawa-klejaca--cena-.jpg

Edytowane przez kiziorowo

szczerze mówiąć przy planowaniu łazienki nawet nie zajrzałam do projektu wiec nie wiem jak to jest, u mnie w tej wnece przy koninie i oknie hest wc, naprzeciw wanna narożna, umywalka na scianie gdzie komin a w rogu sciany kolankowej bedzie pralka

, narazie wyglada to tak

20110908018.jpg

Dzieki , hymm my planujemy prysznic u góry i za nic w świecie nigdzie mi nie pasuje ...

A ja w górnej łazience zrobiłem węższe okno i w tą wnęke przy kominie wsadzę prysznic i jak starczy miejsca to wc.W albumie nie ma zdjęcia po zmianie wielkości okna.

Dzieki , hymm my planujemy prysznic u góry i za nic w świecie nigdzie mi nie pasuje ...

Jeśli chodzi o Wasze łazienki to dobrym rozwiązaniem są parawany nawannowe i ma się dwa w jednym. Fakt nie są moze i tanie, ale kupując wannę i kabinę prysznicową to można wtedy wydać te pieniądze na wannę + parawan. Nie wiem tylko jaką macie ściankę kolankową bo ja mam podniesioną o trzy YTONGI i tak właśnie będzie.

ALe mam zagwozdke z tym prysznicem , wanna nie wchodzi w gre , tzn mogłaby byc ale prysznic tez obowiązkowo , pod ścianke tez mi raczej nie wejdzie podniesiona o dwa pustaki , no nie wiem , jakos wcześniej o tym nie myślałam a teraz PROBLEM !! Fakt , zwężone okno by mi tu pomogło ale teraz to juz musztarda po obiedzie ......

ALe mam zagwozdke z tym prysznicem , wanna nie wchodzi w gre , tzn mogłaby byc ale prysznic tez obowiązkowo , pod ścianke tez mi raczej nie wejdzie podniesiona o dwa pustaki , no nie wiem , jakos wcześniej o tym nie myślałam a teraz PROBLEM !! Fakt , zwężone okno by mi tu pomogło ale teraz to juz musztarda po obiedzie ......

Witaj, gdzieś na forum widziałam jak ktoś przeniósł sobie kibelek na ścianę z drzwiami (czyli pleckami do korytarza), a wtedy pozostaje Ci cała wnęka przy kominie na prysznic. Może to coś da. POZDRAWIAM.

My planujemy kibelek i bidet dać nad garażem - w części przylegającej do łazienki, oddzielonej tylko małym murkiem od łazienki (nawet tam drzwi nie będzie). A dalej w głębi - za kolejnym murkiem - zrobić małą pralnię. Mamy garaż dwustanowiskowy podzielony na garderobę - z wejściem z sypialni - i część kibelkową + pralnia - z wejściem z łazienki. Za kominem będzie wtedy do wykorzystania duża wnęka na prysznic (ścianę między sypialnią a łazienką mamy zrównaną z linią schodów). Edytowane przez Tup