justynano 03.11.2011 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 Witaj, u nas na parterze dawaliśmy 10cm na górze 5cm, a nad garażem 15 cm aby odizolować zimno z dołu, pomimo że będzie grzejnik w garażu to i tak będzie chłodniej. To akurat uważam nie jest jakiś wielki wydatek, a warto. Tak na przyszłość. My na parterze dawalismy 5 cm i 7 cm na zakładke, na górze tylko 5 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mataj 04.11.2011 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 My na parterze dawalismy 5 cm i 7 cm na zakładke, na górze tylko 5 cm U nas hydraulik powiedział, że jeśli nie położymy min. 10cm to nie zamierza u nas instalacji robić ;P na górze o ile pamiętam też 5cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TypeR 04.11.2011 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 Cześć,zakupy okien ma przed sobą jeszcze kilku oliwkowiczów więc może się przyda: http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,10586487,Ranking_najlepszych_okien__Uwaga_na_nieszczelne_ramy_.html Pozdrawiam - Daniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 04.11.2011 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 Cześć, zakupy okien ma przed sobą jeszcze kilku oliwkowiczów więc może się przyda: http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,10586487,Ranking_najlepszych_okien__Uwaga_na_nieszczelne_ramy_.html Pozdrawiam - Daniel Ja jakos co do rankingów mam mieszane uczucia... tu podaje np z oknotestu- http://oknotest.pl/1/PRO_QUALITY_PVC/vip/vip-wlasciwosci.php u nas modny jest bardzo tani drutex ale duzo osób co sie pytalem roznie mowilo na te okna a w tych rankingach sa wysoko... Moim zdaniem najwazniejsze sa opinie klientow, ludzi.A rankingi hi to mam wrazenie ze kto wiecej "da" tym lepiej go opisza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wandzik 04.11.2011 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 Ja jakos co do rankingów mam mieszane uczucia... tu podaje np z oknotestu- http://oknotest.pl/1/PRO_QUALITY_PVC/vip/vip-wlasciwosci.php u nas modny jest bardzo tani drutex ale duzo osób co sie pytalem roznie mowilo na te okna a w tych rankingach sa wysoko... Moim zdaniem najwazniejsze sa opinie klientow, ludzi.A rankingi hi to mam wrazenie ze kto wiecej "da" tym lepiej go opisza... A my mamy okna Aluplast typ:IDEAL 7000 i na razie nie narzekamy. Przejechały do nas coś około 450km, a mamy kilka firm na miejscu. Jednak wybraliśmy coś co zobaczyliśmy w domu obok którego przejeżdżaliśmy codziennie i poprostu zapytaliśmy właścicieli. Przede wszystkim nie było problemu z oknem łukowym dzielonym na dwie części. Co prawda nie jest tak szerokie jak w projekcie, ale 180 cm też uważamy za wystarczające i do tego z ruchomym słupkiem więc można otworzyć na całą szerokość lub mieć dwa razy po 90 cm. POZDRAWIAM. ŻYCZĘ TRAFNYCH WYBORÓW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesia1961 04.11.2011 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 My mamy zawór 3 drożny. Z niego jeden obieg prowadzi na kaloryfery, drugi miesza wodę z "powrotem" i daje na podłogówkę. Nie możesz puścić takiej temperatury jak na kaloryfery na podłogówkę. Na kaloryferach ustawiasz temperaturę regulatorem, na podłogówkę mieszasz wodę zależnie od upodobania, ale nie wyżej niż 35 stopni. My nie mieliśmy termostatu pokojowego podpiętego do kotła. Do tej pory reguluję pracą na kotle sam. Dzięki za odpowiedź podłogówkę też mam ustawioną na 35stopni a termostat pokojowy mam nastawiony na 15 stopni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 04.11.2011 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 My tez mielismy problemy z oknem salonowym-tarasowym. W drutexie nie chcieli dac gwarancji bo za szerokie, w innej regionalnej firmie chcieli nam wcisnac przewiozkę ( usztywnia profil) a w vetrexie nie bylo problemów tak jak chcielismy ruchomy słupek przy oknie powyzej 2 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesia1961 04.11.2011 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 Napisał truskawek36 Zobacz post Witam ,jaki kładliście kabel pod płytę indukcyjna,jestem na etapie kładzenia kabli i nie wiem jaki pociągnąć. Ja położyłem kabel YDYp 5x2,5 i taki wystarczy. My kładliśmy w kuchni kabel 5x4 bo tak nam mówił elektryk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wandzik 05.11.2011 01:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2011 My tez mielismy problemy z oknem salonowym-tarasowym. W drutexie nie chcieli dac gwarancji bo za szerokie, w innej regionalnej firmie chcieli nam wcisnac przewiozkę ( usztywnia profil) a w vetrexie nie bylo problemów tak jak chcielismy ruchomy słupek przy oknie powyzej 2 m Witaj zbyszku1982 wiem że wszystko można, ale zwróć uwagę na zawiasy. Jeżeli są to skrzydła powyżej 100cm jedno to mogą Ci władować zawiasy tzw. sklepowe czyli duże(ochyda) jeśli nie to na szerszym skrzydle niż 90cm powinny być 3 zawiasy normalne, inaczej może być problem z gwarancją, ale takie okno nie jest uchylne. Możesz pomyśleć, że się wymądrzam ale przerobiliśmy to dokładnie i mieliśmy pierwotnie otwór na okno tarasowe jak w projekcie, po przerobieniu kilku firm zdecydowaliśmy się na zmniejszenie otworu ze względu na dwa skrzydła i na 100% gwarancję i pewność, że skrzydło nie opadnie po ustaniu gwarancji. I co wtedy- ZONK! Firmy są, owszem zgodne z klientem ALE... zawsze jest jakieś ALE..., tzw." chcesz-masz" lub "klient nasz pan" trzeba dużo pytać, pytać, pytać może się pomylą i prawdę powiedzą. Poczekaj aż przyjdzie się zdecydować nadrzwi zewnętrzne. My przerobiliśmy od KMT poprzez CAL i temu podobne(ok. 2m-ce) po KMT i zostały ale 100-ki, i jest OK!. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 05.11.2011 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2011 Co do trasowego okna to gwarancje posaidamy tak jak na pozostałe okna na 7 lat...nie ukrywam ze okna tez bardzo dlugo przerabialismy i zastanawialismy sie nad 3 firmami -M&S, oknoplast, vetrex.Co do tych firm to naprawde nie bylo problemu z tym oknem tarasowym...profile tych okien- veka sa mocnym profilami i to zaważyło ze tarasowe moze pozostac bez zmian...do tego dobre okucia. Co do tego okna jestem naprawde pewien bo sprzedaje je mu znajomy i mowil ze wielkośc okna tu nic nie przeszkadza ale w przypadku innego producenta, ktorego tez sprzdaje a profil jest na trocalu to nie poleca bo sa za szerokie....drzwi juz tez mamy wandzik i tak jak Ty mamy KMT rowniez kupione u tego samego znajomego:) chodz tu przewazały głownie wzgledy finansowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wandzik 05.11.2011 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2011 Moje "imperium słońca" wygląda teraz tak: No to się pochwaliłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 05.11.2011 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2011 Moje "imperium słońca" wygląda teraz tak: No to się pochwaliłam Pikeny domek, pogratulowac tylko:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneczka1116 06.11.2011 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 Moje "imperium słońca" wygląda teraz tak: No to się pochwaliłam Wandzik czy Ty masz juz ocieplony ten domek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wandzik 06.11.2011 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 Wandzik czy Ty masz juz ocieplony ten domek? Tak, jest już ocieplony a to białe na ścianach to jest grunt. Przyszykowaliśmy go do zimy. W tym tygodniu przychodzą hydraulicy i zamontują piec, solary. A zima będzie na to żeby zrobić środek. Praktycznie wszystko już mam zakupione po za wanną i umywalkami, no i brakuje drzwi we wnątrz i schodów. Projekt schodów jest u stolarza tylko musimy mu powiedzieć kiedy ma robić. Jeszcze zmieniła nam się koncepcja co do kanalizy, zamiast podłączać się do kanalizacji miejskiej robimy przydomową oczyszczalnię ścieków i jak pogoda pozwoli to jeszcze przed zimą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wandzik 06.11.2011 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 pikeny domek, pogratulowac tylko:) dziękuję bardzo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszk 06.11.2011 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 Jeszcze zmieniła nam się koncepcja co do kanalizy, zamiast podłączać się do kanalizacji miejskiej robimy przydomową oczyszczalnię ścieków i jak pogoda pozwoli to jeszcze przed zimą. Ale faaaajnie. A ja się spóźniłem 2 tygodnie z papierami, bo wszedł MPZP i nikt już nie może robić przydomowej oczyszczalni Ile masz podniesioną kolankową? Przed dom przyjedzie jeszcze warstwa ziemi, chyba nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wandzik 07.11.2011 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 Ale faaaajnie. A ja się spóźniłem 2 tygodnie z papierami, bo wszedł MPZP i nikt już nie może robić przydomowej oczyszczalni Ile masz podniesioną kolankową? Przed dom przyjedzie jeszcze warstwa ziemi, chyba nie? My- że tak powiem też przez długi czas byliśmy zmuszani do tego aby podłączyć się do kanalizacji miejskiej i zrobienie przepompowni bo nasze domki są ostatnie. W tym roku okazało się, że gmina przez najbliższe lata nie będzie kanalizować dalszych miejscowości i się pozmieniało, nawet jest możliwość dostać dotację bezzwrotną. Ściankę kolankową mamy podniesioną o 3 Ytongi (wystarczyły by dwa), na poddaszu zrobiło się bardzo przestronnie. W górnej łazience będzie- zamiast wanny i osobno kabiny prysznicowej- będzie wanna z parawanem nawannowym. Co do warstwy ziemi przed domem- to tak, będzie. Po drugiej stronie domu leży ogromna kupa ziemi i czeka na rozplantowanie, ale to będzie po zrobieniu oczyszczalni. Jeszcze dużo pracy trzeba będzie na zewnątrz wykonać, no i tynk na elewacji będzie dopiero wiosną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kiziorowo 07.11.2011 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 My już dziś pierwszą noc spędziliśmy w naszej oliwce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wandzik 07.11.2011 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 My już dziś pierwszą noc spędziliśmy w naszej oliwce NO TO GRATULACJE!!!! Jak to mówią nowy dom, nowe dziecko. WIĘC DO ROBOTY!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mleczajka 07.11.2011 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 My już dziś pierwszą noc spędziliśmy w naszej oliwce Kiziorowo, ale super. Gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts