wandzik 30.11.2011 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 wandzik a jak cenowo ? Oj, nie napisałam. Za parapety do małego pokoju na parterze+ dwa duże do salonu(2,5m i 3,2m)+pomieszczenie gospodarcze, za bukowe wyniosło nas 1280zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Czaryki 30.11.2011 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 Udało się, no to jeszcze kuchnia. Jak bedziemy kiedys wymieniać zmywarke, to mamy w zapasie front do zmywarki do zabudowy, a wneka na lodówkę jest szersza, bo marzy mi sie lodówka 70 cm szerokości, ale to za jakiś czas. Kolory jakieś nie za ładne wyszły na zdjęciach, w rzeczywistości sa ładniejsze. Buczynka mam pytanie. Czy nad kuchenką masz tapetę zwykłą, czy za szkłem? Jaka to tapeta - flizelinowa?? Ja też rozważam tapetę, ale nie wiem, czy zda egzamin w kuchni. Pozdrawiam! Świetna kuchnia, bardzo fajne kolory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kesja1 30.11.2011 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 My za parapety z marmuru daliśmy 850 zł. Wszystkie oprócz kotłowni i garażu, tam daliśmy zwykłe plastikowe. Cena obejmuje wszystkie parapety. Wychodzi gdzieś 64 zł m2, grubość 2 cm a szerokość 30 cm. Jeśli ktoś potrzebuje mam kontakt, firma z Katowic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesia1961 30.11.2011 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 Spróbuję wstawić zdjecia - to nasze schody - jesionowe Ładne schody a ile Was wyniosły ( czy były wylewane a potem obite drewnem? ), pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaop 30.11.2011 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 Buczynka -ładniutko pozazdrościć i pogratulować.Przyłączam się do pytania o koszt schodów i jeszcze jakie macie drzwi wewn-nie mogę strawić tego tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buczynkaa 30.11.2011 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 (edytowane) Hej!Bardzo dziekuje za wszystkie miłe słowa. I odpowiadam na pytania:Schody miały byc debowe, żeby były porzadne, twarde i "na lata", akurat schody maja ciężkie zycie, więc trzeba zainwestować. Pan od schodów namawiał nas na jesion, bo ponoć ładniejszy, twierdził, że tak samo porządny jak dąb, w tej samej cenie, jak zobaczyłam na wystawce w sklepie to mi sie bardziej spodobał ten jesion niż dąb, poczytałam jeszcze, że niektórzy twierdzą, że jesion nawet lepszy i bywa droższy niż dąb, no i postanowiony został jesion. Koszt - schody+barierki (u nas są na 2 bokach klatki schodowej)+ 2 schodki do sypialni nad garażem+bramka na szczycie schodów - 12 000. Już się boje pisać ceny, bo moje chyba najwyzsze na tym forum, ale tak juz jest pod Warszawą - specjalne warszawskie ceny, nawet od przyjezdnych fachowcówSchody były wylewane i obkładane drewnem.W kuchni na ścianach kolor orzech włoski Duluxa (a ten co wyglada jak biały we wnece to pastelowa orchidea:)). Fototapeta to eksperyment, nie chciałam płytek, szkła tez nie - to tapeta ponoć laminowana, wiem, że to ryzykowne nad kuchenką, ale sprawdzimy, zastanawiam sie ewentualnie, czy jej czymś nie polakierować, panowie od schodów radzili, żeby lakierem poliuretanowym.A jakie jeszcze mam zdjęcia dorzucić? (nie wszystko nadaje się jeszcze do pokazania) Edytowane 30 Listopada 2011 przez buczynkaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buczynkaa 30.11.2011 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 (edytowane) Buczynka -ładniutko pozazdrościć i pogratulować. Przyłączam się do pytania o koszt schodów i jeszcze jakie macie drzwi wewn-nie mogę strawić tego tematu Taa! i tu mnie masz - specjalnie tak robiłam zdjęcie, żeby nie było widać drzwi wewnetrznych..., bo ich nie ma i narazie nie będzie -brak funduszy, nawet, wstyd się przyznać, zasłonkę mamy w łazience. Edytowane 30 Listopada 2011 przez buczynkaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buczynkaa 30.11.2011 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 Proszę jeszcze jedno zdjecie z kuchni - o tej porze lepiej kolory widać i chciałam pokazać jak sie komponuja z podłogą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wandzik 30.11.2011 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 Proszę jeszcze jedno zdjecie z kuchni - o tej porze lepiej kolory widać i chciałam pokazać jak sie komponuja z podłogą Pięknie! te kolorki są w moim guście, a tapeta superaśnie wygląda. U mnie coś w podobnych kolorach ma być, tylko w lekko angielskim stylu. Ale może być tak, że niektóre pomysły zmienią moje plany. POZDRAWIAM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TypeR 01.12.2011 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Taa! i tu mnie masz - specjalnie tak robiłam zdjęcie, żeby nie było widać drzwi wewnetrznych..., bo ich nie ma i narazie nie będzie -brak funduszy, nawet, wstyd się przyznać, zasłonkę mamy w łazience. cześć, nie ma się co przejmować, my również sporo czasu mieszkaliśmy bez drzwi wewnętrznych, jedynie z gospodarczego do garażu były. Zresztą dopiero w tym roku zrobiliśmy elewację (jeszcze nie pomalowana), żarówki wiszą w niektórych miejscach itp. W pewnym momencie chyba trzeba trochę zacząć żyć również innymi tematami jak budowa, są również inne przyjemności . Czasami muszę żonkę trochę powstrzymywać bo ona każdą złotówkę by w domek ładowała kosztem wakacji itp. Pozdrawiam - Daniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buczynkaa 01.12.2011 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Kiedy przymierzalismy sie do budowy, planowałam, że wprowadzimy sie do domu super-wykonczonego, żadnych prowizorek, ale im dalej w budowę, tym bardziej macha sie ręka na rózne rzeczy. Ale ma to swoje dobre strony, bo potem jak sie cos nowego nabedzie lub zrobi, to ma sie z tego wieksza radośc niz jakby było wszystko na raz. a poza tym masz rację, nie po to buduje sie dom, żeby się potem resztę życia umartwiać, i tak rok jest wyjety z życiorysu, a teraz trzeba troche przystopować. Ja juz pracuje nad meżem, że nie zbanrutujemy jeśli wyjedziemy na kilka dni w wakacje, a raczej dobrze nam to zrobi.Pozdrawiam wszystkich mocno i ide dalej udomawiać mój dom.Wandzik, to bardzo przyjemne prZeczytać, że komuś podoba się coś, co sie wymyśliło, tak miało być i dobrze sie czuje w tej kuchni. W ogóle swietnie sie czuję w tym domu, choć jest bardzo duży, ale tez bardzo wygodny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 01.12.2011 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Proszę jeszcze jedno zdjecie z kuchni - o tej porze lepiej kolory widać i chciałam pokazać jak sie komponuja z podłogą Bardzo ładna kuchnia:).My jestesmy wlasnie po pierwszej wycenie i sie podlamalismy-14 tyś same mebelki bez sprzetu!Czekamy na druga wycene ale po pierwszej nie jestesmy zbyt optymistyczni:(Zonie bardzo podobaja sie fornty z lupusa jednak po tej wycenie oddalaj nam sie coraz bardziej...buczynka z czego masz fronty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justynano 01.12.2011 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 (edytowane) Ja mam wycene kuchni za 5800 , podobna do kuchni Buczynki ale bez blumów tylko na zwykłych szufladach na rolkach , choc jeszcze nie dałam zaliczki i sie zastanawiam nad tymi blumami w szufladach jedna 120 zł . Mam pytanie odnośnie grubości płyt na strychu , jakie dawaliście ??? Czy do tego jakies specjalne wzmocnienia musza być?? Edytowane 1 Grudnia 2011 przez justynano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 01.12.2011 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Ja mam wycene kuchni za 5800 , podobna do kuchni Buczynki ale bez blumów tylko na zwykłych szufladach na rolkach , choc jeszcze nie dałam zaliczki i sie zastanawiam nad tymi blumami w szufladach jedna 120 zł . Mam pytanie odnośnie grubości płyt na strychu , jakie dawaliście ??? Czy do tego jakies specjalne wzmocnienia musza być?? Cena super my własnie mamy wyliczona na tych systemach blumowskich do tego tych droższych bo s adwa rodzaje...chyba bedziemy musieli okroic nasze kuchnie bo cena jest wrecz kosmiczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaop 01.12.2011 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Buczynka- śmiać mi się chce bo my też nie potrafimy sobie z tymi drzwiami poradzić---na lepsze brak kasy, a te najtańsze-papierowe jakoś mnie nie przekonują. Dziś nareszcie ugadalismy schody-ufff zobaczymy co to bedzie:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buczynkaa 01.12.2011 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Bardzo ładna kuchnia:).My jestesmy wlasnie po pierwszej wycenie i sie podlamalismy-14 tyś same mebelki bez sprzetu!Czekamy na druga wycene ale po pierwszej nie jestesmy zbyt optymistyczni:(Zonie bardzo podobaja sie fornty z lupusa jednak po tej wycenie oddalaj nam sie coraz bardziej...buczynka z czego masz fronty? U mnie fronty BRW, szuflady hettich, pan twierdził, że podobna klasa co blum, za meble z montażem 7000. Robiłam 3 wyceny u wykonawców poleconych przez znajomych/rodzinę, których kuchnie widziałam i działaja już jakiś czas, ta była najtansza. W jednym miejscu robilismy wycene z frontami lakierowanymi i szufladami bluma i wychodziło 10 tys. za podobne rozwiazanie (podobna liczba szuflad). Wiec szukajcie jeszcze. w Ikea same meble bez montażu wychodziły 8000. Ze sprzętów dokupiliśmy tylko piekarnik do zabudowy i płyte indukcyjną (całość niecałe 2000), reszta przyjechała z nami z poprzedniego mieszkania, obawiałam się jak beda wygladac z nowymi szafkami, ale nie jest tak źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justynano 02.12.2011 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 Ponawiam pytanie odnoście grubości płyt na strychu , czy 25 wystarczy ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaop 02.12.2011 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 Ponawiam pytanie odnoście grubości płyt na strychu , czy 25 wystarczy ?? Hej! U nas położone OSB 22mm i jak na razie działaja zatem pewnie u Ciebie też sie sprawdza. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wandzik 02.12.2011 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 Ponawiam pytanie odnoście grubości płyt na strychu , czy 25 wystarczy ?? Pewnie, że wystarczy u nas jest 25 i w 1/2 części strychu mamy grzejnik i zostało miejsce zaadoptowane na dodatkową sypialnię nad pokojem syna. Więc na OSB zostanie położona wykładzina i materac, i zapasowe spanie gotowe. A w części, w której jest strych moi budowlańcy trzymają swoje rzeczy (te bardziej wartościowe) i od jakiegoś czasu tam chodzą (bo budujemy się już jakiś czas-bez kredytu, jedna ekipa budowała i ocieplała bliźniak), teraz robią u mnie wykończeniówkę. Naprawdę nic się nie dzieje- jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justynano 03.12.2011 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 dzięki to kupujemy 22 . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts