Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Udało się, no to jeszcze kuchnia. Jak bedziemy kiedys wymieniać zmywarke, to mamy w zapasie front do zmywarki do zabudowy, a wneka na lodówkę jest szersza, bo marzy mi sie lodówka 70 cm szerokości, ale to za jakiś czas. Kolory jakieś nie za ładne wyszły na zdjęciach, w rzeczywistości sa ładniejsze.

Buczynka mam pytanie. Czy nad kuchenką masz tapetę zwykłą, czy za szkłem? Jaka to tapeta - flizelinowa?? Ja też rozważam tapetę, ale nie wiem, czy zda egzamin w kuchni. Pozdrawiam! Świetna kuchnia, bardzo fajne kolory.

Hej!

Bardzo dziekuje za wszystkie miłe słowa. I odpowiadam na pytania:

Schody miały byc debowe, żeby były porzadne, twarde i "na lata", akurat schody maja ciężkie zycie, więc trzeba zainwestować. Pan od schodów namawiał nas na jesion, bo ponoć ładniejszy, twierdził, że tak samo porządny jak dąb, w tej samej cenie, jak zobaczyłam na wystawce w sklepie to mi sie bardziej spodobał ten jesion niż dąb, poczytałam jeszcze, że niektórzy twierdzą, że jesion nawet lepszy i bywa droższy niż dąb, no i postanowiony został jesion. Koszt - schody+barierki (u nas są na 2 bokach klatki schodowej)+ 2 schodki do sypialni nad garażem+bramka na szczycie schodów - 12 000. Już się boje pisać ceny, bo moje chyba najwyzsze na tym forum, ale tak juz jest pod Warszawą - specjalne warszawskie ceny, nawet od przyjezdnych fachowców

Schody były wylewane i obkładane drewnem.

W kuchni na ścianach kolor orzech włoski Duluxa (a ten co wyglada jak biały we wnece to pastelowa orchidea:)). Fototapeta to eksperyment, nie chciałam płytek, szkła tez nie - to tapeta ponoć laminowana, wiem, że to ryzykowne nad kuchenką, ale sprawdzimy, zastanawiam sie ewentualnie, czy jej czymś nie polakierować, panowie od schodów radzili, żeby lakierem poliuretanowym.

A jakie jeszcze mam zdjęcia dorzucić? (nie wszystko nadaje się jeszcze do pokazania)

Edytowane przez buczynkaa

Buczynka -ładniutko pozazdrościć i pogratulować.

Przyłączam się do pytania o koszt schodów i jeszcze jakie macie drzwi wewn-nie mogę strawić tego tematu

Taa! i tu mnie masz - specjalnie tak robiłam zdjęcie, żeby nie było widać drzwi wewnetrznych..., bo ich nie ma i narazie nie będzie -brak funduszy, nawet, wstyd się przyznać, zasłonkę mamy w łazience.

Edytowane przez buczynkaa

Proszę jeszcze jedno zdjecie z kuchni - o tej porze lepiej kolory widać i chciałam pokazać jak sie komponuja z podłogą

Pięknie! te kolorki są w moim guście, a tapeta superaśnie wygląda. U mnie coś w podobnych kolorach ma być, tylko w lekko angielskim stylu. Ale może być tak, że niektóre pomysły zmienią moje plany. POZDRAWIAM.

Taa! i tu mnie masz - specjalnie tak robiłam zdjęcie, żeby nie było widać drzwi wewnetrznych..., bo ich nie ma i narazie nie będzie -brak funduszy, nawet, wstyd się przyznać, zasłonkę mamy w łazience.

cześć,

nie ma się co przejmować, my również sporo czasu mieszkaliśmy bez drzwi wewnętrznych, jedynie z gospodarczego do garażu były. Zresztą dopiero w tym roku zrobiliśmy elewację (jeszcze nie pomalowana), żarówki wiszą w niektórych miejscach itp. W pewnym momencie chyba trzeba trochę zacząć żyć również innymi tematami jak budowa, są również inne przyjemności :). Czasami muszę żonkę trochę powstrzymywać bo ona każdą złotówkę by w domek ładowała kosztem wakacji itp.

Pozdrawiam - Daniel

Kiedy przymierzalismy sie do budowy, planowałam, że wprowadzimy sie do domu super-wykonczonego, żadnych prowizorek, ale im dalej w budowę, tym bardziej macha sie ręka na rózne rzeczy. Ale ma to swoje dobre strony, bo potem jak sie cos nowego nabedzie lub zrobi, to ma sie z tego wieksza radośc niz jakby było wszystko na raz. a poza tym masz rację, nie po to buduje sie dom, żeby się potem resztę życia umartwiać, i tak rok jest wyjety z życiorysu, a teraz trzeba troche przystopować. Ja juz pracuje nad meżem, że nie zbanrutujemy jeśli wyjedziemy na kilka dni w wakacje, a raczej dobrze nam to zrobi.

Pozdrawiam wszystkich mocno i ide dalej udomawiać mój dom.

Wandzik, to bardzo przyjemne prZeczytać, że komuś podoba się coś, co sie wymyśliło, tak miało być i dobrze sie czuje w tej kuchni. W ogóle swietnie sie czuję w tym domu, choć jest bardzo duży, ale tez bardzo wygodny.

Proszę jeszcze jedno zdjecie z kuchni - o tej porze lepiej kolory widać i chciałam pokazać jak sie komponuja z podłogą

Bardzo ładna kuchnia:).My jestesmy wlasnie po pierwszej wycenie i sie podlamalismy-14 tyś same mebelki bez sprzetu!Czekamy na druga wycene ale po pierwszej nie jestesmy zbyt optymistyczni:(Zonie bardzo podobaja sie fornty z lupusa jednak po tej wycenie oddalaj nam sie coraz bardziej...buczynka z czego masz fronty?

Ja mam wycene kuchni za 5800 , podobna do kuchni Buczynki ale bez blumów tylko na zwykłych szufladach na rolkach , choc jeszcze nie dałam zaliczki i sie zastanawiam nad tymi blumami w szufladach jedna 120 zł .

Mam pytanie odnośnie grubości płyt na strychu , jakie dawaliście ??? Czy do tego jakies specjalne wzmocnienia musza być??

Edytowane przez justynano

Ja mam wycene kuchni za 5800 , podobna do kuchni Buczynki ale bez blumów tylko na zwykłych szufladach na rolkach , choc jeszcze nie dałam zaliczki i sie zastanawiam nad tymi blumami w szufladach jedna 120 zł .

Mam pytanie odnośnie grubości płyt na strychu , jakie dawaliście ??? Czy do tego jakies specjalne wzmocnienia musza być??

Cena super my własnie mamy wyliczona na tych systemach blumowskich do tego tych droższych bo s adwa rodzaje...chyba bedziemy musieli okroic nasze kuchnie bo cena jest wrecz kosmiczna

Bardzo ładna kuchnia:).My jestesmy wlasnie po pierwszej wycenie i sie podlamalismy-14 tyś same mebelki bez sprzetu!Czekamy na druga wycene ale po pierwszej nie jestesmy zbyt optymistyczni:(Zonie bardzo podobaja sie fornty z lupusa jednak po tej wycenie oddalaj nam sie coraz bardziej...buczynka z czego masz fronty?

U mnie fronty BRW, szuflady hettich, pan twierdził, że podobna klasa co blum, za meble z montażem 7000.

Robiłam 3 wyceny u wykonawców poleconych przez znajomych/rodzinę, których kuchnie widziałam i działaja już jakiś czas, ta była najtansza. W jednym miejscu robilismy wycene z frontami lakierowanymi i szufladami bluma i wychodziło 10 tys. za podobne rozwiazanie (podobna liczba szuflad). Wiec szukajcie jeszcze. w Ikea same meble bez montażu wychodziły 8000. Ze sprzętów dokupiliśmy tylko piekarnik do zabudowy i płyte indukcyjną (całość niecałe 2000), reszta przyjechała z nami z poprzedniego mieszkania, obawiałam się jak beda wygladac z nowymi szafkami, ale nie jest tak źle.

Ponawiam pytanie odnoście grubości płyt na strychu , czy 25 wystarczy ??

Pewnie, że wystarczy u nas jest 25 i w 1/2 części strychu mamy grzejnik i zostało miejsce zaadoptowane na dodatkową sypialnię nad pokojem syna. Więc na OSB zostanie położona wykładzina i materac, i zapasowe spanie gotowe. A w części, w której jest strych moi budowlańcy trzymają swoje rzeczy (te bardziej wartościowe) i od jakiegoś czasu tam chodzą (bo budujemy się już jakiś czas-bez kredytu, jedna ekipa budowała i ocieplała bliźniak), teraz robią u mnie wykończeniówkę. Naprawdę nic się nie dzieje- jest OK.