wiesia1961 18.12.2011 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 Znajomy z betoniarni której biorę beton powiedział mi to samo żeby nie polewać stropu wodą bo pogoda jest dobra żeby sobie powoli dojrzewał a dodatkowo żeby strop nakryć folią. No ale nie za bardzo mam czas bo w poniedziałek wchodzi ekipa na ściankę kolankowa i szczytowe przed świętami jeszcze lejemy górny wieniec i schody a potem niech sobie to przez święta schnie, mam nadzieję że mrozy tylko nie przyjdą zbyt szybko a najlepiej wcale A stemple zostawię do lutego niech dobrze zwiąże. No i małe porządki zrobiłem przed świętami przed domkiem niech jakoś wygląda My całą budowę pilnowaliśmy porządku a właściwie mój mąż systematycznie wywoziliśmy śmieci czy jakieś odpady , obecnie kończymy środek zrobione są już dwie łazienki tylko zostały podłogi, przed domem czysto skoszony i wyrównany teren, podjazdy zrobione i jest satysfakcja, polecam i pozdrawiam i życzę wytrwałości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byloeb 18.12.2011 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 Witam Oliwkowiczów Zdecydowałem się na projekt Oliwki. Przeczytałem temat do 120 strony (resztę dokończę jak mi oczy odpoczną) Jestem przed kupnem projektu. Czy ktoś buduje budował Oliwkę w okolicach Wrocławia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tup 18.12.2011 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 Szczęśliwie udało nam się zakończyć stan surowy przed zimą Załączam parę fotek przedstawiających, jak teraz wygląda domek oraz rzuty Oliwki ze wszystkimi zmianami, jakich dokonaliśmy. Reszta zdjęć jest w galerii na blogu - link w stopce. Byloeb, nasza Oliwka stoi pod Wrocławiem:) Pozdrawiamy Oliwkowiczów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byloeb 18.12.2011 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 Szczęśliwie udało nam się zakończyć stan surowy przed zimą Załączam parę fotek przedstawiających, jak teraz wygląda domek oraz rzuty Oliwki ze wszystkimi zmianami, jakich dokonaliśmy. Reszta zdjęć jest w galerii na blogu - link w stopce. Byloeb, nasza Oliwka stoi pod Wrocławiem:) Pozdrawiamy Oliwkowiczów! [ATTACH=CONFIG]90678[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]90679[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]90680[/ATTACH] Twój blog szczęka opada, REWELACJA. Jestem ze stabłowic a działkę mam w Gałowie. Czy możemy z żoną podjechać i oglądnąć oliwkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tup 18.12.2011 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 Byloeb, nie ma problemu, będziemy z mężem robić jutro porządki, więc będziemy na budowie i moglibyśmy Wam pokazać domek. Napisz na priva, czy Wam jutro pasuje, to się umówimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byloeb 18.12.2011 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 priv poszedł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adrian.natalia 19.12.2011 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 Witam posiadamy projekt Oliwka jesteśmy już po większości spraw papierkowych teraz czekamy na pozwolenie o budowę niestety trochę z zagapienia nie skserowałem żadnego sobie projektu i teraz nie mam zbytnio co pokoazywać ekipom budowlanym byłby ktoś tak miły i podesłał jakieś podstawowe dane może rzuty fundamentów poddasza i parteru więźbe dachowa oraz jakiś przekruj oczywiście jak ktoś ma zeskanowane na adres [email protected]Mam nadzieję że już na wiosnę będziemy mogli się chwalić naszymi postępami budowlanymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kiziorowo 19.12.2011 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 off topic adrian.natalia witam Krakusów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adrian.natalia 19.12.2011 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 Witamy nie pisaliśmy nic jedynie podziwialiśmy galerie:) ale wkońcu już wszystko nabiera tempa jesteś w stanie poratować może jakimiś skanami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaross 19.12.2011 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 Witam, możecie podać orientacyjne ceny kompletnego pokrycia dachowego dachówką ceramiczną. Cały komplet oprócz więźby, czyli dachówka wykończenia okna itp. Ja dziś zamówiłem z BRAAS-a kolor Rubin 13 taki brozowy kolor tak jakby lakierowana. cena kompletu 20 tyś. Nie wiem czy to drogo czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 19.12.2011 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 Witam, możecie podać orientacyjne ceny kompletnego pokrycia dachowego dachówką ceramiczną. Cały komplet oprócz więźby, czyli dachówka wykończenia okna itp. Ja dziś zamówiłem z BRAAS-a kolor Rubin 13 taki brozowy kolor tak jakby lakierowana. cena kompletu 20 tyś. Nie wiem czy to drogo czy nie. My mamy Nelskampa w ceramice, z kompletem okien, wylaz, ławeczki, obróbki komina, pasy, rynny lindab itp-calosciowo wyniosł 23 tys zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INKA81 20.12.2011 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 czy to są ceny za same materiały? ile z robocizną za cały dach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tup 20.12.2011 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 My za samą dachówkę (dachówki podstawowe, gosiąry, boczne) na cały dach - też z Braasa (dawniej Ruppceramika) zapłaciliśmy niecałe 17tys. (dachówka Topas 13V miedziana angoba) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom ash 20.12.2011 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 U mnie dachówka cementowa Euronitu razem ze wszystkimi obróbkami (1 komin z ławką kominiarską), pasami i rynnami lindab oraz 1 wyłazem i 3 oknami dachowymi (1 x pcv łazienkowe i 2x drewniane do sypialni z kolnierzem kombi) kosztowała 16.403 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arrass 20.12.2011 23:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 (edytowane) Witam wszystkich posiadaczy oliwki, zmagających się z jej powstawaniem i tych, którzy dopiero planują...Śledzę forum od ponad roku. Jestem fanką projektu. Uważam, że to nieduży, funkcjonalny dom. dla mojej rodzinki idealny. Będzie słodki i przytulny - DOM, nie tylko budynek. Moja oliwka powstaje koło Legnicy. Buduje się od wiosny. Powoli, bardzo powoli, ale do przodu. koszt dachu (wszystkie materiały, dachówka nescampel, okna dachowe) 23.000robocizna(kompleksowo tzn. podbitka, rynny itd.) 17.500Prace trwają. Mam nadzieję, że niebawem będzie więźba nad domem. Obecnie tylko nad garażem. Okna zamówione, kosztowały 21.000 (vetrex)Dom budowany z itonga 36 energo. Czy to dobry pomysł? Odpowiem za kilka lat...Tymczasem pozdrawiam, dziękuję wszystkim posiadaczom oliwki za wiele cennych inf. Od dziś będę nie tylko czytać, ale i pisać - czasami. Życzę Wam Wesołych Świąt, a sobie życzę, żeby w tym roku obyło się bez śniegu.... http://forum.muratordom.pl/album.php?albumid=3553 Edytowane 21 Grudnia 2011 przez arrass Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 21.12.2011 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Witam wszystkich posiadaczy oliwki, zmagających się z jej powstawaniem i tych, którzy dopiero planują... Śledzę forum od ponad roku. Jestem fanką projektu. Uważam, że to nieduży, funkcjonalny dom. dla mojej rodzinki idealny. Będzie słodki i przytulny - DOM, nie tylko budynek. Moja oliwka powstaje koło Legnicy. Buduje się od wiosny. Powoli, bardzo powoli, ale do przodu. koszt dachu (wszystkie materiały, dachówka nescampel, okna dachowe) 23.000 robocizna(kompleksowo tzn. podbitka, rynny itd.) 17.500 Prace trwają. Mam nadzieję, że niebawem będzie więźba nad domem. Obecnie tylko nad garażem. Okna zamówione, kosztowały 21.000 (vetrex) Dom budowany z itonga 36 energo. Czy to dobry pomysł? Odpowiem za kilka lat... Tymczasem pozdrawiam, dziękuję wszystkim posiadaczom oliwki za wiele cennych inf. Od dziś będę nie tylko czytać, ale i pisać - czasami. Życzę Wam Wesołych Świąt, a sobie życzę, żeby w tym roku obyło się bez śniegu.... http://forum.muratordom.pl/album.php?albumid=3553 Witaj!Widze ze mamy podobne gusty-nelskamp, okna vetrex...tylko dziwi mnie tak duza suma za nie...jaki masz typ i ile szyb, ja za VS 70 2 szyby zaplaciłem 10400 zł z montażem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaop 21.12.2011 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Witam wszystkich posiadaczy oliwki, zmagających się z jej powstawaniem i tych, którzy dopiero planują... Śledzę forum od ponad roku. Jestem fanką projektu. Uważam, że to nieduży, funkcjonalny dom. dla mojej rodzinki idealny. Będzie słodki i przytulny - DOM, nie tylko budynek. Moja oliwka powstaje koło Legnicy. Buduje się od wiosny. Powoli, bardzo powoli, ale do przodu. koszt dachu (wszystkie materiały, dachówka nescampel, okna dachowe) 23.000 robocizna(kompleksowo tzn. podbitka, rynny itd.) 17.500 Prace trwają. Mam nadzieję, że niebawem będzie więźba nad domem. Obecnie tylko nad garażem. Okna zamówione, kosztowały 21.000 (vetrex) Dom budowany z itonga 36 energo. Czy to dobry pomysł? Odpowiem za kilka lat... Tymczasem pozdrawiam, dziękuję wszystkim posiadaczom oliwki za wiele cennych inf. Od dziś będę nie tylko czytać, ale i pisać - czasami. Życzę Wam Wesołych Świąt, a sobie życzę, żeby w tym roku obyło się bez śniegu.... http://forum.muratordom.pl/album.php?albumid=3553 Nieduży ????? Hihi Jest wieeeeelki!! Pozdrawiam i życzę bezpoślizgowego procesu budowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arrass 21.12.2011 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Zbyszek - cena moich okien też z montażem, plus wszystkie rolety, duże drzwii " wyjście tarasowe" (zamiast tych trzech okien w salonie) i brama garażowa. Co do szyb nie mogę odp, cała dokumentacja została w Polsce i nie pamiętam. Buduję na odległość - niestety Annaop - wiele osób się buduje, a moja oliwka najmniejsza ze wszystkich nowo wybudowanych domów jakie mogłam obejrzeć, odwiedzając znajomych. Albo mi się wydaje, albo ludzie idą na ilość... metrów kw. Nawet moi rodzice troszkę marudzą, że DOM a taaaki mały, więc może dobrze skoro twierdzisz, że jest inaczej. Przeczytałam wiele Twoich wpisów, ale jakoś nie pamiętam czy podnosiliście ściankę kol., u mnie o jeden pustak. Nawet nie chciałam, ale fachowcy namawiali. http://forum.muratordom.pl/album.php?albumid=3553 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 21.12.2011 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 (edytowane) arras to zmienia stan rzeczy z oknami. Ja z drzwiami zewnetrznymi i brama zaplacilem 17 tys. Dzis hydraulik mozna powiedziec ze skończyl kotłownie.Zostalo mu jeszcze tylko podlaczenie kablami pomp i wstawienie sterowników do pieca, podlogowki i końcowka zabudowy. Troszke przeraża nas ta duza ilośc zaworów i rurek ale mam nadzieje ze przyzwyczaimy sie i ogarniemy to:) Edytowane 21 Grudnia 2011 przez zbyszek1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesia1961 21.12.2011 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Annaop - wiele osób się buduje, a moja oliwka najmniejsza ze wszystkich nowo wybudowanych domów jakie mogłam obejrzeć, odwiedzając znajomych. Albo mi się wydaje, albo ludzie idą na ilość... metrów kw. Nawet moi rodzice troszkę marudzą, że DOM a taaaki mały, więc może dobrze skoro twierdzisz, że jest inaczej. Przeczytałam wiele Twoich wpisów, ale jakoś nie pamiętam czy podnosiliście ściankę kol., u mnie o jeden pustak. Nawet nie chciałam, ale fachowcy namawiali. http://forum.muratordom.pl/album.php?albumid=3553 Nam też się dom wydawał mały dopóki nie zrobiliśmy środka nawet poszczególne pomieszczenia jak były niezrobione wydawały się małe, ostatnio robiliśmy łazienki i przed wykafelkowaniem były małe ale po zrobieniu powiększyły się, jest dużo przestrzeni w tym domu, dla mnie jest duży a powiększy się sporo jak będziemy musieli sprzątać, myć okna itp. teraz zapominamy jak wyglądały betony bo do dobrego szybko się człowiek przyzwyczaja (też zależy ile osób będzie mieszkało?), większy dom- droższe utrzymanie, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts