SylwiaPiotr 06.01.2012 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Witam! Ktoś na forum poszukuje kuchni z przesuwanymi drzwiami? a oto i proszę ona: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/cb5ee4fdac7cf3f8.html GRATY !!! To jest to, świetne rozwiązanie i ogólnie pięknie wykończony domek. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wandzik 07.01.2012 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 dzięki za info, śliczna ta Twoja kuchnia ale u mnie jest właśnie problem z tym że nie mam wnęki pod schodami, tylko murowaną ścianę przez co nie mogę tam zrobić zabudowanych mebli. Pozostaje mi ściana z oknem i przyległa do kotłowni co daje małe pole manewru. Witaj, możesz wykorzystać tę ścianę od strony schodów tylko drzwi od kotłowni zrób otwierane właśnie do kotłowni, a nie do kuchni. U mnie właśnie tak będzie(drzwi już się robią). Mam drzwi przesunięte w stronę okna. Meble będą na ścianie od schodów i od kotłowni, na części z oknem będą tylko szafki dolne z blatem roboczym, szafek górnych nie będzie. A lodówka będzie na ścianie od strony schodów. Jak dla mnie ta kuchnia nie jest problemem bo mam doświadczenie z kuchnią, która ma 4,5m na 2,0 i na jednej ścianie są dwa okna, na innych ścianach jest po jednym otworze z drzwiami i naprawdę mało miejsca na meble, więc cieszę się z mojej przyszłej kuchni. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wandzik 07.01.2012 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 Co do wiatrołapu - 100% racji!!! Powiększajcie Oliwkowicze, bo będziecie żałować! Co do kuchni - my planujemy zrobić "barek" (kawałek blatu do zjedzenia śniadanka) między kuchnią a jadalnią - jakieś 100-120cm wystarczy, a będzie znacznie wygodniej. My słupy drewniane zostawiliśmy, przeleciałem to papierem ściernym, później lakierem i piknie to się prezentuje (zarówno na klatce schodowej, jak i sypialni). Tu święta racja-, co do wiatrołapu, narazie wydaje mi się że zrównanie ściany z tą gabinetową wystarczy. Oaże się już niedługo. Co do blatu też i nad tym się też zastanawiam, bo co do stolika w kuchni to normalnie... daleko jest do jadalni HI. A ze słupami to zrobiliśmy tak jak u WAS i uważam, że to ma swój urok. Po co wszystko psuć jakimiś zabudowami. ŚWIĘTA RACJA PANIE MATAJ. POZDRAWIAM!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justynano 07.01.2012 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 Wandzik ciekawi mnie to rozwią♣zanie , które proponujesz , mam juz zbudowana kuchnie , ale Twój pomysł mnie zastanowił , mogłabyś załączyc jakies zdjęcia ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wandzik 07.01.2012 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 Podpowiedzcie proszę w sprawie drzwi zewnętrznych tzn jakie wybrać? Polecacie jakiś producentów? Polecam drzwi firmy CAL- ceny powalają, my zaczynaliśmy przegląd od KMT poprzez dziesięć innych firm, faforytem były właśnie CAL ale i tak skończyliśmy na KMT. Modziliśmy chyba ze 3 miesiące " jeździliśmy, dotykaliśmy, wąchaliśmy(żart)" słuchaliśmy opini ludzi którzy już mieszkają i wybraliśmy KMT. Zaważyło to, że koleżanka która mieszkała pierwszą zimę i miała piękne drewniane drzwi, po zimie już nie miała pięknych drewnianych drzwi bo miała obgryzione drewniane drzwi.(przez szczurka) I to w mieście. I powiem więcej, jestem z nich zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wandzik 07.01.2012 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 Wandzik ciekawi mnie to rozwią♣zanie , które proponujesz , mam juz zbudowana kuchnie , ale Twój pomysł mnie zastanowił , mogłabyś załączyc jakies zdjęcia ??[/QUO Nie mam zdjęć kuchni gotowej bo jeszcze jej nie ma, na razie wykańcza mi się góra(zostały tylko panele do położenia), gdzieś w połowie przyszłego tygodnia lub pod koniec chłopaki zejdą na dół i będą go wykańczać. Ale kuchnię od początku mam rozplanowaną i pod tym kątem wszysto było robione. Projektu też nie mam bo to jest mój autorski plan i mam go w głowie. Ma m tylko stare zdjęcia pustych ścian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 07.01.2012 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 a można wiedziec gdzie kupowałeś/ Na stronie KTM tańsze o tys zł niż u przedstawiciela we wrocławiu:jawdrop: czy to możliwe? My w KMT wzielismy komplet wejsciowe i te od garazu.Wejsciowe wyniosły nas 1900 zl a od kotłowni 1200 z montazem juz. Kupilismy je w slupsku u przedstawiciela u ktorego rowniez bralismy bramy i okna.U producenta bo akurat robia w Słupsku wyszły nas drozej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buczynkaa 07.01.2012 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 buczynkaa co macie na podłodze na parter? to drewno czy płytki? Płytki, ale miały udawac drewno i sprawia mi duzą przyjemność, jak sie ktoś oszuka To Woodentic Brown Paradyża (2 gat., więc wyszło niedrogo) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesia1961 08.01.2012 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Mam pilne pytanie czy w swojej intalacji elektrycznej stosowaliście ochronniki przeciwprzepięciowe bo ponoć do odbioru instalacji elektrycznej jest to potrzebne ale proszę o odpowiedź czy wystarczy tylko klasy B bo klasy B+C jest dosyć drogie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INKA81 09.01.2012 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Płytki, ale miały udawac drewno i sprawia mi duzą przyjemność, jak sie ktoś oszuka To Woodentic Brown Paradyża (2 gat., więc wyszło niedrogo) No to ja się oszukałam Fajnie wyglądają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mataj 09.01.2012 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Zgadzam się, że wiatrołap jest za mały. Ale ciężko go powiększyć bo trzeba to zrobić kosztem i tak już bardzo małego pokoiku na dole. Nie takie powiększanie miałem na myśli. W naszym przypadku wystarczyłoby przesunięcie ściany z drzwiami do holu o 50cm? To pomogłoby ZNACZNIE. Teraz w wiatrołapie ledwo mieszczą się dwie osoby, które zakładają buty i kurtki + wieszak ścienny + mała szafka na buty. 50 cm pozwoliłoby chociaż na ustawienie wózka, który teraz niestety albo musimy zostawiać na zewnątrz, albo wprowadzać zabłocony do holu :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INKA81 09.01.2012 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Nie takie powiększanie miałem na myśli. W naszym przypadku wystarczyłoby przesunięcie ściany z drzwiami do holu o 50cm? To pomogłoby ZNACZNIE. Teraz w wiatrołapie ledwo mieszczą się dwie osoby, które zakładają buty i kurtki + wieszak ścienny + mała szafka na buty. 50 cm pozwoliłoby chociaż na ustawienie wózka, który teraz niestety albo musimy zostawiać na zewnątrz, albo wprowadzać zabłocony do holu :/ Mataj ja tak zrobiłam z tym przesunięciem ścianki i jest trochę lepiej, ale ogólnie wiatrołap jest zdecydowanie za mały i uważam go za największy błąd w projekcie Oliwki. Po wstawieniu jakiejś nawet małej szafy zrobi się strasznie ciasno. Jakoś patrząc na projekt zdawało mi się, że nie jest taki mały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piśka 09.01.2012 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Mojej Pani Architekt nie podobał się pomysł z powiększeniem wiatrołapu, ale się uparliśmy i powiększyliśmy. I mam nadzieję że wózek się tam zmieści w przyszłości . Buczynkaa fajnie wyglądają te płytki, u nas będą podobne i mam nadzieję, że goście będą się nabierać, że to drewno. A jaki kolor fugi macie?Napisz mi proszę ile kosztowało to okno tarasowe z łukiem, bo firma wyliczyła mi 4800zł!! za to okno, a chciałam dwa. Teraz się zastanawiam nad jednym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kiziorowo 09.01.2012 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Nie takie powiększanie miałem na myśli. W naszym przypadku wystarczyłoby przesunięcie ściany z drzwiami do holu o 50cm? To pomogłoby ZNACZNIE. Teraz w wiatrołapie ledwo mieszczą się dwie osoby, które zakładają buty i kurtki + wieszak ścienny + mała szafka na buty. 50 cm pozwoliłoby chociaż na ustawienie wózka, który teraz niestety albo musimy zostawiać na zewnątrz, albo wprowadzać zabłocony do holu :/ My mamy wiatrołap powiekszony, tzn zrównany ze scianą salonu i nie uważam by był mały (widziałam mniejsze), u nas spokojnie we wnece miesci sie szafka na buty, wieszak na ubrania, skrzynki z wodą i wiadro dla psa, wczoraj równoczesnie rozbierały sie w nim 4 osoby. No cóż domek jest nieduży wiec i nie ma co sie spodziewac po wiatrołapie kolosalnych wymiarów... edit: ktoś pytał o zabudowe w kuchni schodów- my tak mamy- zapraszam do galerii ps:w sobotę w koncu po 2 kiesiacach mieszkania parapetówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 09.01.2012 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 pytanko do buczynka, kiziorowo jak i pozostałych-jak zamiescici link z fotkami np z galerii google by w każdym opisie znajdowal sie link do owej galerii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwiaPiotr 09.01.2012 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 (edytowane) pytanko do buczynka, kiziorowo jak i pozostałych-jak zamiescici link z fotkami np z galerii google by w każdym opisie znajdowal sie link do owej galerii? Zbyszku wejdź w ustawienia i kliknij na edytuj sygnaturę, tam wpisz np. Nasza Oliwka, zaznacz tekst i podepnij link http:// Sygnatura pojawi sie przy kolejnym nowym poście ! Edytowane 9 Stycznia 2012 przez Sylwia&Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 09.01.2012 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwiaPiotr 09.01.2012 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Zbyszek zauważyłem, że przedzieliłeś pomieszczenie nad garażem na garderobę/pralnię i zostawiłeś okienko w szczycie. Czy to jedyne okno w tej części ? A z łazienki do pralni też masz wejście? Ja przedzieliłem na pół, okno szczytowe zniknęło, w zamian będą połaciowe ale mniejsze. A i jeszcze jedno, zrezygnowałem ze schodków poddasze/garaż podnosząc strop garażu . Poza tym zazdroszczę, jesteś już tak dalekoooo, widać golym okiem, że to DOM! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 09.01.2012 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Zbyszek zauważyłem, że przedzieliłeś pomieszczenie nad garażem na garderobę/pralnię i zostawiłeś okienko w szczycie. Czy to jedyne okno w tej części ? A z łazienki do pralni też masz wejście? Ja przedzieliłem na pół, okno szczytowe zniknęło, w zamian będą połaciowe ale mniejsze. A i jeszcze jedno, zrezygnowałem ze schodków poddasze/garaż podnosząc strop garażu . Poza tym zazdroszczę, jesteś już tak dalekoooo, widać golym okiem, że to DOM! Pozdrawiam Tak przedzielilem strych na 1/3 pralnia i tam dalem okno dachowe pcv, 2/3 garderoba z oknem w szczycie tak jak w projekcie.Nie podnosilismy stropu bo juz tam nie jest za wysoko, a co powiedziec po podniesieniu. Wejscia nie mamy z lazienki. Myslelismy o tym ale zrezygnowalismy, nie pasowało nam jakos miec dwoje drzwi w lazience, bylismy w Oliwce z takim rozwiazaniem (mieli tam sypialnie na strychu) i lazienka byla jak dla nas nie za bardzo przy tym rozwiązaniu- malo ustawna i ograniczona ale wiadomo cos za cos;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INKA81 10.01.2012 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 A ja mam dotyczące podłogówki. Czy ktoś z was ma podłogówkę pod panelami/deskami? Jeśli tak to jak się sprawuje? Ewentualnie na co trzeba zwrócić uwagę przy drewnianej podłodze. Wiem że pewnie ten temat był ale to forum jest tak długie że ciężko coś tu znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts