irryd 25.01.2012 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Też brałam po uwagę Ovlo . Bardzo korzystna była oferta . Ostatecznie wybraliśmy inne 3 szybowe wraz roletami w tym mamy dwa okna tarasowe z roletami elektrycznymi , koszt 17000 . Czy warto było przepłacić czas pokaże w chwili obecnej żałuje że nie zdecydowałam się na tańsze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irryd 25.01.2012 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 U nas jest przedstawiciel "Dobroplastu". Dziś otrzymałem promocyjną ofertę - okna " OVLO classic" - wszystkie okna jak w projekcie (za wyjątkiem tarasowego - brak łuku, ale wysokość 2,36 pozostaje) kolor złoty dąb dwustronny, dwie szyby, rama 8cm, 6-cio komorowe za 9040 zł brutto z montażem. To samo, tylko z trzema szybami 10.580 zł brutto z montażem. Przy zastosowaniu pakietu 3-szybowego współczynnik U=0,7 Wm2K. Niemiecki system okuć SIEGENIA AUBI. Ciekawa oferta, ale nie wiele mi to mówi. Z kolei u przedstawiciela firmy DRUTEX dowiedziałem się, że najlepiej brać okna 3-szybowe i 5-cio komorowe... bo badania potwierdziły tratatam W okolicy wielu korzysta z Oknoplastu Kraków. Sam już nie wiem Też brałam po uwagę Ovlo . Bardzo korzystna była oferta . Ostatecznie wybraliśmy inne 3 szybowe wraz roletami w tym mamy 3 okna tarasowe z roletami elektrycznymi , koszt 17000 . Czy warto było przepłacić czas pokaże w chwili obecnej żałuje że nie zdecydowałam się na tańsze . Oknoplast nam wycenił na 23 000 więc była to oferta pomiędzy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 26.01.2012 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 My mamy okna z firmy vetrex, na profilach veka 2 szybki.Wymiary mamy takie jak w projkecie za wyjatkiem blizniaczych tam mamy 150x80 i bez łuku w salonie.Cena z montazem to 10400 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom ash 26.01.2012 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 (edytowane) MS Tytanowe termo 3 szyby 0,5 dwustronny kolor, salon: fixy 2,4 x 1,5m (jedna tafla) i 1,5 x 1,3 m (jedna tafla), drzwi tarasowe 2,1 x 2,35 m (dwa skrzydła) plus poszerzenie 30 cm;kuchnia: rozwierno - uchylne 1,5 x 1,3 m;spiżarnia: rozwierne 0,45 x 0,9 m;pokoje na piętrze: rozwierno - uchylne 2 szt. 1,5 x 1,5 m;gabinet: rozwierno - uchylne 1,5 x 1,2 m;garaż i garderoba: 2 szt. rozwierno - uchylne 0,9 x 0,9m; wszystko z montażem warstwowym na taśmach illbrucka 10.950 brutto (8% vat) Edytowane 26 Stycznia 2012 przez tom ash Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arrass 26.01.2012 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Kolejne pytanie z serii - ile płaciliście za....tym razem za docieplenia całego poddasza. Materiał wyniesie mnie ok 8 - 9 tys. (dwie różne welny i folia)Ile kosztuje robocizna za m? czy za całość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Czaryki 26.01.2012 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Kolejne pytanie z serii - ile płaciliście za.... tym razem za docieplenia całego poddasza. Materiał wyniesie mnie ok 8 - 9 tys. (dwie różne welny i folia) Ile kosztuje robocizna za m? czy za całość? U nas materiały 7 tyś., robocizna 4800 zł/140m2. Właśnie kończymy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 26.01.2012 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 (edytowane) Kolejne pytanie z serii - ile płaciliście za.... tym razem za docieplenia całego poddasza. Materiał wyniesie mnie ok 8 - 9 tys. (dwie różne welny i folia) Ile kosztuje robocizna za m? czy za całość? Ja za ocieplenie material + robocizna zaplacilem ok 10 tys zł. Robocizna: płyty PP 5 25mm na strych, welna+ folia, kart+gips z montazem schodów strychowych, obrobieniem okien dachowych+malowanie wyniosł mnie 5600 czyli 40 zł za m/2 Edytowane 26 Stycznia 2012 przez zbyszek1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Czaryki 26.01.2012 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Martwię się moimi wylewkami. Są mikropęknięcia w górnej łązience i w hollu. Czy ktoś miał podobny problem?? Jesteśmy na etapie płytek i strach pomyśleć, czym może to się skończyć w przyszłości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 26.01.2012 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 U mnie tez widac pekniecia ale budowlancy mowia ze to niby normalne, ze to tak sie dzieje z posadzkami ze niby pekaja miejscami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wandzik 26.01.2012 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Martwię się moimi wylewkami. Są mikropęknięcia w górnej łązience i w hollu. Czy ktoś miał podobny problem?? Jesteśmy na etapie płytek i strach pomyśleć, czym może to się skończyć w przyszłości To jest naturalne,zobaczysz jak popęka w miejscach dylatacji. Tylko pamiętajcie żeby na czas kładzenia płytek wyłączyć ogrzewanie podłogowe, a po położeniu jeszcze przez jakiś miesiąc dać sobie na luz z ogrzewaniem podłogowym. Żeby nie mieć pretensji do kafelkarzy. A zobaczysz jak ściany popękają, dla tego tynk gipsowy lub gładzie przez pierwsze 3-4 lata to nieporozumienie. POZDRAWIAM . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mataj 27.01.2012 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 A zobaczysz jak ściany popękają, dla tego tynk gipsowy lub gładzie przez pierwsze 3-4 lata to nieporozumienie. POZDRAWIAM . Hehe... "uroki" budowania na szybko, znaczy na kredyt Cóż, akryl w rękę i do boju! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mleczajka 27.01.2012 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 u mnie postępy... górna łazienka prawie skończona. Oczywiście to dopiero baza do dopieszczenia. Ale i tak się bardzo cieszymy tym widokiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arrass 27.01.2012 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 mleczajka - zazdroszczę, pokaż więcej zdj , plz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tup 27.01.2012 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Mleczajka, bardzo ładna łazienka - niebanalna i z klasą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irryd 27.01.2012 23:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 u mnie postępy... górna łazienka prawie skończona. Oczywiście to dopiero baza do dopieszczenia. Ale i tak się bardzo cieszymy tym widokiem Czy to są płytki noce by my way paradyzu z moimi wymarzonymi vives mugat bianko ? Niesamowicie piękne połączenie . Ponadczasowy styl . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mleczajka 27.01.2012 23:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Dzięki za miłe słowa. Irryd, tak, to te płytki Dodaję jeszcze 2 fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wandzik 28.01.2012 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 Hehe... "uroki" budowania na szybko, znaczy na kredyt Cóż, akryl w rękę i do boju! Hehe... ale ja niestety nie budowałam się na kredyt i mam tynki cementowo-wapienne bardzo dobrze zatarte pod farbę, a te dziwne rzeczy to widziałam u innych. Dosłownie porażka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jondak 28.01.2012 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 Witam, to chyba u mnie http://www.jondak.fotosik.pl zdjęcia stare i muszę uzupełnić galerię, pozdrawiam tzn. chodzi o te drzwi przesuwne z kuchni do kotłowni, teraz metalowe drzwi wykorzystujemy jako tablicę na rysunki dzieci itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 28.01.2012 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 Witam, to chyba u mnie http://www.jondak.fotosik.pl zdjęcia stare i muszę uzupełnić galerię, pozdrawiam tzn. chodzi o te drzwi przesuwne z kuchni do kotłowni, teraz metalowe drzwi wykorzystujemy jako tablicę na rysunki dzieci itp witaj, mozesz podeslas nam jakies zdjecie stolu pod umywalke na dole...my planujemy na dole stół i caly czas chodzi nam po glowie dwie wersje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adrian.natalia 29.01.2012 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 Witam wszystkich:) , czy jest szansa, zeby ktos wyslal mi kosztorys do banku? [email protected] Z gory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts