Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Powoli zaczynamy działać z malowaniem i kończymy łazienki. Od poniedziałku kafle w salonie i chyba małe porządki bo nadchodzi postój spowodowany brakami funduszy. Wrzuciłem kilka fotek z nieskończonych łazienek do galerii

Zbyszek a co to za grzejnik w łazience , dość rozbudowany

Zbyszek a co to za grzejnik w łazience , dość rozbudowany

Czy ja wiem, czy az tak rozbudowany, nie chcieliśmy mieć za malego tam gdyż obecnie mamy mały i mamy problem z recznikami, dobrze mozna powiescic jeden a to dla rodziny4-5 oosbowej raczej mało bynajmniej u nas. Co pamietam ma 135 cm wysokości.Ponadto on szybko sie nagrzewa w przeciwienstwie do podlogówki. Nie zawsze szybko podlogowke rozgrzeje ( wiosna-jesien)bo poki sie rozgrzeje to pare godzin mija a drabinka momentalanie jest goraca a w lazience zona lubi cieplo:)

Edytowane przez zbyszek1982

Kochani Oliwkowicze zastanawiamy się nad ociepleniem naszego domku bowiem ekipa, która stawia nam SSO wykonuje również elewacje. Mogliby już zacząć w trakcie układania dachówki. Wstępnie podali cenę 40 zł m2 (robocizna - położenie styro, struktura, farba, klinkier). Mamy więc prośbę o info na e-mail [email protected] - Jakie materiały użyliście i przede wszystkim jakie koszty (materiał + robocizna) oraz ile wyszło m2 elewacji ? Dodam, że wydłużyliśmy tylko garaż o 1m, reszta bez zmian. Za cenne uwagi z góry dziękuję. Pozdrawiamy

Ja planuje na wakacje robić elewacje, podobnie jak u Ciebie maja mi zrobić za 40 zł. A na kiedy planujesz tynki?Widzę, ze niezłe robota idzie:)zerkam na galerie a tu już sciany:) Zastanawia mnie jednak skąd u ciebie tyle wody na płycie? Edytowane przez zbyszek1982

Witam, czy ktoś orientuje się jaka jest różnica w budowie domu z garażem jedno a dwustanowiskowym. Mam spory dylemat i nie wiem jaki projekt wybrać. Mam swoje "za" i "przeciw" w obu przypadkach. Oczywiście chodzi głównie o koszta. Z góry dziękuję za pomoc.

Ja planuje na wakacje robić elewacje, podobnie jak u Ciebie maja mi zrobić za 40 zł. A na kiedy planujesz tynki?Widzę, ze niezłe robota idzie:)zerkam na galerie a tu już sciany:) Zastanawia mnie jednak skąd u ciebie tyle wody na płycie?

Rozpoczęliśmy 1 marca :), i liczymy, że do końca maja będzie SSO. Później okna, drzwi i lecimy z elektryką - po niej tynki, aby ściany schły kiedy bedzie najcieplej. Jeżeli wszystko pójdzie zgodnie z planem to w sierpniu hydraulika i ogrzewanie. A jesień i zima małymi kroczkami "wykończeniówka" - oby tylko nie kasy i nie NAS. Pozdrawiam

Ps. Dlatego też zastanawiam się nad ociepleniem elewacji, to dobra pora. Szczerze przyznam, że bardziej zależy mi na tym niż na wyposażeniu salonu. Jeżeli teraz mieszkamy na pokoju to później wystarczą nam 2 + kuchnia i łazienka, reszta z czasem ;)

Aaa, zapomniałbym. To świeżo wylany "chudziak", na drugi dzień nie było śladu wody, a można bylo już śmiało po nim stąpać

Edytowane przez Sylwia&Piotr

Witajcie , mogę ogłoscić ze od 2 tygodni mieszkamy !!! Z powodu przeprowadzki milismy przestój z netem , ale teraz juz jestem i baaaardzo sie ciesze ze swojego miejsca na ziemi , w końcu odpoczywamy i nie musimy jeździc na budowe !!! :) Życze wszystkim powodzenia i szybkiego budowania , nasza Oliwka powstała w ciągu 9 miesięcy , to nasze nowo narodzone dziecko .:))

jedni się cieszą, że szybko udało się zamieszkać...

inni twierdzą, że to kiepski pomysł. Budowa potrzebuje czasu. Potem skarżymy się na pęknięcia itp...

w mojej oliwce elektryka gotowa, jutro podam jakieś szczegóły

była pierwsza próba kominka:) będzie dogrzewał też pokoje bliźniacze i górną łazienkę

w kolejce czeka podbitka i daszek nad wejściem potem tynki

Edytowane przez arrass

Czy ktoś robił ostatnio świadectwo energetyczne domu bo ponoć to jest potrzebne do odbioru domu, jeżeli tak to jaki jest koszt

My robiliśmy, jest potrzebne, płaciliśmy, o ile dobrze pamiętam 200pln, ale nawet nie pamiętam teraz gdzie je robiliśmy. Generalnie o ile wizyta kominiarza się przydaje, bo sprawdzasz wentylację, o tyle świadectwo energetyczne to w zasadzie papierek zrobiony na bazie tego co i tak wiesz, czyli - jak dałaś za cienki styropian, to się dowiesz, że za cienki ;) (oczywiście w dużym skrócie)