wandzik 15.03.2012 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Cześć Oliwkowicze, jak macie rozwiązany problem odprowadzenia wody z rynien? Witajcie.... my mamy rynny wpuszczone ziemię i zrobiony drenaż. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mleczajka 15.03.2012 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Witajcie.... my mamy rynny wpuszczone ziemię i zrobiony drenaż. Pozdrawiam wandzik, ile kosztowało Was zrobienie drenażu? tup, dzięki za info, fajnie zobaczyć, co architekt miał na myśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 15.03.2012 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Powoli zaczynamy działać z malowaniem i kończymy łazienki. Od poniedziałku kafle w salonie i chyba małe porządki bo nadchodzi postój spowodowany brakami funduszy. Wrzuciłem kilka fotek z nieskończonych łazienek do galerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acer11 15.03.2012 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Powoli zaczynamy działać z malowaniem i kończymy łazienki. Od poniedziałku kafle w salonie i chyba małe porządki bo nadchodzi postój spowodowany brakami funduszy. Wrzuciłem kilka fotek z nieskończonych łazienek do galerii Zbyszek a co to za grzejnik w łazience , dość rozbudowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 16.03.2012 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 (edytowane) Zbyszek a co to za grzejnik w łazience , dość rozbudowany Czy ja wiem, czy az tak rozbudowany, nie chcieliśmy mieć za malego tam gdyż obecnie mamy mały i mamy problem z recznikami, dobrze mozna powiescic jeden a to dla rodziny4-5 oosbowej raczej mało bynajmniej u nas. Co pamietam ma 135 cm wysokości.Ponadto on szybko sie nagrzewa w przeciwienstwie do podlogówki. Nie zawsze szybko podlogowke rozgrzeje ( wiosna-jesien)bo poki sie rozgrzeje to pare godzin mija a drabinka momentalanie jest goraca a w lazience zona lubi cieplo:) Edytowane 16 Marca 2012 przez zbyszek1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwiaPiotr 18.03.2012 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Kochani Oliwkowicze zastanawiamy się nad ociepleniem naszego domku bowiem ekipa, która stawia nam SSO wykonuje również elewacje. Mogliby już zacząć w trakcie układania dachówki. Wstępnie podali cenę 40 zł m2 (robocizna - położenie styro, struktura, farba, klinkier). Mamy więc prośbę o info na e-mail [email protected] - Jakie materiały użyliście i przede wszystkim jakie koszty (materiał + robocizna) oraz ile wyszło m2 elewacji ? Dodam, że wydłużyliśmy tylko garaż o 1m, reszta bez zmian. Za cenne uwagi z góry dziękuję. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 18.03.2012 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 (edytowane) Ja planuje na wakacje robić elewacje, podobnie jak u Ciebie maja mi zrobić za 40 zł. A na kiedy planujesz tynki?Widzę, ze niezłe robota idzie:)zerkam na galerie a tu już sciany:) Zastanawia mnie jednak skąd u ciebie tyle wody na płycie? Edytowane 18 Marca 2012 przez zbyszek1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda04 18.03.2012 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Witam, czy ktoś orientuje się jaka jest różnica w budowie domu z garażem jedno a dwustanowiskowym. Mam spory dylemat i nie wiem jaki projekt wybrać. Mam swoje "za" i "przeciw" w obu przypadkach. Oczywiście chodzi głównie o koszta. Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mataj 18.03.2012 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Magda, moim zdaniem nie ma sensu budowac 1 stanowiskowego. My mamy i zalujemy, a kase? zaoszczedzona w ten sposob predzej czy pozniej wydamy, bo bedziemy robic dodatkowe miejsce parkingowe obok garazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwiaPiotr 18.03.2012 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 (edytowane) Ja planuje na wakacje robić elewacje, podobnie jak u Ciebie maja mi zrobić za 40 zł. A na kiedy planujesz tynki?Widzę, ze niezłe robota idzie:)zerkam na galerie a tu już sciany:) Zastanawia mnie jednak skąd u ciebie tyle wody na płycie? Rozpoczęliśmy 1 marca , i liczymy, że do końca maja będzie SSO. Później okna, drzwi i lecimy z elektryką - po niej tynki, aby ściany schły kiedy bedzie najcieplej. Jeżeli wszystko pójdzie zgodnie z planem to w sierpniu hydraulika i ogrzewanie. A jesień i zima małymi kroczkami "wykończeniówka" - oby tylko nie kasy i nie NAS. Pozdrawiam Ps. Dlatego też zastanawiam się nad ociepleniem elewacji, to dobra pora. Szczerze przyznam, że bardziej zależy mi na tym niż na wyposażeniu salonu. Jeżeli teraz mieszkamy na pokoju to później wystarczą nam 2 + kuchnia i łazienka, reszta z czasem Aaa, zapomniałbym. To świeżo wylany "chudziak", na drugi dzień nie było śladu wody, a można bylo już śmiało po nim stąpać Edytowane 18 Marca 2012 przez Sylwia&Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
truskawek36 18.03.2012 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Witam,mam pytanko do tych co są już po instalacji elektrycznej,planujemy powoli zabrać się za elektrykę ,nie wiem jak dużą kupić rozdzielnice,czy kupowaliście jak w projekcie czy tez inna,. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 18.03.2012 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 u mnie elektryk dał 23 obwody, 23 bezpieczniki mam w rozdzielni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
truskawek36 18.03.2012 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Dzięki za odpowiedz,możesz powiedz ile pól miała rozdzielnica 3x12 czy 4x12 a może 4x14 ,czy może większa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arrass 18.03.2012 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 (edytowane) Witajcie , mogę ogłoscić ze od 2 tygodni mieszkamy !!! Z powodu przeprowadzki milismy przestój z netem , ale teraz juz jestem i baaaardzo sie ciesze ze swojego miejsca na ziemi , w końcu odpoczywamy i nie musimy jeździc na budowe !!! Życze wszystkim powodzenia i szybkiego budowania , nasza Oliwka powstała w ciągu 9 miesięcy , to nasze nowo narodzone dziecko .) jedni się cieszą, że szybko udało się zamieszkać... inni twierdzą, że to kiepski pomysł. Budowa potrzebuje czasu. Potem skarżymy się na pęknięcia itp... w mojej oliwce elektryka gotowa, jutro podam jakieś szczegóły była pierwsza próba kominka:) będzie dogrzewał też pokoje bliźniacze i górną łazienkę w kolejce czeka podbitka i daszek nad wejściem potem tynki Edytowane 18 Marca 2012 przez arrass Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesia1961 18.03.2012 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Czy ktoś robił ostatnio świadectwo energetyczne domu bo ponoć to jest potrzebne do odbioru domu, jeżeli tak to jaki jest koszt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mataj 19.03.2012 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 Czy ktoś robił ostatnio świadectwo energetyczne domu bo ponoć to jest potrzebne do odbioru domu, jeżeli tak to jaki jest koszt My robiliśmy, jest potrzebne, płaciliśmy, o ile dobrze pamiętam 200pln, ale nawet nie pamiętam teraz gdzie je robiliśmy. Generalnie o ile wizyta kominiarza się przydaje, bo sprawdzasz wentylację, o tyle świadectwo energetyczne to w zasadzie papierek zrobiony na bazie tego co i tak wiesz, czyli - jak dałaś za cienki styropian, to się dowiesz, że za cienki (oczywiście w dużym skrócie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justynano 19.03.2012 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 Czy ktoś robił ostatnio świadectwo energetyczne domu bo ponoć to jest potrzebne do odbioru domu, jeżeli tak to jaki jest koszt My robilismy swiadectwo energetyczne koszt 250 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg36 19.03.2012 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 (edytowane) A ja mam pytanie odnośnie instalacji CO.A mianowicie z czego macie wykonaną taką instalacje (miedz,plastik ew jakiej firmy) nie chodzi mi o podłogówkę tylko o grzejniki i jaki przelicznik ciepła był liczony na m2. Edytowane 19 Marca 2012 przez greg36 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek_D 19.03.2012 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 Ja zrobiłem CO i wodę w alupex wavin tigris. Piec gazowy kupiłem o mocy 18,6 kW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg36 19.03.2012 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 Ja zrobiłem CO i wodę w alupex wavin tigris. Piec gazowy kupiłem o mocy 18,6 kW. oki ale chodzi mi jakim przelicznikiem dobieraliście kaloryfery do pomieszczeń bo mi liczył gość 170Wxm2 i nie wiem czy nie za dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts