Mac Iek 21.05.2007 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 ...Ja moge powiedzieć że kredytu bierzemy 200 000 odłożone mięliśmy 30 000 i musimy za to zamieszkać.... Życzę Wam tego.....i Wszystkim innym Oliwkowiczom też....... Ja będę szczęśliwy jak uda się zamknąć w 300 tysiącach............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 21.05.2007 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 WitamJa tylko na chwilkę bo normalnie tempa nie zwalniam .Jeśli możecie podnieście sciankę kolankową o jeden a najlepiej 2 pustaki , ja tego nie zrobiłem i jak już wcześniej pisałem żałuje , bo pod scianą to u mnie chyba tylko kota legowisko się zmieści .U mnie w środę położyli 67 m2 podłogówki , a w czwartek i piątek zalali posadzki , teraz muszę je podlewać przez 14 dni (podobno) .Do wylewek poszło mi 40 ton piachu i 3,5 tony cementu i dwa plastyfikatory po 5 litrów , 140 siatek zbrojonych oraz 8 paczek fibrów . A jeszcze ciekawostka przeliczylismy powierznie po podłogach mojego domu i o zdziwko wyszło 234 m2 ( a miałbyć mały domek , o 10m2 wiecej niż w projekcie) , z czego 34,8 garaż oraz adekwatnie 34,8 m2 pomieszczenie nad garażem , czyli nasz strych . Czyli cześć mieszkalna po podłogach wychodzi u mnie 164,5 metra . pozdrawiam wszystkich i może znajde chwilę na jakieś fotki Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mac Iek 21.05.2007 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 Cześć Jacek....nawet nie mów mi o piasku..............wsypałem w fundament 12 "Starów"........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdan1 22.05.2007 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 Cześć Jacek ....nawet nie mów mi o piasku..............wsypałem w fundament 12 "Starów"........ No a ja 500 ton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mac Iek 22.05.2007 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 Cześć Jacek ....nawet nie mów mi o piasku..............wsypałem w fundament 12 "Starów"........ No a ja 500 ton .....do Ciebie to się nie "umywam"........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Shrekowie 22.05.2007 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 Cześć Jacek ....nawet nie mów mi o piasku..............wsypałem w fundament 12 "Starów"........ No a ja 500 ton .....do Ciebie to się nie "umywam"........ a mówi się że dom powinno się budować na skale ... no ale czasy się zmieniają Czarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mac Iek 22.05.2007 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 ...a mówi się że dom powinno się budować na skale ... no ale czasy się zmieniają Czarek ..........u mnie już tego piasku (tzn. skały ) nie widać.....od dzisiaj mam już ślepą wylewkę...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mac Iek 22.05.2007 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 Pytanie do zaawansowanych w budowie Z czego robiliście ścianki działowe i ile poszło Wam materiału? Z góry dzięki za odzew.......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anusik 23.05.2007 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 My zamierzamy budowac częsciowo z silikatów 12cm (mamy juz na budowie), a na piętrze gdzie ścianki wypadają nie na scianach nośnych chyba dokupimy beton komórkowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacolek 23.05.2007 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Pytanie do zaawansowanych w budowie Z czego robiliście ścianki działowe i ile poszło Wam materiału? Z góry dzięki za odzew.......... Witam , ja stawiałem z porothermu 11,5 i poszło około 7-8 palet (100szt na palecie), nie wiem ile odpadło no i skosy na górze . Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mac Iek 23.05.2007 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Pytanie do zaawansowanych w budowie Z czego robiliście ścianki działowe i ile poszło Wam materiału? Z góry dzięki za odzew.......... Witam , ja stawiałem z porothermu 11,5 i poszło około 7-8 palet (100szt na palecie), nie wiem ile odpadło no i skosy na górze . Pozdrawiam Jacek anusik i Jacolek dzięki!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mak1975 23.05.2007 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Po dluższej nieobecnosci jestem znow na forum i znow pelen zapalu. Wreszcie w poniedzialek sfinalizujemy zakup dzialki i zaraz potem ruszymy kwestie papierkowe ( na szczescie zona jest geodeta i mamy troche znajomosci ) liczymy ze w 2 miesiace prze to przzebrniemy. Kolejna sprawa toze niespodziewanie stalem sie przedstawicielem handlowym firmy GOSAT i obecnie handluje materialami budowlanymi ( gównie na ściany oraz weła mineralna rozważamy opcje sprowadzania stali ale musze jeszcze zbadac jakie jest zapotrzebowanie na rynku na nia). Nie chce sobie robic reklamy ale jesli ktos czegos potrzebuje moze bede w stanie pomóc wrazie co prosze pisac na maila [email protected] lub dzwonic 606-41-44-26 pozdrawiam Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mak1975 24.05.2007 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 Bradzo pilne pytanie czy ktos budowal z: POROTON 24 WEINERBERGER 373x240x238 jesli tak to ile tego potrzeba zakladajac ze projekt jest prkt bez zmian w obrysie czyli garaz na jedno stanowisko budynek nie jest przedluzany ani poszerzany ani tez podnoszony sprawa jest o tyle pilna ze z pewnego zródla wiem że w tym tygodniu materialy ida o kolejne 30% w gore i musze natychmiast zakupic aby miec je jeszcze w starych cenach. Zakladajac murowanie z cemetu ile potrzeba piasku i ile cementu? Pytam dlatego że jest opcja zakupu materialu razem z specjalna zaprawa patentu wenerbergera nieco drozej ale jako komplet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mac Iek 24.05.2007 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 Bradzo pilne pytanie czy ktos budowal z: POROTON 24 WEINERBERGER 373x240x238 jesli tak to ile tego potrzeba zakladajac ze projekt jest prkt bez zmian w obrysie czyli garaz na jedno stanowisko budynek nie jest przedluzany ani poszerzany ani tez podnoszony sprawa jest o tyle pilna ze z pewnego zródla wiem że w tym tygodniu materialy ida o kolejne 30% w gore i musze natychmiast zakupic aby miec je jeszcze w starych cenach. Zakladajac murowanie z cemetu ile potrzeba piasku i ile cementu? Pytam dlatego że jest opcja zakupu materialu razem z specjalna zaprawa patentu wenerbergera nieco drozej ale jako komplet. Wg książki przedmiarów ścian zewnętrznych jest ok. 139 m2 natomiast wewnętrznych 45 m2. Tyle, że w projekcie na zewn. zalecają POROTHERM 30 a na wewn. 25. Ja zdecydowałem się na jeden rodzaj cegieł (Max 220) tyle, że na wewnętrzne daje je "równolegle" do ściany. Musisz zdecydować (albo Twój kierbud) i policzyć.....Pozdrawiam...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 25.05.2007 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 A ja znowu na chwilę , ale u mnie na razie staneło . A ja co dziennie jeżdze na budowe i polewam wodę na moje wylewki aby były twarde . Podobno powinienen robić to przez 14 dni . Jak policzyłem to dziś przypada 6 dzień . W sobotę ruszam na podbój płytek , paneli i materiałów do wykończeniówki , drzwi wejsciowych , bramy garażowej ..................... Pozdr Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bikerus 26.05.2007 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2007 Szukam cały czas wykonawcy na stan surowy mojej Oliwki z garażem. Wczoraj dostałem wycenę od "preferowanego" wykonawcy (firma robi cały stan surowy otwarty - niczym nie muszę sie przejmować) i stanęło na : Ceny brutto z Vatem - wszystko na fakturze. Robocizna : 66 tys zł Materiały : 136 tys zł Sprzęt : 9 tys zł RAZEM : 211 tys zł (stan surowy otwarty bez ocieplenia) Ściany Porotherm, dachówka Braas, pełne deskowanie dachu z papą. Na pewno nie jest to jakos super tanio - ale z drugiej strony komfort duży... Co sądzicie ? Prosze o komentarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mac Iek 26.05.2007 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2007 Szukam cały czas wykonawcy na stan surowy mojej Oliwki z garażem. Wczoraj dostałem wycenę od "preferowanego" wykonawcy (firma robi cały stan surowy otwarty - niczym nie muszę sie przejmować) i stanęło na : Ceny brutto z Vatem - wszystko na fakturze. Robocizna : 66 tys zł Materiały : 136 tys zł Sprzęt : 9 tys zł RAZEM : 211 tys zł (stan surowy otwarty bez ocieplenia) Ściany Porotherm, dachówka Braas, pełne deskowanie dachu z papą. Na pewno nie jest to jakos super tanio - ale z drugiej strony komfort duży... Co sądzicie ? Prosze o komentarz Mało to nie jest Mi chyba wyjdzie taniej...........ale materiał na mojej głowie........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mac Iek 26.05.2007 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2007 Bikerus zastanawia mnie też pozycja sprzęt...............moi mają swój............skąd aż 9 tys. i na co? Potem będziesz to odsprzedawał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bikerus 26.05.2007 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2007 Bikerus zastanawia mnie też pozycja sprzęt...............moi mają swój............skąd aż 9 tys. i na co? Potem będziesz to odsprzedawał ? Mam dokładny kosztorys i sprzęt jest wyceniony na 4792 zł plus 70% kosztów pośrednich + zysk. Tak wiec to nie zakup sprzętu ale jego udostępnienie. Chcę im zaproponować max. 200 tys zł brutto - ale zamiast deskowania wezmę folię, co obniży koszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maalwina 26.05.2007 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2007 Szukam cały czas wykonawcy na stan surowy mojej Oliwki z garażem. Wczoraj dostałem wycenę od "preferowanego" wykonawcy (firma robi cały stan surowy otwarty - niczym nie muszę sie przejmować) i stanęło na : Ceny brutto z Vatem - wszystko na fakturze. Robocizna : 66 tys zł Materiały : 136 tys zł Sprzęt : 9 tys zł RAZEM : 211 tys zł (stan surowy otwarty bez ocieplenia) Ściany Porotherm, dachówka Braas, pełne deskowanie dachu z papą. Na pewno nie jest to jakos super tanio - ale z drugiej strony komfort duży... Co sądzicie ? Prosze o komentarz nas robocizna stan surowy otwarty bez dachu wyniesie ok 15 tyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts