zbyszek1982 27.07.2012 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 (edytowane) komplet z piecem i osprzetem do kotlowni a duzo tego:( 28 tys zl tak piec heiz technikDo Łukasza; schody skonczone, kuchnia i garderoba również wiec jak macie ochote to zapraszam... Edytowane 27 Lipca 2012 przez zbyszek1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesia1961 28.07.2012 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 komplet z piecem i osprzetem do kotlowni a duzo tego:( 28 tys zl tak piec heiz technik Do Łukasza; schody skonczone, kuchnia i garderoba również wiec jak macie ochote to zapraszam... Gratulacje za szybkie tempo proszę o zdjęcia garderoby, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesia1961 28.07.2012 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 komplet z piecem i osprzetem do kotlowni a duzo tego:( 28 tys zl tak piec heiz technik Do Łukasza; schody skonczone, kuchnia i garderoba również wiec jak macie ochote to zapraszam... Gratulacje za szybkie tempo proszę o zdjęcia garderoby, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adrian.natalia 28.07.2012 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 Witamy już za tydzień w końcu ruszamy z fundamentem wykop będzie obrysowy na 120cm , ale już zastanawiaja nas schody chcemy zrobić zabudowę w kuchni pod nimi czy da się jakoś ładnie zabudować schody drewniane i jak z kosztami ,może betonowe a potem ładne ich obłożenie jakimś drewmen?Ma ktoś doświadczenie w tym temacie i może pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesia1961 29.07.2012 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2012 Witamy już za tydzień w końcu ruszamy z fundamentem wykop będzie obrysowy na 120cm , ale już zastanawiaja nas schody chcemy zrobić zabudowę w kuchni pod nimi czy da się jakoś ładnie zabudować schody drewniane i jak z kosztami ,może betonowe a potem ładne ich obłożenie jakimś drewmen? Ma ktoś doświadczenie w tym temacie i może pomóc My schody robiliśmy wylewane potem obkładaliśmy drewnem dębowym (bardzo ładnie to wygląda) dzięki czemu w kuchni powstała wnęka, którą zabudowaliśmy meblami i wstawiliśmy wysoką lodówkę, pomysł zaczerpnęliśmy od Idy i Jacka na str 221, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kiziorowo 29.07.2012 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2012 ale już zastanawiaja nas schody chcemy zrobić zabudowę w kuchni pod nimi czy da się jakoś ładnie zabudować schody drewniane i jak z kosztami ,może betonowe a potem ładne ich obłożenie jakimś drewmen? Ma ktoś doświadczenie w tym temacie i może pomóc u nas zabudowa wyglada tak , schody mamy betonowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 29.07.2012 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2012 My mamy schody drewniane z podstopniem a pod nimi robimy zabudowę, jeszcze jej nie mamy a zdjecia schodw postaram sie wrzucic jak naszybciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adrian.natalia 29.07.2012 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2012 My mamy schody drewniane z podstopniem a pod nimi robimy zabudowę, jeszcze jej nie mamy a zdjecia schodw postaram sie wrzucic jak naszybciej Dzieki za odpowiedz i czekam na zdjecie a jak z kosztami ? Próbował to ktoś policzyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 31.07.2012 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 (edytowane) Dzieki za odpowiedz i czekam na zdjecie a jak z kosztami ? Próbował to ktoś policzyc Wreszcie sie stolarz wyprowadził... koszt naszych schodów jesionowych to 7 tys zł, co do zbaudowy to trudno powiedzic-kilka płyt, stelarz, wkrety Wiesiu garderoby fotki znajdują się linku z fotkami Edytowane 1 Sierpnia 2012 przez zbyszek1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesia1961 02.08.2012 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2012 Zbyszek bardzo ładne schody, proszę o zdjęcie garderoby, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesia1961 02.08.2012 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2012 Do Zbyszka! W Twojej galerii dojrzałam zdjęcia garderoby, bardzo ładnie mam prośbę o podanie informacji czy robiliście sami czy na zamówienie i jaki koszt i prośba o zamieszczenie zdjęcia w całości jeżeli to możliwe, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 02.08.2012 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2012 Do Zbyszka! W Twojej galerii dojrzałam zdjęcia garderoby, bardzo ładnie mam prośbę o podanie informacji czy robiliście sami czy na zamówienie i jaki koszt i prośba o zamieszczenie zdjęcia w całości jeżeli to możliwe, pozdrawiam Wiesiu garderobe robił nam stolarz, ktory wcześniej robił kuchnie, sprawdził sie i postanowilismy, ze garderobe też zrobi. Ok. Postaram sie jutro zrobić wiecej dokładniejszych fotek-my pomieszczenie nad garażem mamy podzielone na 2 czesci- mniejsza to pralnia a większa to garderoba. Koszt garderoby to niecałe 3 tys zł do tego momieszczenia wstawimy stojak na ubrania, ktore mają byc "na jutro" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesia1961 03.08.2012 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 Dziękuję Zbyszek za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adrian.natalia 08.08.2012 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 Witam u nas wkońcu coś ruszyło zrobiony wykop i zalany betonem poszło go aż 31,5 kubika nie wiem czy to w normie? Teraz ekipa robi szalunki i czas iśc wkońcu w górę . Ktoś ma jakieś rady co do izolacji, i innych ważnych informacji na tym etapie budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 08.08.2012 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 31.5m/3 mam wrażenie ze to bardzo dużo ja miałem 14,5 m/3 czyli o sporo ponad połowę mniej...a na co robią szalunki jeśli już beton zalany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrxaoo 08.08.2012 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 Witam u nas wkońcu coś ruszyło zrobiony wykop i zalany betonem poszło go aż 31,5 kubika nie wiem czy to w normie? Teraz ekipa robi szalunki i czas iśc wkońcu w górę . Ktoś ma jakieś rady co do izolacji, i innych ważnych informacji na tym etapie budowy? U mnie poszło ok. 29m3, ale ja miałem poszerzone ławy nawet do 80cm, w narożnikach do 100cm. Teren był pbardzo podmokły i nie dało się wąziutkich pod linijke robić. Co do izolacji pionowych, to zależy wszystko od tego, jakie masz warunki wodne na działce. Wilgotno czy sucho, wysoki czy niski poziom wód? No i czy grunt przepuszczalny, czy jakaś glina itp. Jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości na tym etapie, to pytaj swojego kierownika budowy. On jest na miejscu, musi doradzić. DOdatkowo jeśli masz porządnego architekta, który robił adaptację projektu, to powinien dostosować właśnie izolacje przeciwwilgociowe lub przeciwwodne dostosować do faktycznych warunków (ale moja architekt nawet nie zająknęła się przy tym punkcie.... niestety:/ ) Ja improwizowałem i na własną rękę stosowałem system ochrony przeciwwodnej MAPEI (doradzili mi to w lokalnej, dobrej hurtowni). Czy to był dobry wybór? zapytaj mnie za 30 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adrian.natalia 09.08.2012 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 (edytowane) teren u nas niestety nie jest zbyt dobry w większości przeważa podłoże gliniaste średnio przepuszczalne wodę więc chyba konieczny będzie też drenaż co do betonu sam się zastanawiałem tylko że ponad ławami też mam zaplanowane że beton a nie pustaki lub bloczki. Edytowane 9 Sierpnia 2012 przez adrian.natalia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kepuc1719510414 09.08.2012 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 Wstawialiście okna z projektu czy zmienialiście na typowe ??. Jeżeli typowe to jakie rozmiary ? Czy orientuje się ktoś jaka jest różnica w cenie między oknami z projektu a typowymi ? Pozdrawiam Czarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 09.08.2012 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 Wstawialiście okna z projektu czy zmienialiście na typowe ??. Jeżeli typowe to jakie rozmiary ? Czy orientuje się ktoś jaka jest różnica w cenie między oknami z projektu a typowymi ? Pozdrawiam Czarek U mnie facet co mierzył to nic nie mowił w kwestii okien, ze sa jakies nietypowe...jedynie niektore firmy marudziły, ze okno tarasowe jest powyżej 2 m i nie dadza gwarancji na takie okno tarasowe...co do zmian ja zmieniłem okna w pokojach blizniaczych z trasowych na tradycyjne i zrezygnowałem z łuku w salonie niestety.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kepuc1719510414 09.08.2012 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 U mnie facet co mierzył to nic nie mowił w kwestii okien, ze sa jakies nietypowe...jedynie niektore firmy marudziły, ze okno tarasowe jest powyżej 2 m i nie dadza gwarancji na takie okno tarasowe...co do zmian ja zmieniłem okna w pokojach blizniaczych z trasowych na tradycyjne i zrezygnowałem z łuku w salonie niestety.. Może teraz już nie ma różnicy tak w cenie okien. Jakie wymiary masz tych okien w pokojach i tego tarasowego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts