Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

mataj nie widziałam nigdy białych tralek ale brzmi ciekawie, koniecznie wrzuć foto jeśli tak zrobicie :)

poszukam w domowym archiwum, może coś tam znajdę ;)

ja nie robiłam tylko mąż ;), ale nie wyglądało to na skomplikowane, z profili zrobił stelaż który obłożył płytami, późnie zagipsował wyszlifował i gotowe. Posiłkował się informacjami z netu. Pomalowany jest na szaro, zdjęcie przekłamuje trochę kolor. Obudowę kominka mamy z konglomeratu takiego jak mamy parapety wewnętrzne . Koszt około 1tys.

Nikt z osób które mają podniesioną ściankę kolankową nie przedłużał krokwi???????

przedłużali o ile dobrze pamiętam to 20cm na 1 pustak, ale nie jestem pewna poszukaj na forum.

ja mam podniesioną o 1 pustak, ale czy i o ile mi wydłużyli to nie wiem, ale no moje oko mam ciut za krótkie :(

Nikt z osób które mają podniesioną ściankę kolankową nie przedłużał krokwi???????

Witam, my mamy podniesioną ściankę kolankową o 2 pustaki i krokwie przedłużone o 40 cm, dach wyszedł większy ale podczas opadów można spacerować wkoło domu i nie kapie na głowę no i deszcz nie leci po oknach.

[ATTACH=CONFIG]138579[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]138580[/ATTACH]

Moje schody jesionowe wyniosły 7 tys zl, kominka jeszcze nie mam ale mam wycenę od fachowca i jestem zalamany-11 tys zl materiał + robocizna, kominek maja z kratki z szyba boczna bez szprosu obłożony marmurem dookoła na wysokości około 50 cm wzdłuż szyb. Niestety jak na razie jest to poza naszym zasięgiem:(

Kominek drogo , za marmur sporo sobie chyba policzył , sam kup kominek np Arysto boczny 12 kw.

Edytowane przez acer11

hej, jako że było ostatnio o schodach, pokażę fragment naszych :)

ŚLICZNE! Właśnie chcemy coś w podobie! ;)

Acer, Miloszk - a bierzecie pod uwagę, że wydłużając krokwie zmienia wam się rozkład sił oraz ich wartość? Dłuższe krokwie = cięższe krokwie = większy nacisk na pozostałe elementy dachu. Poważnie bym się nad takimi zmianami zastanowił.

Miloszk - my podnosiliśmy o jeden bloczek, krokwie standardowe, efekt czy ładny czy nie - nie wiem, nie mi to oceniać ;)

Acer - to kolektor słoneczny? Czy ogniwa fotowoltaiczne? Na zdjęciach nie widać, a sam zacząłem się zastanawiać nad ogniwem fotowoltaicznym do podgrzewania wody latem.

Co do kominka - my chcemy coś podobnego do tego: http://www.kratki.com/images/szablon/n_ramka_maja_p.jpg tyle, że ustawione krótszym bokiem do komina, z szybami na salon (wkład też dwu-szybowy).

Edytowane przez Mataj