Mataj 28.09.2012 04:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 Przylaczam sie do prosby o zdjecia z budowy kominka Czy ktos z Oliwkowiczow, ktory ma dwie lewe rece tak jak ja, zabieral sie za to? warto? moze jest na ten temat jakas lektura? Inka! bardzo podobne schody chcemy, z ta roznica, ze tralki chcemy biale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INKA81 28.09.2012 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 mataj nie widziałam nigdy białych tralek ale brzmi ciekawie, koniecznie wrzuć foto jeśli tak zrobicie poszukam w domowym archiwum, może coś tam znajdę ja nie robiłam tylko mąż , ale nie wyglądało to na skomplikowane, z profili zrobił stelaż który obłożył płytami, późnie zagipsował wyszlifował i gotowe. Posiłkował się informacjami z netu. Pomalowany jest na szaro, zdjęcie przekłamuje trochę kolor. Obudowę kominka mamy z konglomeratu takiego jak mamy parapety wewnętrzne . Koszt około 1tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Grażyna 28.09.2012 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 Nikt z osób które mają podniesioną ściankę kolankową nie przedłużał krokwi??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INKA81 28.09.2012 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 Nikt z osób które mają podniesioną ściankę kolankową nie przedłużał krokwi??????? przedłużali o ile dobrze pamiętam to 20cm na 1 pustak, ale nie jestem pewna poszukaj na forum. ja mam podniesioną o 1 pustak, ale czy i o ile mi wydłużyli to nie wiem, ale no moje oko mam ciut za krótkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adrian.natalia 28.09.2012 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 Nikt z osób które mają podniesioną ściankę kolankową nie przedłużał krokwi??????? u nas podnieśli o 2 pustaczki i przedłuzali krokwie tak że wystaja około 100cm nie wyglada to najgorzej miejmy nadzieje że będzie wystraczająco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszk 29.09.2012 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2012 przedłużali o ile dobrze pamiętam to 20cm na 1 pustak, ale nie jestem pewna poszukaj na forum. forum to mozna przeszukac jak ma ze 30 stron a nie 350 :| Ja gdzies przeczytalem ze ktos przedluzal o 80cm, ale nie wiem przy ilu pustakach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 30.09.2012 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2012 ja mam o 1 pustak podniesiona ściankę a krokwie przedłużone o jakieś 50 cm...jestem na etapie elewacji-montażu podbitki i troszkę więcej jej pójdzie ale warto było-można spokojnie obejść domek dookoła bez zmoczenia głowy:) a tym samym elewacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaross 30.09.2012 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2012 Nikt z osób które mają podniesioną ściankę kolankową nie przedłużał krokwi??????? Witam, my mamy podniesioną ściankę kolankową o 2 pustaki i krokwie przedłużone o 40 cm, dach wyszedł większy ale podczas opadów można spacerować wkoło domu i nie kapie na głowę no i deszcz nie leci po oknach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INKA81 01.10.2012 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 Lelek i Mataj nie mam jednak zdjeć z budowy kominka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mleczajka 01.10.2012 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 hej, jako że było ostatnio o schodach, pokażę fragment naszych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INKA81 02.10.2012 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 hej, jako że było ostatnio o schodach, pokażę fragment naszych po prostu śliczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszk 02.10.2012 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 Jeśli dobrze wyliczyłem, aby podnieść ściankę kolankową o 1 pustak i zachować zakończenie dachu na tym samym poziomie względem oryginalnego projektu, należy zamówić krokwie dłuższe o 36cm. Pozostaje kwestia dobrania dachówki. Może mnie ktoś zweryfikować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acer11 02.10.2012 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 Hej wrzucam projekt kominka , jak ktoś chce mogę wrzucić wymiarowanie i kominek do którego będzie ta obudowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acer11 02.10.2012 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 hej, jako że było ostatnio o schodach, pokażę fragment naszych Zakochałem się w tych schodach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acer11 02.10.2012 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 Miłosz , ja odnosiłem 1 pustak a przedłużyłem krokiwe do 105 cm i wyszło super , przy 2ch może być za mało , za ok 30 minut wrzuce nowe zdjęcia to zobaczysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszk 02.10.2012 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 Miłosz , ja odnosiłem 1 pustak a przedłużyłem krokiwe do 105 cm i wyszło super , przy 2ch może być za mało , za ok 30 minut wrzuce nowe zdjęcia to zobaczysz. Masz przedluzone krokwie o ponad metr?? Ze zdjec wcale tego nie widac :| To co bedzie jak ja przedluze o te 40cm :| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acer11 02.10.2012 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 nie do 105 od wieńca , nie pamiętam ile w sumie wydłużałem , weż deske i ustaw ja na 1 metr od ściany pod kontem 42 stopni i będziesz widział o ile wydłużyć krokwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acer11 02.10.2012 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 (edytowane) [ATTACH=CONFIG]138579[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]138580[/ATTACH] Moje schody jesionowe wyniosły 7 tys zl, kominka jeszcze nie mam ale mam wycenę od fachowca i jestem zalamany-11 tys zl materiał + robocizna, kominek maja z kratki z szyba boczna bez szprosu obłożony marmurem dookoła na wysokości około 50 cm wzdłuż szyb. Niestety jak na razie jest to poza naszym zasięgiem:( Kominek drogo , za marmur sporo sobie chyba policzył , sam kup kominek np Arysto boczny 12 kw. Edytowane 2 Października 2012 przez acer11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mataj 03.10.2012 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 (edytowane) hej, jako że było ostatnio o schodach, pokażę fragment naszych ŚLICZNE! Właśnie chcemy coś w podobie! Acer, Miloszk - a bierzecie pod uwagę, że wydłużając krokwie zmienia wam się rozkład sił oraz ich wartość? Dłuższe krokwie = cięższe krokwie = większy nacisk na pozostałe elementy dachu. Poważnie bym się nad takimi zmianami zastanowił. Miloszk - my podnosiliśmy o jeden bloczek, krokwie standardowe, efekt czy ładny czy nie - nie wiem, nie mi to oceniać Acer - to kolektor słoneczny? Czy ogniwa fotowoltaiczne? Na zdjęciach nie widać, a sam zacząłem się zastanawiać nad ogniwem fotowoltaicznym do podgrzewania wody latem. Co do kominka - my chcemy coś podobnego do tego: http://www.kratki.com/images/szablon/n_ramka_maja_p.jpg tyle, że ustawione krótszym bokiem do komina, z szybami na salon (wkład też dwu-szybowy). Edytowane 3 Października 2012 przez Mataj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom ash 03.10.2012 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 Hej wrzucam projekt kominka , jak ktoś chce mogę[ATTACH=CONFIG]139863[/ATTACH] wrzucić wymiarowanie i kominek do którego będzie ta obudowa. Jeśli możesz to wrzuć wymiarowanie, u mnie kominek podobny (PAMA DIABLO) stoi i czeka na koncepcję obudowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts