zbyszek1982 21.11.2012 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 (edytowane) zbyszek1982 że nie powiedziałeś wcześniej, pare groszy by zostało w kieszeni sam kilka dni temu szukałem na forum, miałem kilka ofert za 300 zl ale coś mnie podkusiło by wskoczyć na allegro:) i taka miła niespodzianka;)a co do podatku na szczęście w mojej gminie wynosi on 0,59 zł od 1.m2 budynku mieszkalnego Edytowane 21 Listopada 2012 przez zbyszek1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INKA81 21.11.2012 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 że mnie nie podkusiło tam zajrzeć dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczudlo 21.11.2012 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 A ja proszę o radę. Co najpierw zrobić: położyć panele czy pomalować ściany? Powiem od razu, że dom nie będzie jeszcze zamieszkały przez rok. Ja chce zamontować panele i kupić drzwi i oczywiście tez je zamontować a potem malować ale rodzina doradza, żeby najpierw pomalować a potem robić resztę. Czy robi to jakąś różnicę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 21.11.2012 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 ja bym w pierwszej kolejności pomalował gdyż na samą myśl o oddzielaniu, przykrywaniu a pozniej szorowaniu 200m/2 paneli ciarki mnie przechodzą...ale i tak można za jakiś czas wszyscy przejdą przez to a do tego te nieszczęsne meble:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ganiutek 21.11.2012 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Gratuluję pięknego finiszu!Mamy słabość do oliwki - to był nasz pierwotny wybór- jednak okazało się, że działkę mamy tak usytuowaną, że wyjście do ogrodu jest na północ, więc zrobiliśmy projekt indywidualny inspirowany oliwką. Wyjście tarasowe mamy z przodu i ogólnie trochę większy domek. A Wasz - bardzo nam się podoba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mataj 22.11.2012 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 Szczudlo - ani mi sie waz malowac z podloga! cala przyjemnosc w remontowaniu (urzadzaniu) nowego domu jest taka, ze nic nie trzeba oklejac My malowalismy z drzwiami, ale bez podlog na gorze, na dole z podlogami, ale to dlatego, ze kladlismy plytki i jakos nie widzielismy kolejnosci odwrotnej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INKA81 22.11.2012 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 popieram najpierw pomaluj, ja malowałam bez podłóg, drzwi i schodów i to był rewelacyjny pomysł, możesz pochlapać ile wlezie a później nie musisz sprzątać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczudlo 22.11.2012 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 Oki, przekonaliście mnie, odpuszczę panele i najpierw chyba zrobię łazienki. Z tego brudu i kurzu chciałoby się już wyjść. Dół już mamy wykafelkowany bo schody będą montowanego początkiem przyszłego roku (nareszcie!!). Ile kosztowały was łazienki w całości? to nasz salon jeszcze nie skończony, ale zarys jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acer11 22.11.2012 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 Witam , ja już skończyłem cały domek - 11,5 miesiąca , wrzucam pare fotek , za tydzień parapetówa!!!!!! Powiem , że bardz już cieszy koniec, teraz tylko sprzątanie, ale to żony działka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acer11 22.11.2012 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 W linku jeszcze schody:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TypeR 23.11.2012 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2012 Witam , ja już skończyłem cały domek - 11,5 miesiąca , wrzucam pare fotek , za tydzień parapetówa!!!!!! Powiem , że bardz już cieszy koniec, teraz tylko sprzątanie, ale to żony działka Gratulacje, 11,5 miesiąca, bardzo szybko się Wam udało zrealizować budowę Rozumiem że to info o parapetówce to dla grupowiczów zaproszenie, w końcu ktoś tej żonce musi pomóc w sprzątaniu . Dobrej zabawy i przyjemnego mieszkania Pozdrawiam - Daniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 23.11.2012 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2012 (edytowane) Witam , ja już skończyłem cały domek - 11,5 miesiąca , wrzucam pare fotek , za tydzień parapetówa!!!!!! Powiem , że bardz już cieszy koniec, teraz tylko sprzątanie, ale to żony działka[ATTACH=CONFIG]150255[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]150256[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]150257[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]150258[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]150259[/ATTACH] Gratulacje!Nieźle się uwinęliście, nam do przeprowadzki zeszło troszkę więcej czasu bo 1,5 roku ale tak planowaliśmy by w wakacyjny urlop się przeprowadzać.Piękny domek, jeszcze raz gratulacje! spojrzałem jeszcze na wasze schody i są bardzo ładne ale mam wrażenie ze jakieś bardzo wąskie stopnie maja, jak się po nich wchodzi bo na zabiegu to chyba nie jest za szeroko?Macie schody takie jak w projekcie? Edytowane 23 Listopada 2012 przez zbyszek1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mataj 23.11.2012 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2012 Acer, bardzo ladna ta Wasza oliwka! Czas tez niezly. Nam udalo sie w 9 miesiecy Oliwke urodzic, ale gora byla nieskonczona, teraz dopiero konczymy (w tej chwili dokladnie ) kominek, w zupelnie innym stylu, ale Wasz tez mi sie bardzo podoba. W ogole fajna kolorystyka! Szczudlo, nam udalo sie lazienke na gorze zrobic w granicach 8-9k pln, musialbym sprawdzic dokladniej (robocizna + materialy + wyposazenie) - nie jest w najwyzszym standardzie, ale mi sie bardzo podoba (zdjecia w galerii) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczudlo 23.11.2012 23:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2012 Witam , ja już skończyłem cały domek - 11,5 miesiąca , wrzucam pare fotek , za tydzień parapetówa!!!!!! Powiem , że bardz już cieszy koniec, teraz tylko sprzątanie, ale to żony działka[ATTACH=CONFIG]150255[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]150256[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]150257[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]150258[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]150259[/ATTACH] Super domek, zazdrościmy bardzo. No ładnie 11.5miesiąca i dom gotowy do zamieszkania, a my ciągniemy budowę od kwietnia 2009 :/ i końca nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acer11 25.11.2012 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2012 Dzięki Wszystkim za miłe słowa , jak się ogarnę to podeślę jeszcze foty z góry , na górze tylko nie ma łazienki gotowej , ale to pestka, dziś przewiozłem większość rzeczy i tak się cieszę że na swoim, Co do schodów , to schodzi się super , co prawda w jednym miejscu jest nie za bardzo ale jest ok , stopnie wydłużałem wiec jest lepiej, a schody były wylewane tak bez projeku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kiziorowo 27.11.2012 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 Po długiej przerwie witam ponownie, budowaliśmy 7 miesięcy,mieszkamy już rok i nie zamieniłabym naszej oliwki na nic innego. Dwóch rzeczy które żałuje to po pierwsze że nie ma podłogówki w całym domu a po drugie nie ma okna dachowego w jednym z pokoi blizniaczaych- strone temu była chyba dyskusja na ten temat więc jesli ta osoba to przeczyta i jes w stanie to jeszcze zmienic niech sie nie wacha. Został nam do położenia tylko tynk i finito kilka zdjęc w galerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazi 08.12.2012 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2012 My nie mamy okna na górze i nie odczuwam jego braku, ale wszystko zależy od przeznaczenia, u nas tu jest pokój komputerowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majka2 10.12.2012 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 Witam, w końcu dostaliśmy pozwolenie na budowę ( po 2 latach od złożenia wniosku o warunki zabudowy...) i ruszyliśmy. Udało się zrobic stan zero i przyszła zima. Na wiosnę ruszamy dalej, a teraz czekają nas różne decyzje. I stąd moje pytania:- Jakie schody lepiej sprawdzają się w Oliwce: lane czy podwieszane?- Czy warto robic ogrzewanie podłogowe w całym domu?- nie mam doświadczenia i nie wiem, czy mając podłogówkę można regulowac temperaturę w poszczególnych pomieszczeniach? Nie będziemy miec kominka, więc nie ma możliwości dogrzewania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrxaoo 10.12.2012 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 Ja schody mam wylane - i są w porządku. Byłem w 3 innych Oliwkach, wszystkie miały schody lane. Nikt nie narzekał. No ale nie mam porównania do "podwieszanych", więc nie doradzę. Ale sam fakt, iż większość Oliwkowiczów robi lane, o czymś świadczy. Podłogówka - niby wszystko przemawia za podłogówką, ale pamiętaj że:1. Podłogówka wymaga grubszych warstw podłogi (zwłaszcza parter), co musisz uwzględnić już na etapie wylewania stropów i/lub schodów (pierwszy stopień musi uwzględniać grubość docelowej posadzki - ja przyjąłem chyba z drobnym błędem, więc teraz ostrzegam)2. wymaga (najlepiej) wykończenia typu płytki/gres, w ostateczności panele. Jeśli lubisz takie "zimne" wykończenie podłóg i godzisz się na chodzenie poza sezonem grzewczym po zimnych kaflach - to ok. Ja uwielbiam naturalne drewniane podłogi, więc u mnie podłogówka odpada w przedbiegach... parkietu na tym nie położę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrxaoo 10.12.2012 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 teraz w kwestii instalacji alarmowej - wykonywaliście zapewne instalację alarmową. Możecie powiedzieć jak mniej więcej wyposażyliście system i ile kosztował? ile czujek w jakim pokoju i jakiego typu? Oczywiście może być na prv - jeśli ktoś nie chce tą informacją się podzielić na forum ogólnym, a zechce mi pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts