truskawek36 17.02.2013 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 KrisiDoti- Mamy postawioną Oliwkę z garażem 2-stanowiskowym w okolicach Zgierza pod Łodzią przy autostradzie A2 ,Oliwka w stanie surowym zamkniętym. [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszk 19.02.2013 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Ile m2 poszło wam dachówki w wersji z garażem jednostanowiskowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwiaPiotr 20.02.2013 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 Witaj, musisz liczyć 220m2, teraz nie ma problemów z materiałem. Musisz uzgodnić w hurtowni ewentualne potrzeby jak i zwroty. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 20.02.2013 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 Ile m2 poszło wam dachówki w wersji z garażem jednostanowiskowym? Ja mam podobnie u mnie poszlo według moich wyliczeń około 200m/2dokladnie nie powiem Ci bo miałem kilka zwrotów, kilka peknietych było i sporo tych faktur na sam dach sie nazbierało:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tymon31 20.02.2013 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 Ile m2 poszło wam dachówki w wersji z garażem jednostanowiskowym? Witam. Nam poszło jakieś 245m2 ale my mamy zadaszone wejście i taras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszk 20.02.2013 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 Dzięki, a jaki osprzęt dodatkowy jest konieczny? Jak mam wentylacje grawitacyjną, to ile kominków na wentylacje? Jakieś drabinki itp? Co jest niezbędne?Gąsiorów wyliczyłem 18 metrów, chyba nie więcej. Skrajnych nie daję - będzie obite blachą. Co do wymiarów, to daję daszek z przodu jak w projekcie, z tyłu chyba nic nie będzie, oraz dach wydłużony o jedną dachówkę. Sądzę że 230 m2 powinno starczyć. Chyba wybiorę Robena Piemont, albo jak w projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 20.02.2013 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 (edytowane) Dzięki, a jaki osprzęt dodatkowy jest konieczny? Jak mam wentylacje grawitacyjną, to ile kominków na wentylacje? Jakieś drabinki itp? Co jest niezbędne? Gąsiorów wyliczyłem 18 metrów, chyba nie więcej. Skrajnych nie daję - będzie obite blachą. Co do wymiarów, to daję daszek z przodu jak w projekcie, z tyłu chyba nic nie będzie, oraz dach wydłużony o jedną dachówkę. Sądzę że 230 m2 powinno starczyć. Chyba wybiorę Robena Piemont, albo jak w projekcie. A nie dawałeś firmą sprzedającym dachy do wyceny i wyliczeń?Co kojarzę to wszystkie podobnie wyliczyły zestawienie materiałów, w jednej chyba walnęli mi się z orynnowaniem i wiatrownica. Jeśli nie bierzesz bocznych to trochę zaoszczędzisz:) bo w moim przypadku troche one kosztowały, dużo więcej niż podstawowa. Ja wentylacje mam puszczona w kominach, drabinek nie dawałem jedynie wyłaz i ławeczkę by było dojście do kominów, Edytowane 20 Lutego 2013 przez zbyszek1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Grażyna 22.02.2013 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 Dzięki, a jaki osprzęt dodatkowy jest konieczny? Jak mam wentylacje grawitacyjną, to ile kominków na wentylacje? Jakieś drabinki itp? Co jest niezbędne? Gąsiorów wyliczyłem 18 metrów, chyba nie więcej. Skrajnych nie daję - będzie obite blachą. Co do wymiarów, to daję daszek z przodu jak w projekcie, z tyłu chyba nic nie będzie, oraz dach wydłużony o jedną dachówkę. Sądzę że 230 m2 powinno starczyć. Chyba wybiorę Robena Piemont, albo jak w projekcie. A jak planujesz rozwiązać brak dachówek krawędziowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszk 24.02.2013 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 A jak planujesz rozwiązać brak dachówek krawędziowych? Witam, no pisałem wyżej, będzie obite blachą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwiaPiotr 24.02.2013 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 Witam, no pisałem wyżej, będzie obite blachą. Miloszk, nie potrafię sobie tego wyobrazić. Skąd ten pomysł, ktoś w ten sposób Tobie doradzał, czy też widziałeś gdzieś taki montaż. Czy mógłbyś nam zobrazować? Jeżeli chodzi o cenę skrajnych dachówek Robena (Piemont, MonzaPlus) w porównaniu z blachą to może zaoszczędzisz 200-300 zł. ale estetyka zapewne ucierpni najbardziej, dobra rada przemyśl to rozwiązanie raz jeszcze. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 24.02.2013 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 Miloszk, nie potrafię sobie tego wyobrazić. Skąd ten pomysł, ktoś w ten sposób Tobie doradzał, czy też widziałeś gdzieś taki montaż. Czy mógłbyś nam zobrazować? Jeżeli chodzi o cenę skrajnych dachówek Robena (Piemont, MonzaPlus) w porównaniu z blachą to może zaoszczędzisz 200-300 zł. ale estetyka zapewne ucierpni najbardziej, dobra rada przemyśl to rozwiązanie raz jeszcze. Pozdrawiam Ja podobnie nie wyobrażam sobie tego na naszych domkach...blachy tez jest duzo wyginania i tez ma ona swoja cene, wiadomo, z epare złotych zaoszczedzisz ale czy warto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszk 24.02.2013 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 (edytowane) dzięki, zaoszczędzę około 1500pln, dekarze robili tak u siąsiada u mnie ci sami beda robic dach ale nie powiedziałem jeszcze ostatniego słowa może ktoś z was przesłałby mi wycenę dachówki? bo nie zdążę juz pochodzić po składach, a miałbym porównanie Edytowane 24 Lutego 2013 przez miloszk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrxaoo 24.02.2013 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 Miłosz, z całym szacunkiem, ale chcesz zamawiać dachówkę na podstawie własnych wyliczeń? tak się raczej nie robi... idziesz do wybranego składu, mówisz Panu wymiary dachu i koleś robi Ci kalkulację/listę wszystkich koniecznych rzeczy. Wyrzucasz zbędne bajery (włazy, drabinki, stopnie kominiarskie i wszystko co uważasz za zbędne) i tyle. Jak bardzi nie chcesz krańcowych dachówek, to powiesz Panu: bez lewych i prawych dachówek! i w to miejsce i tak wejdą Ci normalne dachówki. Porównasz ceny i będziesz wiedział, co i jak...A jak naprawdę chcesz rozbijać gówno na atomy, to chyba tutaj będziesz miał wycenę co do sztuki: http://www.wycenadachu.pl/ Ale naprawdę... szkoda czasu na takie zabawy, na każdym składzie budowlanym z dachami zrobią Ci taką kalkulację w 10 minut, jak podjedziesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 24.02.2013 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 dzięki, zaoszczędzę około 1500pln, dekarze robili tak u siąsiada u mnie ci sami beda robic dach ale nie powiedziałem jeszcze ostatniego słowa może ktoś z was przesłałby mi wycenę dachówki? bo nie zdążę juz pochodzić po składach, a miałbym porównanie U mnie wyszło coś około 100 dachówek bocznych po 32 zł za sztukę czyli cos okolo 3 tys zł, za sztukę podstawowej płaciłem 3,3 zł czyli różnica jest spora:(ale cos za cos...akurat w nelskampie ceramicznym dodatki- dachowki boczne i gasiory były nieproporcjonalnie drozsze od podstawowej...podzielma zdanie mraxo pochodź po składach z dachami, 2-3 godziny i będziesz miał z 5 wycen!Wyceny mogą Ci podesłać firmy na maila... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Grażyna 25.02.2013 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Ja widziałam kiedyś obróbki boczne dachu zrobione z profilowanych desek (pewnie blacha pod spodem) i powiem że wyglądało to bardzo ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszk 25.02.2013 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Będzie coś takiego: http://imageshack.us/scaled/landing/839/dachz.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Grażyna 26.02.2013 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 miloszk masz może jeszcze jakieś zdjęcia tej obróbki dachu tzn. z innej strony i ewentualnie lepszej jakości;) bo chciałbym przekonać żonę a narazie trochę ciężko i może jak zobaczy.... ewentualnie na maila [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olga30 28.02.2013 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 (edytowane) Witam, jakis czas temu obiecałam że wkleję zdjęcia naszej Oliwki, ale mam narazie kilka i to ze środka, jak będę miała więcej to jeszcze wkleję. Mieszkamy juz ponad miesiąc i jest nam tu bardzo fajnie, pozdrawiamy Edytowane 28 Lutego 2013 przez olga30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olga30 28.02.2013 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 i jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olga30 28.02.2013 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 i jeszcze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts