Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

i jeszcze...

Hej Olga, super zdjęcia, gratuluje zamieszkania. Wstaw jeszcze zdjęcia łazienek jak możesz:)

Mam pytanie - tu żona szczudło- widzę, że podłogi w w holu masz ciemne(tak przynajmniej na zdjęciach wygląda), możesz mi powiedzieć jak się zachowują, tzn. czy widać na nich każdy brud? My mamy położone półmat brąz, i każdy mnie straszy, że będę z mopem latać cały czas.

• Odpowiedzi 7,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej!

Co do podłogi to ja mam w holu i w kuchni szare płytki matowe, jestem z nich mega zadowolona i niemuszę codziennie myć podłogi, załuje że nie mam takich tez w łazience ( a mam tam jasny bez w połysku i tu juz wszystko widac - każdy włos )

Tu żona szczudlo znowu (mąz kaze mi tak pisać) :-) to już wiem, żeby podłogi jasnej nie robić, planuje zrobić morski niebieski w łazience na dole i jasno zielony z jasnymi dodatkami w łazience na górze, płytki będę kupować teraz w marcu, ale łazienki będą robione dopiero w sierpniu:(

my jeszcze mamy długa drogę do zamieszkania, zazdroszczę już tym, którzy mieszkają.

INKA81- wrzucaj fotki tak szybko jak możesz:)

Olga30 fajne wnętrze, w stylu retro trochę. Orginalnie kuchnia zrobiona.

Widzę, że zrezygnowaliście z wiatrołapu. No i mamy takie same drzwi kupione do spiżarni i pokoju.

A kominek planujecie?

Sylwia&Piotr śledzę wasz blog od początku. Zaczynaliśmy budowę 2 miesiące po was i wygląda na to, że kuchnię będziemy montować w tym samym czasie.

U nas wylewki we wtorek zaczynają robić i od kwietnia wykańczamy. Kiedy planujecie się wprowadzić?

My mamy nadzieję w maju.

Sylwia&Piotr śledzę wasz blog od początku. Zaczynaliśmy budowę 2 miesiące po was i wygląda na to, że kuchnię będziemy montować w tym samym czasie.

U nas wylewki we wtorek zaczynają robić i od kwietnia wykańczamy. Kiedy planujecie się wprowadzić?

My mamy nadzieję w maju.

Hej! Cóż, początek był wyśmienity. w 4 m-ce stała Oliwka w stanie zamkniętym z elektryką i tynkami, krótko po tym miał wchodzić hydraulik ale zrezygnował... nastepny był wolny dopiero od sierpnia. Hydraulik sobie "dłubał", a ja straciłem ochote do pracy :/, potrzeba było odpocząć. Niestety gwożdziem do trumny było podłączenie wodno-kanalizacyjne. Wpłatę zgodnie z umową miałem dokonac do 15-go lipca, spółka miała wykonać podłączenie do 15-go sierpnia - a ostateczne podłaczenie nastapiło 30 października - niestety beton rodem z PRL jeszcze gdzie niegdzie rządzi. To jak dotąd najbardziej boląca i dokuczliwa sprawa w całej historii z budowy. Wylewki zrobiliśmy 4-5 grudnia, a jak wyschło zabrałem się za ocieplanie poddasza. My planujemy do końca kwietnia zamieszkać. Powodzenia

miloszk masz może jeszcze jakieś zdjęcia tej obróbki dachu tzn. z innej strony i ewentualnie lepszej jakości;) bo chciałbym przekonać żonę a narazie trochę ciężko :) i może jak zobaczy.... ewentualnie na maila [email protected]

zrobię ładne foty w słońcu i dam znać :)

podczas wyjazdów widziałem sporo domów tak wykończonych, więc wyjątkiem nie jestem.

Jakie macie typy drzwi wstawione w kotłowni (przejście do garażu oraz przejście do kuchni) trzeba tam wstawiać przeciwpożarowe???

Miedzy kotłownia a garazem mam przemyslowe, z castoramy za 300 zł a miedzy kuchnia a kotlownia takie jak w calym domu ale pełne...ja o zadnych przeciwpożarowych nie myślałem

Witam serdecznie,

chciałabym odsprzedać projekt domu oliwka z garażem 2-st. Do projektu dołączam dziennik budowy, tablicę informacyjną, kosztorys, zgodę na wprowadzenie zmian w projekcie. Co do zmian w projekcie oczywiście jest to kwestia indywidualna więc w imieniu zainteresowanej osoby mogę wystąpić o zmiany, którymi byliby Państwo zainteresowani. Projekt jest w stanie nienaruszonym jednak w związku z tym, że został on zakupiony jakiś czas temu to zwrot nie jest już możliwy - stąd moja propozycja. Cena do uzgodnienia, na pewno nieporównywalna :) Pozdrawiam.

Witam serdecznie wszystkich OLIWKOWICZÓW !!!

Jestem szczęśliwą posiadaczką projektu oliwka. Na wstępie chciałabym się dowiedzieć czy ma ktoś wypełniony harmonogram rzeczowo - finansowy budowy domu z Detsche Bank lub jakiegoś jnnego banku gdyż jestem na etapie starania się o kredyt. Pozdrawiam :)

Kochani mam problem z wyborem oświetlenia do salonu, możecie wrzucić zdjęcia waszych lamp i żyrandoli ?

Docelowo mamy mieć cztery lampy w salonie. Dwie nad stołem i jedna w drugiej części salonu już są, nie mamy jeszcze lampy w środkowej części salonu

http://images36.fotosik.pl/407/8626915610d88610med.jpg

Nad barkiem w kuchni jest, także lampa w kolorze lamp z salonu.

http://images35.fotosik.pl/1837/a39d615005b7de77med.jpg

http://images50.fotosik.pl/1881/e38c000001df4039med.jpg

Edytowane przez AndreWroc