INKA81 11.03.2013 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 AndreWroc pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INKA81 14.03.2013 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Moja kuchnia prawie gotowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Naciaa 24.03.2013 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 Witam serdecznie wszystkich Oliwkowiczów. Jestem na etapie wykończenia domu. Lada moment ekipa wchodzi z tynkami, ogrzewaniem i wylewkami, potem oczywiście ta przyjemniejsza część czyli płytki, ściany i umeblowanie. W związku z tym powstało dużo dylematów czy podłoga jasna czy ciemna itd i tu moja prośba byłabym wdzięczna gdybyście podzielili się swoimi spostrzeżeniami i radami odnośnie podłogi na dole.Bardzo podobają mi się duże białe polerowane kafle.Chciałam częściowo w salonie dać ciemne panele i w części jadalnej, kuchni i korytarzu właśnie takie białe błyszczące kafle 60x60 ale obawiam się czy nie będę żałowała tej decyzji,bo ponoć wszystko widać na takich kaflach i cały czas będę musiała biegać ze szmatą.Miałoby to wyglądać mniej więcej tak(chodzi oczywiście o zestawienie kolorystyczne podłogi ) lub tak bardzo proszę o rady jak to u was wygląda? czy ma ktoś z was takie kafle mile widziane zdjęcia również z ciemnymi płytkami serdeczne dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INKA81 26.03.2013 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Naciaa nie wiem osobiście jak te duże polerowane kafle sprawują się, ale mam znajomych którzy narzekają że widac na nich najmniejszy kurz czy plamkę wody. Mam w obecnym mieszkaniu białe płytki (ale nie polerowane) i przeklinam je, bo wszystko widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jondak 26.03.2013 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Witam serdecznie wszystkich Oliwkowiczów. Jestem na etapie wykończenia domu. Lada moment ekipa wchodzi z tynkami, ogrzewaniem i wylewkami, potem oczywiście ta przyjemniejsza część czyli płytki, ściany i umeblowanie. W związku z tym powstało dużo dylematów czy podłoga jasna czy ciemna itd i tu moja prośba byłabym wdzięczna gdybyście podzielili się swoimi spostrzeżeniami i radami odnośnie podłogi na dole.Bardzo podobają mi się duże białe polerowane kafle.Chciałam częściowo w salonie dać ciemne panele i w części jadalnej, kuchni i korytarzu właśnie takie białe błyszczące kafle 60x60 ale obawiam się czy nie będę żałowała tej decyzji,bo ponoć wszystko widać na takich kaflach i cały czas będę musiała biegać ze szmatą.Miałoby to wyglądać mniej więcej tak(chodzi oczywiście o zestawienie kolorystyczne podłogi ) [ATTACH=CONFIG]178972[/ATTACH] lub tak [ATTACH=CONFIG]178973[/ATTACH] bardzo proszę o rady jak to u was wygląda? czy ma ktoś z was takie kafle mile widziane zdjęcia również z ciemnymi płytkami serdeczne dzięki Ja mam kremowe kafle w kuchni tzw. lapisowane - nie na wysoki połysk i muszę stwierdzić że przy dzieciach i normalnym gotowaniu- mop na zawsze zostanie moim przyjacielem . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Naciaa 26.03.2013 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Dziękuję za rady i niestety potwierdzają się moje obawy. Może ma ktoś z was ciemne kafle w części jadalnej, korytarzu i kuchni byłabym wdzięczna za jakieś fotki pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INKA81 27.03.2013 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 Ja mam w kuchni, hallu i wejściu szare w salonie drewnopodobne woodentic brown, nie mieszkam jeszcze ale wydaje mi się że nie będzie źle. Forumowiczka Buczynkaa ma właśnie woodentic brown na całym parterze i pisała że jest zadowolona. To link do zdjęć Buczynki (mam nadzieję, że się nie obrazi ) https://picasaweb.google.com/buczynskasia/OliwkaBuczynkiIJejRodzinki?authkey=Gv1sRgCLOZq5q2_-WlyAE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczudlo 27.03.2013 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 Dziękuję za rady i niestety potwierdzają się moje obawy. Może ma ktoś z was ciemne kafle w części jadalnej, korytarzu i kuchni byłabym wdzięczna za jakieś fotki pozdrawiam Hej Naciaa,-tu żona szczudlo - my mamy ciemne płytki w wiatrołapie,przedpokoju i części jadalnej salonu, są to płytki Perseo Brown, w kuchni mamy położone jasne Perseo Ecrue. niestety nie mogę Ci powiedzieć Jak się spisują bo jeszcze nie mieszkamy:( zdjęcia poniżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mleczajka 28.03.2013 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 Witaj Neciaa, ja tez odradzam płytki polerowane, ale odradzam też bardzo ciemne, nawet w macie. na nich tez będzie bardzo wszystko widać. Ja w holu, sieni i kuchni mam bardzo jasne płytki, ale nie poler i jestem bardzo zadowolona. Zobacz, jak wyglądają w połączeniu z ciemną podłogą w salonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 29.03.2013 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 My mamy jasne kafle ale matowe, zona nie chciała polerowanych...wreszcie skończyłem zabudowę schodów i kominek. Chociaż co do kominka to została jeszcze ramka marmurowa do wklejenia ale na razie na nią czekamy bo kamieniarz zwleka:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Naciaa 03.04.2013 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 (edytowane) Dziękuję Wam kochani Oliwkowicze za wszystkie rady i zdjęcia. My niestety nadal stoimy z robotą bo zima nie chce odpuścić. Mieliśmy tynkarzy zamówionych na 14 marca i musieliśmy ich przesunąć jak tylko zrobi się cieplej ruszamy z dalszymi pracami.Pozdrawiam a oto link do galerii zdjęć naszej Oliwki (nie mogę wrzucić na tutejszą stronę zdjęć gdyż ich rozdzielczość jest za duża) http://www.naciaa87.mojabudowa.pl/galeria.php#1,1 Edytowane 3 Kwietnia 2013 przez Naciaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszk 03.04.2013 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Dziękuję Wam kochani Oliwkowicze za wszystkie rady i zdjęcia. My niestety nadal stoimy z robotą bo zima nie chce odpuścić. Mieliśmy tynkarzy zamówionych na 14 marca i musieliśmy ich przesunąć jak tylko zrobi się cieplej ruszamy z dalszymi pracami.Pozdrawiam a oto link do galerii zdjęć naszej Oliwki (nie mogę wrzucić na tutejszą stronę zdjęć gdyż ich rozdzielczość jest za duża) http://www.naciaa87.mojabudowa.pl/galeria.php#1,1 Eleganckie okna, takie właśnie mamy zmówione A jaką macie wysokość pomieszczeń na dole? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Naciaa 04.04.2013 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Dzięki miłoszek.O ile się nie mylę to chyba na gotowo na dole ma być ok 2,60m. W każdym bądź razie wysokość jest taka jak w projekcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 04.04.2013 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 ja mam 2,7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrxaoo 06.04.2013 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 Jak macie rozwiązany kwestie "kabelkowe" ? Mam na myśli kable internetowe, telefonowe, kablówka, satelita? 1. kable do przewodowego internetu w każdym pokoju - skrętka zgniazdkiem. Czy tutaj wszystko sprowadzać do jednego miejsca, gdziespiąć to routerem?- kable do "kablówki", konentryk - chociaż nie wiem czy koniecznie, bozadupie takie, że klasyczna kablówka tam nie dojdzie. Ale może przydasię? Dialog, netia, czy tam tepsa korzystają z takich kabli? Czy tutajteż wszystko doprowadzić do jednogeo, centralnego miejsca, do któregomoże podpiąć się "wejście"?- kabel telefoniczny do telefonu/faxu - no tutaj to nie wiem, co ijak. Potrzeba w 2 pokojach conajmniej...- kabel skrętka do anteny satelitarnej - tutaj też brak midoświadczenia. antena - na dachu. Odbiornik typu "polsat/canal+" wsalonie - a jak chciałbym jakiegoś multirooma? albo naziemną telewizjęcyfrową? też wszystko do punktu centralnego i tam łączyć/dzielić? Jaktutaj działa multiroom? Kable te (zwłaszcza konentryki) prowadzić peszlami, czy olać to i podtynkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jondak 07.04.2013 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 Oliwkowicze, raczej Ci budujący , po małym remoncie mam do sprzedania balustrady do schodów Oliwki, zdjęcia w mojej galerii http://www.jondak.fotosik.pl Do odbioru osobistego w Gliwicach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom ash 07.04.2013 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 mrxaoo, ja mam tak: telewizja - 9 kabli (zewnętrzny triset) od anten (1 naziemny + 8 satelitarnych) do multiswitcha, stąd kable (wewnętrzny triset) do pomieszczeń, tam gdzie są tunery dwugłowicowe po dwa kable, aby nagrywać niezależnie od oglądania;internet - skrętka do wszystkich pomieszczeń, tam gdzie telewizory intensywniej użytkowane dwa kable - jeden na wysokości telewizora, drugi przy tunerze dodatkowy kabel na parter do ewentualnego drugiego access pointa wifi, ale nie jest potrzebny;kabel telekomunikacyjny wprowadzony do domu do pomieszczenia techniczego i stamtąd do miejsc instalacji telefonów;wszystko bezpośrednio pod tynkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszk 09.04.2013 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 W którym miejscu (dokładnie) macie umieszczoną rozdzielnice?Planuje w wiatrołapie po lewej, tylko czy to potem funkcjonalne będzie jak będę chciał jakąś szafę postawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 10.04.2013 04:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 w garażu na ścianie od kotłowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwiaPiotr 10.04.2013 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 W którym miejscu (dokładnie) macie umieszczoną rozdzielnice? Planuje w wiatrołapie po lewej, tylko czy to potem funkcjonalne będzie jak będę chciał jakąś szafę postawić Zależy gdzie masz główną skrzynkę od energetyki. W moim przypadku mam przed domem, więc rozdzielnica jest w garażu na ścianie od gabinetu. Mniej kopania i mniejszy koszt kabla, który jest najdroższy ze wszystkich elementów. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts