zbyszek1982 21.09.2013 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2013 (edytowane) wandzik piekną masz oliwke:) My zakończyliśmy etap wnetrz na dobre kończąc kominek, zostanie jedynie w przyszłości kolor dać na ściany ale to zobaczymy kiedy, moze jak nam sie opatrzą białe ściany albo będziemy sie nadto nudzić Dzis uzupełniałem kostkę piachem, nie myślałem, ze tyle metrów kostki pójdzie, planowaliśmy 70m/2 a poszło przeszło100:(Na wiosnę zostawiamy sianie trawy i krzewy, do zimy jeszcze chcę ziemię rozwieźć by wyrównać teren przy kostce. Edytowane 21 Września 2013 przez zbyszek1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczudlo 22.09.2013 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2013 (edytowane) wandzik piekną masz oliwke:) My zakończyliśmy etap wnetrz na dobre kończąc kominek, zostanie jedynie w przyszłości kolor dać na ściany ale to zobaczymy kiedy, moze jak nam sie opatrzą białe ściany albo będziemy sie nadto nudzić Dzis uzupełniałem kostkę piachem, nie myślałem, ze tyle metrów kostki pójdzie, planowaliśmy 70m/2 a poszło przeszło100:(Na wiosnę zostawiamy sianie trawy i krzewy, do zimy jeszcze chcę ziemię rozwieźć by wyrównać teren przy kostce. Zbyszku super zdjęcia, mam do Ciebie pytanie odnośnie zabudowy pod schodami oraz drzwi wewnętrznych. Czy masz może jakieś zdjęcia od wewnętrznej strony zabudowy pod schodami? Chciałbym widzieć jak to u Ciebie jest rozwiązane, do czego się przykręciłeś itd... U nas będzie identyczna zabudowa, i nie wiem czy mogę mocować profile do konstrukcji schodów czy raczej trzymać się ściany, sufitu i podłogi. Jakiej firmy masz drzwi wewnętrzne i czy jesteś z nich zadowolony? Edytowane 22 Września 2013 przez szczudlo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 22.09.2013 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2013 drzwi wewnetrzne to arco filmy polskone, jestesmy zadowoleni, nie byly drogie, wizualnie sa bardzo estetyczne chodź przy pracach budowlanych trzeba uwazac by ich nie zahaczyć bo tylko sklejka...co do zabudowy to nie mam fotek.Pierwsze miałem meble, budowlaniec bez problemu w ciagu kilku godzin zabudował stojace meble karto-gipsem. Stelaz jest z profili i tylko przytwierdzony do sciany od kotłowni,sufitu i posadzki, jest bardzo stabilny wrecz nie do ruszenia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczudlo 22.09.2013 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2013 drzwi wewnetrzne to arco filmy polskone, jestesmy zadowoleni, nie byly drogie, wizualnie sa bardzo estetyczne chodź przy pracach budowlanych trzeba uwazac by ich nie zahaczyć bo tylko sklejka... co do zabudowy to nie mam fotek.Pierwsze miałem meble, budowlaniec bez problemu w ciagu kilku godzin zabudował stojace meble karto-gipsem. Stelaz jest z profili i tylko przytwierdzony do sciany od kotłowni,sufitu i posadzki, jest bardzo stabilny wrecz nie do ruszenia:) Dzięki wielkie za odpowiedź. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wandzik 22.09.2013 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2013 Wandzik super Oliwka, ja Ci zazdroszcze, ze juz mieszkacie. Wrzuc troche wiecej zdjec jak bedziesz miala czas. Pozdrawiam zona szczudlo Dziękuję pięknie, Zbyszkowi również Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wandzik 22.09.2013 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2013 (edytowane) ...i dalej... Jeszcze zrobię z teraz i wstawię aktualne. Pozdrawiam Wanda. Edytowane 22 Września 2013 przez wandzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wandzik 24.09.2013 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2013 wandzik piekną masz oliwke:) My zakończyliśmy etap wnetrz na dobre kończąc kominek, zostanie jedynie w przyszłości kolor dać na ściany ale to zobaczymy kiedy, moze jak nam sie opatrzą białe ściany albo będziemy sie nadto nudzić Dzis uzupełniałem kostkę piachem, nie myślałem, ze tyle metrów kostki pójdzie, planowaliśmy 70m/2 a poszło przeszło100:(Na wiosnę zostawiamy sianie trawy i krzewy, do zimy jeszcze chcę ziemię rozwieźć by wyrównać teren przy kostce. Dziękuję Zbyszku...teraz gdy się mieszka ponad rok to już żadna radocha. Na etapie budowy, planowania i wykańczania to była frajda. Ja zajmowałam się wszystkim od wyboru projektu do zakończenia pod klucz, byłam w swoim żywiole. Mogę urządzać i zalatwiać wszystko co się da i gdzie się da i ciąć koszty ale nie na jakości...to jest fajne. POZDRAWIAM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucasso 26.09.2013 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2013 sprzedam projekt oliwka z garażem dwustanowiskowym, do projektu jest dołączone pozwolenie na zmiany, cena 1600 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arrass 28.09.2013 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2013 Szczudło, jedno okno wystarcza (sciana od południa, okno powiekszone), pokój jest bardzo jasny. Niestety jeszcze nie mieszkamy w oliwce, powoli, bardzo powoli dopinamy wszystko na ostatni guzik Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczudlo 08.10.2013 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 Super, ze to jedno okno wystarcza. My tez mamy po jednym w pokojach blizniaczych tyle ze balkonowe. Tez mi sie wydaje, ze sa wystarczajace i duzo swiatla wpada. NIestety nie mieszkamy jeszcze rowniez. Jutro - jak dobrze pojdzie - to sie w koncu pochwale schodami!!!! Mialy byc gotowe na marzec i dalej nie sa , ale podobno jutro stolarz przychodzi montowac. Prosze trzymac kciuki bo jak nie przyjdzie to chyba mnie szlag trafi. Pozdrawiam zona szczudlo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczudlo 10.10.2013 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2013 Nareszcie mamy schody!!!! wklejam kilka fotek z montażu. Wiem, wiem są brudne i jeszcze nie wszystko dokończone ale zarys już jest! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 13.10.2013 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2013 dzieki za odpowiedź własnie zastanawiamy się nad takimi samymi bardzo mi sie spodobały. My daliśmy w identyczne 1200x1500 ale w jednym pokoju u dziecka dodaliśmy okno dachowe i jest zauważalna różnica, oba pokoje są od południowej strony jednak w pokoju z oknem dachowym jest lepszy komfort. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrxaoo 13.10.2013 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2013 potwierdzam - dodatkowe okno dachowe w bliźniaczych pokojach daje naprawdę dużo światła. A w naszej strefie klimatycznej słoneczka jest jednak mało :/ Ja wprawdzie jeszcze nie mieszkam, ale nie żałuję uporu mojej małżonki na te okna. Jest naprawdę jasno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TypeR 13.10.2013 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2013 potwierdzam - dodatkowe okno dachowe w bliźniaczych pokojach daje naprawdę dużo światła. A w naszej strefie klimatycznej słoneczka jest jednak mało :/ Ja wprawdzie jeszcze nie mieszkam, ale nie żałuję uporu mojej małżonki na te okna. Jest naprawdę jasno. Cześć, być może jak będziecie już mieszkać to nie będziesz żałować decyzji. Okna dachowe fajna sprawa, ale mają jedną wadę.....mocno przez nie nagrzewają się pomieszczenia. U nas latem roletki wewnętrzne zaciągnięte prawie cały czas (takie, które trochę światła przpuszczają), żeby tak mocno się nie nagrzewało. Super sprawa - zewnętrzne ale bardzo drogie i trzeba o nich myśleć już na etapie montażu okien. Tak więc trzeba mieć na uwadze, że będzie latem w słoneczne dni trochę cieplej na poddaszu. W naszej Oliwce w sumie jest ich 6 szt., układ praktycznie taki jak w projekcie, dodatkowe w pomieszczeniu nad garażem. Pozdrawiam - Daniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wandzik 15.10.2013 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2013 To jest kilka zdjęć z salonu i kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wandzik 15.10.2013 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2013 I jeszcze jedno...narazie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kepuc1719510414 16.10.2013 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 Cześć !! Mała prośba do osób rozpoczynających budowę Oliwki w 2012 i 2013 r. Właśnie załatwiliśmy całą papierologię i rozpoczęliśmy szukanie wykonawcy aby na wiosnę ruszyć z kopyta . Jak u was plasowała się wycena robót na budynek ? Mam na razie dwie wyceny na stan surowy bez okien, ale z położoną dachówką na dachu, wstawionymi oknami dachowymi, orynnowaniem i montażem rur spustowych oraz obróbką kominów (czyli dach praktycznie na gotowo) - ceny w granicach 48 - 49000 zł za robociznę. Jak to wyszło u was, podobnie czy jest duża różnica ? Pozdrawiam Czarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasza oliwka 16.10.2013 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 My daliśmy w identyczne 1200x1500 ale w jednym pokoju u dziecka dodaliśmy okno dachowe i jest zauważalna różnica, oba pokoje są od południowej strony jednak w pokoju z oknem dachowym jest lepszy komfort. Dziękuję wszystkim za wypowiedź odnośnie okien.... Dzieki Wam zdecydowaliśmy się ostatecznie na okna 120 X150 oraz dachowe. u nas mają teraz strop zalewać, wrzucę zdjęcia jak znajde chwilę czasu... bo ciężko z tym czasem teraz... Czy ma ktoś może dachówkę creatona? dostaliśmy dobrą cenę 28złza metr i cały czas się nad nią zastanawiamy...to jest ponoć jakaś nowa dachówka CREATON TITANIA.. bardzo proszę pomóżcie.. pozdrawiam, Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasza oliwka 16.10.2013 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 Cześć, być może jak będziecie już mieszkać to nie będziesz żałować decyzji. Okna dachowe fajna sprawa, ale mają jedną wadę.....mocno przez nie nagrzewają się pomieszczenia. U nas latem roletki wewnętrzne zaciągnięte prawie cały czas (takie, które trochę światła przpuszczają), żeby tak mocno się nie nagrzewało. Super sprawa - zewnętrzne ale bardzo drogie i trzeba o nich myśleć już na etapie montażu okien. Tak więc trzeba mieć na uwadze, że będzie latem w słoneczne dni trochę cieplej na poddaszu. W naszej Oliwce w sumie jest ich 6 szt., układ praktycznie taki jak w projekcie, dodatkowe w pomieszczeniu nad garażem. Pozdrawiam - Daniel Witaj Danielu, dziękuję za Twoja opinie, też zastanawialiśmy się nad dodatkowym oknem nad garażem pozdrawiam, MOnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 16.10.2013 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 Cześć !! Mała prośba do osób rozpoczynających budowę Oliwki w 2012 i 2013 r. Właśnie załatwiliśmy całą papierologię i rozpoczęliśmy szukanie wykonawcy aby na wiosnę ruszyć z kopyta . Jak u was plasowała się wycena robót na budynek ? Mam na razie dwie wyceny na stan surowy bez okien, ale z położoną dachówką na dachu, wstawionymi oknami dachowymi, orynnowaniem i montażem rur spustowych oraz obróbką kominów (czyli dach praktycznie na gotowo) - ceny w granicach 48 - 49000 zł za robociznę. Jak to wyszło u was, podobnie czy jest duża różnica ? Pozdrawiam Czarek Nasz wykonawca za postawienie oliwki zażyczył sobie 32 tyś zł z zakresem takim jak piszesz, miałem wyceny różne w rozpiętości od 30-60 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts