jacekot 03.09.2007 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 Czerku gratulacje , ja własnie swój urlop 2 tygodniowy spędziłem na budowie . Prace posuwja się cały czas do przodu . Mam zamiar wprowadzić się jeszcze w tym roku . Ale czy się uda czas pokaże . Własnie zaczynam obudowe kominka. pozdrowienia dla wszyskich Oliwkowiczów , życzę wytrwałości Dziękujemy tym bardziej że jest czego gratulować. Wiesz mi Wasz Wysiłek będzie wynagrodzony po stokroć. A te postępy w pracach byś jakoś udokumentował co bo Ci nie wierzymy. Czarek Najwymowniejsze byłoby zdjęcie moich dłoni po tych dwóch tygodniach . Mam na rekamch takie odciski ze wkretarka to już sama lezy w dłoni , pocięte opuszki palców od wieszaków esek oraz przewiercona dłoń wkrętarka bo się wkręt ześlizgnoł z profila . Najgorsze jest to ze z zewnątrz nie widac rzadnych postępów . A srodku ciągle wszystko się slimaczy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 06.09.2007 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Czarku czy właczyłeś już centralne ? Bo jeśli tak to ile tam ci bije na liczniku dziennie . A drugie pytanie jak miałeś nie właczone CO to ile gazu zużywałeś na podgrzewanie ciepłej wody . (przybliżony koszt miesięczny) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mac Iek 06.09.2007 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Czyja to "lustrzana" Oliwka na stronie projektantki http://www.hbstudio.pl/ ? Przyznać się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bikerus 06.09.2007 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Ja oficjalnie tez zaczałem wczoraj budowę. Pierwsze wykopy pod fundamenty zrobione Buduje lustrzane odbicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 07.09.2007 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 aby ułatwić wam zadanie to powiem ze to nie moja widze ze ma zadeszenie tarasu tak samo jak u Czarka a propo wykańczania to powiem ze na kibelek który wybralismy mówią ze trzeba czekać 3 miesiące , hihi ,m dobrze ze mam swawojkę , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Shrekowie 07.09.2007 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 Czyja to "lustrzana" Oliwka na stronie projektantki http://www.hbstudio.pl/ ? Przyznać się No to graaatuluje fajnie to wygląd no i nie zrezygnowaliście z łuku nad drzwiami tarasowymi no, no, no. Czarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mac Iek 07.09.2007 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 Czyja to "lustrzana" Oliwka na stronie projektantki http://www.hbstudio.pl/ ? Przyznać się No to graaatuluje fajnie to wygląd no i nie zrezygnowaliście z łuku nad drzwiami tarasowymi no, no, no. Czarek Ale to nie moja Oliwka Myślałem, że któregoś z naszych Forumowiczów..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Shrekowie 07.09.2007 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 Ja oficjalnie tez zaczałem wczoraj budowę. Pierwsze wykopy pod fundamenty zrobione Buduje lustrzane odbicie. Życzę powodzenia i mądrych decyzji. Jak by co to wal na forum to pomożemy jak potrafimy. Czarku czy właczyłeś już centralne ? Bo jeśli tak to ile tam ci bije na liczniku dziennie . A drugie pytanie jak miałeś nie właczone CO to ile gazu zużywałeś na podgrzewanie ciepłej wody . (przybliżony koszt miesięczny) W zeszłą zimę za 6 miesięcy począwszy od stycznia zapłaciliśmy za ogrzewanie 1200zł. W tym rachunku nie jest ujęte grzanie ciepłej wody. Wodę grzeję dopiero od miesiąca. W domu utrzymywałem temp. Ok. 19C. No i należało by wspomnieć że budynek dopiero co wybudowany i na owy czas miałem jeszcze sporo nieszczelności. czarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mac Iek 07.09.2007 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 ...widze ze ma zadeszenie tarasu tak samo jak u Czarka... Ja też tak będę miał...........zresztą nad wejściem również...........Jak się doczekam cieśli to wrzucę jakieś fotki.............pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa7506 08.09.2007 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2007 Ja też mam zadaszenie tarasu i łuk... niestety- kosztowna zachciewajka- ale wygląda ślicznie Wstawie fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anusik 08.09.2007 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2007 Łuku nie mamy... ale zadaszenie nad tarasem i owszem... A czasami można nad nim zobaczyć TAKĄ TĘCZĘ... http://images21.fotosik.pl/409/a19caef9923a653dmed.jpg a to ten sam dach, ale w innym świetle... http://images21.fotosik.pl/409/081214281430f5a0med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania N 09.09.2007 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 Witam wszystkich serdecznie Od dłuższego już czasu zaglądam do Was Oliwkowiczów, i z uwagą czytam wszystkie uwagi dotyczące budowy. Nam niestety jeszcze daleko do rozpoczęcia budowy, dopiero kupiliśmy działkę, mam nadzieje, że uda nam się ruszyć z budową wczesną wiosną. Projekt w każdym razie wybraliśmy. Zdecydowaliśmy się na Oliwkę, nie ukrywam głównie ze względu na prosta bryłę budynku- co mam nadzieję sprawi , że nasz wymarzony domek będzie tani w realizacji. Jeśli chodzi o zmiany to cały czas zastanawiamy się czerpiąc z Waszych doświadczeń. Mam ogromną prośbę o przesłanie nam zdjęć z realizacji, oraz wizualizację( chyba shrekowie wcześniej rozsyłali:) ) Trzymam kciuki za wszystkich budujących i proszę o zdjęcia: Pozdrawiam, Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stanki 10.09.2007 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 Witam wszystkich, od miesiąca zastanawiamy się czy wystarczy nam kasy na budowę. Myślicie że 300000 wystarczy aby zamieszkać w wymarzonej Oliwce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mac Iek 10.09.2007 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 Niedługo zadaszam swoją Oliwkę i coś mi tak wygląda, że powinienem się zamknąć w 130 tys. (pustak Max, fundament i strop monolityczny, blachodachówka). Nie wierzę jednak, że 170 tys. wystarczy na wykończenie ............. Ale wiadomo, że są różne technologie, różne ceny ekip (część prac można wykonać samemu........jak się potrafi ), różne standardy wykończenia itp. tak, że nie wykłuczone, że jest to możliwe...........Powodzenia............ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stanki 10.09.2007 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 dzięki, tego trzeba mi było teraz ruszam do dziela. czeka mnie papierkowa robota ale skoro za 300 tys jest mozliwe zbudowanie Oliwki, to warto!!!! teraz bede czesciej zagladac na forum! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mac Iek 10.09.2007 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 dzięki, tego trzeba mi było teraz ruszam do dziela. czeka mnie papierkowa robota ale skoro za 300 tys jest mozliwe zbudowanie Oliwki, to warto!!!! teraz bede czesciej zagladac na forum! Powiedziałem tylko.........nie wykluczone, że jest to możliwe. Żeby potem nie było na mnie .........Może wypowie się jeszcze ktoś bardziej zaawansowany w budowie......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stanki 11.09.2007 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 wiem, wiem.... jednak jak jest juz cień szansy to dobrze i nie martw się nie będe polegać tylko na Twojej opini ale jak czytalam te wszystkie Wasze relacje z budowy to dodało mi to skrzydel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ida i jacek 11.09.2007 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Po burzliwym lecie i my zaczynamy niedługo budowę oliwki, za co na wstępie muszę Czarkowi Shrekowi podziękować (pokazał mi Oliwkę w rzeczywistości). Poświęcił mi trochę czasu (a nawet sporo jak się wychodząc z budowy okazało, tak nam się miło rozmawiało). Czarku jeszcze raz WIELKIE DZIEKI.Obecnie czekamy na pozwolenie na budowę - mam nadzieję, że już w tym tygodniu będę coś wiedział bo ekipa ustawiona na początek października i startujemy....Może ktoś buduje w 3city albo okolicach?Czy ma ktoś może rozpisany kosztorys i harmonogram do banku? Proszę o wysłanie na PW lub emaila.Czarku, Ciebie już nie dogonimy ale powoli i nasze Oliwki będą rosły... Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adar 11.09.2007 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 dzięki, tego trzeba mi było teraz ruszam do dziela. czeka mnie papierkowa robota ale skoro za 300 tys jest mozliwe zbudowanie Oliwki, to warto!!!! teraz bede czesciej zagladac na forum! Powiedziałem tylko.........nie wykluczone, że jest to możliwe. Żeby potem nie było na mnie .........Może wypowie się jeszcze ktoś bardziej zaawansowany w budowie......... A my pożyczka z banku 220 tys wkład własny 60tys i chcemy za to zamieszkać... mam nadzieję, że mnie nikt nie zniechęci... teraz czekamy na strop ida i jacek wysyłam email Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stanki 11.09.2007 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Super, ktoś z Trójmiasta!!!! My z Gdyni ale budować będziemy się za Wejherowem w Domatówku. Niestety nie mam jeszcze kosztorysów więc nie mam czym się dzielić..... Tak właściwie to zastanawiamy się czy na wiosne ruszamy czy na jesień za rok.... tyle dylematów.... teraz chyba nie mamy jak, bo trudno z ekipą.... a sami nie damy rady postawić Oliwki Ania i Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts