Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Czerku gratulacje , ja własnie swój urlop 2 tygodniowy spędziłem na budowie .

Prace posuwja się cały czas do przodu . Mam zamiar wprowadzić się jeszcze w tym roku . Ale czy się uda czas pokaże . Własnie zaczynam obudowe kominka.

pozdrowienia dla wszyskich Oliwkowiczów ,

życzę wytrwałości

Dziękujemy tym bardziej że jest czego gratulować. Wiesz mi Wasz Wysiłek będzie wynagrodzony po stokroć. :D A te postępy w pracach byś jakoś udokumentował co bo Ci nie wierzymy. :o :lol:

Czarek

Najwymowniejsze byłoby zdjęcie moich dłoni po tych dwóch tygodniach . Mam na rekamch takie odciski ze wkretarka to już sama lezy w dłoni , pocięte opuszki palców od wieszaków esek oraz przewiercona dłoń wkrętarka bo się wkręt ześlizgnoł z profila .

Najgorsze jest to ze z zewnątrz nie widac rzadnych postępów . A srodku ciągle wszystko się slimaczy .

• Odpowiedzi 7,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja oficjalnie tez zaczałem wczoraj budowę.

Pierwsze wykopy pod fundamenty zrobione ;)

Buduje lustrzane odbicie.

Życzę powodzenia i mądrych decyzji. Jak by co to wal na forum to pomożemy jak potrafimy.

Czarku czy właczyłeś już centralne ? Bo jeśli tak to ile tam ci bije na liczniku dziennie .

A drugie pytanie jak miałeś nie właczone CO to ile gazu zużywałeś na podgrzewanie ciepłej wody . (przybliżony koszt miesięczny)

W zeszłą zimę za 6 miesięcy począwszy od stycznia zapłaciliśmy za ogrzewanie 1200zł. W tym rachunku nie jest ujęte grzanie ciepłej wody. Wodę grzeję dopiero od miesiąca. W domu utrzymywałem temp. Ok. 19C. No i należało by wspomnieć że budynek dopiero co wybudowany i na owy czas miałem jeszcze sporo nieszczelności.

czarek

Witam wszystkich serdecznie :)

Od dłuższego już czasu zaglądam do Was Oliwkowiczów, i z uwagą czytam wszystkie uwagi dotyczące budowy. Nam niestety jeszcze daleko do rozpoczęcia budowy, dopiero kupiliśmy działkę, mam nadzieje, że uda nam się ruszyć z budową wczesną wiosną. Projekt w każdym razie wybraliśmy. Zdecydowaliśmy się na Oliwkę, nie ukrywam głównie ze względu na prosta bryłę budynku- co mam nadzieję sprawi , że nasz wymarzony domek będzie tani w realizacji. Jeśli chodzi o zmiany to cały czas zastanawiamy się czerpiąc z Waszych doświadczeń. Mam ogromną prośbę o przesłanie nam zdjęć z realizacji, oraz wizualizację( chyba shrekowie wcześniej rozsyłali:) ) Trzymam kciuki za wszystkich budujących i proszę o zdjęcia: :wink:

Pozdrawiam,

Ania

Niedługo zadaszam swoją Oliwkę i coś mi tak wygląda, że powinienem się zamknąć w 130 tys. (pustak Max, fundament i strop monolityczny, blachodachówka). Nie wierzę jednak, że 170 tys. wystarczy na wykończenie :cry: ............. Ale wiadomo, że są różne technologie, różne ceny ekip (część prac można wykonać samemu........jak się potrafi :oops: ), różne standardy wykończenia itp. tak, że nie wykłuczone, że jest to możliwe...........Powodzenia............ :wink:

dzięki, tego trzeba mi było :lol: teraz ruszam do dziela. czeka mnie papierkowa robota ale skoro za 300 tys jest mozliwe zbudowanie Oliwki, to warto!!!!

teraz bede czesciej zagladac na forum!

Powiedziałem tylko.........nie wykluczone, że jest to możliwe. Żeby potem nie było na mnie :roll: .........Może wypowie się jeszcze ktoś bardziej zaawansowany w budowie.........

Po burzliwym lecie i my zaczynamy niedługo budowę oliwki, za co na wstępie muszę Czarkowi Shrekowi podziękować (pokazał mi Oliwkę w rzeczywistości). Poświęcił mi trochę czasu (a nawet sporo jak się wychodząc z budowy okazało, tak nam się miło rozmawiało). Czarku jeszcze raz WIELKIE DZIEKI.

Obecnie czekamy na pozwolenie na budowę - mam nadzieję, że już w tym tygodniu będę coś wiedział bo ekipa ustawiona na początek października i startujemy....

Może ktoś buduje w 3city albo okolicach?

Czy ma ktoś może rozpisany kosztorys i harmonogram do banku? Proszę o wysłanie na PW lub emaila.

Czarku, Ciebie już nie dogonimy ale powoli i nasze Oliwki będą rosły...

Jacek

dzięki, tego trzeba mi było :lol: teraz ruszam do dziela. czeka mnie papierkowa robota ale skoro za 300 tys jest mozliwe zbudowanie Oliwki, to warto!!!!

teraz bede czesciej zagladac na forum!

Powiedziałem tylko.........nie wykluczone, że jest to możliwe. Żeby potem nie było na mnie :roll: .........Może wypowie się jeszcze ktoś bardziej zaawansowany w budowie.........

A my pożyczka z banku 220 tys wkład własny 60tys i chcemy za to zamieszkać... mam nadzieję, że mnie nikt nie zniechęci...

teraz czekamy na strop

ida i jacek wysyłam email

Super, ktoś z Trójmiasta!!!! My z Gdyni ale budować będziemy się za Wejherowem w Domatówku. Niestety nie mam jeszcze kosztorysów więc nie mam czym się dzielić..... :cry: Tak właściwie to zastanawiamy się czy na wiosne ruszamy czy na jesień za rok.... tyle dylematów.... teraz chyba nie mamy jak, bo trudno z ekipą.... a sami nie damy rady postawić Oliwki :oops:

Ania i Tomek