Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

brak tego fundamentu nie jest problemem. U mnie murarze zrobili bez tego fundamentu, wylali chudziaka, a potem jak doszło do zbijania trepow na schody, to po prostu zrobili dziurę w chudziaku, wykopali dziurę, i zalali tam betonem. I tak oto zrobili fundament "po".

mrxaoo, dzieki za podpowiedź,

zobaczymy co na to kierownik powie :-)

mrxaoo, dzieki za podpowiedź,

zobaczymy co na to kierownik powie :-)

Cześć,

porozmawiaj z wykonawcą, pewnie nie jeden dom budował, jak jest chociaż trochę fachowcem to wie o co chodzi :), tak jak przedmówca mówił wytną dziurę w chudziaku, podkopią, zrobią zbrojenie razem ze schodami i będzie dobrze. Kier. budowy przyjedzie zatwierdzić (przynajmniej powinien) wszystkie zbrojenia, ułożenia stropów itp. przed zalaniem wszystkiego. Tylko pamiętajcie o zachowaniu wysokości na pierwszym stopniu, trzeba doliczyć grubość ocieplenia, wylewkę i końcowe wykończenie podłogi.

A i jeszcze mi się przypomniało, faktycznie zbrojenie schodów wchodziło w ścianę łazienki, takie wycięcie było zrobione w bloczkach, po zalaniu betonem wszystko ładnie wypełnione.

Pozdrawiam - Daniel

Czy ktoś ma ułożone panele wzdłuż salonu, w przypadku, gdy okno tarasowe jest na zachód, a od szczytu na południe?

Wychodzi 10 metrów po długości, a producent podaje, żeby maksymalnie dać 11m, niby się mieszczę... Tylko co ze światłem słonecznym, które ma padać wzdłuż łączeń?

Czy ktoś ma ułożone panele wzdłuż salonu, w przypadku, gdy okno tarasowe jest na zachód, a od szczytu na południe?

Wychodzi 10 metrów po długości, a producent podaje, żeby maksymalnie dać 11m, niby się mieszczę... Tylko co ze światłem słonecznym, które ma padać wzdłuż łączeń?

Nad tym samym się zastanawialiśmy lecz po ułożeniu płytek inna opcja w poprzek nie pasuje dlatego po skończeniu poddasza z płyt GK bierzemy się za układanie fajnie by było święta spędzić w domu:)