kepuc1719510414 28.08.2014 05:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 Witam !! Mam takie nietypowe pytanie do osób już mieszkających Jaki zastosowaliście system alarmowy u siebie, ile czujek i jak rozmieszczone. Zdaję sobie sprawę, że nie wszyscy chcą się dzielić taką informacją więc nie naciskam i dziękuję za wszelkie dane. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wandzik 01.09.2014 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2014 Ja uważam, że przy ewentualnie podniesionej ściance kolankowej wybierzcie 78/140 wygoda ja mam te drugie i mało świata oglądam przez nie Aaaaa i jeszcze, mam Veluxa i nie narzekam, mój brat ma Roto i też jest zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wandzik 01.09.2014 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2014 Pies i kot , mieszkam w bezpiecznej okolicy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wandzik 01.09.2014 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2014 Ja, tak sobie popiszę...Wiecie mieszkam już 2 lata i... jest ok. Oliwka jak oliwka już bym coś w niej zmieniła, obejście nabiera kolorów (kwiaty i krzewy) trawka rośnie (kara żeby ją kosić)...pies szczeka, kotek broi, boćki już odleciały...tylko czasem w nocy locha dzika z małymi hałasuje w pobliżu, lub jelenie gdy przychodzi czas ryczą i walczą o swoje kobiety... sielsko i zielono...bo dalej już nie ma sąsiadów tylko las, rzeka i łąki. I czasem pociąg zakłóci spokój. Bo przejeżdża i trąbi...każdy zazdrości miejsca, ale kupiliśmy je w 98 roku...warto było...jest gdzie odpocząć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 08.09.2014 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2014 my mamy rowniez fakro 140x78 ijest ok, mogly byc montowane troszke nizej ale dajemy rade:), wandzik mamy poodbne klimaty za wyjatkiem na szczescie dzików:), co do koszenia tez sie meczymy ale rozgladam sie za nowa kosiareczka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrxaoo 12.09.2014 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2014 Mam prośbę, IDA i JACEK zapewne nie zagląda już do wątku, a podała mi się ich aranżacja kostki brukowej przed domem. Ma ktoś w swoich archiwach zdjęcia pokazujące ich kostkę? Zainspirował bym mojego wykonawcę w podobnym kierunku. Ich galeria obecnie skupia się na ogrodzie i roślinkach... Z góry dzięki, zależy mi na tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kepuc1719510414 15.09.2014 04:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2014 (edytowane) Witam !!! Nie mogę znaleźć w tym gąszczu opinii użytkowników na temat pompy ciepła. Kto z Was korzysta i jakie są rachunki za sezon i odczucia z użytkowania bo jestem na etapie wyboru ekogroszek lub PC. Ile wyszło tyków z 2-stanowiskowym garażem ?? Pozdrawiam Edytowane 15 Września 2014 przez kepuc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
truskawek36 16.09.2014 04:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2014 Witam !!! Nie mogę znaleźć w tym gąszczu opinii użytkowników na temat pompy ciepła. Kto z Was korzysta i jakie są rachunki za sezon i odczucia z użytkowania bo jestem na etapie wyboru ekogroszek lub PC. Ile wyszło tyków z 2-stanowiskowym garażem ?? Pozdrawiam Witaj u nas wyszło 600m2 tynków ,scianka kolankowa o 2 pustaki,garaz dwustanowiskowy,bez tynków w garazu.Nad garazem mamy podzielone pomieszczenie wiec doszła sciana do tynkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
truskawek36 16.09.2014 04:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2014 Witam mam pytanie do tych co maja rekuperacje,czy wiatrołapie montowaliście wywiew czy może wywiew i nawiew,pilne podpowie ktoś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doradca VELUX 22.09.2014 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2014 Witam,zastanawiam się jaki wybrać rozmiar okien dachowych,czy rozmiar np.z Roto 74/118 czy 74/140 i tak samo z veluxa 78/118 czy 78/140,jaki rozmiar okien zamontowaliście u siebie. Witam, Jeśli chodzi o rozmiar, proszę pamiętać, że są to wymiary zewnętrzne okna, analogiczne u różnych producentów, albo bardzo zbliżone. Długość okna dobieramy do kąta nachylenia dachu - im mniejszy kąt nachylenia dachu, tym okno powinno być dłuższe. Rozmiar okien sugeruje architekt i najlepiej trzymać się tych zaleceń. Proszę także pamiętać, że zgodnie z przepisami powierzchnia przeszklenia okien powinna stanowić 1/8 powierzchni podłogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
truskawek36 03.10.2014 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2014 Witam mam pytanie co ile macie rozłożone rurki od podłogówki na dole a co ile na poddaszu,czy przy pompie ciepła trzeba gęściej układać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TypeR 08.10.2014 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2014 Witam mam pytanie co ile macie rozłożone rurki od podłogówki na dole a co ile na poddaszu,czy przy pompie ciepła trzeba gęściej układać. Cześć, tak naprawdę to powinno się zrobić OZC i wyjdzie zapotrzebowanie dla każdego pomieszczenia. Ja niby miałem zrobiony projekt podłogówki ale były błędy, źle przyjęta temperatura zasilania itp. Generalnie mam układane co 15 cm albo co 10 cm. Łazienki co 10 cm, salon co 15 cm, pokoje chyba co 15 cm. Często ludzie jadą na równo co 10 cm i pętle nie dłuższe niż 100m i nie narzekają. A i nad garażem zrobiłem ogrzewanie, tam co 20 cm rurki kładzione. Wydaje mi się, że kiedyś dawałem fotki jak rurki były kładzione. A tak z ciekawości jaką pompę wybrałeś? Pozdrawiam - Daniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
truskawek36 08.10.2014 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2014 Cześć, tak naprawdę to powinno się zrobić OZC i wyjdzie zapotrzebowanie dla każdego pomieszczenia. Ja niby miałem zrobiony projekt podłogówki ale były błędy, źle przyjęta temperatura zasilania itp. Generalnie mam układane co 15 cm albo co 10 cm. Łazienki co 10 cm, salon co 15 cm, pokoje chyba co 15 cm. Często ludzie jadą na równo co 10 cm i pętle nie dłuższe niż 100m i nie narzekają. A i nad garażem zrobiłem ogrzewanie, tam co 20 cm rurki kładzione. Wydaje mi się, że kiedyś dawałem fotki jak rurki były kładzione. A tak z ciekawości jaką pompę wybrałeś? Pozdrawiam - Daniel Witam,zarazie jestem na etapie wycen z rożnych firm ,nie zastanawiałem się jakoś szczególnie nad jaka firma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TypeR 08.10.2014 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2014 Witam,zarazie jestem na etapie wycen z rożnych firm ,nie zastanawiałem się jakoś szczególnie nad jaka firma. Firma, jak firma, bardziej ciekawi mi czy to będzie powietrze-woda, czy glikolowa, czy będziesz wiercił czy może poziomy kolektor itp. Tak pytam bo ja byłem byłem bliski zakupu Ziriusa z bezpośrednim parowaniem, potem była Altherma Daikina czyli powietrze-woda a na koniec wybrałem polskiego Ecopola i odwierty. Trudna decyzja do podjęcia i ciężko finansowo to ogarnąć bo wyceny w cały świat robione. Pozdrawiam - Daniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TypeR 08.10.2014 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2014 Witam mam pytanie do tych co maja rekuperacje,czy wiatrołapie montowaliście wywiew czy może wywiew i nawiew,pilne podpowie ktoś. Jak już jestem na forum to piszę. U nas nie ma kanałów reku w wiatrołapie. Jest wyciąg w gaederobie na poddaszu. Daniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
truskawek36 09.10.2014 04:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2014 Jak już jestem na forum to piszę. U nas nie ma kanałów reku w wiatrołapie. Jest wyciąg w gaederobie na poddaszu. Daniel Witam,najchętniej to by była gruntówka ale wiadomo chodzi o cenę,jeszcze zobaczę jak wygląda i działa powietrzna i wtedy będzie trzeba podjąć jakaś decyzje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczudlo 10.10.2014 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2014 Mam prośbę, IDA i JACEK zapewne nie zagląda już do wątku, a podała mi się ich aranżacja kostki brukowej przed domem. Ma ktoś w swoich archiwach zdjęcia pokazujące ich kostkę? Zainspirował bym mojego wykonawcę w podobnym kierunku. Ich galeria obecnie skupia się na ogrodzie i roślinkach... Z góry dzięki, zależy mi na tym Cześć Pozwolę sobie wkleić zdjęcie z galerii Idy i Jacka, wydaje mi się, że to jest ich domek. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrxaoo 10.10.2014 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2014 super, dzięki za zdjęcia wszystkim! za te na prv też raz jeszcze dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrxaoo 10.10.2014 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2014 Witam mam pytanie do tych co maja rekuperacje,czy wiatrołapie montowaliście wywiew czy może wywiew i nawiew,pilne podpowie ktoś. było pilne miesiąc temu. Pewnie już zrobiłeś, ale powiem dla potomnych, że u mnie w wiatrołapie jest tylko wyciąg. Za to w pralnio-suszarni (a to pomieszczeine powstalo po podzieleniu pomieszczenia nad garażem 2 stanowiskowym na dwie części) dałem nawiew i wywiew... żeby lepiej się pranie suszyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczudlo 23.10.2014 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 Może znajdzie się parę osób, które umieściłyby zdjęcia salonu? Szukam pomysłów na fajny salonik, miejsce gdzie wygodnie wyłożę nogi przed telewizorem Obecnie wszystkie ściany mamy białe, i jest tak jakoś goło. ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts