ida i jacek 16.10.2007 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Ma ktoś koncepcje rozprowadzenia wentylacji mechnicznej w Oliwce? Chyba się zdecyduje na rekuperator i trzeba przemyśleć przepusty przez strop.Może są już jakieś gotowe rozwiązania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 17.10.2007 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Nie wiem jak u was ale w mojej Oliwce jest zimno , jak chodze w podkoszulce z krótkim rekawem to jest mi zimno . Czy też zauważyliście u siebie takie objawy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adar 17.10.2007 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Nie wiem jak u was ale w mojej Oliwce jest zimno , jak chodze w podkoszulce z krótkim rekawem to jest mi zimno . Czy też zauważyliście u siebie takie objawy ? u nas jest jeszcze gorzej... ja marznę w polarze... ... ale tak sobie myślę, że to pewnie wina braku okien, drzwi no i dachu chyba też ... ale wszystko to ma byc do połowy listopada, poczekam, może się poprawi ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 17.10.2007 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Nie wiem jak u was ale w mojej Oliwce jest zimno , jak chodze w podkoszulce z krótkim rekawem to jest mi zimno . Czy też zauważyliście u siebie takie objawy ? u nas jest jeszcze gorzej... ja marznę w polarze... ... ale tak sobie myślę, że to pewnie wina braku okien, drzwi no i dachu chyba też ... ale wszystko to ma byc do połowy listopada, poczekam, może się poprawi ... Ale ja mam dach ,okna i, drzwi i ocieplonu budynek . W Twoim przypadku to jeszcze jestem wstanie to zrozómieć , a może cienki polar masz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bikerus 17.10.2007 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Nie wiem jak u was ale w mojej Oliwce jest zimno , jak chodze w podkoszulce z krótkim rekawem to jest mi zimno . Czy też zauważyliście u siebie takie objawy ? A czym ogrzewasz Oliwkę ? jaki piec i paliwo ? Ja myśle intensywnie nad rekuperatorem ale szum wentylatorów jak na razie skutecznie mnie powstrzymuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mac Iek 17.10.2007 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Przesadzacie !!! Ja nie mam okien i drzwi ale mam za to folię na dachu.... i cieplutko jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniaaas 17.10.2007 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 to znowu ja czy można zobaczy oliwkę gdzieś w okolicach warszawy? albo może być troszkę dalej PRZYGARNIJCIE KROPKA Zapraszamy. Będzie pewnie kłopot u nas z wolnym czasem bo niestety życie nami trochę pomiata ale jakoś damy radę . A w najlepszym przypadku pokażemy Wam dwie oliwki zupełnie różniące się od siebie. Ta druga ma taras zlokalizowany pod balkonem i wysoką ściankę kolankową. Tel. puszczam na P.W. Czarek dzięki dzięki dzięki jak tylko chwilkę znajdziemy to przyjedziemy zobaczyć OLIWKI. Wcześniej zadzwonimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 17.10.2007 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Przesadzacie !!! Ja nie mam okien i drzwi ale mam za to folię na dachu.... i cieplutko jest kurcze może mam złą folie dachową ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 17.10.2007 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Nie wiem jak u was ale w mojej Oliwce jest zimno , jak chodze w podkoszulce z krótkim rekawem to jest mi zimno . Czy też zauważyliście u siebie takie objawy ? A czym ogrzewasz Oliwkę ? jaki piec i paliwo ? Ja myśle intensywnie nad rekuperatorem ale szum wentylatorów jak na razie skutecznie mnie powstrzymuje Ciepłem które wydobywa się w procesie oswietlania domu , żarówki tradycyjne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Shrekowie 17.10.2007 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Przesadzacie !!! Ja nie mam okien i drzwi ale mam za to folię na dachu.... i cieplutko jest kurcze może mam złą folie dachową ? Cześć Widzę że zaczynasz chorować na tą samą chorobę co ja już mam. Na początku codziennie biegałem i sprawdzałem ile mi poszło gazu na ogrzewanie a ile na podgrzanie wody. Zadając sobie pytanie DLACZEGO? Potem testowałem na rodzinie wytrzymałość na niskie temperatury ale sam nie wytrzymywałem . Na koniec robiłem zestawienia. A licznik gazu i tak się kręci. Za parę dni zakładają mi czujkę wewnętrzną od pieca ( którą wysępiłem) i mam spory kłopot z jej umieszczeniem. Może Ty masz jakieś swoje przemyślenia w tej kwestii. Albo inaczej gdzie/czy wystawiłeś kabel do niniejszej czujki. Bo ja dochodzę coraz częściej do wniosku żeby jej jednak nie montować. Czarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bikerus 17.10.2007 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Nie wiem jak u was ale w mojej Oliwce jest zimno , jak chodze w podkoszulce z krótkim rekawem to jest mi zimno . A czym ogrzewasz Oliwkę ? jaki piec i paliwo ? Ciepłem które wydobywa się w procesie oswietlania domu , żarówki tradycyjne . Ciekawa koncepcja - muszę to przeliczyć w excelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 17.10.2007 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Przesadzacie !!! Ja nie mam okien i drzwi ale mam za to folię na dachu.... i cieplutko jest kurcze może mam złą folie dachową ? Cześć Widzę że zaczynasz chorować na tą samą chorobę co ja już mam. Na początku codziennie biegałem i sprawdzałem ile mi poszło gazu na ogrzewanie a ile na podgrzanie wody. Zadając sobie pytanie DLACZEGO? Potem testowałem na rodzinie wytrzymałość na niskie temperatury ale sam nie wytrzymywałem . Na koniec robiłem zestawienia. A licznik gazu i tak się kręci. Za parę dni zakładają mi czujkę wewnętrzną od pieca ( którą wysępiłem) i mam spory kłopot z jej umieszczeniem. Może Ty masz jakieś swoje przemyślenia w tej kwestii. Albo inaczej gdzie/czy wystawiłeś kabel do niniejszej czujki. Bo ja dochodzę coraz częściej do wniosku żeby jej jednak nie montować. Czarek ja niestety nie mam żadnego ogrzewania poza żarówekami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 17.10.2007 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Nie wiem jak u was ale w mojej Oliwce jest zimno , jak chodze w podkoszulce z krótkim rekawem to jest mi zimno . A czym ogrzewasz Oliwkę ? jaki piec i paliwo ? Ciepłem które wydobywa się w procesie oswietlania domu , żarówki tradycyjne . Ciekawa koncepcja - muszę to przeliczyć w excelu niezdaje egzaminu , może powinienen wkręcić zarówki o wiekszej mocy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bikerus 17.10.2007 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Nie wiem jak u was ale w mojej Oliwce jest zimno , jak chodze w podkoszulce z krótkim rekawem to jest mi zimno . A czym ogrzewasz Oliwkę ? jaki piec i paliwo ? Ciepłem które wydobywa się w procesie oswietlania domu , żarówki tradycyjne . Ciekawa koncepcja - muszę to przeliczyć w excelu niezdaje egzaminu , może powinienen wkręcić zarówki o wiekszej mocy ? Wydaje mi sie, że trzeba by zwiększyć liczbę punktów oświetleniowych przy jednoczesnym wzroście mocy żarówek...Moze jakis rabat w Pile przy hurtowych zakupach byś dostał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mac Iek 17.10.2007 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Nie wiem jak u was ale w mojej Oliwce jest zimno , jak chodze w podkoszulce z krótkim rekawem to jest mi zimno . A czym ogrzewasz Oliwkę ? jaki piec i paliwo ? Ciepłem które wydobywa się w procesie oswietlania domu , żarówki tradycyjne . Ciekawa koncepcja - muszę to przeliczyć w excelu niezdaje egzaminu , może powinienen wkręcić zarówki o wiekszej mocy ? Wydaje mi sie, że trzeba by zwiększyć liczbę punktów oświetleniowych przy jednoczesnym wzroście mocy żarówek...Moze jakis rabat w Pile przy hurtowych zakupach byś dostał ? A może zaplanować żarówki takie jak się stosuje w chodowli kurczaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bikerus 17.10.2007 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Nie wiem jak u was ale w mojej Oliwce jest zimno , jak chodze w podkoszulce z krótkim rekawem to jest mi zimno . A czym ogrzewasz Oliwkę ? jaki piec i paliwo ? Ciepłem które wydobywa się w procesie oswietlania domu , żarówki tradycyjne . Ciekawa koncepcja - muszę to przeliczyć w excelu niezdaje egzaminu , może powinienen wkręcić zarówki o wiekszej mocy ? Wydaje mi sie, że trzeba by zwiększyć liczbę punktów oświetleniowych przy jednoczesnym wzroście mocy żarówek...Moze jakis rabat w Pile przy hurtowych zakupach byś dostał ? A może zaplanować żarówki takie jak się stosuje w chodowli kurczaków W sumie pomysł dobry. Ale skoro juz inwestujesz w porzadne ogrzewanie, to moze ekstra lampy UV w salonie ? Darmowe opalanko, a w samych gaciach po domu mozna troche pochodzic (ciepło bedzie od kurczakowych, to nie zmarzniesz) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mac Iek 18.10.2007 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 Fajnie sobie pożartować Ja jadnak nie przejmowałbym się tak ogrzewaniem....ponoć stopniowo zimy mają zaniknąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 18.10.2007 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 Fajnie sobie pożartować Ja jadnak nie przejmowałbym się tak ogrzewaniem....ponoć stopniowo zimy mają zaniknąć skoro ma nie być zimy to mnie pocieszyłeś , bo już się zastsnswiałem czy nie zamontować cześci żarówek w podłodze w specjalnych oprawach - prawie jak podłogówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adar 18.10.2007 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 COŚ MI SIE WYDAJE ŻE NIEKTÓRZY ODREAGOWUJĄ STRES BUDOWY ... ALE MUSZE POWIEDZIEĆ, ZE POWSTAJĄ Z TEGO STRESU BARDZO NOWATORSKIE POMYSŁY ... A TE ŻAROWKI W PODŁODZE MOŻE NA FOTOKOMÓRKE, BĘDZIE GRZAĆ TYLKO JAK KTOŚ BĘDZIEW W POBLIŻU... NO I PODŁOGA BĘDZIE SIE "ZAPALĆ" NA NASZE POWITANIE.. JUŻ TO WIDZE OCZAMI WYOBRAŹNI... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mak1975 19.10.2007 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 Fajnie sobie pożartować Ja jadnak nie przejmowałbym się tak ogrzewaniem....ponoć stopniowo zimy mają zaniknąć Mów mi tak dalej, chcialbym choc zero wyciagnac w tym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts