asiask 19.10.2007 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 HAHA! Super się to czyta Ale j/w... też chciałabym już "coś" mieć. PS. Te Wasze OLIWKI na zdjęciach są bardzo ciekawe~! POZDRAWIAM! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mak1975 20.10.2007 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2007 Dzis kolejny ważny moment w drodze do budowy wlasnie dogadalem sie z wykonawca za budowe olivki do stanu surowego ( dach, ścianki dzialowe i dodatkowo tarasy) ustalilismy cene na 38 tyś. Dlatego też mam prośbe do bardziej zawansowany Olivkowiczow o uzyczenie wzoru umowy z wykonawca.Z góry dzieki Mak1975 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GregAGA33 21.10.2007 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2007 Witamy Wszystkich Bardzo Serdecznie, Od dłuższego czasu śledzimy Wasze poczynania i dokonania na budowach. Oliwka urzekła nas swoją prostotą. Przeczytalismy juz wszystkie posty na ten temat, oglądaliśmy zdjęcia i wszystkim bardzo gratuluujemy osiągnięć. Marzy nam sie taki domek, ale przed nami jeszcze długa droga. Jesteśmy ze Szczecina, działke mamy upatrzoną, jest malutka ale na dom starczy. Mamy gorącą prośbę o przesłania kosztorysu, zestwień materiałów, rzutów czy nawet kopii projektu. Chcemy realnie podejśc do problemu i sami zrobic wycene w hurtowniach, porzmawiać z ekipami, ale do tego potrzeby jest chociaż szkic dokumentów. Zastanawiamy sie też nad wersją bez garażu, czy garaż dużo zwiększa koszt budowy? Na pewno zrezygnowalibyśmy z balkonu i co za tym idzie zmniejszylibyśmy okna oraz zrezygnowalibyśmy zadaszenie nad wejściem i tarasem. Pozostałość zostawilibyśmy chyba bez zmian. Interesuje nas przybliżona cena do stanu surowego zamknietego + wylwka podłóg. Reszte zrobimy swoimi siłami. Zastanawiamy się w jakiej wysokości potrzebny by był kredyt i wszystkie materiały, o które prosimy bardzo by nam ułatwiły poszukiwania. Z góry dziekujemy i pozdrawiamy. adres: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arabella 21.10.2007 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2007 Bardzo mnie ciekawi w jakich kolorach planujecie elewacje Waszych domów. Bo mój - budowany jeszce całkowicie wirtualnie stanowczo nie bedzie oliwkowy. Może powinnam nazwać ją kremówką z dodatkiem czekolady? Napiszcie o Waszej planowanej kolorystyce. :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mac Iek 21.10.2007 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2007 Bardzo mnie ciekawi w jakich kolorach planujecie elewacje Waszych domów. Bo mój - budowany jeszce całkowicie wirtualnie stanowczo nie bedzie oliwkowy. Może powinnam nazwać ją kremówką z dodatkiem czekolady?: Brzmi apetycznie Czy ta czekolada to brązowy dach? Napiszcie o Waszej planowanej kolorystyce. :roll: Pewny już jest dach: ciemnozielony, matowy (blachodachówka kupiona i nie może doczekać się dekarzy ).... a elewacja pastelowa jasno-żółta....znająć moją żonę to przez zimę może się to jeszcze zmienić kilka razy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mac Iek 21.10.2007 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2007 Witamy Wszystkich Bardzo Serdecznie, Od dłuższego czasu śledzimy Wasze poczynania i dokonania na budowach. Oliwka urzekła nas swoją prostotą. Przeczytalismy juz wszystkie posty na ten temat, oglądaliśmy zdjęcia i wszystkim bardzo gratuluujemy osiągnięć. Marzy nam sie taki domek, ale przed nami jeszcze długa droga. Jesteśmy ze Szczecina, działke mamy upatrzoną, jest malutka ale na dom starczy. Mamy gorącą prośbę o przesłania kosztorysu, zestwień materiałów, rzutów czy nawet kopii projektu. Chcemy realnie podejśc do problemu i sami zrobic wycene w hurtowniach, porzmawiać z ekipami, ale do tego potrzeby jest chociaż szkic dokumentów. Zastanawiamy sie też nad wersją bez garażu, czy garaż dużo zwiększa koszt budowy? Na pewno zrezygnowalibyśmy z balkonu i co za tym idzie zmniejszylibyśmy okna oraz zrezygnowalibyśmy zadaszenie nad wejściem i tarasem. Pozostałość zostawilibyśmy chyba bez zmian. Interesuje nas przybliżona cena do stanu surowego zamknietego + wylwka podłóg. Reszte zrobimy swoimi siłami. Zastanawiamy się w jakiej wysokości potrzebny by był kredyt i wszystkie materiały, o które prosimy bardzo by nam ułatwiły poszukiwania. Z góry dziekujemy i pozdrawiamy. adres: [email protected] Witam, Przesłałem co nieco......pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania N 21.10.2007 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2007 a czy ja również mogłabym poprosić ?pozdrawiam,Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mak1975 21.10.2007 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2007 Jesteśmy ze Szczecina adres: [email protected] My jesteśmy z Polic kolo Szczecina i niebawem zaczniemy budowe, za adaptacje projektu zaplacilismy 3000 wyornik mielismy gratis (zona geodetka jest) budowe uzgodnilismy z wykonawca na 38 tys w tym scianki dzialowe dach i wylewki przed i za domem. Kierownik budowy ma kosztowac 3000. Dzisiaj przeliczalem koszt matrialu na sciany tzn porotonu 30 P+W o raz porotonu 24 P+W i w sumie wyszlo mi 18103zl bede go mial tyroche taniej niz ta kwota gdyz ja handluje materislsmi budowlanymi a cene wzielem z cennika niestety 30-tka jest znacznie drozsza niz 24-ka gdybym zdecydowal sie na budowe z 24-ki to zaoszczedze ok 4500 zl. pozdrawiamy i zyczymy sukcesow przy budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anusik 21.10.2007 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2007 Bardzo mnie ciekawi w jakich kolorach planujecie elewacje Waszych domów. Bo mój - budowany jeszce całkowicie wirtualnie stanowczo nie bedzie oliwkowy. Może powinnam nazwać ją kremówką z dodatkiem czekolady? Napiszcie o Waszej planowanej kolorystyce. :roll: Nasza Oliwka już ma 3 kolorki - antracytowy dach, białe okna, szare: rolety, drzwi, brama garażowa, no i ... ma być waniliowa elewacja... od jakichś 4 miesięcy zamysł się nie zmienia... mam jeszcze troszkę czasu ekipa od ocieplenia i tynku ma wejść w tym tygodniu, wię mogę jeszcze zmienić zdanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mac Iek 21.10.2007 23:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2007 a czy ja również mogłabym poprosić ? pozdrawiam, Ania Bez adresu e-mail skończy się tylko na proszeniu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania N 22.10.2007 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 a czy ja również mogłabym poprosić ? pozdrawiam, Ania Bez adresu e-mail skończy się tylko na proszeniu Pozdrawiam [email protected] pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniaaas 22.10.2007 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 to ja też poprosze [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 22.10.2007 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Bardzo mnie ciekawi w jakich kolorach planujecie elewacje Waszych domów. Bo mój - budowany jeszce całkowicie wirtualnie stanowczo nie bedzie oliwkowy. Może powinnam nazwać ją kremówką z dodatkiem czekolady? Napiszcie o Waszej planowanej kolorystyce. :roll: to tak jak moja żona , mogę sie pomylić w nazwach kolorów ,ale tak to u nas zaczyna wyglądać elewacja coś janego , a dodatki w kolorze czekolady (ambonki , okna , drzwi , brama garazowa ) , a cokół w mozaice , karmelowej ( pewnie moja zonka powie jakiej karmelowej ) , ale to ona wybiera kolory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mak1975 22.10.2007 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Jeszcze raz zwracam sie do wszystkich Olivkowiczów o użyczenie wzoru umowy podpisywanego z wykonawca chcialbym aby zabezpieczala ona nasze interesy a niestety nie posiadam takowej jeszcze raz prosze i z gory dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 22.10.2007 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Jeszcze raz zwracam sie do wszystkich Olivkowiczów o użyczenie wzoru umowy podpisywanego z wykonawca chcialbym aby zabezpieczala ona nasze interesy a niestety nie posiadam takowej jeszcze raz prosze i z gory dziekuje. mówisz i masz http://forum.muratordom.pl/umowy-fugas,t22707.htm nie dziękuj tylko pięć Euro się nalezy oczywiście plus VAT no i napiwek mile widziany jakies 50% plus VAT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mak1975 22.10.2007 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Jeszcze raz zwracam sie do wszystkich Olivkowiczów o użyczenie wzoru umowy podpisywanego z wykonawca chcialbym aby zabezpieczala ona nasze interesy a niestety nie posiadam takowej jeszcze raz prosze i z gory dziekuje. mówisz i masz http://forum.muratordom.pl/umowy-fugas,t22707.htm nie dziękuj tylko pięć Euro się nalezy oczywiście plus VAT no i napiwek mile widziany jakies 50% plus VAT Masz to jak w banku. Z browarkiem przyjade a że czasem bywam w Łodzi to wpadne napewno z piwkiem (no i żeby twoja olivke zobaczyc ) pozdrawiam i dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mac Iek 22.10.2007 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 to ja też poprosze [email protected] "Ludziska" nie nadążę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania N 22.10.2007 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 a czy ja również mogłabym poprosić ? pozdrawiam, Ania Bez adresu e-mail skończy się tylko na proszeniu Pozdrawiam [email protected] pozdrawiam piękne dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniaaas 23.10.2007 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 to ja też poprosze [email protected] "Ludziska" nie nadążę ślicznie dziękuję !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 23.10.2007 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 to ja też poprosze [email protected] "Ludziska" nie nadążę spojnie dasz rade , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts