Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Jacekot wielkie dzięki za podejście do naszego problemu ale ze Śląska do Ciebie to kawałek drogi :)

No ale jak będzie okazja to chętnie skorzystamy :wink:

A może masz jakieś pomocne dane oprócz tego co znajdziemy na stronie z projektem. maila chyba już wszyscy znają :oops:

Obiecuję się podzielić info z pozostałymi zainteresowanymi:)

Pozdrawiam Oliwkowiczów

co by cie interesowało ?

• Odpowiedzi 7,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jacekkot dzięki za zaproszenie - jeśli będziemy w poblizu to chętnie skorzystam ale na razie się nie zanosi, troche daleko.

Cały czas Ci kibicuje i czekam na dalsze zdjęcia Twojej Oliwki pogoda na szczescie sie poprawiła.

Hapek1 trzymam Cie za słowo, że sie ze mną podzielisz - ja na razie nie mam zadnych materiałów tylko głowe pełną pomysłów. Ostatni pomysł jest taki żeby zamienić kuchnie z gabinetem a wyjscie do garażu kosztem łazienki na dole, do pomieszczenia gospodarczego wchodziło by się przez garaż.

Pozdrawiam

Witam, ja pierwszy raz na forum, jeszce nie bardzo potrafie się tu poruszać mam nadzieję że nic nie namieszam.

Od niedawna posiadamy już działeczkę i obecnie wybieramy projekt. Oliwka bardzo się nam podoba. Widzę że nie tylko nam :D

Mam prośbę o przesłanie wymiarów wewnetrznych na mail [email protected].

Witam, to ja pononie. Projekt coraz bardziej zyskuje w naszych oczch (po obejrzeniu setki innych) ale ja kobieta mam kilka zmian które chciałabym zobaczyć, ale sama ich nie widzę :lol:

Przede wszystkim nie podoba mi sę przejście z kotłowni do kuchni - na pewno będzimy mieć piec na paliwa stałe najprawdopodobniej pelets, ale chcę mieć przejście z garażu do domu. Tylko jak to zdobić?? A poza tym w obecnej wersji ta kuchenka roboczo jest dla mnie malutaka.

I jeszcze jak się mają do tego projektu schody drewniwne, bez konstrukcji murowanej.

To mój pierwzy dom w życiu - moje życie rodzinne zawsze toczyło się w mieszkaniach i nie mam doświadczenia.

I jeszcze co myślicie o dachu z balchy bo taką opcję bierzemy pod uwagę.

Z góry dziękuję wszystkim entuzjastom za odpowiedzi.

A jeszcze pytanie do forumowicza Jacekot - czy to Twoje imię i nazwisko, bo miałam takiego kolegę za czasów studenckich (wcale nie tak dawno) w Szczecinie.

Witam, to ja pononie. Projekt coraz bardziej zyskuje w naszych oczch (po obejrzeniu setki innych) ale ja kobieta mam kilka zmian które chciałabym zobaczyć, ale sama ich nie widzę :lol:

Przede wszystkim nie podoba mi sę przejście z kotłowni do kuchni - na pewno będzimy mieć piec na paliwa stałe najprawdopodobniej pelets, ale chcę mieć przejście z garażu do domu. Tylko jak to zdobić?? A poza tym w obecnej wersji ta kuchenka roboczo jest dla mnie malutaka.

I jeszcze jak się mają do tego projektu schody drewniwne, bez konstrukcji murowanej.

To mój pierwzy dom w życiu - moje życie rodzinne zawsze toczyło się w mieszkaniach i nie mam doświadczenia.

I jeszcze co myślicie o dachu z balchy bo taką opcję bierzemy pod uwagę.

Z góry dziękuję wszystkim entuzjastom za odpowiedzi.

A jeszcze pytanie do forumowicza Jacekot - czy to Twoje imię i nazwisko, bo miałam takiego kolegę za czasów studenckich (wcale nie tak dawno) w Szczecinie.

To moje imie i poczatątek nazwiska , niestety nie miałem przyjemności z Toba studiować

Co do przejcia z garazu to poczytaj posty wczesniej ktos takowe robił kosztem łazienki.

Co do kuchni , faktycznie nie za duza .My mamy schody wylane zelbetonowe i miejsce pod schodami od strony kuchni wykorzystamy na umieszczenie tak szafek kuchennych.

pozdr

JAcek

Witam wszystkich sympatyków Oliwki!!

Po obejrzeniu chyba wszystkich projektów wybrałam 2. Oliwkę i LMP42a z Lipińskich ze wskazaniem na ten drugi. Pragnę serdecznie podziękować Wam kochani Forumowicze za pomoc, ponieważ zarówno zdjęcia, jak i opinie przekonały mnie do Oliwki. Martwiła mnie ta nieustawna kuchnia, ale faktycznie niewielkim kosztem można to poprawić. Ciekawe jest, że wszyscy chwalicie Oliwkę a LMP nie budzi takiego entuzjazmu i powiem szczerze zdjęcia z wykonania nie wyglądały tak optymistycznie ja Oliwki.

Wielkie dzięki!

tak, jak w temacie postu powyżej: OLIWKA KUPIONA!!!

i NADAL SIĘ CIESZĘ :lol:

moje gratulacje , teraz musisz uruchomić sowoja wyobraźnie i zaprojktowac ja w srodku krok po kroku. teraz to jeden z przyjemniejszych momentów

ja własnie jestem chodzie po domu i zastanawiam sie nad instalacje do odkurzacza centralnego , nie wiem czy bede wydolny finansowo aby go kupic od razu , ale przyjmniej chce połozyc same rurki .

pozdr

Jacek

moje gratulacje , teraz musisz uruchomić sowoja wyobraźnie i zaprojktowac ja w srodku krok po kroku. teraz to jeden z przyjemniejszych momentów

ja własnie jestem chodzie po domu i zastanawiam sie nad instalacje do odkurzacza centralnego , nie wiem czy bede wydolny finansowo aby go kupic od razu , ale przyjmniej chce połozyc same rurki .

pozdr

Jacek

WYOBRAŹNIA TO U MNIE DZIAŁA CAŁY CZAS, AŻ SAMA SIĘ BOJĘ, CO CHWILĘ MAM NOWE POMYSŁY.

CIESZE SIE, ŻE TWOJA BUDOWA IDZIE TAK SPRAWNIE I PROSZĘ PISZ O WSZELKICH DROBNOSTKACH, NA KTÓRE WARTO ZWRÓCIĆ UWAGĘ.

TWÓJ DZIENNIK BACZNIE CZYTAMY

SZKODA, ŻE TO TAK DALEKO BO PEWNIE JUŻ BYŚMY TAM BYLI ZOBACZYĆ NA ŻYWO, ZWIEDZILIŚMY JUŻ KILKA WŁAŚNIE STAWIANYCH DOMÓW, BO WYCHODZIMY Z ZAŁOŻENIA, ŻE SŁUCHĆ NIKOGO NIE BĘDZIEMY ALE WYSŁUCHAMY WSZYSTKICH!!!

pOZDRAWIAM

Jacku!!!

Ja takżu uruchomiłam wyobraźnie i zaczęłam projektować Oliwkę i.......

mam wielki dylemat. Dostałam dokładnie obmierzone rzuty i wszystko jest o.k. z wyjatkiem jadalni. Ja mam obecnie trochę mniejszy salon tzn. szerokość prawie identyczna tylko nieco krótszy. W takim salonie stół mniejszy niż 180/90 "gubi się" a ja obmierzyłam właśnie powierzchnię jaką zjmuje mi stół- niezbędną aby z niego można było korzystać i jest to 2,3m/3,25m (może być nieco mniej ale to już nie jest komfort). Jakoś pomimo mierzenia z różnych stron jadalni w Oliwce ciągle wpadam z krzesłami to na kominek, to na wyjście na taras. I co tu zrobić???? :cry: Chyba nie przesunąć komin??? :o Pomocy!!!

Jacku!!!

Ja takżu uruchomiłam wyobraźnie i zaczęłam projektować Oliwkę i.......

mam wielki dylemat. Dostałam dokładnie obmierzone rzuty i wszystko jest o.k. z wyjatkiem jadalni. Ja mam obecnie trochę mniejszy salon tzn. szerokość prawie identyczna tylko nieco krótszy. W takim salonie stół mniejszy niż 180/90 "gubi się" a ja obmierzyłam właśnie powierzchnię jaką zjmuje mi stół- niezbędną aby z niego można było korzystać i jest to 2,3m/3,25m (może być nieco mniej ale to już nie jest komfort). Jakoś pomimo mierzenia z różnych stron jadalni w Oliwce ciągle wpadam z krzesłami to na kominek, to na wyjście na taras. I co tu zrobić???? :cry: Chyba nie przesunąć komin??? :o Pomocy!!!

Zapraszam do mnie , wez tylko ze soba krzesła i stół bedziesz mogła swobodnie poustawic wszelkie mozliwe konfiguracje na "zywo" i to bez stresu ze porysujemy podłoge lub sciany . Przesuniecie komina wcale nie jest takim złym pomysłem , mozna to zrobic symetrycznie na druga strone salonu . A jak zrobisz sobie ładny komin to bedzie go widac od frontu.