Mac Iek 29.10.2007 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 Co do ściany kolankowej to u nas straszne nieporozumienie i nasza Oliwka chyba bardzo na tym ucierpi. Będąc u architekta, który przerabiał nam projekt powiedzieliśmu że chcemy ją podnieść do 90cm (całość z wińcem i murłatą) architekt napisał to ołówkiem, potem zmiany nie wprowadził i tak poszło do starostwa (my w nieświadomości). A na budowie-szef ekipy dostał ksero projektu, gdzie był ten ołówek 90, a my już wiedząc że pozwolenie mamy bez tej zmiany, poprosiliśmy o podniesienie o jeden pustak ściany kolankowej. Owszem podnieśli nam o jeden pustak ale od tych 90cm i teraz mamy 104 ściany kolankowej i aneks w starostwie. Nie wiem jaki będzie efekt końcowy wyglądu Oliwki (od dziś kładą nam dach). Pokoje na górze są duże (a nie chciałam aż tak dużych) ale trudno. Sama jestem ciekawa jak to będzie wyglądać. W srodku też trochę zmian, ale z tych większych - to ogromny garaż na 2 stanowiska i poszerzony na równi z budynkiem domu od strony "podwórka". Witaj w klubie Adar ! Prawdopodobnie mamy podobne ścianki kolankowe (ja w stosunku do projektu mam podniesione aż o 3 rzędy Max'ów - ok. 70 cm), chociaż z murłatą jest pewnie jeszcze wyżej - prawdopodobnie najwyższa Oliwka w Polsce . U siiebie wprawdzie to ja namieszałem(dałem się "wymanewrować" murarzom) i miałem doła (przed wylaniem wieńców chciałem nawet burzyć jedną szychtę ) . Sprawę uratował dobry cieśla, który przede wszystkim pozmieniał mi daszki nad wejściem i tarasem. Całość jest nienajgorsza (chociaż jakbym jeszcze raz budował to też bym podwyższał ściankę ale o jeden rząd mniej - wg. mnie Czarek (Shrek) ma to zrobione optymalnie. Pokoje rzeczywiście wyszły duże....ma to oczywiście swoje wady i zalety A jaki strych wyszedł duży ....... Głowa do góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hapek1 29.10.2007 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 Dzięki Czarku za koncepcję kanalizacji - na żywo pokazał mi ją Jacolek więc mam teraz jakieś pojęcie i zabieram sie do roboty:) Pozdrawiam Oliwkowiczów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Shrekowie 29.10.2007 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected] – poszło Zapomniałem dodać że tego odejścia z garażu nie zrobiłem i zastąpiłem to czym innym... Umieszczam ten rysunek na forum jak by co. ...... Bardzo proszę abyś krytycznie podszedł do tego rysunku. Na pocieszenie powiem że kanalizacja działa u mnie bez zarzutu. Czarek Obiecałem jeszcze rysunki elektryki ale niestety elektryk nawala więc odwlecze się to w czasie. <a href=http://images33.fotosik.pl/26/737cb0a2fa84436am.jpg' alt='737cb0a2fa84436am.jpg'> Czarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Shrekowie 29.10.2007 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 Na jednym z moich zdjęć umieszczonych na fotosik.pl jest napisane „wejść: 987” Ciekawe ile nas jest oliwkowiczów. Pomyślałem że może założymy jakiś licznik? Czarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniaaas 29.10.2007 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 właśnie zamówiliśmy projekt ! wczorajsza wizyta u Shreków tylko nas utwierdziła że oliwka to śliczny i wygodny domek. Przede wszystkim bardzo Wam dziękujemy za możliwość obejrzenia waszego domku ! Czekaliśmy cały tydzień żeby zobaczyć Oliwke. Wyobrażaliśmy ją sobie różnie i zostaliśmy pozytywnie zaskoczeni. Kuchnia jest większa niż myślałam, zresztą pokoje też. Legło w gruzach moje wyobrażenie o szafie pod schodami, ale to nawet lepiej, trzeba pozbyć sie syndromu małego mieszkania w bloku, nie można wszędzie upychać szaf Domek Shreków jest ślicznie urządzony, bardzo gustownie i przytulnie. Widać ze włożyli w niego bardzo dużo pracy, a jeszcze trochę ich czeka. Elewacje chyba zrobimy podobną, bo strasznie nam sie podobała. Salon jest super doświetlony, dożo okien, bardzo bardzo ładnych. ECH, trochę chaotyczna ta moja wypowiedz, ale uwierzcie że wrażenia są niesamowite, zwłaszcza jak sie z daleka zobaczy ten domek można sobie wyobrazić jak będzie wyglądał na naszej działce. bardzo dziękujemy ze mogliśmy zobaczyć waszą oliwke ! jesteście szalenie otwartymi i ciepłymi ludźmi. życzymy wam powodzenia w realizacji planów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oli-wka 29.10.2007 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 Racja, coraz więcej przybywa Oliwek, przydałaby się może mapa ze wszystkimi powstającymi Oliwkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mac Iek 29.10.2007 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 A ja "na żywo" nie widziałem żadnej innej Oliwki ....za to udostępniłem zwiedzającym swoją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniaaas 29.10.2007 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 A ja "na żywo" nie widziałem żadnej innej Oliwki ....za to udostępniłem zwiedzającym swoją ja też bym wolała oglądać swoją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Shrekowie 29.10.2007 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 właśnie zamówiliśmy projekt ! wczorajsza wizyta u Shreków tylko nas utwierdziła że oliwka to śliczny i wygodny domek. Przede wszystkim bardzo Wam dziękujemy za możliwość obejrzenia waszego domku ! Czekaliśmy cały tydzień żeby zobaczyć Oliwke. Wyobrażaliśmy ją sobie różnie i zostaliśmy pozytywnie zaskoczeni. Kuchnia jest większa niż myślałam, zresztą pokoje też. Legło w gruzach moje wyobrażenie o szafie pod schodami, ale to nawet lepiej, trzeba pozbyć sie syndromu małego mieszkania w bloku, nie można wszędzie upychać szaf Domek Shreków jest ślicznie urządzony, bardzo gustownie i przytulnie. Widać ze włożyli w niego bardzo dużo pracy, a jeszcze trochę ich czeka. Elewacje chyba zrobimy podobną, bo strasznie nam sie podobała. Salon jest super doświetlony, dożo okien, bardzo bardzo ładnych. ECH, trochę chaotyczna ta moja wypowiedz, ale uwierzcie że wrażenia są niesamowite, zwłaszcza jak sie z daleka zobaczy ten domek można sobie wyobrazić jak będzie wyglądał na naszej działce. bardzo dziękujemy ze mogliśmy zobaczyć waszą oliwke ! jesteście szalenie otwartymi i ciepłymi ludźmi. życzymy wam powodzenia w realizacji planów! Cieszymy się bardzo że sprawiliśmy Wam tyle radości i w dodatku zasłużyliśmy na tak miłe słowa. Nam również było bardzo miło Was poznać. Jak rozmawiałem z żoną po Waszym wyjściu co Was czeka to aż mi ciarki przeszły po plecach. Ale będzie to wynagrodzone po stokroć. Powodzenia w budowaniu tego niezwykłego domu. PS Męcz męża o ściankę kolankową w końcu nie wytrzyma i dla świętego spokoju się zgodzi. Czarek&Klaudia&Julka Shrekowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mac Iek 29.10.2007 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 ja też bym wolała oglądać swoją........ Cierpliwości.........byle zacząć, a potem to już z górki ...Legło w gruzach moje wyobrażenie o szafie pod schodami, ale to nawet lepiej, trzeba pozbyć sie syndromu małego mieszkania w bloku, nie można wszędzie upychać szaf ... Tutaj bym się zgodził ale lodóweczkę i parę innych rzeczy to spokojniej można tam "upchać" Pozdrawiam Wszystkich budujących i niecierpliwych/oczekujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniaaas 29.10.2007 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 właśnie zamówiliśmy projekt ! wczorajsza wizyta u Shreków tylko nas utwierdziła że oliwka to śliczny i wygodny domek. Przede wszystkim bardzo Wam dziękujemy za możliwość obejrzenia waszego domku ! Czekaliśmy cały tydzień żeby zobaczyć Oliwke. Wyobrażaliśmy ją sobie różnie i zostaliśmy pozytywnie zaskoczeni. Kuchnia jest większa niż myślałam, zresztą pokoje też. Legło w gruzach moje wyobrażenie o szafie pod schodami, ale to nawet lepiej, trzeba pozbyć sie syndromu małego mieszkania w bloku, nie można wszędzie upychać szaf Domek Shreków jest ślicznie urządzony, bardzo gustownie i przytulnie. Widać ze włożyli w niego bardzo dużo pracy, a jeszcze trochę ich czeka. Elewacje chyba zrobimy podobną, bo strasznie nam sie podobała. Salon jest super doświetlony, dożo okien, bardzo bardzo ładnych. ECH, trochę chaotyczna ta moja wypowiedz, ale uwierzcie że wrażenia są niesamowite, zwłaszcza jak sie z daleka zobaczy ten domek można sobie wyobrazić jak będzie wyglądał na naszej działce. bardzo dziękujemy ze mogliśmy zobaczyć waszą oliwke ! jesteście szalenie otwartymi i ciepłymi ludźmi. życzymy wam powodzenia w realizacji planów! Cieszymy się bardzo że sprawiliśmy Wam tyle radości i w dodatku zasłużyliśmy na tak miłe słowa. Nam również było bardzo miło Was poznać. Jak rozmawiałem z żoną po Waszym wyjściu co Was czeka to aż mi ciarki przeszły po plecach. Ale będzie to wynagrodzone po stokroć. Powodzenia w budowaniu tego niezwykłego domu. PS Męcz męża o ściankę kolankową w końcu nie wytrzyma i dla świętego spokoju się zgodzi. Czarek&Klaudia&Julka Shrekowie ZROBIONE ! już wymęczyłam, podnosimy o 2 pustaki nie straszne nam te męczarnie jak pomyślimy o efekcie. Oliwka jest super. z wrażenia wczoraj nie zrobiliśmy żadnego zdjęcia łazienek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mac Iek 29.10.2007 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 Pozdrawiam Wszystkich budujących i niecierpliwych/oczekujących Cyba ominąłem Czarka ................... Pozdrawiam więc Wszystkich budujących, niecierpliwych/oczekujących i wykańczających Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mak1975 29.10.2007 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 Hello wszystkim, My swoją Oliwkę budujemy w Szczecinie od 3 tygodni i jesteśmy już(dopiero) na etapie ścian. Ściany budujemy z Uniporu 30 (odpowiednika Porothermu 30), który udało nam sie kupić w super cenie (4 zł/szt ). Zrezygnowaliśmy z tzw. "wystaw nogi" na piętrze, a także zmniejszyliśmy drzwi tarasowe oraz zrobimy na parterze, na bocznej elewacji 2 okna zamiast trzech. Jeżeli jest ktoś kto buduje Oliwkę niedaleko Szczecina, chętnie byśmy podpatrzyli jak posuwają się prace... Witam my zaczynamy wlasnie w Przęsocinie koło Polic jestesmy na etapie zdjętego humusu jak tylko bedzie mozliwe to ruszamy z kopyta bo musimy sie wyprowadzic z mieszkania do 15 lipca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Shrekowie 29.10.2007 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 Pozdrawiam Wszystkich budujących i niecierpliwych/oczekujących Cyba ominąłem Czarka ................... Pozdrawiam więc Wszystkich budujących, niecierpliwych/oczekujących i wykańczających Dziękuję . A ja "na żywo" nie widziałem żadnej innej Oliwki ....za to udostępniłem zwiedzającym swoją Pamiętaj że zaproszenie dla Ciebie jest cały czas aktualne. Czarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mak1975 29.10.2007 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 Hello wszystkim, My swoją Oliwkę budujemy w Szczecinie od 3 tygodni i jesteśmy już(dopiero) na etapie ścian. Ściany budujemy z Uniporu 30 (odpowiednika Porothermu 30), który udało nam sie kupić w super cenie (4 zł/szt ). Zrezygnowaliśmy z tzw. "wystaw nogi" na piętrze, a także zmniejszyliśmy drzwi tarasowe oraz zrobimy na parterze, na bocznej elewacji 2 okna zamiast trzech. Jeżeli jest ktoś kto buduje Oliwkę niedaleko Szczecina, chętnie byśmy podpatrzyli jak posuwają się prace... Witam my zaczynamy wlasnie w Przęsocinie koło Polic jestesmy na etapie zdjętego humusu jak tylko bedzie mozliwe to ruszamy z kopyta bo musimy sie wyprowadzic z mieszkania do 15 lipca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Shrekowie 29.10.2007 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 Shrekowie - weszłam na wasz album i tak patrzę, że chyba czarno-białe koty bardzo lubią Oliwki, bo my właśnie zostaliśmy właścicielami takiego oto maleństwa porzuconego przez matkę na naszej budowie - http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c718de26985bf4c6.html Z jednego kota (namolniakowej) zrobił się kolejny (Kisz) . Został przez nas odchowany/wychowany. Następnie po paru miesiącach pojawiły się kolejne 3 koty. I w pewnym momencie mieliśmy 5 kotów . Dwa koty zdechły w sumie mamy 3 koty namolniakową, kisza i łapka. ...maleństwa porzuconego przez matkę na naszej budowie To zagranie w stylu naszej namolniakowej i zaraz mamusia się cudownie odnajdzie z zawartością kolejnych słodkich KOTÓW . My mieliśmy nadzieję że aniaaas zabierze chociaż jednego ale się z tego wybronili. Czarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Shrekowie 29.10.2007 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 Witam my zaczynamy wlasnie w Przęsocinie koło Polic jestesmy na etapie zdjętego humusu jak tylko bedzie mozliwe to ruszamy z kopyta bo musimy sie wyprowadzic z mieszkania do 15 lipca. Witamy kolejną oliwkę. Chcesz kotka....albo dwa . Fajny jest i do kuwety robi... Czarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa7506 29.10.2007 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 Witam my zaczynamy wlasnie w Przęsocinie koło Polic jestesmy na etapie zdjętego humusu jak tylko bedzie mozliwe to ruszamy z kopyta bo musimy sie wyprowadzic z mieszkania do 15 lipca. Witamy kolejną oliwkę. Chcesz kotka....albo dwa . Fajny jest i do kuwety robi... Czarek Jak będziesz miał więcej chetnych niż kociaków to ja mogę dorzucić 10 sztuk Śliczniutkie, całe białe- tatuś angora turecka...U znajomych dwie kotki urodziły po 6 sztuk. Ja już mam 2 swoje, moja siostra wziela jednego i jeszcze cała gromadka zostala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fidlos_Diablos 29.10.2007 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 Shrekowie !Czy mógłbym również prosić o rysunek dotyczący kanalizacji? Czeka mnie rozprowadzenie w fundamencie za ok. 2 tyg.Mail [email protected]Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mac Iek 29.10.2007 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 Witam my zaczynamy wlasnie w Przęsocinie koło Polic jestesmy na etapie zdjętego humusu jak tylko bedzie mozliwe to ruszamy z kopyta bo musimy sie wyprowadzic z mieszkania do 15 lipca. Witamy kolejną oliwkę. Chcesz kotka....albo dwa . Fajny jest i do kuwety robi... Czarek Jak będziesz miał więcej chetnych niż kociaków to ja mogę dorzucić 10 sztuk Śliczniutkie, całe białe- tatuś angora turecka...U znajomych dwie kotki urodziły po 6 sztuk. Ja już mam 2 swoje, moja siostra wziela jednego i jeszcze cała gromadka zostala Śmiejcie się, śmiejcie......ponoć ma wejść ustawa, że w każdej Oliwce ma być przynajmniej jeden kot Ja przez chwilę miałem dwa kotki (podrzutki). Jednego wziął pracownik budowlany a drugiego niestety już nie ma.........próbował przejść przez drogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts