jacekot 30.10.2007 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 Ja się ustawy nie boje bo mam kota . A dokladnie kotkę , która jeszcze nie miała okazji zobaczyć swojego nowego domu ,ale mam nadzieje ze za chwilę to nastąpi.A muszę się pochwalić bo własnie zakończyłem etap prac zewnętrzych odnośnie domu . Mam już zrobine ocieplenie oraz położony tynk , parapety i podbitkę . Chętnie pokazałbym wam zdjęcie , ale niestety nie wiem gdzie jest kabel do zrzucania zdjęć z aparatu na komputer.Zostały jeszcze niestety prace wewnętrzne , ale zaczynam patrzeć na to dość optymistycznie bo już prawie wszystkie pokoje i pomieszczenie są pomalowane i cześć podłog położona . pozdrJacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bikerus 30.10.2007 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 U nas tez kot - sztuk 1 A my konczymy w tym tygodniu stan "Ziobro" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Shrekowie 30.10.2007 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 ... Ja przez chwilę miałem dwa kotki (podrzutki). Jednego wziął pracownik budowlany a drugiego niestety już nie ma.........próbował przejść przez drogę Ujęła mnie twoja historia. To się musimy jakoś dogadać jak te moje dwa kotki do ciebie dostarczyć. Kotki są rasowe* i nie z byle jakiego domu urodzone i wychowane w oliwce z garażem. Merze przy okazji zwiedzania Naszej Oliwki. (*) dachowiec czarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Shrekowie 30.10.2007 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 Shrekowie ! Czy mógłbym również prosić o rysunek dotyczący kanalizacji? Czeka mnie rozprowadzenie w fundamencie za ok. 2 tyg. Mail [email protected] Dzięki Pozostawiłem miniaturkę niniejszego rysunku. Po kliknięciu na niego otwiera się w dużym rozmiarze i można go sobie zapisać/wydrukować. Czarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mac Iek 30.10.2007 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 ... Ja przez chwilę miałem dwa kotki (podrzutki). Jednego wziął pracownik budowlany a drugiego niestety już nie ma.........próbował przejść przez drogę Ujęła mnie twoja historia. To się musimy jakoś dogadać jak te moje dwa kotki do ciebie dostarczyć. Kotki są rasowe* i nie z byle jakiego domu urodzone i wychowane w oliwce z garażem. Merze przy okazji zwiedzania Naszej Oliwki. (*) dachowiec czarek Dobry z Ciebie człowiek Czarek i masz gest Mój syn to byłby cały "happy" jakby taką parkę dostał (jego rodzice, czyli my, już mniej). Doceniam ich rodowód ale muszę przypomnieć, że jeszcze mieszkam w bloku więc ustawie nie podlegam (na razie) A co do wizyty to cieszę się, że zaproszenie aktualne. W tym roku byłem już bardzo blisko ale się nie udało.......na drugi rok kto wie...... Na drugi rok to mam nadzieję, że i ja do swojej Oliwki się wprowadzę. Tak, że już teraz zapraszam........ może kiedyś będziecie jechać w Bieszczady to ja po drodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rhoberto 01.11.2007 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2007 http://www.upimg.eu/upload/photo/min1815.jpg[/url] http://www.upimg.eu/upload/photo/min1816.jpg[/url] http://www.upimg.eu/upload/photo/min1817.jpg[/url] Witam Wszystkich Na takim właśnie etapie jest budowa naszej Oliwki (mam nadzieję że udało mi się wstawić zdjęcia. Przy dobrym układzie pogodowo-logistycznym za 1,5 - 2 tygodnie będzie stropik. Póki co pogoda w Szczecinie w miarę dopisuje. PS. Mam pytanie czy mógłby ktoś mi wysłać zdjęcie ścianki, na której umiejscowiony jest kominek-potrzebuje inspiracji Robert i Asia ze Szczecina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa7506 02.11.2007 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 ... Ja przez chwilę miałem dwa kotki (podrzutki). Jednego wziął pracownik budowlany a drugiego niestety już nie ma.........próbował przejść przez drogę Ujęła mnie twoja historia. To się musimy jakoś dogadać jak te moje dwa kotki do ciebie dostarczyć. Kotki są rasowe* i nie z byle jakiego domu urodzone i wychowane w oliwce z garażem. Merze przy okazji zwiedzania Naszej Oliwki. (*) dachowiec czarek Dobry z Ciebie człowiek Czarek i masz gest Mój syn to byłby cały "happy" jakby taką parkę dostał (jego rodzice, czyli my, już mniej). Doceniam ich rodowód ale muszę przypomnieć, że jeszcze mieszkam w bloku więc ustawie nie podlegam (na razie) No proszę- już kombunują jak ominąć ustawe Może wprowadzić okres "przystosowawczy" nakładający obowiązek nabycia min. 1 sztuki kota w trakcie budowy a po przeprowadzce.... nabycia kolejnych- ilość określić można w późniejszym terminie bo nie wiadomo ile w przyszłym roku będzie miał Czarek do oddana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mak1975 02.11.2007 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 http://www.upimg.eu/upload/photo/min1815.jpg[/url] http://www.upimg.eu/upload/photo/min1816.jpg[/url] http://www.upimg.eu/upload/photo/min1817.jpg[/url] Witam Wszystkich Na takim właśnie etapie jest budowa naszej Oliwki (mam nadzieję że udało mi się wstawić zdjęcia. Przy dobrym układzie pogodowo-logistycznym za 1,5 - 2 tygodnie będzie stropik. Póki co pogoda w Szczecinie w miarę dopisuje. witam was jak juz wczesniej mowilem my jestesmy z Polic i chetnie nawiazlibysmy z wami kontakt moj gg 1972546 Pozdrawiaja Mariusz i Emila z pociechą Robert i Asia ze Szczecina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mak1975 02.11.2007 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 Witamy kolejną oliwkę. Chcesz kotka....albo dwa . Fajny jest i do kuwety robi... Czarek Dzieki za powitanie powiem szczerze ze to zaszczyt dolaczyc do do tak szacownego grona . Co do kotka to moja mala cos przebakuje ze by chciala ale to nie wczesniej niz bedziemy mieszkac w Olivce, a czas nas goni musimy sie wyprowadzic do 15 lipca 2008 a narazie ma zdjety tylko humus Jutro bedzie geodeta i mam nadzieje ze zacznie sie cos dziac juz w przyszlym tygodniu. Teraz licze ilosc potrzebnej stali i bloczkow fundamentowych material na sciany kupuje u siebie w firmie bede budowal z POROTONU 30-tki jej byle tylko zdazyc przed lipcem mam nadzieje ze w tym roku zimy nie bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plis 04.11.2007 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2007 Witam wszystkich. Od dłuższego czasu nie zaglądałem na forum i okazało się, że musiałem spędzić ładnych kilka godzin aby przeczytać wszystkie posty. Nareszcie zostały podjęte pewne decyzje i składamy wniosek o określenie warunków zabudowy. Nasza Oliwka powstanie, mamy nadzieję, w okolicach Przemyśla. Wracam z tymczasowej emigracji w przyszłym roku i wtedy mam zamiar wbić łopatę. Wiem, że droga długa przed nami (i pewnie nie usłana różami), ale cóż tam... Pozdrawiam Oliwkowiczów i nie obraźcie się jeśli będę dużo pytał (ze wskazaniem na: Mac Iek - bo blisko i agaijo - bo też mam zamiar przerabiać górę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 06.11.2007 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 WitamTak pisze ze robię i robię , ale na dowód moich postępów zamieszczam dwa zdjęcia z przodu i styłu mojej Oliwkihttp://foto1.m.onet.pl/_m/8abde7119008b7d7cc5e9b328c268b49,5,19,0.jpg http://foto1.m.onet.pl/_m/ec1e2f24b8a065cb3211044e849b46d5,5,19,0.jpg Myśle ze nie muszę opisywać wszyscy Oliwkowicze doskonale wiedzą co jest co . PozdrJacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniaaas 06.11.2007 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Witam Tak pisze ze robię i robię , ale na dowód moich postępów zamieszczam dwa zdjęcia z przodu i styłu mojej Oliwki http://foto1.m.onet.pl/_m/8abde7119008b7d7cc5e9b328c268b49,5,19,0.jpg http://foto1.m.onet.pl/_m/ec1e2f24b8a065cb3211044e849b46d5,5,19,0.jpg Myśle ze nie muszę opisywać wszyscy Oliwkowicze doskonale wiedzą co jest co . Pozdr Jacek śliczna ta Twoja Oliwka. Poproszę o więcej zdjęć, jeśli można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oli-wka 06.11.2007 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Jest super!hmmm, kazda Oliwka wyglada inaczej.Ja zdjecia ze srodka jeszcze zamawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bikerus 06.11.2007 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Tak pisze ze robię i robię , ale na dowód moich postępów zamieszczam dwa zdjęcia z przodu i styłu mojej Oliwki Jacek Super sie Twoja Oliwka prezentuje. Napisz proszę jaka to dachówka ? (producent, kolor) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 06.11.2007 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Tak pisze ze robię i robię , ale na dowód moich postępów zamieszczam dwa zdjęcia z przodu i styłu mojej Oliwki Jacek Super sie Twoja Oliwka prezentuje. Napisz proszę jaka to dachówka ? (producent, kolor) . To jest dachówka cementowa IBF , kolor ceglasty. Ale sam muszę przyznać ze ładnie wygląda i co niektórzy mylą ja z ceramiczną . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bikerus 06.11.2007 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 . To jest dachówka cementowa IBF , kolor ceglasty. Ale sam muszę przyznać ze ładnie wygląda i co niektórzy mylą ja z ceramiczną . Jest naprawde ładna i pasuje do Oliwki. Bardzo dobry wybór kolorów na elewacji. Napisz jeszcze jakie masz wymiary drzwi na taras i jaki system (otwierane, przesuwane) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 06.11.2007 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 . To jest dachówka cementowa IBF , kolor ceglasty. Ale sam muszę przyznać ze ładnie wygląda i co niektórzy mylą ja z ceramiczną . Jest naprawde ładna i pasuje do Oliwki. Bardzo dobry wybór kolorów na elewacji. Napisz jeszcze jakie masz wymiary drzwi na taras i jaki system (otwierane, przesuwane) ? Z tego co pamiętam 2,1 x 2,35 , takie jak w projekcie tylko tyle ze bez łuku. Otwiera się srodek 90 cm oraz jedno boczne skrzydło 60 cm bez słupka (jeśli była by potrzeba większego wejscia/wyjscia.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adar 06.11.2007 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 To jest dachówka cementowa IBF , kolor ceglasty. Ale sam muszę przyznać ze ładnie wygląda i co niektórzy mylą ja z ceramiczną . Mamy zamówioną dokładnie taką samą - jest już na budowie i na paletach wydląda niezbyt ciekawie jakaś tak pomarańczowa mi się wydaje, ale musze przyznać, że na dachu - pierwsza klasa -to komplemant również dla mnie - sama wybierałam Mam pytanko dużo mieliście pobitej dachówki my w pierwszym transporcie na oko ok 78 szt - uważam że bardzo dużo (przyjeżdżają po 4 palety), ale dostawca twierdzi że bez problemu dośle te pobite... zobaczymy a i cała elewacja mi się bardzo podoba, teraz przyłaczam sie do prośby pozostałych WIĘCEJ ZDJĘĆ, KOLEGO, DUUUŻO WIĘCEJ CHCEMY ZOBACZYĆ!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 06.11.2007 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 To jest dachówka cementowa IBF , kolor ceglasty. Ale sam muszę przyznać ze ładnie wygląda i co niektórzy mylą ja z ceramiczną . Mamy zamówioną dokładnie taką samą - jest już na budowie i na paletach wydląda niezbyt ciekawie jakaś tak pomarańczowa mi się wydaje, ale musze przyznać, że na dachu - pierwsza klasa -to komplemant również dla mnie - sama wybierałam Mam pytanko dużo mieliście pobitej dachówki my w pierwszym transporcie na oko ok 78 szt - uważam że bardzo dużo (przyjeżdżają po 4 palety), ale dostawca twierdzi że bez problemu dośle te pobite... zobaczymy a i cała elewacja mi się bardzo podoba, teraz przyłaczam sie do prośby pozostałych WIĘCEJ ZDJĘĆ, KOLEGO, DUUUŻO WIĘCEJ CHCEMY ZOBACZYĆ!!!! Tak miałem kilka potłuczonej dachówki , w szczególności w dwóch paletach , wyglądało to tak jakby gdzieś te palety spadły , to była kewstia transportu . Złożyłem reklamacje , przyjechał przedstawiciel i dostełem dodatkową paletę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mac Iek 06.11.2007 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 jacekot gratuluję! Wygląda super ...a co do zdjęć to proszę się nie oszczędzać....i aparatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts