Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam serdecznie!!!

W czwartek mąż odebrał pozwolenie na budowę - wreszcie je dostaliśmy :lol: Teraz tylko czekać na uprawomocnienie... Budowę naszego domku mamy zamiar zaczynać koło maja, więc początek tuż tuż. Zmiany jakich dokonaliśmy w projekcie, to między innymi: taras z boku, na dole pokój i łazienkę zamieniliśmy na kuchnię, natomiast tam, gdzie miała być kuchnia zrobimy małe WC i obok pomieszczenie na pralkę. Na górze zmieniliśmy tylko to, że zrezygnowaliśmy z balkonu z boku. Zmieniliśmy również strop (na wylewany). To takie najważniejsze zmiany, oprócz tego jakaś mała zmiana wielkości okien czy też ich "wyrzucenie" (dachowe zostały tak, jak są wg projektu). Chciałam poprosić kogoś, kto ma zaprojektowany taras z boku, o podanie jakiej wielkości okno tarasowe będzie mieć. Nam zaprojektowano na szer. 240 cm (trzyskrzydłowe). Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam i tak na marginesie, żeby w tym Nowym Roku nam wszystkim udało się spełnić nasze "oliwkowe" marzenia :p

od jednej z ekip z która negocjujemy dostalismy wycene robocizny stanu surowego otwartego na 50.000 - mnie wydaje sie to drogo - a jak w waszych rejonach?

Cześć,

szukaj jeszcze innych ekip, u mnie na początku, ceny były podobne (37 tys. od 0 do stropów + 17 tys robota za dach).

W końcu znalazłem od 0 do stropów za ok. 25 tys., więźba 3 tys., dach kompletny z rynnami oknami - 9 tys.

Zawsze brałem adresy domów, które budowali i rozmawiałem z właściclelami, więc ekipy teoretycznie sprawdzone. Budowa woj. łódzkie, między Pabianicami a Łaskiem.

Można jeszcze trochę tańsze ekipy wyszukać, ale jak jedną widzieliśmy w "akcji" na budowie to nam się już nawet do wyceny projektu nie chciało dawać....

Pozdrawiam - Daniel

Mam pytanko do Oliwkowiczów, którzy mają już zakończony temat instalacji wod-kan, C-O. Gdzie macie wodomierz??

Jeżeli odpowiedź brzmi:

w garażu- to kolejne pytanko

Jaki grzejnik zamontowaliście w garażu??

Ja mam 900*600 V11 i straszą mnie, że woda będzie zamarzać :o

Oczywiście ze nie będzie , nie słuchaj głupy ludzkiej bo boli .

Poczytaj na forum o garażach i ogrzewaniu . Ludzie którzy mają garaże nie ogrzewane i zimą im temperatura nie spada poniżej zera . ( mowimy o tych w bryle budynku ) . Ja mam garaż ocieplony , grzejni ustawiony na 6 stopni i prawie w cale się nie włacza go w garazu jest około 6-8 stopni . A grzejnik mam taki jak Ty.

Jacekot - GRATULACJE i trzymam kciuki! sama marze o tym momencie mimo że nie mamy nawet wylanych fundamentów :)

TypeR - dzięki - my chcemy się budowac pod Wrocławiem więc myślę że ceny aż tak sie nie różnią. Przegladając rózne info na forum stwierdziłam że 50 tys to jednak wygórowana oferta.

Oczywiście ze nie będzie , nie słuchaj głupy ludzkiej bo boli .

Poczytaj na forum o garażach i ogrzewaniu . Ludzie którzy mają garaże nie ogrzewane i zimą im temperatura nie spada poniżej zera . ( mowimy o tych w bryle budynku ) . Ja mam garaż ocieplony , grzejni ustawiony na 6 stopni i prawie w cale się nie włacza go w garazu jest około 6-8 stopni . A grzejnik mam taki jak Ty.

Dzięki za uspokojenie sumienia :D Gratuluję przeprowadzki. Życzę dużo spokoju i satysfakcji.

W sobotę przeprowadzka !!!! Taki plan na koniec tygodnia .

Jacekot. GRATULACJE!! :D Dla mnie taka przeprowadzka jest jak narazie w swerze marzeń. Jestem dopiero na etapie adaptacji projektu i szukam ekipy na lato. Jeszcze nie znalazłem odpowiedniej a tu wszędzie straszą, że ci lepsi mogą być już zaklepani. No ale pożyjemy, zobaczymy.

Pozdrawiam

Tomek

ciąg dalszy przeróbek....

co myślicie o takim rozwiązaniu? duza szafa w pokoju dziecka trochę powiększy mu przestrzeń.

nie mam tylko pomysłu na garderobę do pokoju nr. 4 a nie chce rezygnować z okna w przedpokoju.

http://images27.fotosik.pl/136/34e2c2a8148b234dm.gif

Ja nie mam tego okna w przedpokoju , przeniosłem je do pokoju nr 4. aby go doświetlić . Zamknołem przedpokój równo ze schodami i mam większą łazienkę . Jak się przeprowadze to zrobie kilka fotek to zamieszcze jak to wygląda.

ciąg dalszy przeróbek....

co myślicie o takim rozwiązaniu? duza szafa w pokoju dziecka trochę powiększy mu przestrzeń.

nie mam tylko pomysłu na garderobę do pokoju nr. 4 a nie chce rezygnować z okna w przedpokoju.

http://images27.fotosik.pl/136/34e2c2a8148b234dm.gif

Ja nie mam tego okna w przedpokoju , przeniosłem je do pokoju nr 4. aby go doświetlić . Zamknołem przedpokój równo ze schodami i mam większą łazienkę . Jak się przeprowadze to zrobie kilka fotek to zamieszcze jak to wygląda.

super. Gratuluje przeprowadzki i poprosze o fotki.

a czy przedpokój nie jest za ciemny?