TomekC73 17.01.2008 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Witaj carman Muszę przyznać, że domek wygląda super. No i gratuluję ciekawych pomysłow w środku. Ja nie mam jeszcze zdania co do wysokości ścianki kol (czy o 1 pus czy 2), ale widzę, że elewacja u Ciebie wygląda ok. Pozdr TC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carman 17.01.2008 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Witaj carman Muszę przyznać, że domek wygląda super. No i gratuluję ciekawych pomysłow w środku. Ja nie mam jeszcze zdania co do wysokości ścianki kol (czy o 1 pus czy 2), ale widzę, że elewacja u Ciebie wygląda ok. Pozdr TC a dziękować, dziękować za miłe słowa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 17.01.2008 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 No to i na mnie nadszedł czas - OLIWKA kupiona !! Teraz czas na zmaganie się z urzędami, ale na razie nie jest źle - mapka się rysuje, wypis niedługo będzie, zapewnienie o energii elektrycznej będzie jutro, badanie gruntu za tydzień, projekt w adaptacji..... a jutro spotkanie z pierwszym potencjalnym wykonawcą Carman super domek gratuluję Też zamierzamy zrobić podobne wejście. Czy i ja mogę prosić o informacje na temat tych schodów. Cały czas martwię się, czy będą wygodne. Mój adres [email protected] Trochę tych zmian wprowadzimy, podniosiemy ściankę o dwa pustaki, poszerzymy garaż o 1 metr, zlikwidujemy balkon i dodamy okno połaciowe w pokoju nad salonem ( w tym od ogrodu) i w łazience, zadaszymy taras, powiększymy łazienkę na górze łącząc ją z połową stryszku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hapek1 18.01.2008 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Oli-wkaSerdeczne dzięki za kosztorys.Rzeczywiście "dobrze" skonstruowany.Temat do przemyśleńPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiask 18.01.2008 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Witam! Carman, mój adres [email protected]. Z góry dziękuję! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plis 18.01.2008 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 To chyba czas na mnie. Projekt zakupiony i w tej chwili u architekta do adaptacji. Jako, że tymczasowo nie ma mnie w Kraju, a nie chciałem marnować czasu, architek załatwia również za mnie kwitologię. I tak, w tej chwili wniosek o wydanie decyzji o warunkach zabudowy jest w urzędzie gminy i czekamy. Jednakże widziałem już projekt decyzji i nie przewiduję problemów. W najbliższym czasie założę dziennik, to będę mógł przekazać moje doświadczenia. Póki co, wczytuję się w Wasze posty i pomału zamawaim materiały, gdyż chciałbym zacząć budowę późnym latem lub wczesną jesienią. W szczególności przyglądam się Twoim postępom Mac Iek, ze względu na bliskość Twojej inwestycji (ja będę budował koło Przemyśla). Carman. A już myślałem, że to ja pierwszy wpadłem na to, że Oliwka z delikatnymi kolumnami z przodu będzie dobrze wyglądać Ja jednak planuję połączyć kolumny z budynkiem czymś w rodzaju drewnianej barierki, co utworzy niejako mały ganeczek. Ale to jeszcze nie postanowione. Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mac Iek 19.01.2008 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 ... W szczególności przyglądam się Twoim postępom Mac Iek, ze względu na bliskość Twojej inwestycji (ja będę budował koło Przemyśla) ... Tak strasznie się nie przyglądaj bo mnie zestresujesz A tak w ogóle to do Przemyśla wpadam dosyć często więc będę Ci robił kontrole budowlane Carman. A już myślałem, że to ja pierwszy wpadłem na to, że Oliwka z delikatnymi kolumnami z przodu będzie dobrze wyglądać Ja jednak planuję połączyć kolumny z budynkiem czymś w rodzaju drewnianej barierki, co utworzy niejako mały ganeczek. Ale to jeszcze nie postanowione. Nieśmiało zauważę, że ja też mam kolumienki.......nie wnikam czy wcześniej od Carmana ale stoją już kilka miesięcy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gwiazdeczka66 19.01.2008 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 kochani czy ktoś jarzy co jaewx wystepujacy w tym temacie ze zdjeciami oliwki połozył na dachu? nie moge sie go dopytac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarex 19.01.2008 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 gwiazdeczka66 To co mamy na dachu to dachówka staroniemiecka ciemnobrązowa Braasa (jeżeli to oczywiście chodzi o nas) Szczegóły na P.W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carman 19.01.2008 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 Mac Iek, kolumienki u mnie były najpierwsiejsze! najpierw powstały kolumienki a potem obok nich powstał dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mac Iek 19.01.2008 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 Mac Iek, kolumienki u mnie były najpierwsiejsze! najpierw powstały kolumienki a potem obok nich powstał dom A moje kolumienki były już na działce zanim ją kupiłem. Wojewódzki konserwator zabytków nie zezwolił na ich zburzenie więc projekt dobierałem właśnie pod nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiask 20.01.2008 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 Witam!Mam pytanie, czy ktoś z budujących OLIWKĘ nie powiększał wiatrołapu, jeżeli tak, to czy w rzeczywistości nie jest za mały? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 20.01.2008 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 Mi wydaje się zdecydowanie za mały. Po lewej stronie raczej nie zmieści się normalna szafa. Z tego co widzę po wymiarach jest tam 62 cm a na szafę powinno byc conajmniej 65. Więc chyba na pewno zmniejszę pokój obok, przesunę ściankę i tam wstawię szafę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mak1975 21.01.2008 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Witam i mam pytanko ile wyszlo wam metrów kw. tynków i ile płaciliście za m? Czy ktos robił tynki cem-wap. jezeli tak to czy kozystal z gotowych zapraw czy tynkarze sami robili mieszanke (pytam dlatego ze niby te gotowe maja jakies dodatki których nie daja tynkarze szykujac samemu zaprawe). Jezeli ktos robil kominek z roprowadzeniem ciepłego powietrza to prosiłbym o projekt. A to kolejne fotki z postepów prac u mnie: http://images27.fotosik.pl/144/edec2f7cb54550bem.jpg http://images32.fotosik.pl/114/1a7b2d7c697b7467m.jpg http://images28.fotosik.pl/144/53f609c18f5b989dm.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anusik 21.01.2008 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 ile wyszlo wam metrów kw. tynków i ile płaciliście za m? U nas wyszło 440m2 - bez tynkowanie ścianek kolankowych - płaciliśmy 26 zł za m2 - niestety w kwesti tynków cem - wap nie pomoę, gdyż robiliśmy gipsowe... Mam pytanie, czy ktoś z budujących OLIWKĘ nie powiększał wiatrołapu, jeżeli tak, to czy w rzeczywistości nie jest za mały? Rzeczywiście wiatrołap nie jest największy... my na razie nie zdecydowaliśmy sie na jego zamykanie...(ściankę można zawsze podstawić ) w domu jest troszkę miejsc, gdzie można pochować garderobę... w szafie na różne sposoby można wieszać rzeczy ... więc ... nie ma problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mak1975 22.01.2008 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Mi wydaje się zdecydowanie za mały. Po lewej stronie raczej nie zmieści się normalna szafa. Z tego co widzę po wymiarach jest tam 62 cm a na szafę powinno byc conajmniej 65. Więc chyba na pewno zmniejszę pokój obok, przesunę ściankę i tam wstawię szafę. My przesunelismy tę scianke w głąb budynku i teraz wejscie do gabinetu na dole i koniec wiatrolapu sa w jednej lini co do gl nie sprawdzalem jeszcze ale mam nadzieje ze po lewej str. zmiesci sie szafa (po lewej bo ja mam lustrzane odbicie Oliwki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneta_Heniek 22.01.2008 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 AnetaS - okolo 100 tys stan surowy otwarty - materiały i robocizna - budujemy z porothermu Jaka grubość ściany, jeżeli budujesz z POROTHERMU?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekC73 23.01.2008 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 Witam Mam pytanko dla tych co budują z porothermu. Jaka ilość cegiełek (30stki i 25tki) wychodzi?, czy jest ona zbliżona do il podanej w kosztorysie? pozdr Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Strumyczek 24.01.2008 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Ok, to znowu my- Aneta i Henryk...trochę pozmienialiśmy w naszym profilu!! Mąż kupił 2000 szt. POROTHERMU 25 na ściany zewnętrzne i działowe. Nie mamy jeszcze projektu ani kosztorysu, więc nie wiem czy to wystarczy czy też nie. Okaże się ... ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gaby 24.01.2008 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Hej!my budujemy całość z 25 - zewnętrzne +15 lub 20 styropianu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts