jacekot 03.03.2008 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Czesto są kwestie ze odnośnie kuchni czy jest mała czy duża , dal mnie jest ok i nie problemu aby 2 osoby swobodnie tam przebywały http://www.album.com.pl/6n7alaJestGlupiaDoKwadratu/261278.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mac Iek 03.03.2008 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Czesto są kwestie ze odnośnie kuchni czy jest mała czy duża , dal mnie jest ok i nie problemu aby 2 osoby swobodnie tam przebywały http://www.album.com.pl/6n7alaJestGlupiaDoKwadratu/261278.jpg Dzięki za zdjęcie. Widzę, że zostawiłeś "lufcik" na schody. Też o tym myślałem, potem była koncepcja luksferów, żeby światło w kuchni padało na schody.........a skończyło się, że murarz, bez mojej wiedzy, skończył swoją robotę i żeby się nie nudzić zamurował mi ten otwór . Przez Ciiebie mam dylemat czy to czasem nie był błąd Masz lepszą komunikację kuchni z poddaszem Pozdrawiam PS. A tak przy okazji Jak długi i wysoki masz ten "blad-barek" pomiędzy kuchnią i salonem? Boję się, że nie zostało za mało miejsca do kominka bo źle będzie tamtędy przechodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 03.03.2008 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Czesto są kwestie ze odnośnie kuchni czy jest mała czy duża , dal mnie jest ok i nie problemu aby 2 osoby swobodnie tam przebywały Dzięki za zdjęcie. Widzę, że zostawiłeś "lufcik" na schody. Też o tym myślałem, potem była koncepcja luksferów, żeby światło w kuchni padało na schody.........a skończyło się, że murarz, bez mojej wiedzy, skończył swoją robotę i żeby się nie nudzić zamurował mi ten otwór . Przez Ciiebie mam dylemat czy to czasem nie był błąd Masz lepszą komunikację kuchni z poddaszem Pozdrawiam PS. A tak przy okazji Jak długi i wysoki masz ten "blad-barek" pomiędzy kuchnią i salonem? Boję się, że nie zostało za mało miejsca do kominka bo źle będzie tamtędy przechodzić. Też się tego obawiałem ale barek zabiera 75 cm przejścia tak że zostaje jescze ponad 120 cm przejscia , bez problemu moża się poruszać . Zaczyna się od samej sciany weższy i od przejścia się poszeża . Sumie chyba ma 135 cm , ale w przejściu jest tylko 75 cm. A te prześwity w schodach i kuchni to w sumie bardzo fajna sprawa , trochę swiatła z kuchni pada na schody . Moje dzieci bardzo lubia sobie tam nowi wystwiać i majtać nimi na kuchnie . a tak wyglądają schody od drugiej strony . http://www.album.com.pl/6n7alaJestGlupiaDoKwadratu/261280.jpg [/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ida i jacek 03.03.2008 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 jacekot ten pomysl z przeswitem na schody z kuchni jest super ... i my musimy to chyba rozwazyc wielkie dzieki za zdjecia bo daja przynajmniej obraz tego jak to moze wygladac ... poprosimy o wiecej takich podpowiedzi ... a w szczegolnosci schodow na gorze i lazienki gornej ... jezeli to mozliwe to na forum ... jak nie to na [email protected] a nasz budowa pnie sie ku gorze ... strop nad garazem juz zalany ... w tym tygodniu powienien zalac sie nad reszta parteru ... http://img151.imageshack.us/img151/6596/img6632pc6.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
don_pedro 03.03.2008 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Castello i Kasia Sasenka bardzo Wam dziękuję za tak szybki odzew z Waszej strony na moją prośbę. Bardzo nam to pomoże w zaplanowaniu sobie jakichś zmian w projekcia a na dzień dzisiejszy nie posiadamy jeszcze projektu Pozdrawiamy Wszystkich Oliwkowiczów. Agnieszka i Jacek z okolic Zgorzelca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stanki 03.03.2008 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 jacekot świetnie wykorzystana wnęka pod schodami, z pewnością u nas będzie podobnie jeśli nie masz nic przeciwko temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Strumyczek 03.03.2008 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Czesto są kwestie ze odnośnie kuchni czy jest mała czy duża , dal mnie jest ok i nie problemu aby 2 osoby swobodnie tam przebywały http://www.album.com.pl/6n7alaJestGlupiaDoKwadratu/261278.jpg Super rozwiązanie z lodówką i piecykiem. Nawet zostawiliście drzwi do kotłowni, co mnie cieszy, bo dużo osób je wycofuje. Prosimy o więcej zdjęć jacekot!! [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertb28 04.03.2008 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Ja tez jestem na etapie wlasnie kupna projektu i juz w zasadzie jestem zdecydowany na 90% na Oliwke. Musze przekonac jednak zonke, bo ona za bardzo nie chce dachu dwuspadowego tylko jakis inny ksztalt. Ale ja patyrze bardziej pod kontem ekonomicznym.Bardzo dlatego prosze o zdjecia domku zwlaszca wnetrz i wykonbczen.Musze jej to pokazac.Do Jacekota czy moge prosic o wiecej fotek z wnetrza domu na adres:[email protected] czekam na wszelkie zdjeica z Góry dziekujeRobertCzy ktos buduje oliwke w okolicach Ket w Małopolsce. Musze pokzac zonie i zobaczyc ja na zywo.Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
don_pedro 05.03.2008 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 jacekot jeżeli można prosić to ja także bardzo proszę o zdjęcia Twojej Oliwki z zewnątrz jak i wewnątrz na [email protected]. Z góry bardzo dziękuję i pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniaaas 05.03.2008 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 ja również serdecznie proszę o zdjęcia wnętrza macie super ! mój mail: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zelofx 05.03.2008 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Witam i również dołączam się do prośby o zdjęcia : [email protected] Pozdrawiam i gratuluje pięknego domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stanki 05.03.2008 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 jacekot ten pomysl z przeswitem na schody z kuchni jest super ... i my musimy to chyba rozwazyc wielkie dzieki za zdjecia bo daja przynajmniej obraz tego jak to moze wygladac ... poprosimy o wiecej takich podpowiedzi ... a w szczegolnosci schodow na gorze i lazienki gornej ... jezeli to mozliwe to na forum ... jak nie to na [email protected] a nasz budowa pnie sie ku gorze ... strop nad garazem juz zalany ... w tym tygodniu powienien zalac sie nad reszta parteru ... http://img151.imageshack.us/img151/6596/img6632pc6.th.jpg Ida i Jacek, pozazdrościć że Wasza Oliwka tak pięknie pnie się w górę czy jest ktoś jeszcze z Trójmiasta czy też okolic? my zaczynamy za jakieś dwa tygodnie.... mam nadzieję... ania i tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ida i jacek 05.03.2008 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Ida i Jacek, pozazdrościć że Wasza Oliwka tak pięknie pnie się w górę czy jest ktoś jeszcze z Trójmiasta czy też okolic? my zaczynamy za jakieś dwa tygodnie.... mam nadzieję... ania i tomek Oj pnie się. Jak jutrzejsza pogoda nie zweryfikuje planów to w piatek będzie dalsza część stropu, tym razem nad salonami....i schody... Nie znam nikogo w pobliżu, a Wy jeśli nie musicie to nie czekajcie. Kopać, zbroić, zalewać i murować. Zima dopiero po jesieni.... Ja tez jestem na etapie wlasnie kupna projektu i juz w zasadzie jestem zdecydowany na 90% na Oliwke. Musze przekonac jednak zonke, bo ona za bardzo nie chce dachu dwuspadowego tylko jakis inny ksztalt. Ale ja patyrze bardziej pod kontem ekonomicznym. Robert Nasza pani architekt powiedziała ze ludzie praktyczni mają dachy dwuspadowe a dom z dachem kopertowym to jest dom dla sąsiadów-bo to oni na to patrzą, a to że właściciel nie ma żadnej ściany prostej to już inna para kaloszy....I ma tutaj racje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ida i jacek 05.03.2008 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 A teraz pytanie do tych co już elektryke mają za sobą....gdzie montujecie skrzynkę elektryczną na bezpieczniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mac Iek 06.03.2008 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 A teraz pytanie do tych co już elektryke mają za sobą....gdzie montujecie skrzynkę elektryczną na bezpieczniki? Ja zrobiłem w garażu, pod spodem bezpośrednio wyprowadzone jest gniazdo siłowe i myślę, że będzie OK. Wg projektu skrzynka powinna być we wiatrołapie ale jak z zakładu energetycznego powiedzieli, że nie powinno się jej zabudowywać (a każdy pewnie planuje zabudowę tej wnęki) więc wybór padł na garaż. Pozdrawiam i życzę szybkiego przybywania "punktów" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mac Iek 06.03.2008 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 ........ Ja tez jestem na etapie wlasnie kupna projektu i juz w zasadzie jestem zdecydowany na 90% na Oliwke. Musze przekonac jednak zonke, bo ona za bardzo nie chce dachu dwuspadowego tylko jakis inny ksztalt. Ale ja patyrze bardziej pod kontem ekonomicznym. Robert Nasza pani architekt powiedziała ze ludzie praktyczni mają dachy dwuspadowe a dom z dachem kopertowym to jest dom dla sąsiadów-bo to oni na to patrzą, a to że właściciel nie ma żadnej ściany prostej to już inna para kaloszy....I ma tutaj racje.... Podpisuję się pod tym . A tak poza tym przy dachu kopertowym traci się znacznie na powierzchni użytkowej poddasza (chociaż niektórzy mogą traktować to "in plus" bo mniejsze koszty ogrzewania ). Jednak sam przyznaję, że dach czterospadowy może się bardziej podobać a jak wiadomo o gustach się nie dyskutuje. Rozumiem też problem jaki ma robertb28.....bo kobiecie jak się coś spodoba i do tego się uprze to nie ma zmiłuj się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ida i jacek 07.03.2008 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 no to sie tylko pochwalimy że już strop zalany a wraz z nim schody na góre... bez ścianek kolankowych i dachu to miejsce do lądowania helikopterów się zrobiło albo punkt widokowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Castello 07.03.2008 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 ida i jacek napisałi: no to sie tylko pochwalimy że już strop zalany a wraz z nim schody na góre... bez ścianek kolankowych i dachu to miejsce do lądowania helikopterów się zrobiło albo punkt widokowy Zmienialiście cos w konstrukcji schodów? czy zalaliście tak jak bylo w proj. ? Podobno schody to jedna ze słabych stron projektu. Jeśli cos zmieniliscie to prosze napiszcie co i jak, bo jestescie "na świeżo" z tym problemem. Dziś odebraliśmy adaptację uff.... Dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
c__o__l__a 07.03.2008 23:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 ida i jacek napisałi: no to sie tylko pochwalimy że już strop zalany a wraz z nim schody na góre... bez ścianek kolankowych i dachu to miejsce do lądowania helikopterów się zrobiło albo punkt widokowy Zmienialiście cos w konstrukcji schodów? czy zalaliście tak jak bylo w proj. ? Podobno schody to jedna ze słabych stron projektu. Jeśli cos zmieniliscie to prosze napiszcie co i jak, bo jestescie "na świeżo" z tym problemem. Dziś odebraliśmy adaptację uff.... Dziekuje Castello Z tego co pamiętam robisz podobne zmiany co ja. Jle kosztowała Cię adaptacja? Na dniach też powinienem dostać. Oczekuję jeszcze na warunki z wodociągów( już prawie 4tygodnie ) i decyzję o wyłączeniu gruntów z produkcji rolnej. A co do moich poczynań to zakupiłem pustaczki LEIERA thermopor 30 -2580szt, thermopor 25 -648szt, thermopor 11,5 -1080szt. Nie wiem czy nie przesadziłem z ilościami ? Acha jeszcze znalazłem ekipę do do stanu surowego bez dachu za 12.000PLN , miałem też ofertę na 150.000PLN kompleksowego wykonania stanu surowego otwartego (wraz z materiałami) ale chyba systemem gospodarczym będzie taniej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 08.03.2008 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 ida i jacek napisałi: no to sie tylko pochwalimy że już strop zalany a wraz z nim schody na góre... bez ścianek kolankowych i dachu to miejsce do lądowania helikopterów się zrobiło albo punkt widokowy Zmienialiście cos w konstrukcji schodów? czy zalaliście tak jak bylo w proj. ? Podobno schody to jedna ze słabych stron projektu. Jeśli cos zmieniliscie to prosze napiszcie co i jak, bo jestescie "na świeżo" z tym problemem. Dziś odebraliśmy adaptację uff.... Dziekuje Castello Z tego co pamiętam robisz podobne zmiany co ja. Jle kosztowała Cię adaptacja? Na dniach też powinienem dostać. Oczekuję jeszcze na warunki z wodociągów( już prawie 4tygodnie ) i decyzję o wyłączeniu gruntów z produkcji rolnej. A co do moich poczynań to zakupiłem pustaczki LEIERA thermopor 30 -2580szt, thermopor 25 -648szt, thermopor 11,5 -1080szt. Nie wiem czy nie przesadziłem z ilościami ? Acha jeszcze znalazłem ekipę do do stanu surowego bez dachu za 12.000PLN , miałem też ofertę na 150.000PLN kompleksowego wykonania stanu surowego otwartego (wraz z materiałami) ale chyba systemem gospodarczym będzie taniej. Pozdrawiam mówisz 150 tyś oferta godna zastanowienia , pytanie co w chodzi w tą ofertę , jeśli np dachówka ceramiczna , roprowadzenie kanalizacji , to myśle ze można się zastanowić ? odpadnie ci gro kłopotów jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts