Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam.

Czy ktoś wpadł na pomysł by zrobic sobie piwnice pod OLIWKĄ??

Szatański pomysł... no nie ? :evil:

Ale żona twierdzi, że anielski

Piszcie co o tym sądzicie

mi nawet to przez myśl nie przeszło z 2 powodów:

1. tam gdzie się budujemy wody gruntowe sa wysoko

2. pieniadze :)

znam kilka osób z podpiwniczonymi domami i wykorzystanie tego jest różne. Od zachwytów po prawie całkowity brak uzytkowania tej przestrzeni. Ja bym chciała mieć piwniczkę na wino - ale będzie mi musiała wystarczyć chłodziarka :)

• Odpowiedzi 7,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A na sam koniec obiecane schody.......

http://foto1.m.onet.pl/_m/30424b2089f1b404e17d194edc295a8d,10,19,0.jpg

http://foto0.m.onet.pl/_m/eb1b3a307cc2ca90c0d2f32d0bd4db78,10,19,0.jpg

Ktoś kiedyś prosił o pomiar więc podaję 17 cm wysokość / 25 cm głębokość.

...a ze schodów rozciąga się całkiem fajny widok...

http://foto2.m.onet.pl/_m/f36f25b4fe581fd67fadf7eceb8e4ac2,10,19,0.jpg

Mac Iek, pięknie to wszystko u Ciebie wygląda. A można prosić o zdjęcie zakończenia schodów na poddaszu? Z góry dziękuje. Pozdrawiam.

U Ciebie też niedługo będzie pięknie wszystko wyglądać......cierpliwości.... :wink:

Co do zdjęcia, o które pytasz to dopiero muszę je zrobić. Postaram się pamiętać :roll:

No MacIek

Dzięki za wrzutkę ze zdjęciami. Te pomieszczenia po tynkach wyglądają naprawdę super :wink: , a co dopiero jak tynki wyschną. Salon wieelki. Wydaje mi się, że coś kombinowałeś z oknami bocznymi w nim, możesz przesłać wymiary?

Schody wyglądają ok, również miałbym prośbę o zdjęcie co do górnej ich części. Ze ścianką u góry to poszedłeś po bandzie :D , ale było warto. Łazienka pewnie obszerna. Ja podnoszę ściankę o 1 pustak ~ 24cm i cały czas się zastanawiam nad jeszcze jednym :roll:

pozdrawiam

tomek

No MacIek

Dzięki za wrzutkę ze zdjęciami. Te pomieszczenia po tynkach wyglądają naprawdę super :wink: , a co dopiero jak tynki wyschną. Salon wieelki.

Zgadza się. Teraz dopiero widać, że salon jest spory. Przed tynkami wydawał się dużo mniejszy. Kominek pewnie trochę zajmie ale mam nadzieję, że optycznie za bardzo go nie pomniejszy.

Wydaje mi się, że coś kombinowałeś z oknami bocznymi w nim, możesz przesłać wymiary?

Pokombinowałem :wink: . Okna są nietypowe bo wpadłem na pomysł ich powiększenia podczas budowy i kazałem je obniżyć o jednego Max'a (tj. ok 22 cm). Stąd mają rozmiar 178 x 90 i nie są otwierane żeby było większe przeszklenie.

Schody wyglądają ok, również miałbym prośbę o zdjęcie co do górnej ich części. Ze ścianką u góry to poszedłeś po bandzie :D , ale było warto. Łazienka pewnie obszerna.

Wyszło "kawał" łazienki. Wszyscy których do tej pory oprowadzałem myśleli, że to pokój :lol: Już się tak nie śmieje bo efekt jest bardzo fajny ale wiąże się z kosztami. Pomijam koszt płytek ale już sama wanna narożna, standardowa, o której myślałem będzie wyglądać jak brodzik :o ...... dlatego wersja na dziś to conajmniej 145x145.

Ja podnoszę ściankę o 1 pustak ~ 24cm i cały czas się zastanawiam nad jeszcze jednym :roll:

pozdrawiam

tomek

Przyznam, że ze ścianką kolankową "poszedłem po bandzie" :lol: i chyba drugi raz bym tak nie zrobił (chociaż coraz mniej żałuję tej decyzji). Ale jednego pustaka bym nie dawał gdyż to niewiele da........radziłbym Ci dodać jeszcze jeden. Tak ma Czarek (Shrek) i wg mnie jest to rozwiązanie optymalne.

Musisz tylko pamiętać, że przy wersji Czarka a już na pewno przy mojej trzeba pokombinować z obniżeniem daszków w dachu bo proporcje Oliwki wyraźnie się zachwieją.

Mac Iek gratuluję pięknej Oliwki, wszystko wygląda super :D Zazdrościmy bardzo etapu budowy w którym jeteś, my przymierzamy się do zakupu projektu i w tym miejscu chcemy wam Wszystkim bardzo serdecznie podziękować za rady, dokładne opisy i zdjęcia bo tak naprawde to Wy przyczyniliście się do tego że nasz wybór padł właśnie na Oliwkę. Dziękujemy i pozdrawiamy wszystkich Oliwkowiczów Agnieszka i Jacek.

Mam pytanie o rolety w oknach. Jak je montowaliście? Trzeba robić wiekszy otwór na okna czy rolety są schowane w nadprożu?

u nas rolety beda schowane w nadprozach

MacIek zdjecia super :) teraz czekamy na kolejne zeby zobaczyc jak to wszystko zmienia sie w czasie ...

a zamiast lazienki jak rozumiem macie salon kapielowy :)

widze tez ze sporo z nas postanawia zagospodarowac wneke pod schodami od strony kuchni - my tez jak najbardziej mamy takie plany :-)

no a u nas powstaje od 2 dni konstrukcja dachu ... niestety zdjec nie mam ... :(