TomekC73 13.04.2008 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 AnetkaS mogłabyś wstawić rzut poddasza w większym powiększeniu ewentualnie wysłać mi na maila [email protected] ?? bo teraz to mało czytelne jest poproszę i ja jeśli to nie kłopot [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 13.04.2008 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 Wysłane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mac Iek 13.04.2008 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 AnetkaS z oknami dachowymi to poszliście na max'a Wydawało się, że moje siedem to dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekC73 13.04.2008 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 Wysłane Anetka A mnie wysłałaś bo nic nie dostałem tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 13.04.2008 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 AnetkaS z oknami dachowymi to poszliście na max'a Wydawało się, że moje siedem to dużo hi hi, raptem jedno więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 13.04.2008 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 Wysłane Anetka A mnie wysłałaś bo nic nie dostałem tomek Jasne , ale zaraz wyślę ponownie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
don_pedro 13.04.2008 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 AnetkaS czy ja także mogę prosić o przesłanie rzutów poddasza z Twoimi zmianami Bardzo dziękuję i pozdrawiam. Agnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gaby 13.04.2008 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 doszło, dziękuję.My też będziemy mieć tyle okien mimo że wprowadzamy inne zmiany:garderoba będzie szafami wnękowymi w pokojach, korytarz będzie bez okna a powstała w ten sposób przestrzeń będzie garderobą pokoju od ogrodu i szafą wnękowa w łazience (na pralke np.)korytarz chcemy doświetlic świetlikiem rurowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stanki 13.04.2008 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 Oliwkowicze , czy ktoś może z Was wyliczał jaka jest różnica w materiałach 'pomocniczych' między dachówką a blachodachówką. Chodzi mi tutaj o ceny i ilość materiałów pełnego deskowania ( do blachodachówki) i łat i kontrłat , w przypadku dachówki. w hurtowni wycenili mi tylko materiały bez uwzględnienia desek a sądzę że to też sporo kosztuje.... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekC73 13.04.2008 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 Anetka Tym razem doszło Serdeczne dzęki tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 13.04.2008 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 Anetka Tym razem doszło Serdeczne dzęki tomek Bardzo proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
don_pedro 13.04.2008 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 Rzuty doszły Bardzo dziękuję i pozdrawiam. Agnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bikerus 14.04.2008 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 Ja oficjalnie zakończyłem stan surowy zamknięty Kosztorysowo planowałem 193 tys zł, w praktyce wyszło 199 tys zł. (razem ze studnią) Koszt podniósł mi tez stan zero - ze względu na minimalny spad działki wyszło dość duzo bloczków i piachu do zasypania. Zyskałem na cenach porothermu i dachówki, wydałem więcej niz planowałem na okna (także dachowe), rolety, bramę garażową, rynny, folię na dach. Te wszystkie rzeczy kupiłem lepsze i droższe niz planowałem. Jak na razie zero pracy własnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 14.04.2008 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 A zakładałes rolety zewnętrzne na okna dachowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bikerus 14.04.2008 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 A zakładałes rolety zewnętrzne na okna dachowe? Nie założyłem. Były za drogie Koszt dobrych rolet to ok. 1400 zł za sztukę (ręczna) Będe najprawdopodobniej instalował klimatyzację na poddaszu. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 14.04.2008 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 A zakładałes rolety zewnętrzne na okna dachowe? Nie założyłem. Były za drogie Koszt dobrych rolet to ok. 1400 zł za sztukę (ręczna) Będe najprawdopodobniej instalował klimatyzację na poddaszu. pzdr Czy patrzyłeś na koszty takiej inwestycji , klimy na poddaszu wydaje mi się to ciekawym pomyśłem . Zamierzasz schładzać 3 pokoje czy więcej i gdzie chcesz umoeścić urządzenie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nekro 14.04.2008 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 Witam, Dziekuje za odpowiedzi na moje pytanie no i za rzutu . Tak jak wstepnie myslalem ze lepiej ponosic scianke kolankowa nad calym domem Planuje poniesc ja o jeden pustak. Teraz jestem ciekawy odpowiedzi na temat "blachodachowka czy dachowka" Oliwkowicze , czy ktoś może z Was wyliczał jaka jest różnica w materiałach 'pomocniczych' między dachówką a blachodachówką. Chodzi mi tutaj o ceny i ilość materiałów pełnego deskowania ( do blachodachówki) i łat i kontrłat , w przypadku dachówki. w hurtowni wycenili mi tylko materiały bez uwzględnienia desek a sądzę że to też sporo kosztuje.... pozdrawiam Tez mnie ciekawi ta kwestia pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bikerus 14.04.2008 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 Czy patrzyłeś na koszty takiej inwestycji , klimy na poddaszu wydaje mi się to ciekawym pomyśłem . Zamierzasz schładzać 3 pokoje czy więcej i gdzie chcesz umieścić urządzenie ? Planuje schłodzenie 2 pokoi. Klimatyzator typu multi split - z 2 jednostkami wewnetrznymi i centralą zewnetrzną. Urzadzenie zew. bedzie najprawdopodobniej na tym mini balkoniku przy pokoju, który bedzie gościnnym. (NR 4) Jednostki wewnetrzne w pokoju obok (NR 3)oraz w sypialni (NR 6) Numery pomieszczen tutaj : http://www.projekty.ign.com.pl/?p=detail&id=182&opcja=rzuty Wstepnie kumpel mi wyliczył koszt ok. 3,5 tys zł za tani sprzęt, 5 tys zł za dobry, markowy sprzęt i ok. 8 tys zł za ekstraklasę. Im droższy, tym cichszy i ładniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stanki 14.04.2008 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 Teraz jestem ciekawy odpowiedzi na temat "blachodachowka czy dachowka" Oliwkowicze , czy ktoś może z Was wyliczał jaka jest różnica w materiałach 'pomocniczych' między dachówką a blachodachówką. Chodzi mi tutaj o ceny i ilość materiałów pełnego deskowania ( do blachodachówki) i łat i kontrłat , w przypadku dachówki. w hurtowni wycenili mi tylko materiały bez uwzględnienia desek a sądzę że to też sporo kosztuje.... pozdrawiam Tez mnie ciekawi ta kwestia pozdrawiam pytam się o to bo słyszałam że nie licząc robocizny ( u nas 25 zl/m2 blachodachówka i 50 zł/m2 dachówki) wychodzi podobnie położenie blachy na pełnym deskowaniu co dachówki z samą folią. jestem ciekawa czy faktycznie tak jest. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bikerus 14.04.2008 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 Jeszcze ewentualnie będę kombinował z jednostka centralna do której mozna podpiąć 3 splity. Wtedy mógłbym np. jeden zamontować na dole w salonie - na wyjatkowo upalne dni A w razie potrzeby przenieść go do trzeciego pokoju na górze... Na górę nie jest potrzebna duza moc - 2,4-2,8 KW na pokój w zupełności wystarczy. Trzeba zwracac uwage na max. długość pomiedzy jednostkami, bo w przypadku tanich sprzętów jest ona dość krótka... Mini balkonik był specjalnie zrobiony pod ewentualna klimę. Bo jak by go nie było to niestety trzeba by wiercic i robić półkę w elewacji, a jednostki zewnetrzne sa wyjatkowo brzydkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts