Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

http://www.album.astral.pl/album/fotos/5831/56/5395/3_th.jpeg

oto ten rzut musiałam wizytówke wkleic, bo nie chciał mi jako jpg. scanowac. To narazie rzut parteru. Ale i tak jeszcze kominek przemieszcze i wejscie do salonu sie przesunie. Tu próbowalam na czerwono zaznaczyc. Zaraz jeszcze jedno zdjecie wkleje.http://www.album.astral.pl/album/fotos/5831/56/5395/4_th.jpeg

Zobaczymy czy wyjdzie ...

Zupełnie inna "strategia"....ale całkiem fajna. Czy to wydłużenie garażu istotnie wpłynie na konstrukcję dachu? Z tego co pamiętam to jacekot i Jacolek tylko poszerzali garaż. Widzę, że wyjście na taras masz na elewacji bocznej podobnie jak Jacolek. Wszyscy mamy ten sam projekt a każda Oliwka będzie inna :lol: . To tylko czekać na "pospolite ruszenie" z budową. Pogoda to mnie korci ale zdrowy rozsądek nakazuje jeszcze odczekać. Pozdrawiam Oliwkowiczów.

magdan1

Twoja Oliwka zdaje sie będzie bardzo duża, widzę że kotłownia przerzucona do garażu, początkowo też o tym myśleliśmy, ale wówczas będzie sporo dłuższa "droga" rur do pomieszczeń, a dla nas oznacza to wyższe koszta, na które nie możemy sobie pozwolić. Zatem garaż owszem oprócz wydłużenia jeszcze będzie poszerzony-wyrównany ze scianą domu, ale to ze względu na opał - dom bedzie opalany na paliwa stałe, chyba ekogroszek, tu jeszcze nie podjęliśmy decyzji.

Pozdrowionka dla wszystkich. Fajnie wiedzieć, że są inni miłośnicy Oliwki, którzy tegoroczną zimę spędzają główkując nad zmianami i planami urządzania swojego domku. :lol: