AnetkaS 12.05.2008 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 Już wysyłam do wszystkich zainteresowanych . Wczoraj pojechaliśmy rowerami na naszą posiadłość (20 km w jedną stronę), tam pojeździliśmy trochę po okolicy, zrobiło nam się z tego ponad 50 km i nie miałam już siły na nic, nawet na przesłanie maila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekC73 12.05.2008 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 Anetka Ja również jestem baaardzo zainteresowany. Prośbę wysłałem Ci na emaila. Twój daszek z kolumienkami wygląda świetnie pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 12.05.2008 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 No to do dzieła Dzisiaj otrzymałem POZWOLENIE NA BUDOWĘ To super Gratuluję !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniaaas 12.05.2008 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 No to do dzieła Dzisiaj otrzymałem POZWOLENIE NA BUDOWĘ TomekC Bardzo serdecznie gratulujemy PnB. Wiemy, jaka to radość bo niedawno sami to przerabialiśmy U nas już przygotowania do stropu. Z zarysu ścian "nasz" korytarzyk wygląda OK i jest szerszy rzeczywistości niż myślalem. Pozdrawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
don_pedro 12.05.2008 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 AnetkaS bardzo dziękuję za meila z przekrojem Oliwki Pozdrawiam Agnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawka6 12.05.2008 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 No Moi mili ZACZĘŁO SIĘ lawy betonowe wylane i Oliwka zaczyna piąć się w górę. Ale jestem zadowolony i codziennie doglądam budowy. Ekipa jak na razie super zobaczymy jak pójdzie dalej . POZDROWIENIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekC73 12.05.2008 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 No to do dzieła Dzisiaj otrzymałem POZWOLENIE NA BUDOWĘ TomekC Bardzo serdecznie gratulujemy PnB. Wiemy, jaka to radość bo niedawno sami to przerabialiśmy U nas już przygotowania do stropu. Z zarysu ścian "nasz" korytarzyk wygląda OK i jest szerszy rzeczywistości niż myślalem. Pozdrawiamy. Podglądam codziennie Wasze zdjęcia , tylko muszę się trochę pogimnastykować bo Wy macie odbicie lustrzane. Widzę że z dnia na dzień Oliwka nabiera krztałtów. Jestem przekonany, że z tym korytarzykiem będzie w porządku Pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 12.05.2008 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 Jasne, że bedzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekC73 12.05.2008 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 Anetka S Bardzo dziękuję za emaila pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Castello 12.05.2008 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 IWitam! Ławy zalane w sobotę. Teraz podlewanie z konewki- bo nie wyroblili sie z wodą.... W czwartek wchodzą z bloczkami? Z przerwanym drenem sie dziś uporałem. Zrobiłem mobejscie wężem drenarskim 50mm koło ław. Zachowując oczywoście spadek i wąż umieszczając w warstwie piachu. Zasypałem to rodzimym gruntem (gliną). I teraz staram się zapomieć- mam nadzieje ze mi przypomni się jakimś strumykiem wybijającym spod ściany domu wiosną Ponawiam pytanie o przepust wody. Dziś mi majster powiedzial że woda musi wchodzić do budynku na 1,8m pod ziemią. I na razie nie ma sęsu przeciskać sie pod łąwą tylko trzeba bedzie kiedys wykopać głębiej i wtedy się przebić. Pozdrawiam wszystkich a z zaczynającymi łączę się w bólu. Mam lustrzane i korytarzyk )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mac Iek 13.05.2008 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 ... I na razie nie ma sęsu przeciskać sie pod łąwą tylko trzeba bedzie kiedys wykopać głębiej i wtedy się przebić... Ja też kopałem jak fundament był już zrobiony .... tyle, że przed ślepą wylewką bo później trzeba będzie kuć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edom 13.05.2008 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 No to do dzieła Dzisiaj otrzymałem POZWOLENIE NA BUDOWĘ TomekC Bardzo serdecznie gratulujemy PnB. Wiemy, jaka to radość bo niedawno sami to przerabialiśmy U nas już przygotowania do stropu. Z zarysu ścian "nasz" korytarzyk wygląda OK i jest szerszy rzeczywistości niż myślalem. Pozdrawiamy. My też gratulujemy (Asia i Marcin) Niestety, póki co jesteśmy na etapie organizowania dokumentacji, by to pozwolenie otrzymac. Zakochaliśmy się w Oliwce już dawno (rzadko zdarza się, by mężczyzna i kobieta kochali się w tym samym obiekcie:-)). Widzieliśmy ją w realu, za co serdecznie dziękujemy parze, która nas do siebie zaprosiła. Nie ujawniam imion, bo nie jestem do tego upoważniona. Śledzimy to forum od wielu miesięcy, sekundujemy wszystkim jego uczestnikom. Czekamy na Wasze sukcesy, bo nasze nastąpią wieeeeeeeele później. Asia i Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Castello 16.05.2008 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 Witam! zastanawiam sie czy oprocz normalnej warstwy 2x papa na lepiku przed betonem komorkowym nie dać przed ostatnia warstwą bloczka podobnej izolacji. Czyli bylo by tak bloczki bloczki, 2x papa na lepiki, bloczek , 3x papa na lepiku, suporex ..... Co Wy na to. Chce zrobic dobrze ale nie chce "przedobrzyc" jakie papy zastosować dziekuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
apinka 18.05.2008 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 Mac Iek a ja mam pytanko do Ciebie, na poddaszu zmieniłeś okna balkonowe na zwykłe, możesz podać ich wymiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mac Iek 19.05.2008 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 Mac Iek a ja mam pytanko do Ciebie, na poddaszu zmieniłeś okna balkonowe na zwykłe, możesz podać ich wymiary? Szerokość jest taka jak drzwi balkonowych (z tego co pamiętam 120 cm) natomiast wysokość 140 lub 150 cm .... nie pamiętam (standardowa ) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 19.05.2008 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 Mac Iek a ja mam pytanko do Ciebie, na poddaszu zmieniłeś okna balkonowe na zwykłe, możesz podać ich wymiary? Szerokość jest taka jak drzwi balkonowych (z tego co pamiętam 120 cm) natomiast wysokość 140 lub 150 cm .... nie pamiętam (standardowa ) Pozdrawiam ja mam 120 na 130 cm , ale jeśli dziś bym robił zrobiłbym wysokie na minumum 150 cm , to okno na prawdę daje dużo swiatła miały być dzielone , ale w ostaniej chwili zrobiłem niedzielone i to tez była dobra decyzja . nie bujcie się robić dużych przeszkleń to się opłąca , a nie sugerujecie się otwaromi ze wydają sie duże jak sie wstawi okno to bardzo sie ta perspektywa zminiejsza . Ja na dole mam dwa okna 180 cm i jak były otwory przygotowane pod okna to mówiłem ze są za duże jak juz wstwili okna to stwierziłem ze mogły być wieksze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mac Iek 19.05.2008 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 ... Ja na dole mam dwa okna 180 cm i jak były otwory przygotowane pod okna to mówiłem ze są za duże jak juz wstwili okna to stwierziłem ze mogły być wieksze Popieram ... ja mam trzy takie okna (troszeczkę niższe bo 178 cm ) .... super efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaDawid 19.05.2008 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 u nas wstawiamy 3 razy 90x204 tj. 2 witrynowe stale i srodkowe rozwierno-uchylne......i tez uwazam ,ze za duze nie sa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maalwina 20.05.2008 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 Witam wszystkich Oliwkowiczów po dłuuugiej przerwie! Dziś odebrałam białą kopertę z projektem domku w środku i tak sobie pomyślałam że "klamka zapadła" nie mamy już odwrotu ,naszym domkiem będzie Oliwka. Rozglądamy się teraz za wykonawcą. W zeszłym roku pisałam że murarz za budowę domu pod strop chciał od nas ok 15 tyś niestety ten fachowiec odpadł i musimy szukać od nowa.W sobotę odebraliśmy wstępny kosztorys na ok 45 tyś W cenę robocizny wliczone jest pokrycie dachu blachodachówką i ścianki działowe. Zależy nam na czasie chcielibyśmy w tym roku a ściślej ok sierpnia ruszyć z budową,nie mamy zbyt dużego wyboru wśród wykonawców. Teraz mam pytanie jak wyglądają Wasze kosztorysy na stan surowy otwarty?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 20.05.2008 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 Ja lepiej nie będę się wypowiadać50 tyś - do stropu25 tyś - dach Podwyższone poddasze o dwa bloczki i poszerzony garaż o 1 metr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts