AnetkaS 10.06.2008 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 Wow , to rzeczywiście poszalałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Castello 10.06.2008 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 ... Mac Iek - bardzo ładny kominek my planujemy podobne wykończenie ale narożny symetryczny Dzięki. Też myśleliśmy o symetrycznym ale wkład jest chyba wtedy mniejszy. Mam zrobione na górze rozprowadzenie ciepłego powietrza dlatego zaproponowali mi taki, o mocy 14kW. Witam! Czy u Ciebie Ma Iek rownie dobrze moznaby zasosowac kominek z szyba z jednej strony? My tez planujemy kominek stojący równolegle doscieny nośnej. Obawiam sie ze jesli sie wybuduje normalna ścianę nośnąa i koło niej komin systemowy od strony salonu to takiego kominka juz sie nie da zrobic. Bo komin systemowy za bardzo wchodzi w salon i zeby mozna bylo postawic kominek jak na powyzszej fotce trzeba zrobic komin z cegly wkomponowany w ścianę nośną. Jak to było u Was? Kominkarz zaproponowal mi wlasnie komin z cegły wkomponowany w ścienę, ale zaczynajacy się od wys 2m nad chudziakiem. 25cm stało by na dwu metrowej wysokości ścienie nośnej np z cegły lub bloczkow bet. a 12 wisialoby w powietrzu. Czyli komin z cegły który do wysokości 2 m nie miałby frontowej ściany. . Komonkarz powiedział ze ma wytrzymac, murarz kręci nosem. Takie rozwiązanie pozwoliloby dać kominek jak najbliżej ściany. pozdrawiam castello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gaby 10.06.2008 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 Gaby, czy o to chodzilo? Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mac Iek 11.06.2008 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 ... Mac Iek - bardzo ładny kominek my planujemy podobne wykończenie ale narożny symetryczny Dzięki. Też myśleliśmy o symetrycznym ale wkład jest chyba wtedy mniejszy. Mam zrobione na górze rozprowadzenie ciepłego powietrza dlatego zaproponowali mi taki, o mocy 14kW. Witam! Czy u Ciebie Ma Iek rownie dobrze moznaby zasosowac kominek z szyba z jednej strony? My tez planujemy kominek stojący równolegle doscieny nośnej. Obawiam sie ze jesli sie wybuduje normalna ścianę nośnąa i koło niej komin systemowy od strony salonu to takiego kominka juz sie nie da zrobic. Bo komin systemowy za bardzo wchodzi w salon i zeby mozna bylo postawic kominek jak na powyzszej fotce trzeba zrobic komin z cegly wkomponowany w ścianę nośną. Jak to było u Was? Kominkarz zaproponowal mi wlasnie komin z cegły wkomponowany w ścienę, ale zaczynajacy się od wys 2m nad chudziakiem. 25cm stało by na dwu metrowej wysokości ścienie nośnej np z cegły lub bloczkow bet. a 12 wisialoby w powietrzu. Czyli komin z cegły który do wysokości 2 m nie miałby frontowej ściany. . Komonkarz powiedział ze ma wytrzymac, murarz kręci nosem. Takie rozwiązanie pozwoliloby dać kominek jak najbliżej ściany. pozdrawiam castello Wysłałem Ci odpowiedź mail'em (chyba Tobie ). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prazynka84 12.06.2008 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 mam pytanko dotyczące ''oliwkowych'' schodów. czy te z projektu nie są zbyt wąskie? i jak wyglądała u Was sprawa wprowadzki na góre - chodzi mi o wnoszenie mebli itp:P bez problemu da radę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 12.06.2008 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 mam pytanko dotyczące ''oliwkowych'' schodów. czy te z projektu nie są zbyt wąskie? i jak wyglądała u Was sprawa wprowadzki na góre - chodzi mi o wnoszenie mebli itp:P bez problemu da radę? ostnio wnosiłem materac 200x160 wszedł bez problemów , meble też wnosiłem i do tej pory nie zdarzyło się abym miał z tym jakiś wiekszy kłopot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prazynka84 12.06.2008 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 a jak wygląda u Was sprawa strychu - tzn tego pokoju na pięterku ko sypialni i łazienki? macie tam garderobę, zwiększaliście łazienkę czy też może pełni on rolę "rupieciarni"? pytam, bo zastanwiam się jak to ma u mnie wyglądać w przyszłości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 12.06.2008 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 a jak wygląda u Was sprawa strychu - tzn tego pokoju na pięterku ko sypialni i łazienki? macie tam garderobę, zwiększaliście łazienkę czy też może pełni on rolę "rupieciarni"? pytam, bo zastanwiam się jak to ma u mnie wyglądać w przyszłości ja mam większą łazienkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ida i jacek 12.06.2008 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 u nas w pomieszczeniu nad garazem mamy pralnie z wejsciem od lazienki i garderobe z wejsciem od pokoju (naszej sypialni ) a dodatkowo jesczze nad czescia garazu jest pomieszczenie do ktorego sie wchodzi po drabince wlasnie z garazu - czyli rupieciarnia dodam tylko ze mamy garaz poszezony i wydluzony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prazynka84 12.06.2008 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 u nas w pomieszczeniu nad garazem mamy pralnie z wejsciem od lazienki i garderobe z wejsciem od pokoju (naszej sypialni ) a dodatkowo jesczze nad czescia garazu jest pomieszczenie do ktorego sie wchodzi po drabince wlasnie z garazu - czyli rupieciarnia dodam tylko ze mamy garaz poszezony i wydluzony a mozecie napisac o ile powiekszyliscie garaz, bo tez chcialabym miec powiekszona lazienke i pokoik, ale juz bez rupieciarni jacekot to wiem, ze ma garaz wiekszy a Wy o ile i co to nie kojarze, wiec prosze napiszcie jak to u Was wyglada, dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Castello 12.06.2008 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 u nas w pomieszczeniu nad garazem mamy pralnie z wejsciem od lazienki i garderobe z wejsciem od pokoju (naszej sypialni ) a dodatkowo jesczze nad czescia garazu jest pomieszczenie do ktorego sie wchodzi po drabince wlasnie z garazu - czyli rupieciarnia dodam tylko ze mamy garaz poszezony i wydluzony a mozecie napisac o ile powiekszyliscie garaz, bo tez chcialabym miec powiekszona lazienke i pokoik, ale juz bez rupieciarni jacekot to wiem, ze ma garaz wiekszy a Wy o ile i co to nie kojarze, wiec prosze napiszcie jak to u Was wyglada, dzieki My poszerzylismy garaz o 1,5m (ma tam stac jeden samochod+mały warsztat), pogłębiliśmy go przesuwając tylną ścianę o 1,5m do tyłu i frontową o 0,3m do przodu , wiec jest teraz spory, strych też. Elewacja stracila na wygladzie (potwór) ale wzgledy praktyczne wziely górę. Ekipa wrocila, w przyszlym tyg strop. pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gaby 12.06.2008 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 a nam podłaczyli wodę w przyszłym tygodniu maja zrobić stan "zero" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 12.06.2008 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 Gratuluję wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ida i jacek 13.06.2008 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 u nas w pomieszczeniu nad garazem mamy pralnie z wejsciem od lazienki i garderobe z wejsciem od pokoju (naszej sypialni ) a dodatkowo jesczze nad czescia garazu jest pomieszczenie do ktorego sie wchodzi po drabince wlasnie z garazu - czyli rupieciarnia dodam tylko ze mamy garaz poszezony i wydluzony a mozecie napisac o ile powiekszyliscie garaz, bo tez chcialabym miec powiekszona lazienke i pokoik, ale juz bez rupieciarni jacekot to wiem, ze ma garaz wiekszy a Wy o ile i co to nie kojarze, wiec prosze napiszcie jak to u Was wyglada, dzieki u nas jest duzy, dwustanowiskowy z miejcem na hobbistyczne prace przy stole, w srodku ma 6,3x7,5=47m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prazynka84 13.06.2008 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 u nas jest duzy, dwustanowiskowy z miejcem na hobbistyczne prace przy stole, w srodku ma 6,3x7,5=47m2 dziekuję Wszystkim za odpowiedzi co do większego garażu to jeszcze zobaczymy (zależy od budżetu ) ale pewne to jest to, że strych chcielibyśmy mieć podzielony na dwie części - jedna od strony łazienki (tzw. pralnia), a druga od pokoju - tzw garderoba pytanie to tych, którzy mają też na stryszku garderobę, tą drugą przy sypialni zostawialiście czy (i macie w ten sposób dwie) czy powiększaliście salon kosztem tej garderoby umieszczonej w projekcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekC73 14.06.2008 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2008 Ja jeszcze powrócę do zalewania fundamentów, bo akurat wczoraj to robiłem. U mnie jest fundament trochę głębszy bo na 1,20m a szer wg proj. Kierownik obliczył mi 18m3 przy garażu poszerzonym o 1,5m. pozdrawiamTomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekC73 14.06.2008 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2008 Acha i jeszcze pyt Czy robiliście lub robicie izolację między pierwszą warstwą betonu w fundamencie a bloczkami? Jak wysoko robiliście ścianę fundamentową nad ziemią do st 0 (przy założeniu, że równy teren)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Castello 15.06.2008 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 Acha i jeszcze pyt Czy robiliście lub robicie izolację między pierwszą warstwą betonu w fundamencie a bloczkami? Jak wysoko robiliście ścianę fundamentową nad ziemią do st 0 (przy założeniu, że równy teren)? Na ławie jest 2x papa na lepiku i na to bloczki. U mnie 7 warstw bloczkow (112cm) a wiec dom bedzie posadowiony na okolo 110 cm nie uwzgledniajac chudziaka pod ławami. Ponad teren mam okolo 2 bloczkow. Bloczki u nas są od 2,8-4 zł netto. Pamietales o przesunieciu komina w głab kotlowni zalewajac ławy??? Pytam bo wiem ze mamy podobne zmiany. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 16.06.2008 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 Mam kolene pytanie odnosnie ilości materialów. Ile Wam poszło bloczków na fundmanet a ile styropianu? Ciągle boje się, że zamówiłam tego za mało (chociaż wyliczenie na podstawie projektu robił mi pan z hurtowni). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawka6 16.06.2008 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 Ja kupiłem 1000 sztuk bloczkow i okolo 3 palet zostalo(180 sztuk) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts