Tomas 30.01.2003 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2003 Witam Szanownych Grupowiczów! Parę dni temu przęglądam to forum dyskusyjne i muszę przyznać że jest skarbnicą wiedzy! MAm następujący prblem: 12 lat temu moja rodzina wyjechała za granicę, ja przez ten okres opiekowałem się ich domem. Teraz postanowili że zostają na stałe na emigracji i chcą darować mi ten dom wraz z zabudowaniami. Czy ktoś z Was wie jak przeprowadzić całą procedurę? Bardzo proszę o pomoc Tomasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 30.01.2003 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2003 Kompedium wiedzy na stronie Ministerstwa Finansów. http://www.mofnet.gov.pl/podatki/spadki.shtml Znajdziesz też tam informacje o procedurze, formularze oraz skalę podatkową Po zapoznaniu się pytaj o konkrety na forum lub też możesz (co szczególnie polecam) przesłać zapytanie do ministerstwa (jest tam link) sprawdziłem w praktyce, że odpowiadają. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
babis 30.01.2003 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2003 Takie darowizny przeprowadza się notarialnie- notariusz powinien Ci wszystko wyjaśnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mis Uszatek1719499023 30.01.2003 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2003 Poza tym w twojej sprawie nie ma nic nietypowego, poza załatwieniem notarialnie poswiadczonego pełnomocnictwa od włascicieli zza granicy oczywiscie. Chyba ze maja chec przyjechac i osobiscie stanac do aktu. P.S. Notariusz wszystko ci powie. Za darmo! Taki ma obowiazek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.01.2003 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2003 przepraszam za wejście ale może ktoś poinformować mnie czy ilość ścieków do zapłaty nie powinna być pomniejszona o 3% (woda na cele gosp.) proszę o podstawę prawną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomas 31.01.2003 06:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2003 No to muszę się wybrać do notariusza dzięki za poradyPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts