mk3 08.02.2006 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 A ja mam balkon nad jadalnia, co mam zrobic żeby "dobrze służył". W czasie budowy strop przeciekał, jak mam go zabezpieczyć żeby nie przeciekał i żeby nie było mostka termicznego, czy mam zabudować rynny na balkonie czy wystarczy jakaś obróbka z blachy, balkon "licuje"ze ścianą frontową. Może ktoś miał juz taki proble jak go rozwiązać?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 09.02.2006 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 Na betonie połóż dwie warstwy papy termozgrzewalnej. Na to koniecznie folię budowlaną. Na folię styropian min 5cm. Na styropian wylewka. Dobrze jest również wylewke posmarować folią w płynie ale taka do zastosować zewnętrznych. Później płytki. Na wylewkę przykleić obróbkę blacharską lub przymocować inaczej - ja kleiłem - która sprowadzi wodę do rynny.Ja mam tak zrobione. Jest to jedno z możliwych rozwiązań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cebulek 29.03.2006 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 ewentualnie zamiast płytek można zastosowac specjalną żywice epoksydowa(oczywiscie jest duzy wybor kolorow,takze sa dostepne piaski kwarcowe roznego koloru).jednolita powierzchnia bez spoin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts