Krupiarz 09.02.2006 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 Witam, Pytanie jak w temacie: czy budowaliście pierwszą warstwę muru na fundamencie (izolacji poziomej) z cegły pełnej? Słyszałem różne opinie na ten temat, mój majster twierdzi że nie potrzeba i by od razu stawiać warstwę z ceramiki, z MAX-a. Czy ma to jakieś znaczenie? Jeżeli tak to kiedy? Proszę o podanie za i przeciw. Z góry dziękuję. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 09.02.2006 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 ja planuje właśnie pierwszą warstwę zrobić z cegły ale nie dla izolacji ale po prostu chce mieć większą wysokość parteru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roman Sówka 09.02.2006 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 Witam, Pytanie jak w temacie: czy budowaliście pierwszą warstwę muru na fundamencie (izolacji poziomej) z cegły pełnej? Słyszałem różne opinie na ten temat, mój majster twierdzi że nie potrzeba i by od razu stawiać warstwę z ceramiki, z MAX-a. Czy ma to jakieś znaczenie? Jeżeli tak to kiedy? Proszę o podanie za i przeciw. Z góry dziękuję. Pozdrawiam Witam Nie ma znaczenia czy z cegłą czy też bez inaczej pod wieniec (tu warto przemurowac cegłami)no chyba że wysokości tak jak kolega napisał ale generalnie nie ma takiej potrzeby i zgadzam sie z majstrem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 09.02.2006 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 A jaką rolę ma pełnić ta warstwa cegieł pod maxem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yoric 09.02.2006 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 Krupiarz, Nie trzeba dawac takiej cegly. U mnie wprawdzie czesc scian parteru podmurowano cegla pelna - tylko po to, zeby wyrownac poziomy (roznica 2 bloczkow fundamentowych) i dalej jechac z murami rowno 2 bloczki fundamentowe = cela pelna + max (Y) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts