Lorena 09.02.2006 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 W prawomocnym pozwoleniu na budowę mam kotłownię gazową, aczkolwiek gazownia zażądała za podłaczenie gazu 25 tyś. Dla nas to za drogo więc zamiennie zastosujemu piec na ekogroszek, ale musimy przeprojektować kotłownię, pytanie jak wygląda projekt zamienny co powinien zawierać ( rysunki, obliczenia). PROSZĘ O POMOC i ewentualne wskaźniki od tych osób które stały przed koniecznością sporządzenia projektu zamiennego. POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimi31 09.02.2006 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 Jeśli się nie mylę, to projektu wymaga tylko ogrzewanie gazowe. Na każde inne projekt nie jest konieczny. Inaczej- jeśli zamieniasz ogrzewanie gazowe na węglowe, to nikt się nie przyczepi jeśli nie będziesz miał zmian w projekcie. Ale odwrotnie to już nie działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 09.02.2006 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 ... o ile w warunkach zabudowy nie ma nic nt. ogrzewania "przyjaznemu środowisku". Czasami gminy zastrzegają sobie, że nie chcą palenia koksem lub że ma być gaz lub prąd. Zmiana rodzaju ogrzewania jest wówczas samowolą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lorena 10.02.2006 12:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2006 W warunkach techniznych mam alternatywę jeśli chodzi o rodzaj ogrzewania, gmina dopuszcza ekologiczne żródła, ale Powiat Warszawski Zachodni, pomimopozytywnych opinii kominiarza przy odbiorze czepia się w sytuacji gdy w projekcie kotłownia jest zaprojektowana na gaz a realizacja dotyczy np. węgla.Każą robić projekt zamienny, więc ja chce przygotować się do tego, nie wiem jakie są koszty tego projektu i jak on wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laspalmas 01.03.2006 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 Pogadaj ze swim kierownikiem budowy, jeśli ci powie że to nie jest istotna zmiana to wystarczy ją wrysować - może to zrobić twój kierownik o ile ma uprawnienia[a właściwie przekreślić część gazową projektu i dorysować schemat zabezpieczenia kotła] w projekt budowlanym - będzie szybko, tanio, bezproblemowo. Jeśli ci powie że jest to istotna zmiana to musi być projekt zamienn co jest kosztowne i czasochłonne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts