Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

widzialem, jest ok ale na duze proste dachy, najlepiej dwuspadowe... u mnie odpada, bo za duza

ok ja mam dach prosty

ale ....... jaki ten Balance ma kształt bo co zdjecie na stronie albo w katalogu - to jest inna !!! albo cos w stylu "eSówki" albo taka "płaska"

to jaka ona jest ??

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nikogo nie dziwi cena produktu.

To nie jest dachówka robiona w Niemczech tylko na Wegrach.

I podobno to nie to samo.

a że niby dachówki robione w polsce będą lepsze od tych z węgier

dzis oglądałem Balance - kształt - holenderka

niby na składzie na próbkach tez były takie wady jak w 'słynnym temacie o kompromitacji " - ale na palecie dla klijenta było ok

my szukamy koloru czerwonego naturalnego - niby ten balance to angoba w tym kolorze ale wglada to na zwykłą dachówkę - a my chcemy mieć troszkę połysku na dachu :)

a że niby dachówki robione w polsce będą lepsze od tych z węgier

dzis oglądałem Balance - kształt - holenderka

niby na składzie na próbkach tez były takie wady jak w 'słynnym temacie o kompromitacji " - ale na palecie dla klijenta było ok

my szukamy koloru czerwonego naturalnego - niby ten balance to angoba w tym kolorze ale wglada to na zwykłą dachówkę - a my chcemy mieć troszkę połysku na dachu :)

Angobowana szczegolnie nie rozni sie polyskiem od zwyklej , glazurowana to ma polysk, ze hej.

Co do ceny, to widzialem w necie ok 18zl netto i troszke jestem zawiedziony, bo kupilem m-c temu Robena (zapomnialem nazwe ale wchodzi 9,8 na m2) za 28 zl brutto, szkoda, byloby taniej

Tylko żeby ta promocja nie skończyła się tak jak tutaj

http://forum.muratordom.pl/creaton-kompromitacja-foty,t112360.htm

Czytałem juz kiedys ten wątek, ale mam nadzieje, że to odosobniony przypadek.

NIESTETY ZDARZAJĄ SIĘ I INNE MOŻE NIE W 100% TAKIE JAK TEN ALE JEDNAK

DO TEGO PODEJŚCIE FIRMY CREATON DO REKLAMACJI TO PORAŻKA

W ODPOWIEDZI OKAZUJE SIĘ ZE DACHÓWKA NIE MUSI MIEĆ WŁAŚCIWEGO WYGLĄDU TYLKO SPEŁNIAĆ NORMY

W EFEKCIE DACHÓWKA W KROPKI (OTARCIA POWSTAŁE PODCZAS TRANSPORTU - WYNIKŁE Z WADY POWŁOKI LUB NIEWŁAŚCIWEGO SPOSOBU FABRYCZNEGO PAKOWANIA) TO NORMA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

TYLKO NIE CREATON - NIE KUPUJCIE TEGO BADZIEWIA - NIE NABIERAJCIE SIĘ NA PROMOCJE !!!!

• 2 weeks później...
witam wszystkich postanowilem dolaczyc do grupy tych ktorych firma creaton potraktowla jak ludzi drugiego sortu . Zakupilem w/w dachowke i powiem ze juz mam problemy dachowka w sumie jest ok poza kilkoma stluczkami ale wukonczenia dwie palety sa do wymiany wszystkie sa wyszczerbione i tak konkretnie ze majster az sie za glowe zlapal na dodatek niemcy zamalowali wszystkie te wykonczenia nawet nie tym kolorem tylko innym w sumie do wymiany jest 108 sztuk nie wiem jak ta sprawa sie skonczy bo jestem w trakcie zalatwiania ale napewno nie odpuszcze byl juz przedstawiciel tej firmy zrobil zdjecia i czekam teraz na decyzje nie wiem jak mozna tak robic klijentow tak w balona ciekaw jestem czy ktorys z tych co to sprzedaja polozyli by sobie takiego bubla na dachu napisze potem jak sie skonczy to wszystko.
ja tez zastanawiam się nad nową dachówką CREATON Balance. Cena jest rewelacyjna. W hurtowni powiedziano mi ze produkowana jest na Węgrzech. Czy ktoś już może ją zakupił?

wygląda solidnie , duży format dlatego cena jest atrakcyjna ,

fajnie sie kryje i spina ,

maly problem z dostawą dodatkow , zauważylem zarysowania ,

jutro zaczynam krycie to ją dokladnie sprawdze

Jestem na etapie wyboru dachówki i wybrałem dachówkę creatona ale są różne opinie.

Proszę o opinie ludzi którzy mają już tą dachówkę.

Piszesz i masz:

(Żeby nie było niejasności podaję tylko link do dyskusji, a nie wyrażam opinii na ten temat :roll: )

http://forum.muratordom.pl/creaton-kompromitacja-foty,t112360.htm

:-?

ja zamówiłem BAlance w miedzi

widziełm dach pokryty tą dachwką - jest OK

po II w tych pieniądzach (ok 30zł /m2)można kupic tylko ROBENA - tam jakoś nikt nie nażeka na jokośc bo wie ze to tanie :)

Creaton to porażka .... skuszeni ceną , renomą creatona, wyglądem dachówki wystawowej, zamówiliśmy 200m tejże dachówki.Po dwóch tygodniach przywieziono nam owo cudo :evil: Koszmar :evil: źle pakowana, nierównomierna angoba spora ilość dachówek uszkodzonych w transporcie :roll:

Także usłyszeliśmy od przedstawiciela,że to norama :o

NIE KUPUJCIE! Nie dajcie sobie wcisnąć dziadostwa jako towaru pierwszej jakości.

Promocja nie powinna oznaczać oszustwa! :evil:

Creaton to porażka .... skuszeni ceną , renomą creatona, wyglądem dachówki wystawowej, zamówiliśmy 200m tejże dachówki.Po dwóch tygodniach przywieziono nam owo cudo :evil: Koszmar :evil: źle pakowana, nierównomierna angoba spora ilość dachówek uszkodzonych w transporcie :roll:

Także usłyszeliśmy od przedstawiciela,że to norama :o

NIE KUPUJCIE! Nie dajcie sobie wcisnąć dziadostwa jako towaru pierwszej jakości.

Promocja nie powinna oznaczać oszustwa! :evil:

od kogo kupowaliście ?

od kogo kupowaliście ?

Jak większość naszych budowlanych zakupów - Sieraków. Skład budowlany spisał się na medal zwrot przyjął (a właściwie nie przywieźli nam pod do tylko zadzwonili abyśmy przyjechali zobaczyć zamówioną dachówkę ) prawdopodobnie sami nie wiedzieli co przyjdzie ... do tej pory nie handlowali creatonem.

Teraz też mam dylemat którą wybrać: niby dobrego Roben'a Plus czy nowość i niewiadomą Creaton'a Balance. Balance trochę większe zamki, większa możliwość manewrowania dachówką, ale ten temat kompromitujący Creatona... W hurtowni naciągają mnie na Balanca, może mają jakieś powody by to robić (w postaci biletów NBP). Sam nie wiem. Cena porównywalna.
W końcowym finale wybraliśmy rupp ceramikę syrius13. Właśnie jest w dobrej cenie (33/34 zł za m2) Koszt jest nieco wyższy niż przy zakupie Creatona czy Robena ale dachówka o wiele lepsza.

No i jak z tą jakością Creatona Balance; pytanie do posiadaczy, użytkowników.

Cena faktycznie zachęcająca. Kupił już ktoś i położył tą dachówkę??? Jak oceniają ją fachowcy-dekarze???